28/6/09

Ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης ως έδρας του ΣΑΕ


Συνάντηση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης με μέλη του προεδρείου του ΣΑΕ.
Η συνεργασία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) αναπτύσσεται, με κύριο άξονα την ενίσχυση του χαρακτήρα και του ρόλου της Θεσσαλονίκης, ως έδρας του ΣΑΕ και πρωτεύουσας του Απανταχού Ελληνισμού.
Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της παγκόσμιας οργάνωσης με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης με το Προεδρείο της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.
Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στους τομείς συνεργασίας του ΥΜΑΘ με το ΣΑΕ, που αφορούν την υλοποίηση της «Κιβωτού του Ελληνισμού», τη νεολαία και το «υγιές επιχειρείν».
«Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι παρόν ουσιαστικά και συμφωνήσαμε τη συνεργασία αυτή να τη συνεχίσουμε στο μέλλον», τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Έθεσα συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες έγιναν θερμά αποδεκτές από το προεδρείο του ΣΑΕ. Κατ΄ αρχήν, με την οικονομική συνδρομή του ΥΜΑΘ, ξεκινάει η υλοποίηση της «Κιβωτού του Απόδημου Ελληνισμού», μία παρακαταθήκη από το παρελθόν, που θα μπορεί να μεταλαμπαδευτεί, με ασφαλή τρόπο, στις επόμενες γενιές. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ήδη έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνεισφορά του στον τομέα αυτό και θα το κάνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον».
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, η προώθηση δράσεων, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των δεσμών των νέων αποδήμων με τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας, γενικότερα, με συγκεκριμένο θεματικό πεδίο. Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης πρότεινε τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε δύο θεματικά πεδία Περιβάλλον - Πολιτισμός, με θεσμικά χαρακτηριστικά (φεστιβάλ), που θα αποτελέσουν ευκαιρίες συνάντησης απόδημων νέων από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών Μητροπολιτικής Ελλάδας και Ελλήνων της Διασποράς, μέσω της συνεργασίας σε επιχειρηματικές αποστολές, όπως αυτές που ήδη προωθούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΥΜΑΘ με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών.
«Το αποτέλεσμα θα είναι μετρήσιμο και θα έχει κοινά οφέλη», τόνισε ο υπουργός και κατέληξε: «Στόχος είναι να μπορέσουν αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος να βρούνε κοινά στοιχεία και να αναπτύξουν κοινές επιχειρηματικές δράσεις με αντίστοιχες επιχειρήσεις σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, την Αυστραλία κ.ά.».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. εδω καταληξαμε αποδημοι στο τοπο μας ,
    με τετοιε πολυτελειες θα ασχολουμαστε ?
    εχουμε χασει την ομονοια (με τη διπλη σημασια)

    τελικα ολες αυτες οι επιτροπες το μονο που εξυπηρετουν ειναι να δημιουργουν :

    * πληρωμενες θεσεις για συμβουλους μελη κτλ

    * επιδοτουμενα συνεδρια οπου αερολογουμε

    *δημοσιες σχεσεις για εταιρειες που χρησιμοποιουν τα εθνικα συμφεροντα σαν προσχημα και καλυψη για τη προωθηση των δικων του και σε καμια περιπτωση δε το βαζουν κατω απο το εθνικο

    >«Το αποτέλεσμα θα είναι μετρήσιμο και θα έχει κοινά οφέλη», τόνισε ο υπουργός και κατέληξε: «Στόχος είναι να μπορέσουν αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος να βρούνε κοινά στοιχεία και να αναπτύξουν κοινές επιχειρηματικές δράσεις με αντίστοιχες επιχειρήσεις σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, την Αυστραλία κ.ά.».<

    οπως την αλλη φορα που ακουσα στη τηλεοραση για Ελληνικων συμφεροντων πλοιο που ειχαν πιασει σομαλοι,

    ειχε

    23 ατομα απο φιλιπιννες ΚΑΙ Ο καπετανιος φιλιπινεζος,

    σημαια παναμα ,

    προφανως τα κερδη βγαινουν απο Ελλαδα με καμια οφ σορ

    τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ



    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.