17/6/09

«Ηρωας» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ενας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των εννέα «Ηρώων της Παγκόσμιας Προσπάθειας για την Καταπολέμηση της Παράνομης Εμπορίας Ανθρώπων», που ανακοίνωσε χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.Πρόκειται για τον Αστυνόμο Α Γεώργιο Βανικιώτη, ο οποίος ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας ανθρώπων. Ο Ελληνας αξιωματικός και οι συνεργάτες του κατάφεραν να εξαρθρώσουν μεγάλα κυκλώματα εμπορίας γυναικών και παιδιών στην Ελλάδα και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους υπευθύνους.

Η κ. Κλίντον παρουσίασε σε ειδική τελετή την ετήσια έκθεση για την παράνομη εμπορία προσώπων για το 2009, στην οποία η Ελλάδα και η Κύπρος κατατάσσονται στη «2η κατηγορία», έχοντας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν το απαράδεκτο «φαινόμενο».

Η έκθεση
Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα μας δεν ανταποκρίνεται πλήρως και δεν λαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξάλειψη της διακίνησης ανθρώπων. Ομως τονίζεται πως η Ελληνική Αστυνομία έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να πατάξει τους εμπόρους συνανθρώπων μας, αυξάνοντας τη συνολική χρηματοδότηση για την προστασία των θυμάτων. Παράλληλα, οι ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες υπό τον κ. Βανικιώτη έχουν καταβάλει σθεναρές προσπάθειες κατά της διακίνησης, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, προστίθεται, είναι χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης, και ανδρών και παιδιών που διακινούνται με σκοπό την καταναγκαστική εργασία.

Οι συγγραφείς της έκθεσης σημειώνουν ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες διακινούνται από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Αφρική, με σκοπό την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση και την αναγκαστική εργασία. Αναφέρονται ως «χώρες-πηγές» η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Νιγηρία και η Βραζιλία. Επίσης διακινούνται προς τη χώρα μας για αναγκαστική εργασία πολίτες του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, της Ινδίας και του Μπανγκλαντές.

Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μάλλον είναι θέμα χρόνου να απομακρυνθεί από την υπηρεσία του και να αντικατασταθεί από κάποιον κρατικοδίαιτο κομματάρχη, εκλεκτό κάποιας οικογενείας με σοβαρή μέριμνα για την προώθηση των συμφερόντων της - νομίμων ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε ξερω τον ανθρωπο και τη δραση του

    αλλα ,

    μιλαμε για παρανομη διακινηση και πως θα την εξαρθρωσουμε ?

    κατσε παρε τηλεφωνο στις αγγελιες ζητα τις κοπελλες που θες και οταν ερθουν 'παρτες' καταθεση

    δε μπορει θα βγει μια ακρη...

    και μετα τι θα κανουμε ?

    ειμαστε υπερ της 'συληψης' ή της 'επανοπρωοθησης' ?

    αλλα και το κυκλωμα παιρνει μετρα αντισυληψης

    ρε πως εχουμε καταντησει ...

    παντε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μη δωσεται

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.