26/6/09

Προσμένοντας την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο χάρτης αυτός ετοιμάστηκε από το Βρετανό ανώτερο αξιωματούχο του Φόρεϊν Όφις Sir Ivor Kirkpatrick το 1957. Στο κάτω δεξιό μέρος αναγράφονται τα εξής: «Συνολικός αριθμός Ελλήνων και Τούρκων που θα πρέπει να ανταλλαγούν για οποιαδήποτε κάθετη (Βορρά-Νότο) διχοτομική γραμμή. Τουρκική ζώνη είναι η Δυτική». Δηλαδή, σε περίπτωση που εφαρμοζόταν η διχοτομική αυτή λύση, θα έπρεπε να προσφυγοποιηθούν 192.000 άτομα, να μετακινηθούν οι Τουρκοκύπριοι στο δυτικό μέρος και οι Ελληνοκύπριοι στο ανατολικό. Αν και μας επιβλήθηκε η γραμμή Αττίλα δια πυρός και σιδήρου, αντί της προτεινόμενης γραμμής K, αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες οι γραμμές έχουν δύο κοινά. Και οι δύο δίνουν το 40% του εδάφους στους Τούρκους και οι δύο προσφυγοποιούν 200.000 άτομα. Είναι απίστευτο αλλά αληθινό το πώς τα ποσοστά παρέμειναν τα ίδια παρά το ότι η διαχωριστική γραμμή από κάθετη έγινε οριζόντια!


«Ολοι οι έποικοι έχουν δικαιώματα...»

Συνέντευξη της Μαίρης Σάουθκοτ, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ‘Φίλοι της Κύπρου’ στο Λονδίνο,
στην 'Τοπλούμ Ποστασί' 5 Φεβρουαρίου 2009.

Ξεκίνησαν να ετοιμάζουν αποδέκτες της διάλυσης της Κ.Δ από το 1988

Παραδέχεται ότι οι ‘Φίλοι της Κύπρου’ ήσαν οι πάτρονες και σοφιστές των (τάχατες) επαναπροσεγγιστικών συναντήσεων στο Κάμπτεν του Λονδίνου το 1988. Εκείνο όμως που δεν είπε η Σάουθκοτ είναι ότι, τότε, απ΄όσους είχαν λάβει μέρος στην πρώτη συνάντηση Ε/κ και Τ/κ είχαν απαιτήσει να υπογράψουν κιόλας (και το υπέγραψαν μεταξύ των οποίων και η κα Ογιά Ταλάτ) ένα έγγραφο που ετοίμασε η Σάουθκοτ και η ομάδα της, στο οποίο έλεγαν: “...Ως ηγέτες των αντίστοιχων κοινοτήτων σας, αντιμετωπίζετε την ιστορική δέσμευση να δημιουργήσετε μια κοινή πατρίδα για όλους τους Κύπριους. Οι επερχόμενες γενιές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους ανθρώπους που δημιούργησαν την νέα ομόσπονδη Δημοκρατία της Κύπρου.” (Σεπτέμβριος του 1988 – κατέχουμε αντίγραφο).

Αναφέρεται σε επισκέψεις τους στα κατεχόμενα όπου είδαν τους Μαρωνίτες, (δεν μιλά για εγκλωβισμένους), την παλαιά πόλη της Αμμοχώστου και Βαρωσίων πίσω από το συρματόπλεγμα, και τους Ελληνοκύπριους που ζουν στην χερσόνησο της Καρπασίας (και πάλιν δεν μιλά για εγκλωβισμένους, πόσοι ήσαν και πόσοι έμειναν, ούτε είδε άλλο κατεχόμενο μέρος πέραν των Βαρωσίων). “Είδαμε τα αναπτυξιακά έργα στην Κερύνεια και επισκεφθήκαμε το πολυ-πολυτισμικό σχολείο στην Λεμεσό για Τουρκόφωνα και άλλα παιδιά που δεν μιλούν την ελληνική. Κάθε επίσκεψη συμβάλει στο να καταλάβουμε τις διαφορετικότητες...” Σε καμία περίπτωση δεν είπε ότι είδε τις 43,000 των κατοχικών Αττίλων, ούτε, καν ενδιαφέρθηκε να μιλήσει με τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες Κερυνειώτες, νόμιμους κατοίκους της Κερύνειας όπου είδε...αναπτυξιακά έργα πάνω στις κλεμμένες περιουσίες τους.

Υποστηρίζουν την πλαστογράφηση της Ιστορίας

“Έχουμε επίσης δείξει ειδικό ενδιαφέρον στο πως διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία και υποστηρίζουμε τη δουλειά του Κέντρου για Δημοκρατία και Συμφιλίωση (ομάδα πλαστογράφησης ιστορικών βιβλίων Ρεπούση, Κουλούρη και λοιπόν με επικεφαλής τον Κώστα Καρρά –γνωστή ως CDRSEE με έδρα την Θεσσαλονίκη), και τη χρήση των βιβλίων τους που τώρα μεταφράστηκαν στα Ελληνικά και Τουρκικά για τα κυπριακά σχολεία, τη δουλειά του Συνδέσμου για Ιστορικό Διάλογο και Έρευνα από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και ελπίζουμε το Σπίτι Συνεργασίας τους απέναντι από το Λήδρα Πάλας θα λειτουργήσει σύντομα.” Στην Κύπρο, λέει η Σάουθκοτ, οι Κύπριοι είναι μίλια μακριά από το τι συμβαίνει στο Λονδίνο με τους Κύπριους όπου έχουν κοινά κέντρα στο Wood Green και. Hackney. Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αγνοεί ενσυνείδητα, αδιάντροπα αλλά και κουτοπόνηρα, ότι στην Κύπρο ο λόγος του διαχωρισμού είναι η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ που επιτεύχθηκε το 1974 με την βοήθεια των Τζέιμς Κάλλαχαν και Χάρολτ Γουίλσον και απαιτεί όπως οι Ε/κ και Τ/κ ζουν αμέριμνα όπως κάνουν στο Λονδίνο όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ και βρίσκονται οι άνθρωποι σε ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!

“...Παρόλον ότι οι έποικοι είναι μέρος συστηματικής προσπάθειες δημογραφικής αλλαγής στα βόρεια του νησιού έχουν επίσης ανθρώπινα δικαιώματα ειδικά εκείνοι που γεννήθηκαν στην Κύπρο...” Δηλαδή, όχι μόνον εκείνοι που γεννήθηκαν έχουν δικαιώματα αλλά ΟΛΟΙ οι έποικοι, κατά την Σάουθκοτ! (Θυμάστε την φιλότουρκη Τζόαν Ράιαν;). (Βλέπε και Σημερινή 10/2/2009 σελ.9 για ίδια υποστήριξη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετ. Βουλής)

“Οι C4C δουλεύουν κατά μεγάλο βαθμό στο ίδιο μήκος κύματος με μάς “, δηλώνει η Σάουθκοτ. Μα, βέβαια, εφόσον η ίδια τους “δημιούργησε”...(Κατέχουμε το εμειλ που έστειλε Η ΙΔΙΑ σε επίλεκτα μέλη της κοινότητας για το ξεκίνημά τους). Επίσης είναι αποκαλυπτική όταν μας λέει ότι στο παρελθόν είχαν αφήσει τους Βρετ. Βουλευτές να έχουν ελεύθερες επαφές με την παροικία μας, αλλά, τώρα επέλεξαν μας ενημερώνει, να δουλεύουν και μέσα από την παροικία...

Οποιος και να ήταν ο ρόλος της Βρετανίας στο παρελθόν μας λέει, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ευνοικού κλίματος... Μα ο ρόλος της Βρετανίας του παρελθόντος δεν άλλαξε καθόλου. Πικρά παραδείγματα μόνο το Σχέδιο Ανάν/Χάνει, ο Τόνυ Μπλέαρ και σήμερα ο Γκόρτον Μπράουν και τα βρετανικά τεχνάσματα στην Ευρωπαική Ένωση. Ρωτήστε και τον Γιάννο Χαραλαμπίδη στις Βρυξέλλες, τον Γιαννάκη Μάτση...Αλλά και η φιλοτουρκική πρόσφατη ‘είδηση’ ότι ο Αττίλας μειώθηκε στις 21.000!!! (Που την εντοπίσαμε στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων –Φιλελεύθερος 8/2/2009-απ΄΄οπου και έγινε βαποράκι η επιτήδεια εφημερίς ‘Πολίτης’).

Περιφρονεί την Κυπριακή Δημοκρατία –
και προσβλέπει στην διάλυσή της!

Εδώ η κα Σάουθκοτ είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική όταν ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία όταν λέει: “” Cyprus had a constitution which only mentioned Greeks and Turks, not a surprise as it was put together in Zurich by Greece and Turkey, rather than up-to-date concepts of citizenship. We had no one ready to encourage nation building in 1960 and the nationalists were free to influence developments… The state is now the Republic of Cyprus, by this time next year it could be the United Federal Republic of Cyprus. We need to prepare the next generation to become citizens of the whole island rather than just part of a community. There have been developments in Cyprus, cleaning up history books, introducing citizenship education, which augur well for the future...”. Μετάφραση: “Η Κύπρος είχε ένα σύνταγμα που αναφέρετο μόνο σε ΄Ελληνες και Τούρκους, καμία έκπληξη καθώς ετοιμάστηκε στην Ζυρίχη από την Ελλάδα και Τουρκία, παρά με μια σύγχρονη άποψη υπηκοότητας. Δεν είχαμε (τότε) κανέναν έτοιμο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της εθνότητας το 1960 και οι εθνικιστές ήσαν ελεύθεροι να επηρεάζουν τα γεγονότα... Το κράτος τώρα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, όμως μέχρι του χρόνου έτσι καιρό μπορεί να είναι η Ενωμένη Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά να είναι πολίτες ολόκληρης της νήσου παρά μόνο μέρος μιας κοινότητας. Υπήρξαν εξελίξεις στην Κύπρο, ξεκαθάρισμα ιστορικών βιβλίων, εισαγωγή μορφώσεως για υπηκοότητα, που είναι καλά για το μέλλον... ”

Ο τρόπος με τον οποίο μιλά για το νόμιμο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισότιμου μέλους της Ε.Ε και των Η. Εθνών είναι περιφρονητικός και προσβλητικός το ελάχιστον. Αναφέρεται στο σύνταγμα ως να είναι κάτι που πέρασε, στο παρελθόν, όταν χρησιμοποιεί τα ρήματα, ‘είχε’, ‘αναφέρετο’, δηλαδή ως να μην αναγνωρίζει ουσιαστικά το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήδη ελπίζει ότι θα διαλυθεί του χρόνου έτσι καιρό και θα αντικατασταθεί από την... Ενωμένη Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία που σχεδίαζαν από το 1988! Σήμερα, έχουν δημιουργήσει τον πυρήνα εκείνο, που δεν είχαν το 1960, που προωθεί την ψευτοκυπριοσύνη. Ξεχνά ότι οι λεγόμενοι εθνικιστές το 1963/64 ήσαν οι Τούρκοι της ΤΜΤ που με εντολή της Άγκυρας είχαν ετοιμάσει πραξικόπημα ενάντια στο νόμιμο Κυπριακό Κράτος. ΄Οταν μας επιτέθηκαν τον Δεκέμβριο του 1963 εκτελώντας το σχέδιο του Τουρκικού Επιτελείου Στρατού σύμφωνα και με το έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο του Τουρκοκύπριου Υπ. Γεωργίας Φαζίλ Πλουμέρ ημερ. 14/9/1963. Το οποίο ξέχασε ο τελευταίος όταν κατ΄εντολή Κουτσιούκ/Ντενκτάς/Αγκυρας αποσύρθηκαν από τις θέσεις τους και αυτοεκλωβίστηκαν στους θύλακές τους 15-20 μέρες πριν τις επιθέσεις εναντίον μας για κατάλυση του κράτους και δημιουργία δύο ομόσπονδων κρατών.

‘Χρειαζόμαστε να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά’, τονίζει με θράσος χιλίων αποικιοκρατών η περιβόητη Εργατική Σάουθκοτ. Και ποία δηλαδή νομίζει ότι είναι για να...αναλάβει τέτοιο έργο;

Και συνεχίζει και δηλώνει ότι υποστηρίζει πως οι Τουρκοκύπριοι έχουν αναφαίρετα δικαιώματα στην Δημοκρατία της Κύπρου που δημοκρατικά δεν μπορούν να τους τα αρνηθούν. Επομένως αν δεν υπάρξει λύση και δεν υπάρξουν ελπίδες η διεθνής κοινότητα να επενδύσει για μια λύση θα μείνουμε με την σημερινή Δημοκρατία της Κύπρου στο νότο. Οι Τ/κ θα διεκδικήσουν τις περιουσίες τους στο νότο της νήσου, τους αντιπροσώπους τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το βόρειο μέρος θα μείνει ντε φάκτο Τουρκία. Οι Τ/κ κινδυνεύουν να απορροφηθούν από τους Τούρκους στη βόρεια Κύπρο. Θέλει περισσότερη επικοινωνία μεταξύ βορρά και νότου και ελπίζει να είναι προσκεκλημένη στους εορτασμούς της δημιουργίας της ...νέας Κύπρου. Οι ‘Φίλοι της Κύπρου’ θα συνεχίσουν να υπάρχουν λέει, γιατί η Κύπρος θα χρειάζεται φίλους εντός και εκτός για να αποφευχθούν τα λάθη της Δημοκρατίας του 1960-63!. Δηλαδή, θα κηδεμονεύεται η Κύπρος από Βρετανούς νονούς και δικαστές όπως και το ελεεινό Σχέδιο Ανάν...

Δηλαδή, η κυρία Σάουθκοτ (κατά τα άλλα γραμματέας των Φίλων) μας εκβιάζει κιόλας ότι αν δεν διαλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία...θα μας διαλύσουν οι ίδιοι! Με το σχέδιο που εισηγείται με τους Τουρκοκύπριους να μετακομίσουν όλοι στα ελεύθερα εδάφη και να αφήσουν τα κατεχόμενα στους έποικους και την Τουρκία με αποτέλεσμα ο Ελληνισμός να μείνει μια περιθωριακή πλέον μειονότητα, τελική φάση της πλήρους τουρκοποίησης! Μα αυτό κυρία Σάουθκοτ ήταν και παραμένει το τουρκικό σχέδιο ‘Ανάκτησης Κύπρου’ του Νιχάτ Ερίμ του 1956-57 που συμφώνησε με το Φόρειν ΄Οφις σχεδιάζονταν την Ζυρίχη. Η οποία δεν ήταν δουλειά της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά του Φόρειν ΄Οφις...

Πήρατε, το μήνυμα; Τι εξυπηρετούν οι λεγόμενοι ‘Φίλοι της Κύπρου’ και τι προωθούν μαζί με τα δημιουργήματά τους, κύριοι της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιώτες που τους χρηματοδοτείται βλακωδώς; Και εσείς, κάποιοι βουλευτές μας, που τους σαλιαρίζετε όταν σας επισκέπτονται στο νησί ή όταν τους επισκέπτεστε εσείς στο Λονδίνο...

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας
Λονδίνο, 9.2.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.