16/6/09

Τουρκική πρόκληση και στη Σάμο!


Μέχρι και την πτήση των πυροσβεστικών αεροσκαφών που την περασμένη τετάρτη επιχειρούσαν στη Σάμο έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι!
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του «Εθνους», κατά τη διάρκεια της πτήσης των δύο CL-215 που επιχειρούσαν στη Σάμο υπήρξε φραστική... παρενόχληση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία!
Μέσω ασυρμάτου ακούστηκαν οι Τούρκοι αξιωματικοί να χαρακτηρίζουν «τουρκικό χώρο» την περιοχή που πετούσαν τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη!!

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση εντάσσεται στο κλίμα όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που καλλιεργεί συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί:

* Η αμφισβήτηση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης από ελληνικά μέσα στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με επίκεντρο το Φαρμακονήσι!
* Η συνεχιζόμενη χαμηλή πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κατοικημένα νησιά (Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι).
* Η παρουσία και εμπλοκή τουρκικών μαχητικών σε δεσμευμένες περιοχές που διεξάγονται ελληνικά αεροναυτικά γυμνάσια.
* Η εμφάνιση στις 6 Ιουνίου τουρκικής κανονιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέας και Εύβοιας ενώ ξεκινούσε η ελληνική άσκηση «Καταιγίδα», όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ολοένα και περισσότερο γίνεται σαφές ότι η Τουρκία με τη σκληρή στάση που τηρεί το τελευταίο πεντάμηνο επιχειρεί να καταδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει ουσιαστικό λόγο και παρουσία σε ολόκληρο το Αρχιπέλαγος!

Δίαυλος
Παρ' όλα αυτά η ελληνική στρατιωτική διπλωματία υπό την καθοδήγηση του ΥΠΕΞ συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους Τούρκους στρατηγούς, οι οποίοι συνηθίζουν άλλα να λένε και άλλα να πράττουν...

Είναι αξιοσημείωτο δε ότι δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την αμφισβήτηση της επιχείρησης που εκτελούσαν την περασμένη Τετάρτη τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Σάμο, ο Β. Μεϊμαράκης έσπευδε στις Βρυξέλλες να εγκρίνει τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, άρα και την εκ περιτροπής ανάληψη της διοίκησης του Συμμαχικού Στρατηγείου της Λάρισας από Τούρκο πτέραρχο!!

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΘΝΟΣ

8 σχόλια:

  1. Η Τουρκία βρίσκεται σε άνοδο. Έχει σαφή ιδεολογία, και μακροπρόθεσμο σχέδιο, που στηρίζεται στις παραδόσεις της.

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή. Αποκήρυξε την Ορθοδοξία, μήπως και κερδίσει την εύνοια των Δυτικών, αλλά οι Δυτικοί μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερα χαστούκια.

    Η Δύση στηρίζει την Τουρκία, και έχει στόχο την στρατηγική συμμαχία με το Ισλάμ κατά της Ρωσίας.

    Για αυτό και η Τουρκία τα κάνει όλα αυτά εναντίον της Ελλάδας. Έχει πλάτες και τα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς γίνεται να δώσω βάση στα λεγόμενα ενός δημοσιογράφου που μιλάει ΠΑΝΤΑ υστερικά και αγχωμένα, που έχει στο ενεργητικό του επεισόδια με τους φρουρούς του Πενταγώνου, που ορύεται στα παράθυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο ανώνυμος (16 Ιούνιος 2009 2:36 μμ).Όποιος έχει κοινή λογική βλέπει ότι ο Βερύκιος είναι μέγιστος καραγκιόζης και άσχετος μαζί!(κάνει στρατιωτικό ρεπορτάζ χωρίς να ξέρει ούτε τα βασικά)Υπηρέτησα στο τέλος της θητείας μου στο Πεντάγωνο για 3 μήνες και μπορώ να βεβαιώσω ότι όλοι τον έχουν στο παχύ τους έντερο αλλά δεν μπορούν να τον ακουμπήσουν γιατί είναι δημοσιογράφος υποτίθεται και θα ξεσηκωθεί το σύμπαν.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι ο Βερύκιος γράφει για το θέμα, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια σε τόσο σοβαρά θέματα. Οποιος μιλάει για εθνικά θέματα, μην παίζει μικροκοματικά παιχνίδια, γιατί στο τέλος γίνετε προδότης. Σκληρά λόγια, αλλά ας σοβαρευτούμε καποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς το Αγαθονησι ξαναπεταξε Ελληνικο ελικοπτερο η μηπως ...φυσανε δυνατοι ανεμοι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. east έχεις δίκιο όσον αφορά τις παραδόσεις
    θα συμφωνήσω για τον Βερύκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δώσε θάρος στον χωριάτη κττ και φυσικά οι τουρκοι δεν έχουν ευαισθησίες ελληνικού τύπου.Οποιο α/φ παραβιάζει τον εναέριο μας χώρο "ΒΑΛΛΕΤΑΙ",ή μήπως υπάρχουν σχετικές συμφωνίες;;;και τις κρατάνε μυστικές;;;Νομίζω ό,τι κάποιος μας κοροϊδεύει είτε ΥΠΕΞ,είτε ΥΕΘΑ....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτά τα ξεπουλημένα λαμόγια αντί να ενισχύσουν τα Νησιά προσπαθούν να βρούν τρόπους να τα αποστρατικοποιήσουν?
    Ελληνς Πατριώτες γρηγορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.