17/6/09

Οι Σλάβοι έγιναν... "Αρχαίοι"

Σε αλλαγές ως προς την καταγωγή των Σκοπιανών, προχώρησε το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ, στη νέα αναθεωρημένη έκδοση στην αγγλική και σλαβομακεδονική της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και παρουσιάστηκε στα Σκόπια.Σύμφωνα με χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνικ», με τίτλο «Διέγραψε τον όρο Σλάβοι και εισήγαγε τον όρο Αρχαίοι» στην αναθεωρημένη αυτή έκδοση επισημαίνεται ότι οι σημερινοί «Μακεδόνες» στην ΠΓΔΜ αποτελούν μείξη των αρχαίων Μακεδόνων και των Σλάβων και σε αυτή τη συμβίωση επικράτησε το αρχαίο στοιχείο.
Η εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με την έκδοση, θα πρέπει να ονομάζεται «αλεξανδρινή» ή «μακεδονιστική» αντί του όρου «ελληνιστική» που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο, αλλά και από τους ιστορικούς της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την «Ντνέβνικ» αυτές είναι οι δύο σημαντικές αλλαγές που εισάγει το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της ΠΓΔΜ στη νέα έκδοση του βιβλίου της Ιστορίας του λαού της ΠΓΔΜ.

Στην πρώτη έκδοση της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού» που είχε παρουσιαστεί το 2000 από τον ίδιο κρατικό φορέα της ΠΓΔΜ, αντίθετα με τη νέα έκδοση, υποστηριζόταν ότι ο σλαβικός πληθυσμός που εγκαταστάθηκε σε αυτή την περιοχή υπερίσχυσε του αυτόχθονα μακεδονικού πληθυσμού.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

14 σχόλια:

  1. Γέλασα πρωί πρωί! Τι σοβαρό κράτος, κάθε 10 χρόνια αλλάζει την καταγωγή του λαού του! Και πόσο επιστημονικό αυτό το "Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας"!

    "της «Ιστορίας του μακεδονικού λαού», η οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και παρουσιάστηκε στα Σκόπια"

    άλλοι είναι αυτοί που χρηματοδοτούν, χρόνια τώρα, την προπαγάνδα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμ όταν έχουμε έναν Τρεμόπουλο και μερικούς Ελληνες να τον υποστηρίζουν σε λίγο θα φτιάξουν και λαογραφικό μουσείο της ΜΑκεδονίας.Μέχρι τώρα πίστευα ότι είμασε ένα διαλυμμένο κράτος τώρα πιστεύω ότι και δυαλυμμένο κράτος είμαστε και στον αυτόματο πιλότο..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε 8 με 10 χρόνια αλλάζουν ιδέες ως προς την καταγωγή τους.
    Τσάμπα είναι !!!
    Πιστεύω σε καμιά 20ετία να ησυχάσουμε εμείς και να βρούνε τον μπελά τους
    οι Σκανδιναβοί, αφού οι σκοπιανοί θα έχουν ανακαλύψει ότι τελικά κατάγονται από
    τους...Βίκινγκς !!!
    Kitsos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστίνα, ο Τρεμόπουλος και το ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που έχουν υιοθετήσει δεν θα υπάρχουν λίαν συντόμως. Όσο για το FYROM, ποιος σοβαρός επιστήμονας θα ενστερνιστεί τα λεγόμενα του συγκεκριμένου Ινστιτούτου. Ας βάλουμε λίγο και από λογική. Αντιλαμβάνομαι απολύτως την ενόχλησή σου. Αλλά δεν στέκουν οι παπαριές αυτές από οποιαδήποτε επιστημονική πλευρά. Πράγματι το «ελληνικό» κράτος θα έπρεπε να το είχε λύσει εδώ και καιρό το πρόβλημα. Όμως όταν ο Σαμαράς ήταν υπουργός εξωτερικών και προσπαθούσε να μη χρειαστεί να διαπραγματευόμαστε με τη γείτονα με βάση κάποιο σύνθετο όνομα της λέξης Μακεδονία, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε άλλη άποψη και τον εξέθεσε. Ένας από τους βασικούς λόγους που έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτός. Αυτή η οικογένεια πρέπει να φύγει από την πολιτική σκηνή της Ελλάδος μια και καλή.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει σημασία άν στέκουν απο επιστημονικής πλευράς η προπαγάνδα δουλεύει σε βάθος χρόνου.Άν όταν είχαν ξεκινήσει τους είχαμε κόψει το βήχα τώρα θα συζητούσαμε για αυτές τις γελοιότητες;
    Μας έχουν κοιμήσει και δεν αντιδρούμε σε τίποτα επειδή δεν είναι για σοβαρή συζήτηση τα μαιμούδια οι Βαρντασκανοί.
    Όλα είναι για συζήτηση με αυτά τα ζώα.Κάποια στιγμή να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να κάνουμε κάτι πιά.Φτάνει ώς εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι όμως φίλοι...αυτό πού λένε περί μίξεως γηγενών καί σλάβων μέ υπερίσχυσιν τού εντόπιου στοιχείου είναι,ανθρωπολογικώς καί πολιτισμικώς,αληθές!Σάς παραπέμπω στήν επιστημονικήν εργασίαν 'Αιγηΐς-κοιτίς τών Αρίων καί τού πολιτισμού',τού Στρατηγού ε.α. Ξέρξη Λίβα,μέ βραβείον Ιωάννου Κούμαρη,Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία.Αμελητέα ανθρωπολογικώς η διείσδυσις τών Σλάβων,Βουλγάρων,Τούρκων,κτλ.Οί άνθρωποι αυτοί σέ μεγάλους αριθμούς προέρχονται ανθρωπολογικώς από εντόπιους πληθυσμούς,δηλαδή Ελληνικούς-Πελασγικούς.Φυσικά καί δέν είναι όμως 'Μακεδόνες' μέ τόν τρόπο πού τό εννοούν,διότι άν είναι Μακεδόνες είναι καί Έλληνες.Η λύσις ήταν,είναι καί παραμένει ίδια:Ενοποίησις όλου αυτού τού γεωπολιτικού χώρου υπό τήν Ελλάδα,άμεσες φυλετικές-ανθρωπολογικές, γενετικές καί πολιτιστικές μελέτες μέ τά σύγχρονα μέσα ώστε νά πειστεί καί ο τελευταίος σλαβοφωνήσας,τουρκοφωνήσας,κτλ,έλληνικής όμως καταγωγής πώς είναι Έλλην.Γιά όσους τό αγνοούν δε,οι αρχαίοι μας πρόγονοι,ακραίοι εθνοφυλετιστές,πίστευαν στήν αρχήν τού αίματος,στήν 'γενεά'.Ως εκ τούτου εδέχοντο ώς Έλληνα όποιον είχε Ελληνικόν αίμα καί εδύνατο νά τό αποδείξει,ανεξαρτήτως φαινοτύπου,δηλαδή άν είναι μαύρος,κίτρινος,κτλ.Τό πρότυπόν τους,τό αρχέτυπον άν προτιμάτε,ήταν φυσικά τό λευκόν κάλλος,δέν αρνούντο όμως τήν Ξενίαν καί σέ μή φαινοτυπικώς Έλληνες.Παράδειγμα αυτού θά βρείτε στήν τραγωδία 'Ικέτιδες',όπου,άν καί μελαμψές καί βαρβαροντυμένες,οι Δαναΐδες ξενίζονται απο τούς Αργείους διότι αποδεικνύουν τήν ελληνική των καταγωγή.Μέ τά μέσα πού παρέχονται σήμερα είναι θέμα μερικών ετών νά βρεθεί καί ο τελευταίος ελληνογενής τού πλανήτη.Γιά νά γίνει όμως αυτό πρέπει τό εθνοφυλετικόν κέντρον νά παραμείνει ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟ,δηλαδή όσο τό δυνατόν καθαρότερο από προσμίξεις.ΚΑΙ γιά αυτό μάς κατακλύζουν από αλλοφύλους,μή σχετιζόμενους μέ εμάς κατά κανέναν τρόπον.Διότι γνωρίζουν οι εξουσιαστές πώς άν υπήρχε ισχυρά Ελλάς θά εδύνατο νά δημιουργήσει τίς Ηνωμένες Πολιτείες τών Ελλήνων όπου Γής καί νά ξαναγίνει Κοσμοκράτειρα,δίχως τήν χρήσιν βίας,παρά μόνον γιά τήν υπεράσπισιν τού κέντρου.

    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μην γελάτε καθόλου...αυτά τα πιστευουν και σε λίγο θα τα θεωρουν δεδομένα,ιδίως με την βοήθεια του τρεμόπουλου και των συν αυτώ.Καλά να πάθουμε, εμείς ψηφίσαμε τρεμοπουλο,καλά να πάθουμε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζώρτζ Όργουελ 1984 (Ο μεγάλος αδερφός):

    Όποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό, θα αντιληφθεί ότι τα Σκόπια είναι μια πολιτεία καρμπόν βγαλμένη από αυτό το βιβλίο του Όργουελ.

    Τζώρτζ Όργουελ 1984: Το κράτος, ύστερα από την επανάσταση επιβάλει μια νέα "καθαρή γλώσσα" την λεγόμενη "Νέα ομιλία", απαλλαγμένη από στοιχεία που είχαν εισχωρήσει από το παρελθόν.
    Σκόπια: Τα Σκόπια συστηματικά εδώ και 60 χρόνια απαλλάσσουν την γλώσσα τους από βουλγάρικα, σέρβικα ή Ελληνικά στοιχεία. Αν δεν μπορούν να απαλλαχθούν, τότε βαφτίζουν την ρίζα αυτή “Μακεδονική”.

    Τζώρτζ Όργουελ 1984: Το υπουργείο αληθείας όριζε ποια ήταν η αλήθεια και ποια όχι. Αποφάσιζε να αλλαχθεί η ιστορία και ότι ίσχυε μέχρι πρότινος απλά διαγραφόταν ολοκληρωτικά. Όλα τα παλιά βιβλία καταστρέφονταν και καινούργια γράφονταν που πλέον συμφωνούσαν με την νέα ιστορία που είχε σχεδιάσει το κόμμα.
    Σκόπια: Όσο γιαυτό δεν είναι ανάγκη να αναφέρω κάτι παραπάνω. Η ουσία της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων είναι η παραχάραξη της ιστορίας.

    Τζώρτζ Όργουελ 1984: Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αμφισβητήσει τις αλλαγές του κόμματος μιας και όποιος θα είχε πιθανόν ενστάσεις στοχοποιούνταν και εκτελούνταν.
    Σκόπια: Είναι γνωστό ότι οποιαδήποτε άλλη εκδοχή από την εκδοχή της καταγωγής από τον Μέγα Αλέξανδρο καταπιέζεται σφόδρα, ακόμη και με εγκλεισμό σε ιδρύματα...

    Τζορτζ Όργουελ 1984: Το κράτος πρόβαλε τα λεγόμενα "δίλεπτα μίσους" στην τηλεόραση, όπου δοξάζονταν και εμψυχώνονταν η δίκαιη φυλή και κατηγορούνταν όλοι οι εχθροί του κράτους σαν άτιμοι και ανήθικοι. Οι πάντες παρακολουθούνταν από το κόμμα.

    Σκόπια: Η κρατική προσπάθεια να εμπνεύσει την “Μακεδονική” φυλή είναι γνωστή από τα κιτς φιλμάκια που προβάλλονται στην τηλεόρασή τους με τον θεό να μιλάει στους “Μακεδόνες”, όσο για την ονοματοθεσία και τα αγάλματα δεν χωράει να πω κάτι άλλο.

    Ειλικρινά, δεν σας κάνω πλάκα, σας παρακινώ να διαβάσετε το βιβλίο αυτό του Όργουελ και θα δείτε ότι όσα συμβαίνουν στα Σκόπια μοιάζουν να είναι εμπνευσμένα από αυτό το βιβλίο. Επιπρόσθετα, οι αναφορές του Όργουελ για να γράψει αυτό το βίβλο ήταν Κομουνιστικά ή απολυταρχικά καθεστώτα. Είναι δε τόσο ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι το βιβλίο αυτό ήταν απαγορευμένο στα κράτη αυτά και επίσης ηγετικά στελέχη των κομουνιστικών αυτών καθεστώτων είχαν σαν πηγή εμπνεύσεως πρακτικών προπαγάνδας και ελέγχου του πληθυσμού και αυτό το βιβλίο, παρόλο που για το ευρύτερο κοινό ήταν απαγορευμένο.

    Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.51,

    συγνωμη αλλα, MyAssedonia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Περικλή 12:48

    Φίλε μου, κανείς δεν αμφισβητεί νομίζω πως μέσα στο πέρασμα των αιώνων υπήρξαν μίξεις μεταξύ των ντόπιων και των γειτονικών φυλών.
    Αλλά οι Σκοπιανοί έχουν προσπαθήσει πρόσφατα να "αποδείξουν επιστημονικά" με γενετικές μελέτες ότι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων και όχοι εμείς. Περιττό να σου πω ότι όλες αυτές οι μελέτες αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και οι επικεφαλείς των ερευνών, σχεδόν διαπομπεύτηκαν στους επιστημονικούς κύκλους.
    Για περισσότερες πληροφορίες δες αυτό http://modern-macedonian-history.blogspot.com/search/label/Genetics
    Τέλος οι πηγές τις οποίες επικαλείσαι είναι πολύ παλιές (1956) και έτσι δε βασίζονται σε δεδομένα από πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις.

    Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από την αρχή της ιδρύσεως του το ΚΚΕ είχε σαν βασικό στόχο την αυτοδιάθεση της Μακεδονίας και Θράκης , ακολουθώντας την γραμμή των Βούλγαρων Κομμουνιστών που ήσαν Εθνικιστές σε αντίθεση με τους ομοϊδεάτες τους ’Ελληνες.


    Το 1923 έγινε στην Μόσχα το τρίτο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, καθώς και το συνέδριο της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας και το Συνέδριο του Κ.Κ.Σ.Ε. Εις τα δύο πρώτα απεστάλη ως εκπρόσωπος του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ο Σαργολόγος. Αυτός προέβη σε τρεις δραστηριότητες. 1) Ψήφισε υπέρ της προτάσεως των Βουλγάρων Βασίλι Κολάρωφ και Γκεώργκη Δημητρώφ εκπροσώπων του Κ.Κ.Β υπέρ της ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ. 2) Έλαβε από την Κόμιντερν 7500 δολάρια που ήταν η εξαμηνιαία ενίσχυση του ΚΚΕ και 3) Νυμφεύθηκε στην Μόσχα μία Γερμανίδα δακτυλογράφο της Κόμιντερν. Τον Νοέμβριο του 1924 συνήλθε το τρίτο συνέδριο του ΣΑΚΕ. Εις αυτό παρέστησαν και ξένοι Μπολσεβίκοι εισελθόντες στην Ελλάδα παρανόμως Μεταξύ αυτών παρέστη και το στέλεχος της Κόμιντερν , ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Μανουήλσκι. Αυτός εις τα πρακτικά του συνεδρίου ανεφέρετο (Ριζοσπάστης 27-30 Νοεμβρίου 1924) σαν σύντροφος Μιχάλης, τη εμμονή του οποίου το κόμμα μετονομάστηκε σε ΚΚΕ. Μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις του συνεδρίου αυτού ήταν η ακόλουθη:

    « Η Ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του Μακεδονικού και Θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ στην υποταγή της. Αγωνιζόμαστε για την ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης για μία ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ». Εν συνεχεία το 3ον έκτακτο συνέδριο του ΚΚΕ (7-2-25) αποφάσισε: «Το Συνέδριο παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διετύπωσε η 6η και 7η Βαλκανική Κομμουνιστική Συνδιάσκεψη για ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ».Την ίδια περίοδο το ΚΚΕ οργάνωσε τμήμα δράσεως στον Στρατό , το ΑΜΙ (=αντιμιλιταριστικο). Η ομάδα αριστερών αξιωματικών του ΑΜΙ περιελάμβανε και τους Ευριπίδη Μπακιρτζή (Ερυθρός Συνταγματάρχης) και τον Στέφανο Σαράφη (αργότερα αρχηγό του ΕΛΑΣ).

    Το 1928 η Σοβιετική ένωση επεμβαίνει στις αιματηρές διαμάχες των διαφόρων ομάδων του ΚΚΕ (Κεντρώοι, Αρχειομαρξισταί, Τροτσκισταί, κλπ) και μεταξύ άλλων απαιτεί: «Εις το Εθνικό θέμα το ΚΚΕ να αγωνισθεί δια την αυτοδιάθεση μέχρις αποσχίσεως των μειονοτήτων». Την ίδια περίοδο επέβαλε σαν αρχηγό τον Νίκο Ζαχαριάδη άνευ εκλογών δια «κοοπτάτσιας», όπως ονομάζεται στην διεθνή ορολογία του κομμουνισμού αυτή η ενέργεια.

    Βλέπουμε λοιπόν ότι η απόσχιση της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της αριστεράς από το 1920 μέχρι της μέρες μας όπως εκφράζεται μέσα από διάφορες πολιτικές δράσεις και με αιχμή του δόρατος σήμερα τον Σύριζα και τα προπαγανδιστικά και δημοσιογραφικά του όργανα (εφημερίδα Αυγή , δημοσιογραφική ομάδα Ιού, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο εθνικισμός των Σλαβομακεδόνων είναι μια πολιτική πραγματικότητα η οποία είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί από το Ελλαδικό κρατικό μόρφωμα και την Ελληνική πολιτική και κοινωνική συνιστώσα για πολλούς λόγους.
    Ο πλέον σημαντικός είναι ότι στην Ελληνική πολιτική σκηνή διαχρονικά υπάρχει ένα είδος ιδεολογικού κενού όσο αφορά τον χώρο του Ελληνικού εθνικισμού, ο οποίος δυνητικά θα μπορούσε μαζικά, πολιτικά και ιδεολογικά να αντιμετωπίσει τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ σλαβικό μακεδονικό εθνικισμό. Ο Ελληνικός εθνικισμός ποτέ δεν πήρε την μορφή μαζικού κινήματος, παρά την ρητορεία της αριστεράς η οποία δικαίωνε την ύπαρξη της με την δημιουργία φανταστικών εχθρών και ιδεολογικών αντιπάλων. Διαχρονικά και ιστορικά, εθνικιστικά κινήματα υπήρξαν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Κανένα όμως από αυτά τα κινήματα δεν απέκτησε σημαντική επιρροή και εκπροσώπηση στα εθνικά κοινοβούλια εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Τα περισσότερα κυμαίνονταν από άκρατο συντηρητισμό και εθνικισμό μέχρι τον λαϊκό σοσιαλισμό, ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν την πολεμική των αστικών κομμάτων και των κομμουνιστών. Όσο αφορά το Ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, αυτό υπήρξε προβληματικό, ήδη από την εποχή του μεσοπόλεμου, αφού ποτέ δεν είχε συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο. Η πραγματικότητα αυτή εκφράστηκε με το γεγονός ότι ποτέ δεν διακήρυξε κάποιο πολιτικό μανιφέστο γύρω από το οποίο θα συσπείρωνε την λαϊκή συνισταμένη και την πνευματική ελίτ. Το μεγάλο λάθος του Ελληνικού εθνικιστικού κινήματος ήταν ότι στηρίχθηκε αφενός σε ξένα ιδεολογικά πρότυπα λαών με διαφορετική νοοτροπία και ψυχοσύνθεση, και αφετέρου ότι μυθεύματα όπως «Ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας είναι μαζύ μας» έγιναν πίστη του. Ο μέντωρ του Ελληνικού εθνικιστικού κινήματος Σπ. Σταυρόπουλος έγγραψε: « …Το Ελληνικό πρότυπο του ελληνικού εθνικισμού δεν υπηρετήθηκε ουσιαστικώς διότι δεν υπήρξε. Κανείς δεν εσκέφθη ως Έλλην αλλά ως συρόμενος οπαδός πάσης μορφής δυτικοευρωπαϊκών προτύπων η σημερινών κινημάτων, κινήσεων κομμάτων..». Οι πελατειακές σχέσεις του αιωνεί δικομματισμού, τα λάθη τακτικής, ο μη συγκροτημένος πολιτικός λόγος, η έλλειψη οικονομικών μέσων, η ανυπαρξία ικανής ηγεσίας και η έλλειψη ενός ισχυρού αστικού περιβάλλοντος με παράδοση, προέγραψε το μέλλον των ελληνικών εθνικιστικών κινήσεων. Ο Νίκος Καρράς στο βιβλίο του «Ιωάννης Μεταξάς » παρατηρεί: «.. στον απόηχο της ήττας του 22, ο έμφυτος Ελληνικός πατριωτισμός δεν συνεβάδιζε απαραίτητα με την πειθαρχία, τον δυναμισμό και την διάθεση για θυσίες, ώστε να εκδηλωθεί ως επαναστατικό εθνικό κίνημα αντιδρώντας στα κακώς κείμενα και το κατεστημένο των δύο πολιτικών παρατάξεων..». Ακριβώς το αντίθετο συνέβη με τον εθνικισμό των γειτονικών λαών όπως οι Ιταλοί (Φασισμός-πανταχού παρών στα αστικά κόμματα της Ιταλίας), οι Τούρκοι (Κεμαλισμός), FYROM (Σλαβομακεδονισμός). Το σημερινό κοινωνικό πολιτικό και κρατικό Ελληνικό μόρφωμα σήμερα, έχει να αντιμετώπιση ένα διαχρονικό Σλαβομακεδονικό Εθνικισμό όπως αυτός εκφράζεται πολιτικά μέσω του ήδη εκατονταετούς VMRO και εθνικιστικών ιδεολογικών μανιφέστων ( Κρίστε Μισίρκωφ-Μακεδονικές υποθέσεις).
    Η σημερινή «αριστερή» Ελληνική «διανόηση» και «επιστήμη», θεωρεί πιο σημαντικό την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου από την συντονισμένη αντιμετώπιση υπαρκτών κινδύνων οργανωμένων αλλοεθνών συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑλημέρα σε όλους :)
    Ιόλαε το αν ο Τρεμόπουλος ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω .Σαν ονόματα μπορεί αλλά σαν απόψεις δεν το νομίζω΄.Μπορεί όπως λες ιστορικά να μην μπορούν όλα αυτά να σταθούν αλλα πόσοι από τους Ελληνες τα γνωρίζουν και απο όσους τα γνωρίζουν πόσοι μάχονται να τα αντικρούσουν?Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να έπεσε λόγο εκείνης της κατάστασης με το όνομα αν και πιστεύω ότι συνετέλλεσαν και πολλά άλλα γεγονότα όμως εκ του αποτελέσματος δεν άλλαξε κάτι...Δεν αποδυναμώθηκαν τα θέλω τους ίσα ίσα αποθρασύνθηκαν.΄ΧΩρίς να σημαίνει ότι δικαιολογώ τον Μητσοτάκη σε καμία των περιπτώσεων όμως βλέπω ότι στο θέμα αυτό τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kimon πολύ σωστά τα γράφεις και δυστυχώς την αναδρομή στα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα την ξεχνάμε όλοι και όσους βολέυει αλλά και εμάς που μας χρειάζεται.Δυστυχώς...Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.