8/6/09

Κάθε ώρα και ένας λαθρομετανάστης

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι δουλέμποροι στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου και μέσα σε 48 ώρες αποβίβασαν στις ακτές του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, της Σάμου και της Λέσβου συνολικά 277 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 37 γυναίκες και 16 παιδιά, ενώ συνελήφθη και Τούρκος διακινητής, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Ο ρυθμός αποβίβασης των αλλοδαπών στα νησιά μας αντιστοιχεί σε έναν ανά ώρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι τουρκικές Αρχές αδιαφορούν προκλητικά για τους ευρωπαϊκούς νόμους περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποδεδειγμένα προέρχονται από τα δικά τους παράλια, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, διακινήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 102 προς το Αγαθονήσι, 134 προς το Φαρμακονήσι, 32 προς τη Σάμο και 9 προς τη Λέσβο.

Η θρασύτητα της γείτονος ξεπέρασε κάθε όριο. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Τουρκία ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης με τον ομόλογό του της τουρκικής ακτοφυλακής, είχε λάβει την υπόσχεση ότι στο εξής η Τουρκία θα τηρούσε το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2000 και θα αύξανε τις περιπολίες των σκαφών της στη θαλάσσια οριογραμμή.

Οι τουρκικές διαβεβαιώσεις έμειναν φυσικά στα λόγια, δεδομένου ότι καθημερινά οι Ελληνες λιμενικοί εντόπιζαν 30-50 λαθρομετανάστες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια να επιχειρούν να φτάσουν στα ακριτικά νησιά μας, ενώ οι Βρυξέλλες πιέζουν με συνεχή διαβήματα τη χώρα μας να λύσει αμέσως το πρόβλημα, γνωρίζοντας πως η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μόνον στο πρώτο πεντάμηνο του 2009 πιάστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποβιβαστούν σε ελληνικά νησιά, περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων δήλωσαν Αφγανοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού όμως αμφισβητούν την εθνικότητά τους γιατί όλοι αυτοί, φυσικά χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνουν χώρες προέλευσης φιλικές προς την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι.

Ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ. υπενθυμίζουν ότι στη Σμύρνη και στις άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας συγκεντρώνονται το χειμώνα χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη διάρκεια του καλοκαιριού περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ελλάδα. *
ΕNET.GR

10 σχόλια:

  1. Δηλαδή σταμάτησε τις "αποτρεπτικές" περιπολίες το Πολεμικό Ναυτικό;;;επειδή όσο καιρό ήταν στην περιοχή,ούτε ένας δεν αποβιβάστηκε.Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;;;Ο κροκόδειλος θα μας πεί το Λιμενικό...... Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με Παυλόπουλο και Ντόρα οι εμπόροι πήραν φόρα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι. "

    ειναι διασταυρωμενη αυτη η υπονοια?

    "Οι τουρκικές διαβεβαιώσεις έμειναν φυσικά στα λόγια"

    η σταση της τουρκειας ειναι ξεκαθαρη και μενει μονο στα λογια

    οι λαθρομεταναστες ειναι και αυτο διαπραγματευτικο χαρτι και μεσω πιεση για την εισοδο της τουρκιας στη εε,

    απειλουν

    θα μας βαλετε ή
    θα σας μαγαρισουμε ?

    στο τελος να δουμε τι θα κανουμε ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γιατι δεν ριχνουνε κανενα καραβακι με δαυτους,οπως εκανε ο μπερλουσκονι??
    να κανουν κατι!!!
    ΚΑΤΙ!!!
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΡΕΕΕΕΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε 4:32 μμ

    και εγώ το έχω πει αυτό.

    Αλλά από την άλλη σκέψου να πνίγονται μπροστά σου μωρά παιδιά και άνθρωποι εξαντλημένοι.

    Εμείς οι Έλληνες έχουμε καλή ψυχή και δεν είμαστε τούρκοι.

    Και αυτό το εκμεταλλεύονται οι απέναντι, οι οποίοι θα τους έπνιγαν και θα τραβαγαν και video γελώντας.

    Τώρα αν με ρωτήσεις και τι θα γίνει? ειλικρινά σου λέω...δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμμμ, να δείτε πως απó την πίεση της Ευρώπης για "κλείσιμο" των συνóρων μας, θα τεθεί θέμα Ευρωπαικής συνοριακής φύλαξης, ενώ παραλλήλως η Τουρκία προωθεί τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

    Αυτó σημαίνει οτι θα οδηγηθούμε σε ένα διεθνές αιγαίο;;;;;;;
    Στο οποίο θα παίζουν ρóλο και οι Τούρκοι;

    πολλλλαααα συμφέρνοντα ειναι απο πίσω απο τους κακομοίρες λαθρομετανάστες και φυσικά εμας.

    Airfire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί δεν είμαστε ζώα ανώνυμε να πιστεύουμε σε τέτοιες βάρβαρες μεθόδους!
    Η λαθρομετανάυστευση είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας και αμφιβάλλω αν μπορεί η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει μόνη της.
    Κατά τα άλλα μην γκρινιάζουμε,τα θέλουμε κι εμείς!τι έχει να γίνει αν αρχίσουν μαζικές απελάσεις όπως θα έπρεπε;θα βγει ο Λαζόπουλος και μερικοί άλλοι ψευτοκουλτουριαραίοι θα σκούζουν,θα δείχνουν εικόνες με μωρά που κλαίνε,θα μιλάνε για φασισμό κτλ. και σε μερικές ώρες οι Ανθούλες και τα Ανθόπουλα θα συγκινηθούν,θα βγουν στο δρόμο και θα κάψουν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη!και όλοι θα βρίζουν την εκάστοτε κακιά και σκληρή κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΣο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω και ίσως είναι...ΣΤην Ελληνική επανάσταση όταν ο Κολοκοτρώνης κατέβαινε από τα βουνά στα Ελληνικά χωριά και έβρισκε Ελληνες να έχουν δοσοληψίες με ΤΟύρκους στο γόνατο τους έσφαζε και ας ήταν Ελληνες και ας ήταν πατριώτες. ΘΑ μου πεις και τι σημαίνει αυτό.Ναι λυπάμαι του λαθρομετανάστες τους κακόμοιρους ναι λυπάμαι τα παιδια τους ναι τους λυπάμαι όλους αλλά μπροστά στο συμφέρων των Ελληνών όχι δεν λυπάμαι κανέναν.Στην ζωή όλοι παίρνουν ρίσκα και αποφάσεις και σαφώς και το κόστος αυτών.Δεν μπορώ ένεκα της λύπης που θα νιώσω για τους λαθρομετανάστες να δεχτώ αυτά τα οποία προδιαγράφονται για το λαό μου και την πατρίδα μου.Σε καμία των περιπτώσεων..Επειδή όμως ο εχθρός πρώτα εντός των πυλών είναι και μετά εκτός των πυλών σε αυτό το σημείο είναι που είπα κάποια στιγμή σε ένα σχόλιο μου...Ο κάθε Λαζόπουλος και κουλτουριάρης μπορεί να λέει ότι θέλει να κάνει ότι θέλει να κωφεύει και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όποιων θέλει...Οπως η κυβέρνηση κωφεύει μπροστά στα δισβάσταχτα φορολογικά μέτρα που έχει βάλει και δεν ακούει τον λαό που αγκωμαχάει, έτσι να κωφεύσει και σε αυτό και αν το πρόβλημά τους είναι τόσο μεγάλο των κουλτουριάριδων η λύση είναι μία το γκετο που σκοπεύει η κυβέρνηση να κάνει στον Ασπρόπυργο να το κάνει στο Κολωνάκι στην Εκάλη και στον Διόνυσο και αν το δεχθούν τότε να μιλήσουν ....Αντε γιατί από την πολύ κουλτούρα του κάθε ανεγκέφαλου θα πάρουμε διαβατήρια για άλλες πολιτείες
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TO THEMA EINAI NA MHN ARXISI H METAFORA NEOGNON PROS TOUS MOAMETHANOUS TIS PODOU KI TIS KOS APO THN TOURKIA OPOS EKANAN STIN TRAKI KI OI XOTSADES NOMIMOPIOUSAN AFTA TA PAIDIA XORIS OI ELLHNIKH POLITIA NA KATALAVI H NA KANH KATI PROS TOUTO.ME APOTELESMA TO MEGALOMA TON MOAMETHANON KOINOTITON .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τίτλος του θέματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!
    Θα έπρεπε να λέει:
    Κάθε λεπτό και ένας λαθρομετανάστης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.