16/6/09

Κάθε ώρα και 5 λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

Θρασύτατοι και χωρίς καν να υπολογίζουν την έντονη παρουσία στο Αιγαίο της πλωτής και εναέριας δύναμης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εξωτερικών Συνόρων -FRONTEX- που συμμετέχοντας στην επιχείρηση με την επωνυμία ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2009 περιπολεί και πετά καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου προσπαθώντας να εντοπίσει πάσης φύσεως δουλεμπορικά πλοιάρια, οι Τούρκοι δουλέμποροι κατάφεραν και αυτό το Παρασκευοσάββατο να μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά Λέσβο, Σάμο και το ακριτικό Αγαθονήσι συνολικά 243 αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, που κατά δήλωσή τους είχαν αποπλεύσει από τα γειτονικά παράλια, ενώ ανάμεσά τους ήταν, νεκρός όμως, ο Τούρκος διακινητής.
ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ «ΧΟΡΕΥΟΥΝ» ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩ-ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΣ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Κάθε ώρα και 5 λαθρομετανάστες στο Αιγαίο
Του ΘΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κάθε μία ώρα και 5 λαθρομετανάστες άφηναν στα 3 ελληνικά νησιά οι Τούρκοι διακινητές, οι οποίοι από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχαν ανοιχθεί με τα 2 πνευστά κωπήλατα σκάφη και τα 4 φουσκωτά στα δικά τους νερά, τα οποία και φυσικά παρακολουθούνται μέρα - νύχτα από τα περιπολικά σκάφη-σφήνες της τουρκικής ακτοφυλακής και τα οποία και αυτή τη φορά δεν επενέβησαν προκειμένου να σταματήσουν το απάνθρωπο αλισβερίσι, αφού όλοι οι αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτά είχαν πληρώσει περίπου 486.000 δολάρια προκειμένου να αποβιβαστούν στη «Γη της Επαγγελίας».

Ετσι και οι Τούρκοι δουλέμποροι με το γνωστό κόλπο της βύθισης των πλοιαρίων τους προσπάθησαν να αποβιβάσουν στις ακτές συνολικά 126 αλλοδαπούς -κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί Κούρδοι- ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και 15 ανήλικα παιδιά. Επίσης οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρό και τον νεαρό Τούρκο διακινητή, που πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Την ίδια σχεδόν ώρα οι Τούρκοι διακινητές προσπαθούσαν να φτάσουν στα ανατολικά του Αγαθονησίου με πνευστή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν συνολικά 34 αλλοδαποί, ανάμεσά τους 11 γυναίκες και 2 παιδιά, τα οποία μάλιστα παρουσίαζαν συμπτώματα αφυδάτωσης, ενώ άλλους 43 αλλοδαπούς εντόπισαν και συνέλαβαν οι λιμενικοί σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αρχηγείο του Λιμενικού ερευνά τη μίσθωση επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου επάνω στο οποίο θα φιλοξενούνται όσοι αλλοδαποί συλλαμβάνονται στο Αιγαίο και οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφέρονται στα κέντρα υποδοχής -στρατόπεδα- που ευελπιστεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Πάντως να επισημανθεί ότι πολλά από τα ακριτικά λιμεναρχεία δεν είναι πλέον σε θέση να σιτίζουν τους εκατοντάδες κρατούμενους αλλοδαπούς, ενώ ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στο λιμάνι της Πάτρας όπου οι κρατούμενοι υπερβαίνουν τους 200, ενώ καθημερινά ο αριθμός αυτός αυξάνεται με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να αρκούνται στη φιλανθρωπία κάποιων επιχειρήσεων σίτισης ή πολιτών.

Στο μεταξύ και ενώ μέσω της FRONTEX στον θαλάσσιο ελληνικό χώρο δραστηριοποιούνται ήδη δύο πλωτά στη Σάμο και τη Λέσβο και δύο εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο στη Λέσβο και ένα σλοβακικό αεροσκάφος στην Κω στα δύο Κέντρα Θαλάσσιων Συνόρων -Ισπανία, Ελλάδα- έχει ανάψει κόκκινος συναγερμός, αφού όλοι οι αξιωματικοί-σύνδεσμοι σε προξενεία της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για «θερμότατο» λαθρομεταναστευτικό καλοκαίρι, καθώς από τη Σμύρνη μέχρι και τα παράλια απέναντι από τα Δωδεκάνησα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες αλλοδαποί που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Οι αρμοδιότητες των δύο Ευρωπαϊκών Κέντρων Θαλάσσιων Συνόρων είναι, όπως τονίζει στην «Ε» ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης, ο σχεδιασμός, η οργάνωση και ο συντονισμός κοινών επιχειρήσεων σε θαλάσσιες περιοχές και νομοθετημένα σημεία των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς επίσης ο προσδιορισμός σημείων επικινδυνότητας (Focal Points), ενώ η στελέχωσή τους γίνεται από αξιωματικούς των αντίστοιχων ελληνικών και ισπανικών αρχών, αρμόδιων για θέματα λαθρομετανάστευσης και υποστηρίζονται από το κατάλληλο προσωπικό. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

11 σχόλια:

  1. Ας χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο και με τα ΄΄κατάλληλα΄΄ μέσα να τους προωθήσουμε στον Βορρά !!!!

    Να δούμε τότε ποια θα είναι η αντίδραση αυτών των κρατών !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, μόνο ΤΟΤΕ θα αντιδράσουν οι φίλοι μας Ευρωπέποι.

    Και ο χορός καλά κρατεί :
    Δήλωση σήμερα από το in.gr

    --Διάβημα προς το ΥΠΕΣ
    Διαμαρτύρεται το ΚΚΕ για τις απελάσεις μεταναστών στο Πακιστάν

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ.Χαλβατζής
    Αθήνα

    Σε τηλεφώνημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής για την απέλαση μεταναστών στο Πακιστάν με ειδική πτήση τσάρτερ.

    Ο Σπ.Χαλβατζής υποστήριξε ότι η απέλαση «είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ» και ότι οι «άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν από το αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς του Πακιστάν».

    Ο Πρ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι κανείς από τους απελαθέντες δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, επιχείρημα στο οποίο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε ότι «αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν», αναφέροντας και τις «δυσκολίες» που υπάρχουν στη χορήγηση πολιτικού ασύλου.--

    Καλά αυτοί δεν πήραν χαμπάρι τα μυνήματα που έστειλε η κάλπη ;
    Δεν βλέπουν ότι ο κόσμος αγανακτεί, αυτοί ψάχνουν πως μπορούν να υφαρπάξουν κάποια μελλοντική ψήφο αλεπουδού ;
    Οι άνθρωποι βρίσκονται στον κόσμο τους. Μόνο ΠΡΟΣΟΧΞ γιατί ο κόσμος, διαβάζει, κρίνει, αξιολογεί, μή τυχόν και στο τέλος ψάχνουν να βρουν και τη δική τους ψήφο. Αυτούς αλήθεια ποιοι τους ψήφισαν ; Οι αλλοδαποί ; Μα, οι δύστυχοι...ιθαγενείς τους ψήφισαν. Γιατί λοιπόν τους φαίρονται με αυτόν τον τρόπο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάνε στην Σαουδική Αραβία. Εκεί και μουσουλμάνοι είναι και λεφτά έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη γελιομαστε

    παιζει ο καραγκιοζης για να χαζευουμε

    τι θα κανει η frontex ?

    αλλη μια υπηρεσια υπαλληλων με χοντρους μισθους της ευρωπης ειναι

    περιπολει 24 ωρες
    ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?

    θα τους οδηγησει σε στρατοπεδα στην ΕΛΛαδα ,
    θα τους ταιζουμε θα τους κοιμιζουμε
    μεχρι με το καλο να κανουν απογονους για να τους γραψουμε και Ελληνες να ψηφιζουν κιολας

    ξαναρωταω

    ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Η FRONTEX ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ?

    μηπως εστω λειτουργει αποτρεπτικα ?

    να πω ρε παιδι μου εχει τα μυδραλια στη παραλια και τους περιμενει

    αυτοι τους περιμενουν λες και ερχονται οι σωτηρες

    με ναογωσωστικα , με ασθενοφορα , με μπουκαλακια νερο με κουβερτες με σιτιση

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?

    καναμε την επαρχια ασυμφορη για να τιγκαρουμε μεταναστες ?
    αυτο ειναι ?

    ειδαμε πως λειτουργει και η υπηρεσια της ευρωπης για τις απατες?

    ποια ηταν η δραση της μεχρι τωρα στην Ελλαδα ?

    άλα Frontex

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτινω την δημιουργια ενος κομματος με το ονομα "Ανικανοι". ΣΙΓΟΥΡΑ θα μας ψηφησει το 80%-90% του ελληνικου λαου.

    Η Πολιτεία είναι αυτή που είναι επειδή οι πολίτες είναι αυτοί που είναι.
    Πλάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον 2:51μμ ειδικά με τη συγκεκριμένη ρήση. Όμως ο κόσμος ολοένα αγανακτεί. Κάποιες δικηγορίνες που από την μία θέλουν να έχουν όλα τα οφέλη της ελληνικής πολιτείας και από την άλλη να χαρακτηρίζουν φασίστες, ρατσιστές όποιον διαμαρτυρηθεί για την αθρόα έλευση λαθρομεταναστών τι θα τις κάνει; Εάν δεν της αρέση της δικηγόρου και όσων άλλων που τρέφουν γλυκά συναισθήματα μόνο για τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, καλό είναι να παραδώσουν την ταυτότητά τους και να πάνε να ζήσουν σε άλλη χώρα, μουσουλμανική.
    Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κοιμούνται ύπνο βαθύ... και επειδή οι Ευρω-πέοι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν, θα δείτε τι θα γίνει σε λίγο. Θα πέφτει ξύλο εναντίον δικαίων και αδίκων. Επειδή κατεβαίνω σχεδόν κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας και έρχομαι σε επαφή με πολλούς καταστηματάρχες, εμπόρους κ.ά. σας το λέω είναι εξοργισμένοι.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφρικανέ, αφρικανέ
    έλα να κάνουμε κονέ
    ...άσχετον, αλλά μούρθε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίστρεψε μου να συμπληρώσω, (λόγω προσωπικής αντίληψης), ότι στις Ευρωπαϊκές Επιτροπές ουδείς θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα. Πιστεύουν και το λένε, (βέβαια μόνο μεταξύ τυριού και αχλαδιού), ότι η χώρα μας είναι ξένο σώμα στην Ευρώπη. Ο κ. Παπανδρέου που υπέγραψε το «Δουβλίνο-2» δεν αντιλήφθηκε ποια χώρα αφορούσε το κείμενο της συμφωνίας; (Και να το αντιλήφθηκε σκασίλα του).
    Η ανεπίσημη θεωρία που κυοφορείται και υλοποιείται στους Βρυξελάτους διαδρόμους είναι αυτή του «Βαλκανικού Ενιαίου Ευρωπαικού χώρου» συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, με ανοικτά σύνορα των κρατών που θα τον αποτελούν, αλλά ερμητικά κλειστά προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην λογική αυτή, το πρόβλημα της Ελλάδας με την λαθρομετανάστευση τους είναι παγερά αδιάφορο και φυσικά η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρώπη! Οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται «το επουράνιο σχέδιο» είναι οι Επαρχιώτες Έλληνες πολιτικοί. Αυτά είναι πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια πάνω από τις διανοητικές τους ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθημερινά , οι εφημερίδες τα μπλογκ σχολιάζουν αναφερουν αναλύουν το θέμα των ταλαίπωρων μεταναστών προκαλώντας λύπη σε κάποιους , θυμό σε κάποιους άλλους...Ελάχιστες φορές είδα όμως να αναλύονται οι ταλαίπωροι Ελληνες και τι τραβάνε με όλα όσα άλλοι επιλέγουν να πράξουν ή όχι γι αυτούς. Κάποτε στην Ελλάδα οι άνθρωποι κοιμόντουσαν στα μπαλκόνια και με τις πόρτες ανοιχτές , τώρα απλά κοιμούνται με το ΄΄όπλο’’ δίπλα τους ....Κάποτε οι πλατίες γέμιζαν από παιδιά τώρα γεμίζουν από κάθε λογής περιπλανόμενο που προσπαθεί να βρεί την ζωή του...Κάποτε λέγαμε Ελλάδα το Λύκνο του πολιτισμού τώρα είμαστε στην 4η θέση , αν δεν κάνω λάθος, σε ότι αφορά την διαφθορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τώρα εσύ Ελληνα πρέπει να στηρίξεις την οικονομία, την πατρίδα, την ιστορία, την υπογεννητικότητα και να πολεμήσεις ενάντια στον αόρατο εχθρό που λέγεται’αίσθηση της εννοιας πατρίδα’και έρχεται μέσα από την ίδια σου την πατρίδα...Νιώθεις το κράτος σου να διαλύεται και συ απλά φωνάζεις μέσω της νέας τεχνολογίας που σου παρεχει φωνή στην αφωνία ενός ανάλγητου κράτους που, ω!τη παράδοξο ψήφισες είτε με την εμφάνισή σου στις κάλπες είτε με την απουσία σου.Τα σπίτια κλείδωσαν και οι άνθρωποι μιλάνε τόσο ώστε να μη χαρακτηριστούν από τους ομογενείς τους εθνικιστές και σοβινιστές, ρατσιστές και αδιάφοροι, και συνεχίζουν να νιώθουν μόνοι στην πατρίδα τους και να κατηγορούνται για την αδιαφορία.Φτωχέ λαθρομετανάστη σου λένε όμως δεν άκουσα ακόμα το ‘α ρε Ελληνα πόσο ακόμα θα πορευτείς στο βάραθρο που έχτισες’Μέτρα προσωρινά σου πετάνε σαν κόκαλο σε πεινασμένο σκύλο, μέτρα όπως η φράση που είπε ο Παπανδρέου ‘βυθίσατε Χόρα’ έυηχες λέξεις και έννοιες που στην ουσία δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα απλά μπορεί να απαλύνουν την αποχή από της επόμενες κάλπες.Και συ τώρα πρέπει να σκεφτείς πόσους έχασες στου πολέμους με τους γείτονες απο Βορά Νότο Ανατολή και Δύση και να πεις δεν πειράζει.Και να μη θες και να σε πιέζουν και να αντιδράς.Και όλοι εκείνοι οι κουλτουριάριδες που συνωστίζονται στα παράθυρα της μεγαλύτερης δικτατορίας που λέγετε τηλεόραση να σε βομβαρδίζουν για την ταλαιπωρία των λαθρομεταναστών που οι κακόμοιροι έρχονται εδώ.Και κανείς να μη βλέπει ότι δεν μπορείς να ασχοληθείς δεν σε νοιάζει και γιατί άλλωστε? Ποιος σε υπολογίζει εσένα ποιος σε θυμάται κανείς απολύτως κανείς.Λαθρομετανάστες, έποικοι που έρχονται και συνοστίζονται σε μια χώρα που κοντεύει σαν σαπιο κάραβο να βουλιάξει αλλα μη μιλάς γιατί δεν είσαι δημοκράτης μη μιλας γιατί δεν είσαι εθνικιστής.Οχι μην υπερασπιστής το σπίτι σου όταν μπουν μέσα να σε κλέψουν όχι πάρε τηλέφωνο την αστυνομία κάποια στιγμή θα μπορέσουν να ρθουν.και τι σε νοιάζει όμως σάμπως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους όχι ποτέ είμαστε δημοκράτες.ΜΑ είναι κλέφτης μπήκε σπίτι μου όχι όχι δεν μπορείς να αυτοδικίσεις δεν πειράζει αν όλα για όσα πασχίζεις καθημερινά στα πάρει είναι φτωχός, και μη μιλήσεις πρέπει να φερθείς ανθρωπιστικά.Ελλάδα,Ελληνική γλώσσα που εφεύρεσεις την λέξη φιλότιμο μια λέξη που δεν θα την βρεις σε άλλες γλώσσες και πως θα μπορούσες άλλωστε?Και μια και δεν υπάρχει σε άλλες γλώσσες είπες να την βάλεις στο χρονοντούλαπο των αναχρονιστικών εννοιών.ξέρεις αυτών που δεν χρειάζεται να τις μαθαίνει κανείς δεν έχει νόημα.Φιλότιμο για τους άλλους , για τον λαό σου ? Μπα εκείνος φταίει να μη ψήφιζε τους άχρηστους τους ανείδεους τους εκμεταλλευτές.Φταίς Ελληνα φταις.Φταις που τους ψηφίζεις με το να τους βλέπεις σαν παπαγάλους να σου εξηγούν την ανυπαρξία τους.Φταις γιατι νιώθεις μειοψηφία στην πατρίδα σου όταν οι κουλτουριάριδες τολμάνε να σε λένε εθνικιστή αλλά όταν πέθαναν οι δικοί σου στην Σμύρνη, στην Αλβανία, στην Μακεδονία τότε ήσουν πατριώτης και συ και όλη σου η οικογένεια.Φταις γιατί αντί να πάψεις να θέλεις να φας από την κουτάλα που τρώνε για να περισώσεις την αξιοπρέπεια σου τους κατηγορείς μέχρι να μπεις στο κουβά με το μέλι και συ και μετά παθαίνεις άννοια.Φταις γιατί είσαι Ελληνας κατ’ όνομα.Φταίω γιατί αντί να πολεμάω αυτόν που καταστρέφει την πατρίδα μου πρέπει να πολεμήσω εσένα Ελληνα για να δεις ότι δεν ειναι ρατσισμός να κοιτάς το συμφέρον της πατρίδας σου.Φταίω γιατί απλά γεννήθηκα Ελληνας δεν θέλω να πεθάνω Ραγιάς αλλά σου επιτρέπω να μου σκάβεις το λάκκο.Καλημέρα Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι φτωχοί οι λαθρομετανάστες ή για να το καταθέσω αλλοιώς έχουν από 10 000$ έκαστος για τους δουλεμπόρους... Γνωρίζετε ότι οι αγροτικοί γιατροί που εξετάζουν και περιθαλπτουν τους λαθρομετανάστες ίσως πάρουν 1 Ευρώ την ημέρα ως επίδομα διατροφής...ενώ για τον λαθραίο δίνουν 5,75 ευρώ...Είμαστε ή δεν είμαστε ένας σωρός από κοπριά;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.