15/6/09

Τοπτάν: "Οι Ε/κ προσπαθούν να στριμώξουν του Τ/κ με οικονομικά μέτρα"

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο δείπνου εργασίας θα έχει απόψε στις 8, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκούντερ Φερχόιγκεν.
Σύμφωνα με τις τ/κ εφημερίδες, η συνάντηση προγραμματίστηκε πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Κιοκσάλ Τοπτάν.

Ο κ. Τοπτάν έδωσε συνέντευξη στα κατεχόμενα, στην οποία μεταξύ άλλων είπε ότι οι θέσεις που υπερασπίζεται ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις συνομιλίες συνάδουν με τα ψηφίσματα της τουρκικής Βουλής για το Κυπριακό.
Η Τουρκία, πρόσθεσε, υποστήριζε από την αρχή τη διαδικασία των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, εκφράζοντας αισιοδοξίας για επίλυση ''αρκεί αυτή να την επιθυμεί πραγματικά και η ε/κ πλευρά'' όπως είπε.
Ο κ. Τοπτάν υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να στριμώξουν τους Τ/κ με οικονομικά μέτρα και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι δεν θα πρέπει να παραβλεφτεί ότι στο νησί υπάρχουν «δύο κράτη, δύο κυριαρχίες και δύο λαοί», κατά την έκφρασή του.
Σε ερώτηση αν Τουρκία και Τ/κ έχουν δεύτερο σχέδιο σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο Πρόεδρος της τουρκικής Βουλής είπε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα χαράξουν την πολιτική τους. Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους.
iKypros
15/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.