20/6/09

"ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο είναι η καλύτερη περίσταση για τους Βρετανούς και το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο σπίτι τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια τα 17 μέλη των Επιτροπών Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που εκπροσωπούν 15 χώρες και βρίσκονται στην Αθήνα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου κατά την οποία και ανακοίνωσαν τις ενέργειές τους για το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο πρόεδρος των επιτροπών, Ντέιβιντ Χιλ, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια καθιέρωσης Ημέρα Παρθενώνα κάθε χρόνο μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα ξεκινήσει και μεγάλη καμπάνια με τη φράση "why not" (γιατί όχι).
Επίσης, το προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν δημοσκοπήσεις, ενώ θα συγκεντρωθούν και υπογραφές στήριξης στο αίτημα της επιστροφής.
"Τα Μάρμαρα είναι σαν τα παιδιά μας, σαν να τα απαγάγουν και να τα δίνουν πίσω για τρεις μήνες", είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χιλ απαντώντας στην υπεύθυνη επικοινωνίας του Βρετανικού Μουσείου που έκανε λόγο για τρίμηνο δανεισμό των Μαρμάρων στην Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι βρίσκονται στην Ελλάδα μέλη από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Κύπρο, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σερβία, την Ισπανία και τη Σουηδία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Liako.gr

5 σχόλια:

  1. Να λοιπόν η απόδειξη πώς όταν ενωμένοι, εργαζόμαστε μεθοδικά το θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο είναι μονόδρομος,αλλά έχουμε και πολλούς οπαδούς απο άλλες χώρες.
    Ας μας γίνει μάθημα.

    ευχαριστω για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ζωή αυτή η χώρα όταν θέλει να αποπροανατολίσει τους πολίτες από άλλες ντροπές βγάζει μπροστά δίκαια μεν ζητήματα αλλά τριτεύοντα και τεταρτεύοντα μπροστά στα παλούκια που έχουμε μπροστά μας. Όταν βλέπω να γίνεται το ζήτημα των μαρμάρων μεγάλο κάτι σαν τη...σχολή της χάλκης δηλαδή, ξέρω ότι κάπου αλλού τα έχουμε δώσει χοντρά...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εστειλσ μέηλ στην εκπομπή της ΕΡΤ3 ''ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ '':.......επειδή τά αφτιά μας έχουν βαρεθεί τις κορώνες περί επιστροφής των μαρμάρων,
    μια λίαν δικαιολογημένη στάση απέναντι στην ακαμψία του Βρετανικού Μουσείου
    θα ήταν η άρνηση της Ελλάδος να στείλει την Ολυμπιακή Φλόγα στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

    Γιατί δεν θέτει η εκπομπή σας –τώρα πού είναι ζεστό το θέμα- αυτό και μόνο το ερώτημα σ΄όλη την κλίμακα των επαϊόντων:

    από Πρωθυπουργό Ελλάδος που εν΄όψει Ολυμπιακών 2004 έκρινε απαραίτητο να ηγηθεί του Υπουργείου Πολιτισμού
    έως Υπουργό Πολιτισμού Ελλάδος, δ/ΝΤΉ οΛΥΜΠΙΑΚΉς εΠΙΤΡΟΠΉς εΛΛΆΔΟς ΚΑΙ και Δ/ντή Μουσείου Ακροπόλεως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν δεχονται να τους δανεισουμε μια αλλοι συλλογοι απο τα χιλλιαδες αρχαια που τα τρωει η σκονη μεσα σε αποθηκες σε ολοι την Ελλαδα....
    Και να ειμαστε ολοι οικανοποιημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δέχονται να προσγειωθεί το αεροπλάνο με τα διακριτικά MKD στην Κέρκυρα για να μην μας πούνε δήθεν κομπλεξικούς και θα αρνηθούν να στείλουν τη φλόγα στο Λονδίνο;;; Ξέρεις σε ποια χώρα ζεις;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.