5/6/09

Οι Τσέχοι δεν θέλουν την Τουρκία

Το 62% των Τσέχων πολιτών τάσσονται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ενώ το 38% την υποστηρίζουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε προχθές βράδυ η δημόσια τσεχική τηλεόραση.

Ειδικότερα, το 11% των Τσέχων πολιτών τάσσονται «σίγουρα υπέρ» της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε., το 27% «μάλλον υπέρ», ενώ το 27% τάσσονται «σίγουρα εναντίον» και το 35% εκφράζονται «μάλλον εναντίον» της ένταξης της Τουρκίας.
Η πλειοψηφία των Τσέχων πολιτών (58%) εκφράζουν επιφυλάξεις για μια νέα διεύρυνση της Ε.Ε., ενώ από τις χώρες που θα προτιμούσαν να ενταχθούν στην Ε.Ε. οι Τσέχοι προκρίνουν τη Σερβία, με ποσοστό 52%.
Οι Τσέχοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς τη λειτουργία της Ε.Ε. και σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση του ευρωβαρομέτρου, μόλις το 24% φέρονται αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές, οι οποίες στην Τσεχία θα διεξαχθούν Παρασκευή και Σάββατο. Μικρότερο ποσοστό συμμετοχής στις Ευρωεκλογές καταγράφει το ευρωβαρόμετρο στη γειτονική Σλοβακία, όπου μόλις το 19% φέρονται αποφασισμένοι να συμμετάσχουν σε αυτές.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Θα κλαψουν μανουλες εαν γινουν πανευρωπαικες δημοσκοπησεις με αυτο το θεμα.

    Μανουλες τουρκαλες, αλλα και κατι ελληνιδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν η Τουρκία ήταν μία δημοκρατική χώρα,σεβόταν τις διεθνείς συμφωνίες και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας,απέσυρε το στρατό κατοχής από την Κύπρο και πληρούσε και τις οικονομικές προυποθέσεις,εγώ δεν θα ήμουν εναντίον της εισόδου της στην Ενωμένη Ευρώπη.
    Άλλωστε υπό αυτές τις προυποθέσεις η Ελλάς μόνον οφέλη θα είχε να αποκομίσει από το να έχει στα ανατολικά της σύνορα έναν Ευρωπαίο εταίρο.
    Η σημερινή πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική και πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πρέπει να την κάνει γνωστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης.Τις παραβιάσεις των συνόρων,τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων,τις διαπραχθείσες γενοκτονίες που αρνούνται να αναγνωρίσουν,την παραβίαση και αυτών των συμφωνιών που αφορούν τη συνεργασία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης που καίει πολλά ευρωπαικά κράτη.
    Ο μέσος Ευρωπαίος δεν έχει ιδέα για το τί εστί Τουρκία σήμερα.Έχει γενικώς και αορίστως μία άποψη ότι η Τουρκία λόγω του μουσουλμανικού θρησκεύματος και μιας καταπίεσης κάποιων μειονοτήτων και δικαιωμάτων αδυνατεί να εισέλθει στην ευρωπαική οικογένεια.Αν ο Ευρωπαίος γνώριζε πραγματικά τί εστί τουρκικό κράτος,τότε το 62% που αναφέρεται στο άρθρο θα ήταν 92%.Μου έκανε εντύπωση κάποτε στο εξωτερικό όταν έτυχε να αναφερθώ στην εγκληματική οργάνωση των γκρίζων λύκων και κανένας από τους παρεβρισκόμενους δεν γνώριζε την ύπαρξη της οργάνωσης.Και ήταν παρόντα καμιά 10αριά άτομα με ανώτερες σπουδές μάλιστα.
    Τώρα κάποιος θα πει ότι οι καταγγελιές έχει σημασία να γίνονται μέσα στους διεθνείς και ευρωπαικούς οργανισμούς,στην ευρωβουλή κλπ.Έχει την σημασία του όμως και η άποψη των λαών.Ασκούν και οι λαοί την επιρροή τους μέσω των δημοσκοπήσεων και των ενδεχόμενων δημοψηφισμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.