19/6/09

Καμμία ανταπόκριση στο αίτημα Καραμανλή για κοινή αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Ερμητικά κλειστές βρήκε τις πόρτες των ευρωπαίων εταίρων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην προσπάθειά του να εγκριθούν κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης που βρίσκεται σε έξαρση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επικαλούμενοι την διεθνή οικονομική κρίση, αρνήθηκαν να εγκρίνουν κονδύλια, παρά τις έντονες προσπάθειας της ελληνικής, ιταλικής, κυπριακής και μαλτέζικης πλευράς.
Οι υπόλοιποι «26» επεφύλαξαν, επίσης, χλιαρή υποδοχή στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει η ΕΕ με κοινές άμεσες δράσεις το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, θωρακίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Επιπλέον δεν έτυχαν θερμής αντιμετώπισης τα ελληνικά - και κυπριακά - επιχειρήματα για άσκηση πίεσης στην Τουρκία, προκειμένου η γειτονική χώρα να εφαρμόσει τις συμφωνίες επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που προέρχονται από το έδαφός της. Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι «η αποτυχία στις Βρυξέλλες με τη γενικολογία στη Σύνοδο Κορυφής δεν είναι τυχαία. Η Ελλάδα ζητά οικονομική και πολιτική στήριξη, ενώ δεν έχει προετοιμάσει το έδαφος».
ΝΕΑ

15 σχόλια:

  1. καλύτερα λοιπόν...
    μας δίνουν λευκή επιταγή για να αντιμετωπίσουμε την λαθραία εισροή αλλά "Ιταλία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικό άσυλο σε όλους, Α class
    εισιτήριο σε όλους για τις χώρες
    των...εταίρων.
    Αφού δεν τολμούμε να απελαύνουμε, ας
    τους στέλνουμε στους εταίρους να το
    κάνουν οι ίδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι την ενδιαφέρει την ΕΕ αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες; Την ΕΕ την ενδιαφέρει να εξασφαλίσουν κέρδη οι πολυεθνικές τους. Και αν η Ελλάδα, τολμήσει και τους αμφισβητήσει, θα στηρίξουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία.

    Ας το συνειδητοποιήσουμε: Η ΕΕ είναι μια κοινή οικονομική κοινότητα, που την ενδιαφέρει η εξασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τις Δυτικές πολυεθνικές (και ο αφανισμός των αγροτών, η καταστροφή της παραγωγικής οικονομίας μας και η μετατροπή μας σε καταναλωτές των προϊόντων τους), και να κρατήσει τις χώρες στο Δυτικό στρατόπεδο. Η Ελλάδα αδίκως χάνει τον καιρό της παρακαλώντας τους Ευρωπαίους στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας χαρακτηρισθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες¨"Πολιτικοί Πρόσφυγες". Σε μία εβδομάδα δεν θα έχει μείνει στην Ελλάδα ούτε ένας...
    Μόλις βρεθούν τα κονδύλια συζητάμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαίως κ. Λομβέρδο το έδαφος το έχετε προετοιμάσει εσείς! Η Ευρωβουλευτής σας κ. Μαριλένα Κοππά συνεχώς καταθέτει βροχή επερωτήσεων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επειδή η Ελλάδα δεν δέχεται περισσότερους λαθρομετανάστες και δεν τους χτίζει τζαμί αφού είναι τόσοι πολλοί πια.... Η εν λόγω κυρία με μισθό 30000 Ευρώ μηνιαίως, στα διεθνή "forum" που το ΠΑΣΟΚ την στέλνει να εκπροσωπήσει την χώρα μας, απροκάλυπτα αναφέρεται: "Σε σημαντική μουσουλμανική συνιστώσα στην Ελλάδα η οποία καταπιέζεται."

    Τον μισθό στο ΙΣΤΑΜΕ, πλέον των 30000 Ευρώ μηνιαίως, εξακολουθείτε να της τον παρέχετε; Επίσης εξακολουθεί να λαμβάνει τον μισθό της σαν Καθηγήτρια στο Πάντιο πανεπιστήμιο; Της παρέχετε και bonus κ. Λομβέρδε για κάθε επερώτηση υποστήριξης στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες;

    Αυτή κ. Λομβέρδο είναι η ταυτότητα της πολιτική "Ελιτ", που και εσείς ανήκετε, και που αποφασίζει για την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εισπράτουμε την θέση και το σεβασμό
    που έχουμε απέναντι στην Ευρώπη΄
    Ετσι απλά. Μάς ακούν μόνο όταν έχουν να μας πουλήσουν κάτι,και βέβαια υπεύθυνοι δεν είναι η Ευρώπη αλλά μόνο εμείς.
    Η Ελλάδα έχει χάσει την σοβαρότητά της απέναντι στους υπόλοιπους Εταίρους και σιγα σιγα την χάνει απέναντι και στους υπόλοιπους.
    Σειρά απο λάθη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μας έχουν καταστήσει σαν την υποανάπτυκτη χώρα που βασιλεύει η πολιτική και αστική διαφθορά.
    Ειναι δυνατόν να πάρουν στα σοβαρά μια χώρα όταν ο προθυπουργός της ζητα τα ''ελγίνεια λόγω εκλογών''?
    Για ότι μας συμβαίνει καλό η κακό υπεύθυνοι είμαστε εμείς και μόνο εμείς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

    ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή κίνηση να χαρακτηρισθούν όλοι πολιτικοί πρόσφυγες και να πάρουν χαρτιά για όλες τις χώρες τις Ε.Ε.
    Να περάσουν και αυτοί το ίδιο καλά όπως και εμείς.Αλλωστε δεν χρειάζεται να τουσ βουλιάξουμε θα το κάνουν εκείνοι από μόνοι τους
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πολύ καλή κίνηση να χαρακτηρισθούν όλοι πολιτικοί πρόσφυγες και να πάρουν χαρτιά για όλες τις χώρες τις Ε.Ε."

    Αν το κάνει αυτό η Ελλάδα, τότε οι Δυτικοί "σύμμαχοί" μας θα κάνουν "αντίποινα"....ένα απλό είναι να ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς Χριστίνα προνόησαν και για αυτό!
    Με πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την μαζική χορήγηση ασύλου από την Ισπανία, δεν επιτρέπεται πλέον η μαζική χορήγηση πολιτικού ασύλου. Οι λαμβάνοντας άσυλο παραμένουν στην χώρα που τους το χορήγησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πως να μας παρουν σοβαρα ?

    καθε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ το μετατρεπουμε σε κονδυλια και επιχειρηση,

    για να φυλαξουμε τα συνορα χρειαζομαστε χρηματα ?
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ?

    τι να τα κανεις τα χρηματα παιδι μου να τα κανεις μπουκαλακια νερο και κουβερτες για τους βρεγμενους μεταναστες ?

    και μετα θα θες και αλλα για να τους ταισεις να τους νοσηλεψεις κτλ

    το προβλημα δεν ειναι τα χρηματα ,
    τι θα τους κανουμε ειναι ?

    και αυτο ειναι μια ΓΕΝΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

    αλλα ποιος κρεμαει το κουδουνι στη γατα?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Μα επιτέλους βρε παιδιά το κείμενο που όλοι διαβάσαμε για τους μετανάστες λέει ότι 4 χώρες, και όχι μόνο η Ελλάδα, ζητούσαν την αρωγή της ΕΕ. Το να μιλάμε μόνο για την Ελλάδα οδηγεί (και πάλι)είτε στα κομματικά (κάτω η Κοππά κλπ) είτε σε οδυρμούς του είδους η ΕΕ ενδιαφέρεταιμόνο για τις πολυεθνικές κλπ. Όχι ότι αυτά είναι ψέμμα αλλά είναι απλώς προσωπική εκτόνωση-απαραίτητη αλλά δεν φτάνει. Αφού 4 χώρες έχουν το πρόβλημα ας ζητάμε (έστω και αν δεν μας ακούσουν) α) συντονισμό των 4, αν είναι εφικτός.β)να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί μια στρατηγική απέναντι στο πρόβλημα της μετανάστευσης. γ) συνολική αναθεώρηση της στάσης μας απέναντι στην Τουρκία (αντί να προσκαλούμε τον Ερντογάν για το ΜΟυσείο της Ακρόπολης). Κατά τα άλλα παίρνουμε γεύση τι σημαίνουν τα (παχιά) λίγια των Μέρκελ/Σαρκοζί ότι η ΕΕ πρέπει να αποκτήει σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος θα το (μας) θυμαται μετα απο χρονια? (Ελλας)

    να τροποποιησω κι εγω την φραση ενως επιτιμου προθυπουργου για το ονομα των σκοπιων...

    Θ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "οδυρμούς του είδους η ΕΕ ενδιαφέρεταιμόνο για τις πολυεθνικές κλπ. Όχι ότι αυτά είναι ψέμμα αλλά είναι απλώς προσωπική εκτόνωση-απαραίτητη αλλά δεν φτάνει. Αφού 4 χώρες έχουν το πρόβλημα"

    Μα το ίδιο ισχύει και για τις 4 χώρες. Τι την ενδιαφέρει την ΕΕ για το αν μια χώρα-μέλος έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες; Η ΕΕ δεν είναι ένα κοινό κράτος με ενιαία σύνορα (και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ). Η ΕΕ είναι μια κοινή οικονομική κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν κάνω λάθος αυτό τον καιρό περιπολούν Γαλλικές κορβέτες της ακτοφυλακής και μικρότερα σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής στα Ελληνικά νερά. Οι εταίροι μας είτε κατανοούν το πρόβλημα είτε δεν το κατανοούν γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είναι πεπερασμένες. Έχουν δική τους άποψη για τον αριθμό των ατόμων που συρρέουν. Αν αυτοί οι άνθρωποι αύριο δεν βρίσκουν δουλειά νομίζουν οι πολιτικοί της Τσεχίας ότι η χώρα τους θα μείνει στο απυρόβλητο; Εγώ αυτή την στιγμή αν ήμουνα πεινασμένος και δεν έβρισκα δουλειά στην Ελλάδα σε περίπου δύο μήνες θα μπορούσα άνετα και δίχως να βρέξω τα πόδια μου να βρεθώ στην Τσεχία. Και μάλιστα χωρίς πολύ κόπο. Απλά κλέβοντας στον δρόμο τα απαραίτητα για να φάω. Υπάρχουν δύο τρόποι να λύσεις ένας πρόβλημα. Ο ένας είναι να πας εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα και να κάνεις τα πάντα για να το λύσεις. Ο άλλος είναι να κάνεις ότι δεν υπάρχει μέχρι να έρθει εκείνο και να σε βρει. Απ’ ότι φαίνεται οι κεντροευρωπαίοι διαλέγουν μέχρι στιγμής την δεύτερη επιλογή αλλά μπορούμε άνετα να τους κάνουμε να σκεφτούν και την πρώτη. Αν δεν δίνουμε δουλειά σ’ όλους αυτούς τους λαθραίους που θα βρουν να ζήσουν; Θα κλέψουν; Ας τολμήσουν. Θα πάνε αλλού αναγκαστικά. Πως θα πάνε με χαρτιά ή χωρίς; Δεν με νοιάζει. Ώρα τους καλή και η παναγιά μαζί τους… Τότε να δω την Τσεχία που δεν κατανοεί το πρόβλημα. Αυτοί που δεν τους νοιάζουν τα σύνορα και έφτασαν μέχρι εδώ θα βρουν τρόπο να φύγουν από δω όταν τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχουν θέση εδώ. Τότε που θα πάνε; Ας πάνε όπου θέλουν. Όχι επίσημα η ίδια η ζωή θα οδηγήσει εκεί. Τότε τι θα κάνουν στην Τσεχία θα απολύσουν όλους τους εργάτες της Skoda για να προσλάβουν υπάλλήλους απ’ το Μπαγκλαντές; Ελπίζω να ακούστηκε η είδηση για τον βοσκό στην Μεσσηνία και τους τρεις μπακλαντεσιανούς. Φυσικά και είναι άγρια. Φυσικά και είναι καταδικαστέα πράξη… Αλλά αυτή είναι η κοινωνία που δημιουργούν οι πολιτικοί χωρών που εκ των υστέρων θυμίθηκαν να γίνουν ευρωπαίοι. Αυτή η κοινωνία έχει και την Ευρωπαϊκή Ιδέα γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της γιατί δεν δίνει συντεταγμένες λύσεις. Οι σοβαροί πολιτικοί της Ευρώπης του ’50 αυτό το όραμα είχαν στο νου τους όταν συγκροτούσαν την ΕΟΚ; Αυτούς τους σχεδιασμούς έχουν για το μέλλον μεγάλα έθνη όπως το Γαλλικό και το Γερμανικό; Το πρόβλημα υπάρχει αναμένουμε τη λύση. Η λύση θα έρθει είτε με το καλό είτε με το άσχημο. Και εγώ προσωπικά εύχομαι να έρθει με το καλό.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τον μικρο Ομπαμα τον ειδατε

    Φιλισε το χερακι του Σαουδαραβα βασιλία

    Μπηκε με τη Χιλαρι και προσκηνησε σε τζαμι

    Σε λιγο Οι προεδροι των Ηνωμενων πολιτειων θα φιλανε τους μετεωριτες της Μεκκα

    Ο μουσουλμανισμος θα κατακτησει με μαθηματικη ακριβεια τον δυτικο κοσμο

    Τα χριστιανικα κρατοι ειναι καταδικασμενα να καταρευσουν με 4 φορες μεγαλυτερο ρυθμο γεννησεων οι μουσουλμανοι θα κατακτησουν τη δυση

    Και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα πια εκτος αν επανελθουμε σε χιτλερικες μεθοδολογιες και παγκοσμιους πολεμους

    Ουτος η αλλιως τη μουσουλμανισμος τη χριστιανισμος τη παπας τη μουφτης....

    Ο Ελληνισμος ηπειρχε πριν το χριστιανισμο και θα ηπαρχει και μετα

    και το κεφαλαιο γιατι να αντιδρασει

    δεν το ενδιαφερουν τα θρησκευματα ειναι αψυχο αυλο μεσα σε προγραμματα με μηδενικα και ασους

    μεσα σε υπερυπολογιστες απλωμενο σε παγκοσμια κλιμακα δεν μπορεις να το βρεις να το πιασεις......

    Εχει γυρω του ανθρωπους υπηρετες απλυστους....

    δεν το ενδιαφερει η θρησκεια, η ιδεολογια, η φτωχεια ,η καταπιεση
    παρα μονο ο πρωσοπικος του πληθωρισμους.... και η κυριαρχεια σε ολο το κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.