5/6/09

Κατέληξε ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου

Ο θανών αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο αστυνομικός Σπύρος Θεοδώρου που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στον «Ερυθρό Σταυρό» μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από τα πυρά αγνώστου, στις 3 Απριλίου, στην Κυψέλη.
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης :
«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη
».

6 σχόλια:

  1. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει συμπατριώτη.Για όσα πρόσφερες , για όσα έδωσες για όσα τόλμησες ένα μεγάλο ευχαριστώ.Λόγια που δεν μπορούν να απαλύνουν το πόνο των δικών , μα να ξέρεις δεν έφυγες άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν έγιναν τα 'περίεργα' επεισόδια του Δεκέμβρη κάποιοι διψούσαν και για άλλο αίμα...Θα ήθελα να τους ρωτήσω αν νιώθουν ικανοποίηση τώρα...Εγώ προσωπικά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα την ελληνική αστυνομία και τις μεθόδους της, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να τιμωρηθούν αυτοί (όποιοι κι αν είναι) που με κάθε τρόπο προκαλούν την εσωτερική αιμοραγία της Ελλάδας...

    Καλό ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε εδω ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες για να θιγουμε τα κακώς κείμενα και να επιβραβεύουμε το άριστο.Δεν είναι θέμα συμπάθειας 2:51.Είναι θέμα Δημοκρατίας.Η βία είναι ενάντια στην Δημοκρατία και καταδικάζετε ο οποίος την ασκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει.Βεβαια η ειδηση θα προβληθει στγμιαια απο τα ΜΜΕ,σε αντιθεση με τα οσα ελαβαν χωρα τον Δεκεμβριο,οπου η προβολη και η διογκωση των τοτε γεγονοτων ηταν διαρκης και υπερβολικη.Θα διαδηλωσει κανεις τωρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι αυτή η κάρια να σαπίσει στην φυλακή!που αν δεν κάνω λάθος αυτή επαναστοκυράτσα ανήκε σε γνωστό κόμμα ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ rook:

    Κανείς δεν είναι "λάτρης" της Αστυνομίας, πρόκειται για μιά ανάγκη επιβεβλημένεη από την ανθρώπινη φύση. Η Αστυνομία σαφώς και δεν θα είχε θέση σε μιά κοινωνία αγγέλων. Αυτό όμως δεν ισχύει ούτε πρόκειται να ισχύσει. Δεν γνωρίζω τι εννοείς όταν μιλάς για την "ελληνική αστυνομία και τις μεθόδους της". Έχεις προσωπική πείρα, σε έχουν ενοχλήσει, κυνηγήσει ή αδίκως τραβολογήσει σε κάποιο τμήμα; Είμαι βέβαιος ότι σαν πολίτης μιά δημοκρατικής χώρας έχεις κάποιες δυνατότητες αντίδρασης και σίγουρα δικαιώματα για να προστατεύσεις την ατομική σου αξιοπρέπεια. Εγώ προσωπικά έχω πολλές φορές καταφερθεί ενάντια στην Ε.Α. αλλά πάντα το πρόβλημα ήταν η έλλειψη επαγγελματισμού και εκπαίδευσης. Τι να κάνουμε, δυστυχώς πρέπει να έχουμε αστυνόμευση. Δεν γίνεται αλλιώς. Στις ΗΠΑ π.χ. (όπου και ζώ τα τελευταία 15 χρόνια) είναι κοινό μυστικό ότι χωρίς αστυνομία η χώρα θα κατέρρεε μέσα σε λίγες βδομάδες. Στην Ελλάδα που έζησα μέχρι τα 30+ μου χρόνια και βίωσα χούντα, Πολυτεχνείο και μεταπολίτευση, ένα έχω να σου πώ: Και πάλι καλά είμαστε. Θα μπορούσαμε να έχουμε την αστυνομία της "φίλης και γείτονος" τουρκίας και τότε έλα να μου πεις. Και πάλι καλά είμαστε, ας το ξαναπούμε αυτό.

    (όχι ότι δεν υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης)

    Δημήτριος Π.
    Chicago, IL - USA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.