19/6/09

«Κατανοητές» οι ελληνικές θέσεις για τη λαθρομετανάστευση

Κ. Καραμανλής: Δεν έχω πρόθεση να πάω σε εκλογές
«Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Κορυφής και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Προέδρου του λέγοντας πως ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να εμπλέξει μια δεύτερη θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.
Την ανάγκη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης με έμπρακτη αλληλεγγύη από όλα τα κράτη της ΕΕ, «καθώς είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα», τόνισε κατά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επισήμανε επίσης «την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων χωρίς καθυστέρηση» και τόνισε ότι οι Ελληνικές θέσεις έγιναν κατανοητές.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές».
Σχετικά με τη στάση που τήρησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη λαθρομετανάστευση ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε: «Επιμείναμε μαζί με άλλους εταίρους μας του Ευρωπαικού Νότου να υπάρξει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη λαθρομετανάστευση στη Μεσόγειο».
Συμπλήρωσε επίσης ότι απευθύνθηκε για το ζήτημα στον Τσέχο προεδρεύοντα πρωθυπουργό με επιστολή δική του, ενώ έγιναν επίσης παρεμβάσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από την ΥΠΕΞ, κατά τις οποίες ζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για τη λύση του προβλήματος.
«Βεβαίως –τόνισε- ξέρουμε ότι όλοι οι εταίροι δεν έχουν την ίδια προσέγγιση σε αυτό το θέμα, για την Ελλάδα όμως είναι μια πιο τις πιο σημαντικές μας προτεραιότητες. Το θέμα δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την Ευρώπη εφόσον τα σύνορα είναι κοινά».
Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με την ενίσχυση της Frontex και η σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής.
Αναφερόμενος στην γείτονα, τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο στο ζήτημα της λαθρομετάστευσης και να εφαρμόζει πλήρως το διμερές πρωτόκολλο επανεισδοχής.

Δημιουργία νεων εποπτικών οργανισμών για την κρίση
Σχετικά με τη χρηματοπιστωτική κρίση, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως στο Συμβούλιο «έγινε αποτίμηση των πολιτικών για την αντιμετώπισή της» και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς οι συνθήκες είναι ακόμα αβέβαιες».
«Αποφασίσαμε τη δημιουργία νέων ευρωπαικών Οργανισμών που θα συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές και θα εποπτεύουν όλα τα εμπλεκόμενα ιδρύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ακόμα πως «η συνεχής αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνονται για την ανάκαμψη είναι η βασική μας προτεραιότητα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τη φιλοσοφία της συνθηκης της Λισαβόνας».

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές
«Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Προέδρου του λέγοντας πως ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να εμπλέξει μια δεύτερη θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών.
«Ο κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο, δείχνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ θα στηρίξει «ανεπιφύλακτα» μια δεύτερη θητεία Παπούλια, τονίζοντας: «Έχουμε καλό πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντά του αγαπητό στους πολίτες που συμβολίζει την ενότητα, δεν υπάρχει λόγος για δευτέρες σκέψεις».

Αγεφύρωτες διαφορές με το ΛΑΟΣ
O κ. Καραμανλής επανέλαβε επίσης πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, σημειώνοντας: «Το έχω ξεκαθαρίσει ήδη, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ούτε πρόθεση κομματικών συνεργασιών, οι διαφορές με το ΛΑΟΣ είναι αγεφύρωτες, η θέση μου είναι σταθερή και επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια».
Έκανε επίσης λόγο για «αδιανόητα πράγματα» και «ακραία συμπεριφορά» αναφερόμενος στην πρόσφατη πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη σε βουλευτές της ΝΔ να προσέλθουν στο ΛΑΟΣ.

Κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι
«Δεν φοβάμαι τίποτα», σχολίασε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται την ισχνή πλειοψηφία σε περίπτωση παραίτησης Μανώλη και πρόσθεσε: «ο καθένας λαμβάνει υπόψη του όλα τα δεδομένα και το μέγεθος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
«Σε ένα κόμμα κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι, αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί ή να μην είναι υποψήφιος είναι δικαίωμα του, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να το κάνει αναλαμβάνει όμως την ευθύνη των πράξεών του»

«Χρειάζεται συμπόρευση κατά της τρομοκρατίας»
Κάλυψη στην Ελληνική Αστυνομία παρέσχε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το θέμα της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη πολιτικών συγκλίσεων για την αντιμετώπισή του και εξαπολύοντας βολές κατά του ΠΑΣΟΚ
Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως η τρομοκρατία είναι ένα δύσκολο, σύνθετο και διεθνές πρόβλημα, που χρειάζεται σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και πολιτική συμπόρευση για την αντιμετώπισή του. Επικρίνοντας το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του σημείωσε πως «το πρώτο που δεν βοηθά είναι η ισοπεδωτική κριτική που δυστυχώς από ορισμένες πλευρές δυστυχώς ασκείται» χαρακτηρίζοντας ανακριβή τα περί αποδιοργάνωσης της αντιτρομοκρατικής. «Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όμως με τις υπερβολές, την ισοπεδωτική κριτική και το μηδενισμό εξυπηρετείται ο στόχος των τρομοκρατών» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. εμεις καναμε ολες τις απαραιτητες ενεργειες να ενημερωσουμε οτι το προβλημα της λαθρομεταναστευσης ειναι προβλημα της ευρωπης,

    ας φυλαξουμε εμεις το σπιτι μας και μετα ειδοποιουμε και τους ιρλανδους

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Kυρ'Κώστας μίλησε και τα είπε όλα.όλα και έξω απο τα δόντια .
    Φταίει το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται σύνεση, αποφασηστικότητα,σκληρή δουλεια,νέα γενια τρομοκρατών που πρεπει να αντιμετωπίσουμε ,οικονομική κρίση ,
    με λίγα λόγια ''Τον αράπη κι άν τον πλύνεις όσο θέλεις βρόντα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά αυτά τα λέει κι ο γείτονάς μου, αλλά δεν είναι πρωθυπουργός... και η πλάκα είναι ότι θα βγάλουμε πρωθυπουργό τον Γεώργιο τον Περιχαρή και Ευδαίμονα... δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να διώχνει μια ανίκανη κυβέρνηση για να φέρει μια πιο ανίκανη και μετά να την διώχνει κι αυτή και να ξαναφέρνει την προηγούμενη που έχει τους ίδιους ανίκανους που είχε και πριν και που προφανώς θα είναι ακόμα πιο ανίκανη κοκ οεδ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτική θέση που στηρίζετε η commission στην λήψη αποφάσεων βασίζετε στην θεωρία των "περιφερειακών πολιτικών, Regional policies". Στα πλαίσια αυτά, έχει επικρατήσει η αντίληψη περί «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Βαλκανικού χώρου», οπού θα περιλαμβάνεται και η Τουρκία, με ανοικτά σύνορα των κρατών που θα τον αποτελούν, αλλά ερμητικά κλειστά προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην λογική αυτή, το πρόβλημα της Ελλάδας (και των άλλων νοτίων χωρών) τους είναι αδιάφορο. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν μέτρα ήδη από το 2004, όταν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα. Η Γερμανία π.χ. ψήφισε νόμο, όπου για να μεταναστεύσει κάποιος χρειάζεται να ξέρει επαρκώς Γερμανικά. Επίσης αν θέλει να φέρει την οικογένεια του πρέπει να έχει σπίτι με τα ανάλογα τετραγωνικά. Η Σλοβενία δεν χορηγεί πολιτικό άσυλο, και δεν αλλάζει την χρήση γης για την αποφυγή δημιουργίας γκέτο μεταναστών. Στην Ιταλία υπάρχει ποσόστωση 5%. Η Πορτογαλία απαγορεύει την συγκέντρωση μεταναστών σε σπίτια και πολυκατοικίες σε ποσοστό πάνω από 5%, κλπ.

    Στην Έλλάδα αντίθετα τα πολιτικά κόμματα (και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, η κ. Κοππά και η αριστερά) πλειοψήφησαν σε «προοδευτικότητα και δημοκρατικότητα» στο θέμα αυτό. Το Ελληνικό πρόβλημα λοιπόν έχει μία τελείως διαφορετική συνιστώσα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια από την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, με την ΝΔ πρωτοπορούσα τα τελευταία 5 χρόνια, αφού η δημιουργία πολύπολιτισμικού κράτους υπήρξε η ύψιστη πολιτική αξία στην χώρα μας. Η κ. Κοππά δεν είναι το μόνο παράδειγμα, απλώς εκπροσωπεί την επίσημη πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό με φανατισμό και συνέπεια. Υπάρχουν και άλλες κυρίες και κύριοι που καλύπτουν ένα ευρύ πολιτικό φάσμα(συμπεριλαμβανομένου και του κ. Καρατζαφέρη όταν ήταν Ευρωβουλευτής) με ανάλογες δραστηριότητες. Το θέμα λοιπόν της εισροής μεταναστών στην χώρα μας δεν είναι κομματικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό με ιδιαίτερη παθογένια που ανάγεται στην σφαίρα της ψυχανάλυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως αδράνησαν τόσο πολύ, πως άφησαν να εξελιχθή αυτό το τόσο επικίνδυνο πρόβλημα ...;

    Οι πολιτικοί "μας", και ιδιαιτέρως ο κ. υπουργός Εσωτερικών Πάκης Παυλόπουλος, ο οποίος μέχρι προ τινός μας είχε ταράξει στις θρηνωδίες για την αγάπη του στους λαθρομετανάστες είναι απολύτως υπεύθυνοι και υπόλογοι!

    Με τους Έλληνες τι θα γίνει;

    Τι θα γίνει με την υπογεννητικότητα από την οποία μαστίζεται η Ελλάς ;

    Θα πάρουν κανένα χρήσιμο και τελέσφορο μέτρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μικροί, στενόμυαλοι,χωριάτες δεν ξέρετε διόλου απο πολιτική!
    Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
    Μην σας γελούν τα μάτια σας,πίσω απο το βοιδίσιο και απλανές βλέμα ΄
    ένας εγγέφαλος που μπορεί να συγγριθεί μόνο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή του 2100μ.χ. κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς ώστε να οδηγήσει την Ελλάδα και το Εθνος στην κορυφή.
    Δέν υπάρχει κανένα ατόπημα και καμία λάθος κίνηση απο κανένα μέλος της κυβέρνησης.
    Ολοι οι υπουργοί ,υφιπουργοί ,γραμματεις,εκτελούν κάτω απο το άγρυπνο βλέμα του.
    Μπορεί να δείχνει ότι γίνονται λάθος πράγματα,αλλά απλώς προσποιείτε για να μην κινεί υποψίες στις σκοτεινές δυνάμεις.
    Δέν πρέπει να φοβόμαστε τίποτε και να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτόν και κυρίως στην Κ.Μπακογιάννη, τον πανέξυπνο αδελφό της και τον ευπατρίδη μπαμπά της.
    Θα φτάσουμε ψηλά, πολυ ψηλά.
    Θα μας ζηλέυουν πολλοί
    Ο λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος,
    και ευχάριστα να ξεκινήσει τα καλοκαιρινά του μπάνια έτσι ώστε γυρνώντας να δουλέψουμε μαζί όλοι ενωμένοι για ένα καλύτερο μέλλον για εμας,τα παιδιιά μας και τους απογόνους μας.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
    ΖΗΤΩ Η Ν.Δ.
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oi ελιτ που μας κυβερναει απλα μας κοροειδευει

    Το θεμα της μεταναστευσης ειναι καθαρα ταξικο και γι΄αυτο δεν δινουν δεκαρα στη πραγματικοτητα τα κομματα στη βουλη

    Η Μεταναστευση βολευει αυτους που εχουν τιτλους γης και πολα χρηματα στης τραπεζες

    Και δεν βολευει τους χαμηλομιθους υπαλληλους χωρις ειδικευση και γενικα τους εργατες

    Η μεταναστευση χρησιμοποιειται σα μοχλος για τη δημιουργεια κοινωνικων συγκρουσεων και επικρατιση ξανα φασιστικων καθεστωτων

    Αυτο που τους ενδιαφερει ειναι να δημιουργησουν πολεις οπως αυτες της βραζιλιας

    Παραγκουπολης διπλα στους ουρανοξηστες φτηνο εργατικο δυναμικο που με ενα κομματι ψωμι χωρις ασφαλεια, θα κανει ολοι τη μαζικη εργασια (θα πετιεται στα τριαντα του )
    και ταυτοχρωνα να δημιουργηθει ενα φασιστικο συνολο προστασιας της ανωτερης ταξης

    Αυτο γινεται αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα και παιρνουν μερος ολα τα κομματα απο διαφορετικη πλευρα

    Η Ευρωπη εχει σαν σκοπο να δημιουργηση ενα συγχρονο φεουδαρχικο καθεστως

    Παρακαλω θα ηθελα τη γνωμη σας στο παραπανω κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.