17/6/09

Νεκρός από σφαίρες αγνώστων αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες γνώριζαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών. Οι δράστες φαίνεται να κατέβηκαν την Δημητρακοπούλου, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με δύο πιστόλια από την πλευρά του αστυνομικού αλλά και από την πίσω πλευρά του οχήματος.
Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
Νεκρός από σφαίρες αγνώστων έπεσε νωρίς σήμερα το πρωί, εν ώρα υπηρεσίας στα Πατήσια, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο και επέβαιναν σε μηχανή. Ο 40χρονος δέχτηκε περίπου 15 με 20 σφαίρες, από δύο ή τρία όπλα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 06:30 το πρωί, στην οδό Δημητρακοπούλου στα Πατήσια, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ο αστυνομικός βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό του όχημα έξω από την κατοικία ατόμου που βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας μαρτύρων για την υπόθεση του ΕΛΑ.
Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες γνώριζαν την ώρα που αλλάζει η βάρδια των αστυνομικών. Οι δράστες φαίνεται να κατέβηκαν την Δημητρακοπούλου, πλησίασαν το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν με δύο πιστόλια από την πλευρά του αστυνομικού αλλά και από την πίσω πλευρά του οχήματος.
Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.
ΝΕΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία ο αστυνομικός εκτελούσε υπηρεσία φρουρού στην πολυκατοικία της οδού Δημητρακοπούλου 1, στην οποία διαμένει βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΕΛΑ, που βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Π. Στάθης έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, λέγοντας πως ο αστυνομικός είχε στοχοποιηθεί και δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Επιβεβαίωσε ότι στο σημείο φρουρούταν σε 24ωρη βάση,μάρτυρας για την υπόθεση ΕΛΑ. Επίσης ο Π.Στάθης, δήλωσε πως το θύμα πυροβολήθηκε με διαφορετικά όπλα, καθώς βρέθηκαν κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος. Επιπλέον ανέφερε ότι ο αστυνομικός ήταν 41 ετών και πατέρας ενός παιδιού και έκανε λόγο για δύσκολη υπόθεση ζητώντας ταυτόχρονα αυτοσυγκράτηση από τα Μέσα Ενημέρωσης. "Αφέθηκε σαν πρόβατο στη σφαγή" δήλωσε ο Γ. Μακρής, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, αναφερόμενος στη δολοφονία του συναδέλφου

8 σχόλια:

  1. Κρίμα είλικρινα κρίμα για το παλικάρι συλληπητήρια στην οικογένεια και στο Σώμα .Ελπίζω οι κ.κ. διαδηλωτές που έκαναν παλαιόθεν τις διαμαρτυρίες για άδικους ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις των πολιτών να κάνουν και καμμία διαδήλωση για τον αστυνομικό που χάθηκε εν ώρα καθήκοντος...Αυτό όμως που περισσότερο με εντυπωσιάζει και πραγματικά σε βαθμό να με εξοργίσεί είναι ότι καθώς σήμερα οδηγούσα προς την δουλειά μου και άκουγα δελτία ειδήσεων αντί να αποσιωποιηθεί το θέμα εφόσον είναι ανεμιγμένη αντιτρομοκρατική , μάρτυρας που είναι σε προστασία και εκκρεμεί και δίκη για θέματα περί τρομοκρατίας οι δημοσιογράφοι δεν σταματούσαν να δίνουν πληροφορίες που ακόμα και εγώ ο απλός πολίτης είπα καλά πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είναι ...Το δε επιστέγασμα όλων ήταν όταν βγήκε στο ραδιόφωνο και συγκεκριμένα στον FLASH τον κ. Αικατερινόπουλο να πνέει μενος εναντίων όλων ακόμα και των διοικητών της αντιτρομοκρατικής και όχι μόνο.Δεν θα κρίνω αν έχει δίκιο άδικο θα πω μόνο το απλό είναι απαράδεκτο σε τέτοιες περιπτώσεις καταστάσεις και συνθήκες να λέγονται αυτά στο κοινό.Νομίζω ότι καλό θα ήταν πρώτα να λύνονται τα προβλήματα εκ των έσω και τα θέματα και μετά αφού φιλτραριστούν να βγουν στον αέρα , δεν ήταν αγροφύλακασ που φύλαγε το κοπάδι.Δλδ με όλο αυτό που έγινε το πρωί τι κατάφεραν , με όλα αυτά τα οποία κατηγόρισε τι κατάφερε? Δεν ξέρω αν έχουν βάση αλήθειας πάντως γνωρίζω πως όταν πάρει φωτιά το δάσος πρώτα προσπαθείς να την σβήσεις και μετά αποδίδεις ευθύνες για την ολιγορία ...
    Είναι λυπηρό ...
    Καλημέρα , Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλη μια υπόθεση που θα πνιγεί στα πολιτικά ευχολόγια για τερματισμό της τρομοκρατίας και στην προσπάθεια της ελλιπούς εξοπλισμένης και εκπαιδευμένης αστυνομίας να τους πιάσει. Κρίμα στον αστυνομικό που άφησε ένα παιδάκι ορφανό. Αλλα και να πιάσουν έναν απο αυτούς, θα βγούν 100 κουλτουριάρηδες να μιλήσουν για αντίσταση στο σύστημα, πολιτική πράξη και όλα τα καραγκιοζιλίκια που έλεγαν και για τη 17Ν.
    Απο την άλλη βέβαια, και οι αστυνομικοί ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν το λειτούργημά τους όχι απλά σαν μια ακόμα δουλειά και ρουτίνα, αλλά ως κάτι πιο σοβαρό, και να ενδιαφερθούν, να αυτοσχεδιάσουν λίγο και όχι να μπαίνοβγαίνουν σε ένα παρκαρισμένο αμάξι για μήνες και να κάνουν "κρα" απο μακριά οτι είναι ασφαλίτες. Ο κόσμος το'χε τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι δηλάδη??Αφήστε που αυτό καταδυκνύει και την αδυναμία του συστήματος προστασίας μαρτύρων. Δηλαδή αντί ο μάρτυρας να είναι σε σχετικά ελεγχόμενο περιβάλλον, ήταν σπίτι του και απο κάτω ήταν ενα ασφαλήτικο όλη μέρα?.....Ωραία άποψη περι αποτελεσματικής προστασίας.!!Αλλά όλα αυτά δεν έχουν νόημα τώρα και δεν νομίζω να αποκτήσουν νόημα σε αυτή τη χώρα στο εγγύς μέλλον.Το θέμα είναι οτι έμεινε ένα παιδί ορφανό και 2 τρομοκράτες πανηγυρίζουν και ξέρουν οτι θα μείνουν ατιμώρητοι και αποθρασύνονται περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ιατροδικαστης περιμενε να παει 9 η ωρα για να παει στη δουλεια τους οπως τις αλλες εργασιμες ?

    τι εκανε ?

    ξυπνησε , επινε το καφε του, διαβαζε το πρωινο τυπο και κοιτουσε τα καναλια να δειχνουν ενα πτωμα να περιμενει να παει ο δημοσιος υπαλληλος στη δουλεια του ?

    χρηματα εχουμε και τα χαλαμε για ευτελης λογους ας του δωσουν κατι παραπανω και να τον ξυπνησουν μια ωρα αρχιτερα επρεπε ολος ο κοσμος να βλεπει ακομη και οι συγγενεις του ή ολη η γειτονια?

    τι να πω ?

    υπηρχε πιο σοβαρος λογος που καθυστερουσε ?

    τι ηταν το σκυλι στ'αμπελι και δεν πηγαινε να το μαζεψει?

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες φίλε για τους κουλτουριαραίους αλλά αυτούς δυστυχώς τους ακούει ο κόσμος!γεμίσαμε Ανθούλες φίλε!κι εμεί έχουμε ευθύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα το ορφανό.Ομως θα συμφωνήσω με τους παραπάνω...όταν είσαι σε τέτοια αποστολή πρέπει να είσαι σε εγρηγορση, δλδ τον παρακολουθούσαν τόσο καιρό και δεν κατάβε κανείς κάτι;;;Και...;; αν τους αντιμετώπιζε και "έτρωγε "έναν τι θα θα λέγανε οι εξυπνάκηδες;;;Οχι δεν έχουμε δημοκρατία, η ατιμωρησία και το ωχ αδερφέ έχουν διαλυσειι όχι μόνον το κράτος αλλά και την κοινωνία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;

    Ας πάψει πλέον αυτό το παραμύθι πως για όλα ευθύνονται οι πολιτικοί. Δεν έχουν ευθύνες οι υπηρεσιακοί παράγοντες; Ολοι αυτοί δηλ. που μισθοδοτούνται για δεκαετίες από τον έλληνα φορολογούμενο δίχως να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οταν δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν με επάρκεια τα καθήκοντά τους. Στην τελευταία περίπτωση της εν ψυχρώ δολοφονίας του ατυνομικού στα Ανω Πατήσια ουδείς έχει υπηρεσιακές - αφήστε τις πολiτικές - ευθύνες; Tον Δεκέμβριο κάηκε η Αθήνα από νεαρούς αλήτες κουκουλοφόρους κάτω από τα μάτια μιάς απαθούς αστυνομίας. Στην συνέχεια αστυνομικοί υπέστησαν επιθέσεις από ένοπλους αγνώστους δίχως οι αρχές να μπορέσουν να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν αποτελεσματικά. Τώρα έχουμε την δολοφονία αστυνομικού σε ώρα υπηρεσίας. Ενας μοναχικός άνδρας ανυπεράσπιστος έπεσε κάτω από τα μανιακά πυρά θρασύδειλων τρομοκρατών. Δύο ζητήματα τώρα υπάρχουν. Η ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας ώστε οι πολίτες νόμιμα και δίχως συνεπειες να μπορούν να αμύνονται απέναντι σε οπλισμένους εγκληματίες. Και να παραιτηθεί ο ανύπαρκτος Αρχηγός της Αστυνομίας που αδρανεί αφήνοντας ανυπεράσπιστους πολίτες και αστυνομικούς σε μιά χώρα δίχως δημόσια τάξη πλέον και με καθημερινούς κινδύνους κατά της ζωής.

    www.andrianopoulos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 3:44 γίνει αυτό που λες στο τέλος θα δεις όλα τα λαμόγια τους δημοσιογράφους να μιλάνε για κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για δικτατορία για αυτοδικία που είναι αντισυνταγματική ...και πολλές άλλες αηδίες περί δημοκρατίας.Βλέπεις έχουν μπερδέψει την δημοκρατία με την ασυδοσία και την ελευθερία .ΚΑνείς δεν τους έμαθε ότι η ελευθερία του καθενός μας τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου...
    Εδώ δεν ΄πρόλαβε να γίνει αυτό με τον αστυνομικό και ο μάρτυρας που υποτίθεται ότι ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων βγήκε το όνομα του στα μπλογκσ με πρώτο πρώτο το zougla ...Τι λέμε τώρα σε λίγο καιρό η Κολομβία και η Κούβα θα είναι παράδεισος μπροστά στην Ελλάδα
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσο καιρο την Ελλαδα θα εξουσιαζουν οι μειοψηφιες (αριστεριστες, θολοκουλτουριαρηδες με λεφτα, αδελφες κλπ), τοσο καιρο θα διαβαζουμε νεα σαν το σημερινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.