17/6/09

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση προς την ΥΠΕΞ για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών


Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη με θέμα τις «Ελληνο – Αιγυπτιακές αλλά και Τουρκο - Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι στις «22 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθούν στο Κάιρο Ελληνο – Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (προφανώς της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ των δύο χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα».
«Πληροφορούμαι όμως από τουρκικές και αιγυπτιακές δημοσιογραφικές πηγές ότι δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Ιουνίου, πρόκειται να διεξαχθούν στο Κάιρο και Τουρκο – Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ της Αιγύπτου και Τουρκίας δεν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης παρά μόνον εάν παρακαμφθεί το Καστελόριζο», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.
Στη συνέχεια ερωτά την υπουργό Εξωτερικών:
1. Ποιο είναι το πλαίσιο των Ελληνο – Αιγυπτιακών συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών;
2. Τι ενέργειες έχουν γίνει ή θα γίνουν ενόψει των Τουρκο – Αιγυπτιακών συνομιλιών για το ίδιο θέμα;
Ναυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. Ένα γενικό σχόλιο.
    Η ποιότητα του κυβερνητικού έργου, εξαρτάται και είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα και τον τρόπο που ασκεί το λειτούργημά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τον κύριο Βενιζέλο την ίδια ανησυχία έχει και ο κύριος Παπανδρέου; Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις προσωπικές απόψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάνω σ’ αυτό το θέμα. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η ερώτηση είναι μια όαση στην απέραντη έρημο της απουσίας πολιτικής πρότασης απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μήπως πρέπει περισσότερα «περιφερειακά» στελέχη σαν τον κύριο Βενιζέλο να αναλάβουν πρωτοβουλίες; Έτσι ώστε και εμείς οι αδαής να καταλάβουμε επιτέλους την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ ως προς την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όποιο τρόπο βγαίνουν αυτά τα θέματα στην επικαιρότητα είναι καλό και χρήσιμο. Ανυπομονώ να δω την απάντηση της ΥΠΕΞ.

    Πρέπει όμως να υπάρξει ένας μηχανισμός να αναδεικνύονται σε τέτοιο επίπεδο συστηματικά και όχι μόνο όταν εξυπηρετεί η ανάδειξή τους και τυχόν κομματικά συμφέροντα. Αυτό όμως είναι κάτι δύσκολο. Είμαι σίγουρος πάντα ότι τα ιστολόγια συντελούν σε μεγάλο βαθμό στο να επιτευχθεί αυτό, από τη στιγμή που αποτελούν μία από τις βασικότερες πηγές πληροφόρησης, ειδικά του ευαισθητοποιημένου κοινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενημερώστε σας παρακαλώ τον Κο Μέρτζο να καλέσει την Κα Ντόρα στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ,να της απονείμει άλλη μία τιμιτική διακριση για τις πατριωτικές της ενέργειες???
    Βλέπετε μετά τις εθνικές της ενέργειες για το σκοπιανό, ήρθε η ώρα να οριοθετήσει τα σύνορα με την Αίγυπτο και δεν θα της σταθεί εμπόδιο το Καστελόριζο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ,

    θα φιλοξενησει τους οικογενειακους φιλους στο πατρικο στη κρητη και θα μαγειρεψει κατι σουτζουκακια αλα σμυρνεικα να γλειφουν τα δαχτυλα τους

    μπορει να φτασει η μυρωδια τους στο νησι σου ας εισαι πιο βορεια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Βενιζέλος κακώς μπήκε στον κόπο να ρωτήσει. Πέρα του ότι δεν ξεκίνησε την ερώτησή του ως μελλοντικός αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Απαράδεκτο. Οι περισσότεροι βουλευτές είναι πατριώτες εκ περί τροπής. Αηδία κατάντησαν.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και δεν το πάω καθόλου το ΠΑΣΟΚ καλά έκανε και έκανε αυτή την ερώτηση.ΠΑΣΟΚ,Ντόρα και ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω είναι τα φερέφωνα των αμερικανών στην χώρα και δεν τα πάω μια όλα μαζί.Πιστεύω ότι η ερώτηση είναι για το τυπικό και όχι από πραγματικό ενδιαφέρον.Η θέση του Παπανδρέου όταν τον ρώτησαν σχετικά με το δικαίωμα "αυτοπροσδιορισμού" του καθενός νομίζω δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική για κανέναν που έχει έστω και λίγο εθνικό φρόνημα...(χωρίς να χαρίζω στην Ντόρα τα "λαθάκια" της)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά πρέπει να υπάρχει κάποια "αόρατη αρχή" που την διοικεί κάποιος μεγάλος γάτος, και όποτε πάει ο Καραμανλής να κάνει κάποια κίνηση βελτίωσης της εικόνας της κυβέρνησής του, κάτι συμβαίνει που επισκιάζει την κίνηση αυτή. Λίγο πριν τα εγκαίνια του εντυπωσιακού μουσείου της Ακροπόλεως, σκοτώθηκε στο καθήκον ο αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής.Αυτή η αλληλουχία γεγονότων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά το πέρας των Δεκεμβριανών καρναβαλιών.

    Όταν ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία, χρειάστηκε, όπως είπε, να καταλάβει την εξουσία εκ νέου, παίρνοντας τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών που ελεγχότανε από την Μοσάντ, την CIA και την Μ.Ι.5.

    Το μεγαλύτερο βλέπετε πρόβλημα της όποιας ελληνικής κυβέρνησης, δεν είναι η όποια αντιπολίτευση, αλλά η μη δυνατότητα ελέγχου του μηχανισμού διοίκησης του κράτους.

    Ο Καραμανλής πρέπει να βρει κι αυτός ένα ......γάτο και μάλιστα με μεγαλύτερα νύχια. Θέλει όμως ψάξιμο γιατί γεμίσαμε μπακαλόγατους.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H κυβέρνηση αποφασιστικά και σταθερά εργάζεται και με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος εξετάζει όλες τις παραμέτρους για την σωστή διευθέτηση των διαφορών με γειτονικές χώρες.
    Οι Ελληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι διότι σοβαροί άνθρωποι στο υπουργείο εξωτερικών ξενυχτούν μέχρι να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.


    Κάτι σαν αυτό θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης πρός το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ μετά απο αυτό θα ξανακάνει παρόμοια ερώτηση έπειτα απο ενάμυσι χρόνο.
    Στο μεταξύ εμείς μπορεί να χρειαζόμαστε διαβατήριο για να παμε μέχρι την Κάλυμνο, και στην επόμενη συνεδρίαση της βουλής το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα τσακώνονται σαν τα κοκόρια για να μας πείσουν πως δεν μαλακίζονται, και να τους ξαναψηφήσουμε,το ΚΚΕ θα κατηγορεί τους δύο,κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και την Ευρωπ. Ενωση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οικολόγοι θα κατηγορουν την κυβέρνηση που δεν χαρίζει απο ενα σπίτι στους λαθρομετανάστες,και το ΛΑΟΣ να τρίβει τα χέρια του γιατι ο
    ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΚΥΣ που ο Καρατζαφέρης θα γίνει πρωθυπουργός.
    Πάλι με χρόνια με καιρους πάλι δικά μας θα'ναι

    ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ. Καραμαλής είναι άτυχος γιατί τον διέπει η καλή κουβέντα που έχει πάντα στο στόμα του ο Μητσοτάκης και οι τάσεις΄σύμπνοιας του κόμματος...
    Άπό το λίγο που μπορώ να κατανοήσω και από το συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω όσο αφορά τις εκάστοτε αναρτήσεις που διαβάζω στο μπλογκ και αφορούν είτε τα Ελληνοτουρκικά είτε την Τρομοκρατία είτε τους λαθρομετανάστες τα σκάνδαλα και γενικότερα την Εξωτ. & Εσωτ πολιτική καταλήγω σε :
    1. Η Ελλάδα ενοχλέι ως έχει άρα πρέπει να αλλάξει μορφή και σύσταση όσο αφορά
    α) τον πλυθησμό της
    β) τα συνορά της
    2. Εντέχνως καλύπτονται και αποκαλύπτονται σε δύσκολες περιόδους για την εξωτερική πολιτική εσωτερικά προβλήματα. Πιθανολογώ ότι η ρήση Διαίρει και βασίλευει είναι αυτή που αρμόζει στο θέμα αυτό .
    3. Κόμματα και αρχηγοί αντιμετωπίζουν τις βουλευτικές τους ''ανέσεις'' σαν τσιφλίκι που πρέπει να κρατήσουν και μετά θάνατον έχοντας μια επιφανιακή αντιπαλλότητα και αντιπαράθεση αλλά όπως λέει και ο φτωχός λαός απο τηγανίτα τίποτα.
    Ηθίκό δίδαγμα :
    Τήν Ελλάδα να την διαλύσεις με πόλεμο εκ των έξω δεν μπορείς διότι οι Έλληνες στον κοινό εχθρό συσπέιρόνονται άρα τι κάνεις
    1. σπέρνει διχόνια , ανέκαθεν στην Ελλάδα το σενάριο αυτό είχε απότελέσματα
    2. Ξυπνάς μνήμες που δεν θα έπρεπρε καν να υπάρχουν
    3. ΠΑτάς στην ανάγκη του Ελληνα να φαίνεται πιο καλός από τον διπλανό του κόμπλεξ αιώνων.
    Ετσι λοιπόν καταλήγεις στο να διαβρώνεις σιγά σιγά τα πάντα...
    Σαν το δόντι που σαπίζει απο μέσα προς τα έξω, δεν φαίνεται η σαπίλα παρα μόνο την ώρα που ακούγεται το κρακ του σπασίματος.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μη της βάζετε δύσκολα ρε παιδιά, δεν κατέχει τίποτα, τοποτηρήτρια είναι απλώς, δώστε της λίγο χρόνο να πάρει έτοιμη την απάντηση από την άγκυρα για να σας την αναγνώσει, άντε βρε κι εσύ νταβούτογλου, πολύ αργείς... όσο για τον Κώστα... μην ασχολείστε καθόλου, σαν (το "σαν" τι το ήθελα) να μην υπάρχει...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.