25/5/09

Άγνωστοι έκλεψαν σκληρούς δίσκους με προσωπικά δεδομένα του προσωπικού της RAF

Ηλεκτρονικά αρχεία που περιείχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μελών της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας (RAF), όπως τις εξωσυζυγικές σχέσεις τους ή αν κατέφευγαν σε ιερόδουλες, κλάπηκαν από τη βάση του Ίνσγουορθ, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Γκάρντιαν.

Οι πληροφορίες αυτές φυλάσσονταν στο σκληρό δίσκο τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών της βάσης που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και χάθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ένα εσωτερικό μνημόνιο, το οποίο έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, εκφράζει ανησυχίες για τον κίνδυνο αυτές οι πληροφορίες να πέσουν σε "λάθος χέρια" και να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν τροφή στον Τύπο ή "να αμαυρώσουν τη φήμη" της RAF.

Στους σκληρούς δίσκους περιλαμβάνονταν πληροφορίες που αφορούσαν τις καταδίκες, τα χρέη, την υγεία, τη χρήση ναρκωτικών, τις επισκέψεις σε ιερόδουλες ή τις εξωσυζυγικές σχέσεις περίπου 500 ατόμων.

"Τα στοιχεία αυτά συνιστούν έναν εξαιρετικό κατάλογο στόχων για τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, τους δημοσιογράφους και τους εκβιαστές", σημειώνει ο συντάκτης του εσωτερικού μνημονίου.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας που ρωτήθηκε σχετικά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη φύση των πληροφοριών. Διευκρίνισε όμως ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν ότι τις πληροφορίες που περιέχονταν στο σκληρό δίσκο (...) τις αναζητούσαν εγκληματικά ή εχθρικά στοιχεία".

Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.