29/6/09

Μήνυμα ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για τη λαθρομετανάστευση


Να τηρήσει τα συμφωνηθέντα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε από την Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».
Αναφερόμενη στη συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνοδό του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι
η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη θέση της η Τουρκία να τιμήσει την υπογραφή της όσον αφορά το πρωτόκολλο επανεισδοχής των λαθρομεταναστών.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, βούλησή μας είναι να τη βοηθήσουμε να υπογράψει τα δικά της πρωτόκολλα επανεισδοχής με τις χώρες με τις οποίες αντιμετωπίζει η ίδια πρόβλημα», επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών.
Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «κάνουμε διάλογο με την Άγκυρα για να κατανοήσει και τις δικές μας κόκκινες γραμμές».
Η υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε επίσκεψη της στην Άγκυρα, πιθανότατα τον Αύγουστο.
NAYTEMPORIKH

12 σχόλια:

  1. Σε αμφότερα τα ζητήματα τα οποία έθεσε η ΥΠΕΞ, όχι μόνο δεν βγήκε τίποτε θετικό, αλλά στο μεν θέμα της λαθρομετανάστευσης εισέπραξε μία αγενέστατη πλην άκρως ειλικρινή απάντηση ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν τα συμφωνημένα (χωρίς ίχνος κομπιασμού για το ότι αφορά επίσημη υπογεγραμμένη από την Τουρκία - του στυλ "δεν γουστάρω, μή με ζαλίζεις ρε ανύπαρκτε") ενώ στο θέμα των υπερπτήσεων, η απάντηση ήταν εξίσου αγενής: "ελάτε να συζητήσουμε επί των δικαιωμάτων μας επί των νησιών σας".

    Και μετά διαβάζουμε ότι η ΥΠΕΞ θα πάει και στην Άγκυρα τον Αύγουστο. Να κάνει τί ? Έχει απωλεσθεί πλήρως η έννοια και τα μέτρα της λογικής κρίσης ?
    Εάν η Έλλάδα είχε δώσει παρόμοιες απαντήσεις σε ερωτήματα της Τουρκίας και μετά προσκαλούσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, το πιθανότερο θα ήταν να εισπράξει ειρωνικότατα σχόλια, αν όχι και την πλήρη απαξίωση της τουρκικής διπλωματίας (ούτε καν δηλαδή να μπούνε στον κόπο να απαντήσουν).

    Τι πέπλο αφασίας είναι αυτό που μας έχει καλύψει και έχουμε μετατραπεί σε κατά συρροή καρπαζοεισπράκτορες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κυβερνηση ελαβε το μυνημα των ευρωεκλογων,

    η ΥΠΕΞ εστειλε το μηνυμα στην τουρκια για τους λαθρομετανστες ,

    η τουρκια απαντησε με το ηχηροεκκοφαντικο μηνυμα των χαμηλων υπερπτησεων πανω απο τα νησια ,

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ νομιζω οι πολιτικοι μας να ενηληκιωθουν και να δωσουν την απαραιτητη σοβαροτητα στα Εθνικα θεματα και να σταματησουν τα εφηβικα παιγχνιδια ανταλαγης μηνυματων με τους πλατωνικους ερωτες

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ νταβουτογλου ?

    να μην ειχε δει το μηνυμα του παυλοπουλου που ευχαριστουσε τους λαθρομεταναστες που επιλογουν χωρα προορισμου τους την Ελλαδα?
    οποτε γιατι να μην μας στειλει

    κουμπαροι ειμαστε

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναί...τούς κάναμε τή μούρη κρέας.περιμένετε άλλα 2-3 εκ.μουσουλμάνους μέσα στή δεκαετία...άν δέ γίνει κάνα θαύμα..
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι καλόπιστοι αμφιβάλουν ακόμα για το πόσο επικίνδυνοι είναι οι Έλληνες πολιτικοί για την εθνική μας υπόσταση, τους παραπέμπω στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου πριν και μετά τις εκλογές.

    http://zorro-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_4091.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ blogger infognomon,σε επισκέπτομαι τακτικά και πιστεύω ότι τα κίνητρά σου είναι αγνά και διακρίνονται από αγάπη για την Ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα.Θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή σε κάτι που μάλλον δεν πρόσεξες.

    Στο site,στο δεξιό μέρος υπάρχουν από πάνω μέχρι κάτω ανάποδοι σταυροί.Σε παρακαλώ να τους βγάλεις.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε συ ντόρα, πιο ήρεμα, τον τρόμαξες τον κουμπάρο με τη σκληρότητά σου! Πώς θα κοιμηθεί το βράδυ ο άνθρωπος!Κάνεις διάλογο με την άγκυρα;;; Και τί ακριβώς τους λές; ότι έτσι μωρέ τα λέμε για να ακούν οι χαιβανοέλληνες, μη δίνεις σημασία νταβουτακούλη μου!
    Δεν πάτε στον αγύριστο προδοταριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Έλληνες υπουργοί είναι υπάλληλοι των τούρκων ομολόγων τους...μερικοί είναι και καφετζήδες τους. Θα πάει στην άγκυρα να του κάνει γλυκυβραστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anonime 5:49
    den gnorizo pos vgainoyn.
    An to gnorizeis esi grapse mas na to allaxoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό που υπάρχει δεξιά δεν είναι σταυροί αλλά βελάκια που δείχνουν προς τα κάτω...οπότε μάλλον δεν υφίσταται θέμα.
    Έπειτα για πείτε μου εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν ΥΠΕΞ,πως δηλαδή θα το λέγατε;να υποθέσω θα πιάνατε τον Νταβούτογλου από τον λαιμό και θα τον αρχίζατε στις φάπες...έτσι μαγκιά φίλοι συσχολιαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι θα έλεγες αγαπητές Saphire να μη το πιάνανε το Νταβούτογλου από το λαιμό αλλά να κάνανε και οι δικοί μας το ίδιο με τους δικούς του...Δεν κατανοώ πως γίνετε να έχουμε αλλάξει την έννοια της λέξεως διάλογο με την έννοια ''λέγε ότι θες λέγε'' ...
    Θεωρείς ότι είναι θέμα μαγκιάς η έστω και λεκτική αντίδραση των συσχολιαστών και ίσως κάποια μεγαλύτερη (που δεν το βλέπω ούτε τον 24ο αιώνα των διοικούντων?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Οι Έλληνες υπουργοί είναι υπάλληλοι των τούρκων ομολόγων τους...μερικοί είναι και καφετζήδες τους. Θα πάει στην άγκυρα να του κάνει γλυκυβραστό..."

    και θα τον πει και τούρκικο τον καφέ, ενώ Τούρκος καθηγητής του Χάρβαρντ ονόματι Τζεμάλ Καφαντάρ,δηλώνει πως ο γνωστός μας καφές είναι από την Υεμένη και μέσω των Αράβων διαδόθηκε στους λαούς της οθωμ.αυτ.και μετά δυτικότερα.
    (πληροφοριακά:ο εν λόγω καθηγητής είναι καθηγητής ιστορίας και ήταν καλεσμένος του ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα).

    Όσο για τη διακόσμηση του ιστολογίου:
    Αν είναι βελάκια, είναι λίγο περίεργα πάντως, αλλά εντάξει πιστεύω πως είναι τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλοί συσχολιαστές έχουν ξεφύγει Χριστίνα,δεν διαφωνώ έτσι όπως το έθεσες

    Ο καφές πράγματι είναι από εκεί,ο καφές ήρθε στον υπόλοιπο κόσμο από τις περιοχές της δυτικής Αραβίας όπου γινόταν εμπόριο πολυτελών ειδών ήδη πριν από τα χρόνια του Μωάμεθ και μάλιστα δραστηριοποιούνταν και πολλοί Έλληνες,η λέξη "καφέ" είναι αραβική σαφώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.