29/6/09

Το "Αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας" στα κατεχόμενα θα ανοίξει "πανεπιστημιακή σχολή" στην Βρετανία

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Βρετανίας έδωσε την έγκρισή του στο λεγόμενο Αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας στα κατεχόμενα να ανοίξει λεγόμενη πανεπιστημιακή σχολή στην περιοχή Καντέρμπουρι της Βρετανίας, η οποία θα αρχίσει να παρέχει εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009 –2010 με το σλόγκαν «Το μεγαλύτερο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης».

Η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ», σε χθεσινό δημοσίευμα της γράφει ότι επειδή η λεγόμενη σχολή θα υποστηρίζεται από το βρετανικό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι φοιτητές, οι οποίοι θα φοιτούν εκεί, θα εντάσσονται στη Διαδικασία της Μπολόνια.
Η εφημερίδα γράφει ότι η Διαδικασία της Μπολόνια αποσκοπεί στη δημιουργία, μέχρι το 2010, ενός ευρωπαϊκού χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε αυτή, μαζί με την Τουρκία, έχουν ενταχθεί άλλες 47 χώρες.
Αναφέρει ακόμα ότι τα παράνομα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα επειδή δεν αναγνωρίζονται διεθνώς δεν μπορούν να ενταχθούν στην εν λόγω Διαδικασία, όμως το λεγόμενο πανεπιστήμιο Κερύνειας θα αρχίσει τη λειτουργία του χαρακτηριζόμενο ως «το μεγαλύτερο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ευρώπης».
Εκπρόσωπος του λεγόμενου διοικητικού συμβουλίου του παράνομου πανεπιστημίου Κερύνειας ανέφερε ότι θα αρχίσουν την εκπαίδευση αρχικά με 200 φοιτητές, με στόχο να φθάσουν τους 5.000.
Ο εκπρόσωπος του παράνομου πανεπιστημίου είπε ότι όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να εγγράφονται, προσθέτοντας ότι και αυτοί οι οποίοι παράνομα σπουδάζουν στην κατεχόμενη Κερύνεια, θα μπορούν να εγγράφονται στο Καντέρμπουρι και να αποφοιτούν ή αντίστροφα να φοιτούν ορισμένα χρόνια εκεί και ακολούθως να επιστρέφουν στην κατεχόμενη Κερύνεια.
Η λεγόμενη σχολή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2009 με Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας, ενώ τα δίδακτρα για φοιτητές από τα κατεχόμενα και την ΕΕ θα ανέρχονται στις 3.200 στερλίνες.
iKypros
29/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.