22/6/09

Μεντβέντεφ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στην Ινγκουσετία


«Τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε από συμμορίες», χαρακτήρισε ο ρώσος πρόεδρος Μεντβέντεφ την επίθεση [Βλέπε άρθρο] εναντίον του προέδρου της Ινγκουσετίας Γιουνούς-Μπεκ Γεβκούροφ.
«Τον τελευταίο καιρό, ο πρόεδρος της Ινγκουσετίας δούλεψε σκληρά για να αποκαταστήσει την τάξη και την ειρήνη στη δημοκρατία αυτή. Και αυτό δεν αρέσει στις συμμορίες», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Γεβκούροφ, 45 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και τουλάχιστον τρεις σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή του δέχτηκε επίθεση σήμερα το πρωί.
Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της προεδρίας μετέδωσε ότι ο Γεβκούροφ «υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση (...) και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η ζωή του δεν κινδυνεύει».
Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Γεβκούροφ επλήγη από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευσή της από τη Ναζράν, τη μεγαλύτερη πόλη της Ινγκουσετίας. Η βόμβα, ισχύος αντίστοιχης με 70 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου.
Ο Γεβκούροφ, που θεωρείται ήρωας στη Ρωσία, διακρίθηκε το 1999 ως επικεφαλής μίας ομάδας ρώσων αλεξιπτωτιστών που εισήλθαν στο Κόσοβο και κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο, υπερακοντίζοντας τις νατοϊκές δυνάμεις.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Η Ρωσία αντιμετωπίζει ένοπλα Ισλαμικά κινήματα τα οποία προωθούνται από την Δύση και την Τουρκία. Η Τουρκία έχει σαν μακροπρόθεσμο στόχο, την ένωση με τις Τουρκικές πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και τις Τουρκικές Αυτόνομες Δημοκρατίες της Ρωσίας, και την δημιουργία μιας αυτοκρατορίας με επιρροή από την Ανδριατική έως την Κίνα. Τα σχέδια αυτά, στηρίζονται απόλυτα από την Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. in addition to this attempt 2 fsb officers have been found dead in recent days,the one in a playground near his house by "heart-attack" and the other "hanged"himself in his apartment..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.