9/6/09

Ευρεία επιχείρηση σε επτά ευρωπαϊκές χώρες για την εξάρθρωση κυκλώματος δουλεμπορίας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης στην Ιταλία και σε επτά ακόμα ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την εξάρθρωση δικτύου που ευθύνεται για την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη χιλιάδων Κούρδων μεταναστών, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.
Ιταλοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε 17 ιταλικές πόλεις και προέβησαν σε πολλές δεκάδες συλλήψεις.

Ανάλογες επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Σουηδία σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, η οποία έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στη Ρώμη.

Η έρευνα κατά του δικτύου άρχισε το 2006 μετά τη σύλληψη στην Ιταλία κούρδων λαθρομεταναστών που προέρχονταν από την Ελλάδα. Το δίκτυο, μετά την άφιξή τους στην Ιταλία, τους προωθούσε σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. Ναι καλά!!

    Σωθήκαμε, με τους τουρκολάγνους πολιτικούς μας.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεμπιπτόντως να ενημερώσω ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επιχείρηση «Ticket to Ride», που ξεκίνησε το 2006 από τις ιταλικές διωκτικές αρχές, οδήγησε στη σύλληψη 46 ατόμων, εκ των οποίων 32 στην Ιταλία, εφτά σε Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία και Γαλλία και ενός στην Ελλάδα. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα επιχείρηση στη Σουηδία και τη Βρετανία.

    Ο συλληφθείς στην ελληνική επικράτεια από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής είναι 33 ετών, υπήκοος Ιράκ και εις βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Φέρεται μέλος της σπείρας που, κατά τις ιταλικές αρχές, είχε βάση εφόρμησης το κουρδικό Ιράκ με «παραρτήματα» στην Τουρκία, την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των οποίων οι λαθρομετανάστες προωθούνταν στον τελικό προορισμό που επέλεγαν. Το κόστος «μεταφοράς» -συνήθως με φορτηγά, νταλίκες ή βάρκες πάντα μέσω Τουρκίας- κυμαινόταν από 4.000-8.000 δολάρια. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο όμως, υπήρχε και η δυνατότητα «πρώτης θέσης» για μεταφορά με αεροπλάνο και πλαστά έγγραφα, που έφτανε τα 10.000 δολάρια. Οι συλλήψεις των υπόπτων, που έγιναν συγχρόνως χθες σε 16 πόλεις της Ιταλίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν η κατάληξη μιας έρευνας που βασίστηκε σε μαρτυρίες παράνομων μεταναστών, υποκλοπές τηλεφωνημάτων και στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι εξήρε τις διωκτικές αρχές της χώρας του για «την αποτελεσματικότητα μίας από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων».
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.