29/6/09

Ελεύθεροι οι πέντε από τους εννέα υπαλλήλους στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιρανό ομόλογό του είχε ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντ.Μίλιμπαντ

Ανακρίνονται οι υπόλοιποι
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε από τους συνολικά εννέα υπαλλήλους στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης των ταραχών στην ιρανική πρωτεύουσα.
Την απελευθέρωση των πέντε υπαλλήλων ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χασάν Κασκαβί, σημειώνοντας πως ο Βρετανός υπουργός
Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μανουσέρ Μοτακί το βράδυ της Κυριακής.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ εξέφρασε την οργή του Λονδίνου για την ενέργεια των ιρανικών αρχών και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των υπαλλήλων χωρίς «να πάθουν το παραμικρό», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Από τους εννιά, οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι ανακρίνονται» διευκρίνισε ο Κασκαβί, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών πως η Βρετανία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν.
Από την πλευρά του ο Ιρανός ΥΠΕΞ τόνισε πως αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα θετικό βήμα.
Επίσης, ο Κασκαβί επισήμανε πως το Ιράν δεν σκοπεύει να κλείσει τις πρεσβείες στην Τεχεράνη, ούτε να υποβαθμίσει τις διπλωματικές του σχέσεις με τις ξένες χώρες.
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο των Φρουρών ξεκίνησε την επιμέρους επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου.

«Το Συμβούλιο των Φρουρών ξεκίνησε την επανακαταμέτρηση στο 10% των ψηφοδελτίων» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αλάμ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

1 σχόλιο:

  1. Ελεύθεροι;;;μα γιατί;πως τόλμησαν;εμάς μας ρώτησαν;την μαμά Ρωσία;άφησαν κακούς δυτικούς ελεύθερους αντί να τους τουφεκίσουν με αρχηγό του αποσπάσματος τον east και μετά να κάνουμε πάρτυ με βότκα;αίσχος!αμερικανοσιωνιστική παρέμβαση μου μυρίζεται και προδοσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.