18/6/09

Εβγαλαν το «Πίρι Ρέις»

Για έρευνες στο Αιγαίο έστειλε μέχρι και αύριο το ωκεανογραφικό η Αγκυρα, επιχειρώντας να επιβάλει ντε φάκτο ατζέντα στην Ελλάδα εν όψει της επίσκεψης Ερντογάν.
Προβληματισμό και αμηχανία προκαλεί στην Αθήνα η ατζέντα που ντε φάκτο επιχειρεί να επιβάλει η τουρκική πλευρά, εν όψει της επίσκεψης στην Αθήνα, το Σάββατο, του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν και των συνομιλιών που θα έχουν με τον Κ. Καραμανλή.

Επειτα από ένα μπαράζ προκλητικών ενεργειών, χθες έγινε γνωστό ότι η Αγκυρα έβγαλε το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο για «ωκεανογραφικές» έρευνες, θέτοντας έτσι σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής πλευράς, την παραμονή της άφιξης Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις δύο NAVTEX 328/09 και 335/09, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το «Πίρι Ρέις» πραγματοποιεί έρευνες, μέχρι και αύριο, σε περιοχές που εκτείνονται βορείως και δυτικώς της Σαμοθράκης και της βραχονησίδας Ζουράφα και ανοικτά του κόλπου Σάρου, αλλά και νοτίως της Λέσβου και έξω από τον κόλπο της Σμύρνης.

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές προειδοποιήσεις σε ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη (που αποκάλυψε χθες το «Εθνος») ότι κινούνται σε... τουρκικό εναέριο χώρο, η συνέχιση των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι αλλά και το «μανιφέστο Θράκης» που προέβαλε ο κ. Ερντογάν, με πρόσχημα τη... συζήτηση για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Η λαθρομετανάστευση
Σε όλη αυτή την ήδη εκρηκτική ατζέντα έχει προστεθεί πιεστικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της άρνησης της Αγκυρας να εφαρμόσει το διμερές πρωτόκολλο που έχει υπογράψει με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών αλλά και η... απροθυμία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα που από το έδαφός της στέλνουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε ουσιαστικά αμελήσει να θέσει το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα και να φροντίσει ώστε το μεταναστευτικό να αποτελεί βασικό στοιχείο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στο προσχέδιο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (την Πέμπτη και την Παρασκευή) η γενική αναφορά στην «επανεισδοχή των λαθρομεταναστών» δεν ικανοποιούσε την Ελλάδα και όταν ζητήθηκε από Ελλάδα και Κύπρο να υπάρξει σαφής αναφορά στην Τουρκία και στην υποχρέωση υπογραφής συμφωνίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή αλλά και τη μέχρι τότε εφαρμογή των υπαρχουσών διμερών συμφωνιών (όπως υπάρχει με την Ελλάδα) η τσεχική προεδρία όχι μόνο δεν ικανοποίησε το αίτημα, αλλά αφαίρεσε εντελώς την αναφορά στη συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η τσεχική προεδρία (η οποία είναι σαφές ότι δεν λειτουργεί αυτοβούλως) θα... προσφέρει στην Αθήνα γενική αναφορά στην υποχρέωση «τρίτων» κρατών (χωρίς ονομαστική αναφορά στην Τουρκία) να υπογράψουν με την ΕΕ συμφωνίες επανεισδοχής, κάτι που πρακτικά ελάχιστα θα βοηθήσει τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως η Αθήνα δεν διασυνδέει (όπως θα έπρεπε να είχε πράξει εδώ και χρόνια) την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με τη συνεργασία της χώρας αυτής στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, προκάλεσε εντύπωση ότι ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Εσωτερικών, πρέσβης Κ. Μπίτσιος, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αγκυρα σε συνάντησή του με Τούρκους δημοσιογράφους, προειδοποίησε ότι εφόσον συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, η Ελλάδα θα «μεταφέρει το θέμα στην ημερήσια διάταξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας».

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

  1. Αμα δεν μπει Τουρκική σημαία στη πλατεία Κολωνακίου ή δεν κλείσουν το dacapo δεν παίρνει κανίς χαμπάρι…..!!

    Πάντως αναμφισβήτητα οι Τούρκοι και είμαι υποχρεωμένος να το πω κατάφεραν να στηρίξουν τα εθνικά τους θέματα και δούλεψαν πάρα πολύ μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια για να πετχουν τους στοχους τους !!!

    Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι θα τους πετύχουν …!!!

    Σαφώς βέβαια είχαν, έχουν και θα έχουν έναν εύκολο αντίπαλο που αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις τελευταία στιγμή. Η αντιδράσεις της χώρας μας πάντα ήταν σπασμωδικές και χωρίς κανένα σχεδιασμό παρά μόνο με την ιδιοσυγκρασία του εκάστοτε πολίτικου δηλαδή με λίγα λόγια δεν υπάρχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική στη χώρα μας. ,(στο σημείο αυτό αναρωτιέμαι πως και δεν μας έχουν πάρει ακόμα!!!)…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπήρχε δεν υπάρχει και όσο υπάρξει αυτή η νοοτροπία δεν θα υπάρξει τίποτα που να έχει συννοχή και συνέπεια σε αυτό το κράτος.Είμαστε ένας λαός που στην πλειοψηφία του είμαστε παρτάκιδες,ωχαδερφιστές,ρουφιάνοι και τεμπέληδες.Πιστεύουμε ότι πάντα ο άλλος φταίει και ποτέ εμείς και περιμένουμε΄πάντα οι άλλοι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα συμφεροντά μας που εμείς λόγω των ως άνω αδιαφορούμε
    ΚΑλημέρα Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά η μετάλαξη πέρασε και στο DNA μας δεν μπορεί ....
    Η χούντα της αδιαφορίας είναι χειρότερη απο οποιαδήποτε χούντα.Η χούντα που αναγκάζει αυτούς που διαφωνούν να ονομάζονται ρατσιστές και από τους προδότες να πανυγηρίζουν για την δημοκρατία.
    Και μετά λέγανε χουντικό τον Παπαδόπουλο...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα γινει κι αυτο φιλε OTHELO απλα δε πηραν το οκ ακομα απ'το ελληνικο ΥΠΕΞ απ'το ΓΡΑΨΑ και τ'αλλα παιδια....!

    dks larisa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηταν αναμενόμενο απο την πλευρά της Τουρκίας, όπως αναμενόμενη είναι και η αντίδραση αυτών εδώ που που αυτοαποκαλούνται ''κυβέρνηση''
    Ο συνδιασμός Καραμανλή-Ντορα μας έχει φτάσει στο αμήν .
    Αρχίζουμε και πιστέυουμε τις θέσεις του Καρατζαφέρη κι επιτέλους αφου οι άνθρωποι δεν μπορούν, άς μας πουν την αλήθεια,και να πάνε σπίτια τους.
    Το βάρος που σηκώνει αυτή τη
    στιγμή ο Καραμανλής είναι τεράστιο και η ευθύνη που φέρει ακόμα μεγαλύτερη.
    Ειναι φοβερό να βλέπεις την καταστροφή και την ταπείνωση να έρχεται και να μένεις απαθής σφυρίζοντας οτι δεν τρέχει τίποτα.
    Μας έχουν κυρήξει τον πόλεμο και εμείς καμαρώνουμε για το μουσείο στην Ακρόπολη.
    Ειναι επικύνδινοι,αδιάφοροι και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Ολοι τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
    Ντροπή μας!!


    ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω και εύχομαι να κάνουν γρήγορα την κίνηση τους οι τούρκοι μπάς και ξυπνήσουμε απο τον λήθαργο και αντιδράσουμε.Το λίγο λίγο είναι άσχημο γιατί δεν μας ξυπνά...αντίθετα μας κοιμίζει πιο πολύ.Να ξυπνήσει ο λαός να ορθώσει ανάστημα και θα δείς τα πουλητάρια τους πολιτικάντηδες να φεύγουν με αεροπλάνα για "αντίσταση" στις Μπαχάμες.ΖΩΑ ΞΥΠΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγα χρόνια, όχι πολλά πριν.....
    Οταν έβγαιναν οι Τούρκοι κάποτε και έλεγαν "θα βγει το Χώρα/Πιρί Ρέις/Σισμίκ για έρευνες στο Αιγαίο κάποιος Καραμανλής και κάποιος Παπανδρέου που είχαν @@ έλεγαν αμέσως και χωρίς περιστροφές "Βυθίσατε το Χώρα". Που πήγαν αυτοί οι άνθρωποι που αν και λάθος σε πολλά, τουλάχιστον έδιναν μια αίσθηση εθνικής υπερηφάνιας στον κόσμο, δεν καταράκωναν το ηθικό μας, δεν μας εξευτέλιζαν παγκοσμίως, δεν γινόμασταν ρεζίλι των σκυλιών, δεν μας κορόιδευαν και ανύπαρκτα κρατίδια. Αντίθετα όλοι μας υπολόγιζαν.
    Που πήγε ο τωρινός "Κος πρωθυπουργός" που αν ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση θα έβγαινε και θα το έκανε μέγα εθνικό θέμα ; Που κρύφτηκε αυτός ο θρασύδειλος άνθρωπος ; Γιατί αφήνει τους Τούρκους μονίμως να κάνουν ότι θέλουν και μας εξευτελίζει ; Γιατί πληρώνουμε τόσα και τόσα χρήματα για εξοπλισμούς αφού μας είναι άχρηστοι γιατί δεν ξέρουμε πως να τους κάνουμε να μας φανούν χρήσιμοι ;
    Πείτε μου φίλοι, μήπως βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου ; Μήπως έχω άδικο σε όσα λέω ; Μήπως είμαι παράλογος ;
    Με όλους αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε κοντεύουμε να πάμε Δαφνί !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Χριστίνα,
    Γράφεις ότι:

    "Είμαστε ένας λαός που στην πλειοψηφία του είμαστε παρτάκιδες,ωχαδερφιστές,ρουφιάνοι και τεμπέληδες.Πιστεύουμε ότι πάντα ο άλλος φταίει και ποτέ εμείς και περιμένουμε΄πάντα οι άλλοι πρέπει να ενδιαφέρονται για τα συμφεροντά μας που εμείς λόγω των ως άνω αδιαφορούμε"

    Δεν "είμαστε" ...!

    Υπάρχουν τέτοιοι και τοιούτοι αλλά το σύνολο των δυστυχών Ελλήνων ανθίσταται!

    Δυστυχώς δεν υπάρχουν ηγέτες!

    Δέστε τους Πανεπιστημιακούς που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και τους τρόπους και μεθοδεύσεις που κατάφεραν να γίνουν Πανεπιστημιακοί διδδάσκαλοι.

    Παλαιότερα, αν και το σύστημα δεν ήταν τέλειο, αυτοί ου εδίδασκαν τους Νεοέλληνες, ήσαν ως επί το πλείστον παραδείγματα προς μίμησν. Ήσαν πρότυπα!

    Σήμερα, ποια είναι τα πρότυπα?

    Το μεγαλύτερο τους μέρος δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Thessalos
    για να αποδωσουμε σωστα τα γεγονοτα στην πρωτη εξοδο του σεισμικ ο πρωτος πολιτικος που ανεφερες εστειλε τον τοτε υπουργο αμυνας αβερωφ με σημειωμα γραμμενο απο τον ιδιο για να αναγκασει τον τοτε αρχηγο του ναυτικου ναυαρχο μουρικη να ανακαλεσει τον στολο πισω στην σαλαμινα.
    φυσικα επειδη ο μουρικης ηταν ναυαρχος και οχι ...υπαλληλος αρνηθηκε,και..πηγε σπιτι του.
    ο δευτερος πολιτικος το 87 τους ετριξε τα δοντια το σισμικ δεν βγηκε αλλα μετα...μασαγε τα λογια του με το περι ...μη πολεμος και αλλα πολλα.
    σημερα οι πολιτικοι μας ειναι...γαλεοι...αδοντες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με την λαθρομετανάστευση και την διάσωση όλων αυτών των ανθρώπων σε όλο το Αιγαίο υπάρχει μια απόδειξη το ποιος έχει την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο. Κρατήστε τα στοιχεία με ακριβείς ημερομηνίες καθώς και ακριβέις τόπους (στίγματα) καθώς και ηχητικά ντοκουμέντα. Να διαχειριστειτε όλα αυτά τα στοιχεία σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πάνε να πετάξουν λαθρομετανάστες μπροστά στο πίρι ρέις και να τους διασώσουν μετά κάνοντας τόσο νταβαντούρι που να δουν οι άλλοι την λαθρομετανάστευση και τα σύνορα. Κάντε επιτέλους μια στρατηγική κίνηση και σταματήστε να παίζετε τρίλιζα στα σαλόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.