6/6/09

Εις θάνατον καταδικάστηκε εμπρηστής στην Καλιφόρνια

Καμία επιείκεια δεν έδειξε το δικαστήριο στον Ρ.Όιλερ

Για την πυρκαγιά του 2006
Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστε αμετάκλητα ο Λι Όιλερ, ο 38άχρονος εμπρηστής υπεύθυνος για μεγάλης έκτασης πυρκαγιά την Καλιφόρνια το 2006 κατά την κατάσβεση της οποίας βρήκαν το θάνατο πέντε πυροσβέστες.
Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν ανθρωποκτονία, τέλεση εμπρησμών και παράνομη χρήση και κατοχή εμπρηστικών ουσιών.
Όπως δήλωσε ο δικαστής Ου.Τσάρλς Μόργκαν, «αποστολή του κατηγορουμένου ήταν να σπείρει χάος, με δικό του σχέδιο και για δικό του λογαριασμό, γνωρίζοντας ότι οι πυροσβέστες θα διακινδύνευαν και τη ζωή τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».
Την δίκη παρακολούθησαν συγγενείς των νεκρών πυροσβεστών, ο θάνατος των οποίων είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στην Καλιφόρνια. Περίπου 10.000 άτομα παρευρέθηκαν τη χρονιά εκείνη στις κηδείες τους.
Η πυρκαγιά, που είχε ξεκινήσει σε μία περιοχή 145 χλμ. ανατολικά του Λος Αντζελες, κατέστρεψε 34 κατοικίες και άλλα 20 κτίρια, καίγοντας για ημέρες συνολικά 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο εισαγγελέας ανέφερε στη δίκη ότι οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με φλόγες ύψους 20 μέτρων, ανέμους 65 χλμ. ανά ώρα και θερμοκρασίες που έφταναν τους 700 βαθμούς Κελσίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

2 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΗ, ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρή η ποινή κατά την γνώμη μου .
    Πρίν την εκτέλεσή του πρέπει να βασανισθεί με κινέζικα βασανιστήρια
    για έξι μήνες τουλάχιστο μέρα παρά μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.