23/6/09

Παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντακόπουλου στην Κύπρο

Απόβαση τουρκικού άρματος Μ-48 στην τοποθεσία Πέντεμιλλι, στην Κηρύνεια

Η χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κωνσταντακόπουλου, σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο και γεμάτη φωτογραφίες της αγαπημένης μας Κερύνειας, ήταν μια μοναδική πανσπερμία ιδεών, νοητικών σχεδιασμάτων και πολιτικών προτάσεων από τους ομιλητές.
Όποιος δεν ήταν εκεί, όπως λέμε και στην καθομιλουμένη: έχασε.
Ο Βάσος Λυσσαρίδης, με την μεστή φωνή του και με τον πατριωτικό λόγο του, προειδοποίησε για την εσφαλμένη πορεία και για τους επικίνδυνους χειρισμούς. Τονίζοντας βέβαια ότι δεν είναι αργά για επανόρθωση. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς.
Ο Γ. Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, άνκαι υστερούσε σε σχέση με τους άλλους ομιλητές, και άνκαι δεν έδωσε ακόμη εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του ΠΑΣΟΚ το 2004, έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι μη λειτουργική, ιδίως σε θέματα εκτελεστικής εξουσίας.
Ο Π.Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, με πολύ καυστικό τρόπο, αντιμετώπισε το Κυπριακό ως γνήσιος αριστερός, επιμένοντας στην αντικατοχική του διάσταση. Μας υπέδειξε μάλιστα, και πολύ σωστά, που πρέπει να βρίσκεται το Σχέδιο Ανάν: στον κάλαθο των αχρήστων.
Ο Α. Θεοφάνους, με επιστημονική τεκμηρίωση και με σπουδαία χρήση της λογικής, κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η λύση μπορεί και πρέπει να επέλθει μέσω αναθεώρησης του υφιστάμενου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μας είπε και κάτι άλλο πολύ βασικό: ότι ο "οδυνηρός συμβιβασμός", δεν είναι πραγματικός συμβιβασμός. Η λύση δεν μπορεί να είναι χειρότερη της σημερινής κατάστασης. Επιβάλλεται να είναι καλύτερη. Επιβάλλεται να είναι τέτοια που να μπορούμε μετά να βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.
Ο Δ. Κωνσταντακόπουλος, ο συγγραφέας του βιβλίου, ήταν χείμαρρος ιδεών και συμπερασμάτων. Μας είπε για τα φρικτά λάθη της σημερινής μας κυβέρνησης, όπως το να μην λαμβάνονται τα πρακτικά των συνομιλιών και να μην γνωρίζει ο κόσμος τι επιτέλους συζητείται. Μας είπε ότι σε μια δημοκρατία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Μας είπε ότι ένα κράτος πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της αυτοκυβέρνησης και της αυτοάμυνας. Διερωτήθηκε γιατί εμείς επιδιώκουμε ένα νέο μοντέλο κράτους που αντίκειται σε κάθε κανόνα οργάνωσης κράτους άνα το παγκόσμιο. Και μας είπε ότι είναι παράλογο το 80% των πολιτών να μη γνωρίζουν τι εστί "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία", κάτι που είναι ο διακηρυγμένος στόχος της πολιτικής μας ηγεσίας.
Μελανό σημείο της εκδήλωσης η απουσία του επίσημου ΑΚΕΛ, κάτι για το οποίο φάνηκε πολύ στενοχωρημένος και ο συγγραφέας Δ.Κωνσταντακόπουλος. Ο πολιτικός σνομπισμός της ακελικής ηγεσίας, που δείχνει να θέλει μόνο "διαλόγους" σε κλειστές πόρτες και με τους δικούς της όρους, διαλόγους που δε μπαίνουν στην ουσία του Κυπριακού, έχει πλέον υπερμεγενθυνθεί. Ούτε στην παρουσίαση ενός βιβλίου δεν μας κάνουν την τιμή να εμφανιστούν, άνκαι καλούνται. Το ίδιο έκαναν και στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ.Λιλλήκα, όταν ΔΕΝ εμφανίστηκαν στην παρουσίαση (το μόνο προσκεκλημένο κόμμα που αρνήθηκε να εμφανιστεί).
Οι ελεύθερα σκεπτόμενα αριστεροί, είναι δυστυχώς για την κυβέρνηση Χριστόφια και για την ακελική ηγεσία, μιάσματα!!!
Ενώ δήθεν αριστεροί τοποτηρητές/συνεργάτες του Αττίλα κύριοι Ταλάτ και σια, θεωρούνται από το Δ. Χριστόφια ως "σύντροφοι"!
Πηγή: Παρατηρητήριο Χριστόφια

4 σχόλια:

  1. Η τοποθεσια που δειχνει η φωτογραφια δεν ειναι πεντε μυλοι αλλα πεντε μιλλι. Λιγη προσοχη στην ορθογραφια βρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τοποθεσια ειναι πεντεμιλι κι οχι πεντε μυλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Η αρχή της ισότητας της ψήφου. Η αρχή αυτή εξειδικεύεται σε δύο επί μέρους αρχές: ότι κάθε πολίτης διαθέτει μόνον μία ψήφο και ότι όλες οι ψήφοι είναι νομικά ισοδύναμες

    2)Η Δημοκρατία βασίζεται μέσα από την αρχή της πλειοψηφίας, έναν κανόνα ο οποίος διευκολύνει και την ανάδειξη των οργάνων του κράτους αλλά και τη λήψη αποφάσεων.Η ουσιαστική όμως υλοποίηση της Δημοκρατίας απαιτεί τη σύνθεση, τον διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας, τη συναίνεση δηλαδή μεταξύ τους.

    ΠΩΣ το 18% (Τ/Κ) θα επιβάλλει την άποψη του στο 80% (Ε/Κ)?

    3) Το Κυπριακό ζήτημα η Αγγλία απο Ελληνοβρετανική διαφορά το οδήγησε τουρκοκυπριακή διένεξη μην το ξεχνάμε

    4)Η καταργηση της δυνατότητας αυτοάμυνας (την ωρα που υπάρχουν ξένα στρατευματα και που με όλα τα σχέδια η παρουσία τους επισημοποιείται) σε πιο
    άλλο Ανεξάρτητο Κράτος έχει εφαρμοστεί?

    5) Η υπαρξη ξένων Βάσεων οι οποίες θεωρούνται Βρετανικό Εδαφος σε πιο Ανεξαρτητο Κρατος έχουν εφαρμοστεί?

    6) Πιο Ανεξαρτητο και Διεθνές Αναγνωρισμένο Κράτος Αυτοκαταργήθηκε για να γεννηθεί ένα νέο Κράτος το οποίο δεν θα βασίζεται της Συνταγματικότητας?

    Απο όλα αυτα γίνεται πασιφανές ότι το ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ εκπονηθηκε με την συνεργασία Αγγλων,Τουρκων, και ελληνων και κυπριων που συμμετείχαν σε διμερείς συνομιλίες και βαφτίστηκε σχέδιο του ΟΗΕ.

    Οποιο σχέδιο δεν τηρεί τα ανωτέρω συνταγματικά διεθνώς κατοιχυρωμένα δικαιώματα ειναι σχέδιο διευθέτησης , επικυρωσης της ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ και όχι ΣΧΕΔΙΟ ΛΥΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.