14/6/09

Επίσημη πρώτη τη Δευτέρα για την ιστοσελίδα του νέου Μουσείου Ακρόπολης

Από αύριο Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης υποδεχθεί το κοινό, ανοίγουν οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης www.theacropolismuseum.gr.Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

1.Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κ.λπ.)

2.Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κ.λπ.)

3.Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

4.Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κ.λπ.)

5.Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

6.Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (κοστίζουν 1 ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9 π.μ., 11 π.μ. και 6 μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρό του, καθηγητή Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Επίσης, το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.
nooz.gr

3 σχόλια:

  1. Να βγουν όλα τα μακεδονικά ευρύματα στα μουσεία. Να μεταφερθούν και ορισμένα ή αντιγραφά τους στα μεγάλα μουσεία της χώρας (Ολυμπια, Δελφους, Αθηνα, Κρήτη κλπ) μαζί με επιλεγμένα κείμενα. Να φτιαχτούν ακόμα και μακέτες για τα αρχαία μνημεία και να διασκορπιστούν σε όλα τα μουσεία της χώρας. Ένας απλός τρόπος να κάνεις εξωτερική πολιτική, χωρίς κινδύνους και συμφωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως δουλεύουν για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα,(γιατί εδώ νομίζω εντάσσεται το έργο του νέου μουσείου), έτσι πρέπει να εργάζεται το κράτος για κάθε εθνικό μας θέμα.Με σύστημα και στόχο.Αλλά βλέπετε, ο Παρθενών βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ τα άλλα εθνικά μας ζητήματα αφορούν περιοχές εκτός Αττικής![Οι Αθηναίοι στολίζονται,ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς και το μετρό, νομίζουν ότι είναι κάτι μεταξύ Βαρκελώνης και Βερολίνου!Τις φυλές όλου του κόσμου τις παρά-έχουν(για να αισθάνονται "σύγχρονη μητρόπολη"),μόνο πάρκα με γκαζόν για να λιάζονται,δεν έχουν(και τα επιθυμούν διακαώς για το ευρωπαϊκό-μεταολυμπιακό προφίλ τους), αλλά δεν πρόκειται να τ'αποκτήσουν, εκτός αν γκρεμίσουν τις πολυκατοικίες όπου μένουν.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι Αθηναίος αλλά αυτά που λες ανώνυμε είναι άδικα,να αφήσουμε έτσι την πρωτεύουσά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.