25/5/09

World Bank: Κοινωνικές αναταραχές λόγω κρίσης


Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί για σοβαρές κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως λόγω της ύφεσης και καλεί για λήψη έκτακτων μέτρων, σε συνέντευξή του στην "El Pais".

"Εάν δεν λάβουμε γρήγορα μέτρα, υπάρχει ο κίνδυνος ανθρωπιστικής αλλά και κοινωνικής κρίσης, με εξαιρετικά σοβαρές πολιτικές επιπλοκές", τόνισε ο κ. Robert Zoellick, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα η Αν. Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με "δύσκολες καταστάσεις", δεδομένων της ταχύτατης συρρίκνωσης των οικονομιών της περιοχής αλλά και των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εκ μέρους των πολιτών.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για την εκτόξευση της ανεργίας. «Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί και το καλύτερο που έχουμε να πράξουμε είναι να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μάλιστα, δεν δίστασε να μιλήσει για τον "παράγοντα Χ", τον "άγνωστο Χ" που μπορεί να προκύψει αναπάντεχα -όπως συνέβη στη γρίπη των χοίρων- και να πλήξει αγορές, οικονομίες και κοινωνίες.

ΠΗΓΗ www.euro2day.gr

3 σχόλια:

  1. μετρα για την οικονομια ή την καταστολη ;

    οταν το σκυλι του καραγκιοζη συνηθισε την πεινα ...
    ψοφησε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρομοκρακες...δημιουργουν φοβο στον κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕχόμενη λοιπόν αυτό που είπε ο κύριος τάδε απριόρη θα ρωτήσω το απλό και βάση αυτού θα σχολιάσω....
    Αφού τα πράγματα είναι έτσι λοιπόν γιατί οι ηγέτες των κρατών ό΄λους αυτούς που έκαναν τις ρεμούλες δεν του πήραν τα λεφτά πίσω ούτως ώστε να προλάβουν αυτή την έκρηξη αφού την βλέπουν...Δεν μπορώ ναδεχτώ επι παραδείγματι ότι ο κόσμος ''πεινάει'' αλλά οι ποδοσφαιρικές ομάδες λέμε τώρα ξοδεύουν εκατομμύρια για την αγορά παικτών που θα κλωτσάνε την μπάλα και κάθε κλωτσά θα προσμετράτε με ευρώ....Γιατί δεν κάνουν κάτι πάνω σε αυτό που βρήκαν όλοι αυτοί τα λεφτά πως πλούτισαν που βασίστηκαν ? Τα λεφτά που φαγώθηκαν από τους κλισμαν μπραδερς που πήγαν και εκεί που πήγαν και εφόσον είναι προιον από ποινικό αδίκημα κακουργηκα βασικά γιατί δεν δημεύονται?
    ΕΡωτήματα τα οποία αν απαντιώντουσαν δεν θα είχαμε αναταραχές.
    Αλλά όταν βλέπετε να μιλάνε τραπεζικοί να ξέρετε ότι απλά προκαταβάλουν προγραμματισμένες καταστάσεις με απότερο σκοπό να ενταχθούν όλα στον όρο τρομοκρατία ανάγκη για έλεγχο και όχι μόνο ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.