23/6/09

Γίναμε περίγελως των Τούρκων


Η τουρκική εφημερίδα Sabah στην πρώτη σελίδα της και με τον τίτλο «Ιστορική γκάφα από τον ελληνικό Τύπο» δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι δύο υψηλής κυκλοφορίας εφημερίδες στην Ελλάδα, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΟ ΕΘΝΟΣ, παρουσίασαν ως πραγματοποιηθείσα την επίσκεψη του Π/Θ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία ακυρώθηκε.
Στοιχεία του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας έχουν ως εξής:
Οι εν λόγω εφημερίδες έγραψαν μάλιστα ότι ο Π/Θ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Π/Θ της Ελλάδας Καραμανλή.
Οι ανωτέρω εφημερίδες, οι οποίες όχι μόνο παρουσίασαν μια συνάντηση, η οποία δεν είχε γίνει, σαν να έχει γίνει, αλλά δεν δίστασαν να γράψουν ακόμη ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε μια άκρως ψυχρή ατμόσφαιρα
».
Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ στο χθεσινό της τεύχος έγραψε ότι τον Π/Θ Ερντογάν συνόδευε στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου και ο Υπουργός Επικρατείας και διαπραγματευτής με την Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, καθώς επίσης και 5 σωματοφύλακες. Πάλι σύμφωνα με τη φανταστική είδηση της ίδιας εφημερίδας, ο Τούρκος Π/Θ δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για τους λαθρομετανάστες, η οποία έδειχνε ως αποδέκτη την Τουρκία.
Εξάλλου, και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η οποία πάντα παρουσιάζει κακιά την Τουρκία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έγραψε ότι ο Ερντογάν και ο Καραμανλής συναντήθηκαν στην Αθήνα, αναφερόμενη μάλιστα και «στο περιεχόμενο της συζήτησης», που είχαν.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν ακύρωσε την επίσκεψή του την τελευταία στιγμή οδήγησε στο να δημιουργηθεί θέμα με τα εν λόγω δημοσιεύματα.
Κατ’ αυτό τον τρόπο – γράφει η Sabah – αυτές οι δύο εφημερίδες έδειξαν πόσο προκατειλημμένα και κακοπροαίρετα προσεγγίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέφτοντας στη δική τους παγίδα. Ελληνική ιστοσελίδα, που αντελήφθη την κατάσταση, επέστησε την προσοχή στο ότι η γκάφα αυτή θα περάσει ως κηλίδα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου
”.

Ο κ. Ψυχάρης
Ο Διευθυντής του “Βήματος” κ. Σταύρος Ψυχάρης, ζητά συγνώμη απο τους αναγνώστες της εφημερίδας με άρθρο του στην ηλεκτρονική της έκδοση στο διαδίκτυο.
Το άρθρο του κ. Ψυχάρη έχει ως εξής:
Αγαπητοί αναγνώστες,
Πολλές εφημερίδες της Κυριακής 21.6.2009, με πρώτο «Το Βήμα», διέπραξαν μια μνημειώδη γκάφα. Στις πρώτες τουλάχιστον εκδόσεις τους, στα φύλλα δηλαδή που προορίζονται για περιοχές μακράν της πρωτευούσης, αναφέρονται στη δήθεν συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν, που βεβαίως δεν έγινε καθώς ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ματαίωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Η μεγάλη αυτή γκάφα οφείλεται στο ότι οι εφημερίδες της Κυριακής, λόγω του μεγάλου αριθμού φύλλων κυκλοφορίας, αρχίζουν να εκτυπώνονται από το πρωί του Σαββάτου. Ετσι, πολλές φορές αναφέρονται σε συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες ως εάν επρόκειτο για γεγονότα. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές και δυστυχώς τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.
Η γκάφα του «Βήματος» ήταν μεγαλύτερη καθώς δημοσιεύθηκε και «ρεπορτάζ» για το τι (θα) έλεγαν μεταξύ τους οι δύο πρωθυπουργοί. Δεν είναι παράδοξο να γράφεται προκαταβολικώς ένα κείμενο για τη συνάντηση ηγετών κρατών, καθώς οι ανεπίσημες αλλά έγκυρες πηγές (δηλ. άτομα του επιτελείου των ηγετών) αφήνουν να διαρρέουν προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους πληροφορίες για τη συνάντηση και τις εκατέρωθεν θέσεις. Συνήθως αρκετοί δημοσιογράφοι συντάσσουν βάσει αυτών των πληροφοριών τα κείμενά τους και τα παραδίδουν προς δημοσίευση προτού λήξει η συνάντηση…
Αυτή η πρακτική οδηγεί σε γκάφες, όπως η τελευταία του «Βήματος» _ δεν χρειάζεται να αναφερθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις διότι αυτά τα γεγονότα ασφαλώς δεν αποτελούν δικαιολογίες.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στο «Βήμα online» που παρουσιάζει την ειδησεογραφία από λεπτό προς λεπτό ΔΕΝ αναρτήθηκε το κείμενο της γκάφας. Φυσικά δεν υπήρχε πρόθεση παραπλανήσεως των αναγνωστών, καθώς είναι φανερό ότι η αποκάλυψη της γκάφας δεν θα αργούσε.
Οπωσδήποτε «Το Βήμα» έλαβε τα μέτρα που απαιτούνται για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, για το οποίο ζητεί συγγνώμη από τους αναγνώστες του.
Σταύρος Π. Ψυχάρης
Διευθυντής

20 σχόλια:

  1. Έτσι έτσι καλά μας κάνουν τέτοια ζώα που είμαστε.Άντε τώρα τρεχάτε στα περίπτερα να αγοράσετε τις φυλλάδες πάλι.
    Όχι σήμερα αλλά αύριο που θα το έχετε ξεχάσει.
    Με τις υγείες μας να τους χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε φταίνε οι Τούρκοι τώρα, φταίμε εμείς.
    Ο κάθε πικραμένος λαός θα γελάει αν το μάθει.

    Μπορούμε να κινηθούμε δικαστικά, για διαπορά ψευδών ειδήσεων;

    Δεν "μαζεύεται" με τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταξύ άλλων, εκεί πρός το τέλος, ο Ψυχάρης γράφει : "Φυσικά δεν υπήρχε πρόθεση παραπλανήσεως των αναγνωστών, καθώς είναι φανερό ότι η αποκάλυψη της γκάφας δεν θα αργούσε".

    Συμπεραίνω ότι, αν η ΜΗ "αποκάλυψη" είναι εξασφαλισμένη, τότε, η "πρόθεση παραπλανήσεως των αναγνωστών", υπάρχει και παραϋπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμηθείτε εκείνη την ιστορική γκάφα, ΟΛΩΝ των εφημερίδων το 1981, γιά μία συνάντηση μεταξύ Ράλλη και Παπανδρέου, η οποία αναβλήθηκε.
    Το απόλυτο Βατερλώ της "έγκυρης" δημοσιογραφίας.
    Οι Πασοκικές έγραφαν ότι ο Παπ έθεσε τον Ράλλη πρό των ευθυνών του και οι δεξιές ότι ο Ράλλης μίλησε αυστηρά στον Παπ.
    Είχαν και διαλόγους μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!! ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ/ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΠΕΣΜΟΥ.
    ΑΥΤΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ-ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ !!!!
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥΡΑΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΖΩΟΚΛΕΠΤΕΣ ΩΣ....ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ).
    ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!!! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ !!!!
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν μπορούσα να απαντήσω στον κ. Ψυχάρη θα έλεγα το απλό...
    Τα λάθη είναι ανθρώπινα όταν γίνονται στην χρονική περίοδο για την οποία αναφέρονται.Οταν κ. Ψυχάρη ένεκα του κέρδους προτυπώνονται οι εφημερίδες για να προλάβουν όλοι οι Οικοι την έκδοση της κυριακής η οποία το μόνο που δεν περιλάμβάνει μέσα είναι ειδήσεις αλλά σε λίγο θα έχει και σουβλάκι με διπλή πίττα τότε τα λάθη αυτά είναι ανώριμα και επικίνδυνα.
    Αν ο καθείς έμενε στο είδος του και προσπαθούσε να προσεγγίσει τους αναγνώστες με τις ειδήσεις και όχι με τα δώρα τότε τα λάθη θα ήταν μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο των ανθρώπων εκείνων που λόγο της δουλειάς κάνουν λάθη.
    ΑΝΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΛΠ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΚΑΦΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ''ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΟΥΣ''ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαράδεκτο!

    Έχουν όμως ακόμα δρόμο για να φτάσουν τη γκάφα των Άγγλων για την έκρηξη στο σπίτι του θετού πατέρα του Κεμάλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγα μην ντραπηκαμε που φανηκε ο ποπος της μαϊμους,
    ξεβρακωτος ηταν παντα οπως σε ολες τις μαϊμουδες ,

    αν ηθελαν πραγματικα να γελασει μαζι μας ο τουρκικος λαος θα ειχε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ θεματα (κυριως της εξωτερικης πολιτικης) να γραψει,

    ομως ο τουρκικος τυπος ολα αυτα (και κυριως οτι εχει να κανει με τα συμφεροντα της τουρκιας) τα αντιμετωπιζει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ .
    δεν ασχολειται γιατι δεν θελει να ειναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ του ΕΛληνες περιγελωντας τους

    Οσον αφορα για την ενωση συντακτων ουτε ασχοληθηκε με αυτο το θεμα , ουτε το συμπεριελαβε στα αιτια απεργιας,

    δεν ειναι σοβαρο παραπτωμα που προκαταβαλουν το κλιμα της συναντησης με τα παγωμενα χαμογελα ?

    ΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ Ή ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ και θα δειτε πως θα το αντιμετωπιζε ο ψυχαρης...

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ !!!!!

    ΣΚΕΨΟΥ τωρα τι ειδησεις μας στελνουν απο αφγανισταν ή ιραν...

    αφου εστω αναγνωρισε το λαθος θα βαλει την επομενη Κυριακη διπλο σιντι με την μονικα μπελουτσι,

    ΛΕς ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕς απο τους τουρκους οταν εμαθαν οτι οι εφημεριδες ειχαν φυγει για την επαρχια ?
    μπαα...

    αλλα τωρα τελευταια πολλα περιεργα γινονται
    κλεινουν εφημεριδες ,
    ακυρωνονται επισκεψεις ,

    να ειναι συμπτωσεις ή καποιοι αποσυρουν τη στηριξη που παρειχαν θεωροντας την περιτη ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_5718.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Τα ελληνικά ΜΜΕ ακολουθούν (και συμβάλλουν) στη γενική πτώση της κοινωνίας μας. Ιδίως από τότε που αποχώρησαν οι παραδοσιακοί εκδότες (με μοναδική τους, ή σχεδόν, απασχόλησή τους τις εφημερίδες)και μπήκαν επιχειρηματίες που χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ για να πετύχουν άλλες μεγαλύτερες, πιο κερδοφόρες, δουλειές.
    Οι δημοσιογράφοι, ως υπάλληλοι, "προσαρμόστηκα¨" εκόντες-άκοντες. Υπάρχει η εντύπωση ότι ασκούν (μερικοί από αυτούς) εξουσία. Είναι αληθές αλλα΄την ασκούν μόνο ως εξαρτήματα της (ισχυρής και πραγματικής) εξουσίας του επιχειρηματία.
    Οι διεθνείς ειδήσεις είναι αναμετάδοση όσων μεταδίδουν τα Διεθνή Πρακτορεία ή μεταφράσεις. πχ Το "έγκυρο" BBC (TV)μετέδωσε προχθές ότι ογκώδης συγκέντρωση στην Τεχεράνη υπέρ του Αχμαντινίζάντ ήταν εναντίον του. Αποκαλύφθηκε (αυτή τη φορά) και υποχρεώθηκε να ανασκευάσει. Τέτοια παραδέιγματα είναι άφθονα σε επίπεδο ειδήσεων και σχολίων και πολύ συχνά εμνευστής είναι οι ίδιες οικυβερν΄σηεις-με συνενοχή των ΜΜΕ. Διασημότερο παράδειγμα τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ.
    Το (πραγματικό) αμάρτημα ότι προεξοφλήθηκε η συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν είναι παρωνυχίδα μπροστά στην ανενδοίαστη σκανδαλολογία η οποία εγκατελείπεται μόλις ο προσχεδιασμένος στόχος επιτευχθεί.
    Ας μη χτυπάμε (μόνο) το σαμάρι (δηλ. τα ΜΜΕ)όταν από κάτω υπάρχει ο γάϊδαρος: Δηλαδή όλοι οι συμμετέχοντες (κυκλώματα θεσμικών και άλλων παραγόντων)που καθυστερούν, αποκρύπτουν ή αλλοιώνουν τα δεδομένα. Τελευταίο σχετικό παράδειγμα: Η γερμανική αστυνομία δεν βρίσκει τον Χριστοφοράκο !!! Όποιος μπορεί έστω να φανταστεί πόσο οργανωμένη είναι η γερμανική αστυνομία έχει ασφαλώς τώρα πια πεθάνει από τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -->>Γίναμε περίγελως των Τούρκων
    κατι δεν παει καλα με τον τιτλο της αναρτησης.
    δεν αισθανομαι καθολου περιγελο των τουρκων.
    αντιθετως εγιναν περιγελως τα ελληνικα(?) ......ανεξαρτητα....εγκυρα...αδεσμευτα....μμε.
    γελα...και το παρδαλο...κατσικι!!!!!
    την ωρα του διαλογου καραμανλη-ερτογαν τα blogs εγραφαν για τον λογο του στην σμυρνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοινοποιηση επιστολης που σταλθηκε σε ΒΗΜΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....


    Αθηναι 22 Ιουνιου 2009


    Αγαπητοι Κυριοι,

    Μετα το θριαμβευτικο ρεπορταζ της εγκυρου εφημεριδος σας για την επισκεψη Ερντογαν (ασχετα αν δεν καταφερε να ερθει, μην ασχολεισθε με τετοιες λεπτομερειες..) που ολοι μας το βρηκαμε τοσο ευστοχο και διεισδυτικο, αναμενουμε με συγκρατημενη αισιοδοξια τωρα το καινουριο σας για την επισκεψη του ELVIS (ενας ηταν αυτος..) το οποιο αισιοδοξουμε οτι θα εχει και καποια (αποκλειστικη φανταζομαι) συνεντευξη , η οποια θα μας γεμιζε εκτος απο ευχαριστες αναμνησεις και με καινουρια τρανταχτα γελια..


    Παντα τετοια παιδια...


    Μετα δεουσης τιμης

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια έχω την απορία. Τελικά μας πείραξε το λάθος της εφημερίδας ή ότι το ανέδειξαν με το τρόπο που το έκαναν και οι τούρκοι;

    Δηλαδή αν αντί της SABAH το δημοσίευε μια ελβετική ή μια σερβική εφημερίδα για παράδειγμα θα μας πείραζε το ίδιο ή λιγότερο;

    Εμένα δεν με πείραξε τόσο ότι γελάσανε μαζί με τους δημοσιογράφους μας στη Τουρκία, όσο ότι γελάσανε με ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες, όταν αποφασίστηκε να έχουμε Τούρκο διοικητή στη Λάρισα από το 2011 - 2013 και το μάθαμε από εκείνους, ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    Σε μερικά χρόνια οι εφημερίδες θα είναι οι μισές σε αριθμό στη χώρα μας, και σε αυτό θα ευθύνονται κυρίως οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πριν από οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα είναι περίγελως του ίδιου του λαού της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιο καθεστός υποστήριζαν αυτές οι εφημερίδες επί 25 χρόνια;ποιον μάχονται λυσσαλέα να ρίξουν και υπέρ ποίου;τι "ιδεολογίας" είναι;ποιον υποστηρίζει και υποστήριζε το 90% της τηλεθέασης,πώλησης και ακροαματικότητας;ιδίως στο τελευταίο μην πείτε ότι έχω άδικο...άντε να τα λέμε κι αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιδού λοιπόν η εφημερίδα της έγκυρης παραπληροφόρησης ....και καλά αυτό ήταν φως φανάρι... πόσα άλλα σας έχουνε σερβίρει που τα χωνέψατε και χαμπάρι δεν πήρατε;;;Καλά να πάθετε όλοι εσείς που μοστράρετε το Βήμα ως δήθεν σοβαρή και έγκυρη έδοση.Και του χρόνου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τη διαφήμιση Come for investment in MACEDONIA (Skopia)που έδειχνε το χάρτη των Σκοπίων με κόκκινο βέλος και υπό τον τίτλο "Μακεδονία" τον θυμάστε; Και όμως είχε δημοσιευτεί έτσι ακριβώς.
    Ετσι, για την ιστορία δηλαδή...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
    Ε ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΩ.ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ
    ΨΥΧΑΡΗ ΜΕΓΑΛΕ ΕΚΔΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ «ΜΠΕΣΑ» - ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΗΡΩΑ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ «ΜΠΕΣΑ»

    "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ" ΣΤΟΥΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ "ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.