19/6/09

Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Κόλπο του Άντεν

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από ναυάγιο πλοίου με παράνομους μετανάστες στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια δεκάδων παράνομων μεταναστών από την Αφρική να αναζητήσουν καλύτερη τύχη, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στον Κόλπο του Άντεν.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 18 παράνομοι μετανάστες πνίγηκαν και άλλοι 29 θεωρούνται αγνοούμενοι, μετά τη βύθιση του σκάφους.
Στο πλοιάριο, στο επέβαιναν συνολικά 88 παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά της πόλης Μπουρόμ, στην Υεμένη, περίπου 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Άντεν.
Οι μετανάστες είχαν επιβιβαστεί στο σκάφος στις 11 Ιουνίου, στο χωριό Μαρέρα της Σομαλίας και ταξίδευαν τέσσερις ημέρες στον Κόλπο του Άντεν, μέχρι τη βύθιση του σκάφους.
Οι δεκαοχτώ παράνομοι μετανάστες που βρέθηκαν πνιγμένοι ενταφιάστηκαν στο χωριό Αλ Χάμρα, της Υεμένης.
Άλλοι 24 Αφρικανοί μετανάστες κατάφεραν να διασωθούν με μία λέμβο και βγήκαν στις ακτές της Υεμένης, όπου οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Άλλους 6 ανθρώπους τους εντόπισαν ζωντανούς οι διασώστες, στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το σκάφος τους, τρεις μέρες μετά το ναυάγιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι παράνομοι μετανάστες, άλλοι 11 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοιάριο κατάφεραν να διασωθούν, αλλά διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την αρχή του χρόνου, συνολικά 146 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, έχουν πνιγεί στον Κόλπο του Άντεν και άλλοι 85 θεωρούνται αγνοούμενοι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.