17/6/09

Εντείνεται ο πολιτικός αναβρασμός στο Ιράν

Το αίτημά του να ακυρωθούν οι εκλογές της 12ης Ιουνίου στο Ιράν και να προκηρυχθούν νέες επανέλαβε σήμερα ο αντιπολιτευόμενος διεκδικητής της προεδρίας Μιρχοσεΐν Μουσαβί, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος και νικητής των εκλογών Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ διακήρυττε ότι η επανεκλογή του αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης του ιρανικού λαού προς την κυβέρνησή του.
Ο Αχμαντινεζάντ τονίζει σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Isna ότι με την επανεκλογή του «25 εκατομμύρια άνθρωποι επιβράβευσαν τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας ο οποίος είναι πλέον χαραγμένος στην επανάσταση» και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ενδυναμώσει τις «άμυνες της επανάστασης στη διεθνή σκηνή».
Από την πλευρά του ο Μουσαβί, τάχθηκε υπέρ μιας «ήρεμης διαμαρτυρίας ενάντια στην αντικανονική εκλογική διαδικασία», προκειμένου να «επιδιωχθεί ο στόχος της ακύρωσής της και της επανάληψής της με τρόπο που να εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί αυτή η επονείδιστη νοθεία».
Την ίδια ώρα οι Φρουροί της Επανάστασης, ιδεολογικό όργανο του ιρανικού καθεστώτος, απείλησαν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ότι θα κινήσουν τη διαδικασία ποινικής τους δίωξης αν δημοσιεύουν πληροφορίες υπέρ των «ταραξιών».
Το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, που ιδρύθηκε μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 για την προστασία της Ισλαμικής Δημοκρατίας από "εσωτερικούς και εξωτερικούς" κινδύνους, επισημαίνει ότι έχει αποδειχθεί πως οι σχετικές ιστοσελίδες χρηματοδοτούνται από καναδικά και αμερικανικά κέντρα υποστηριζόμενα από αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.