26/6/09

Θωρακισμένα οχήματα για την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ θωρακισμένων οχημάτων για την ασφαλή μεταφορά των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν προχωρεί άρον άρον το ελληνικό Πεντάγωνο, καθώς οι επιθέσεις των Ταλιμπάν έχουν αυξηθεί και αναβαθμιστεί και επίκειται η μετακίνηση του ελληνικού τάγματος από την πρωτεύουσα Καμπούλ στη δυτική επαρχία Χεράτ.
Για πρώτη φορά εμφανίζεται αυξημένος ο αριθμός των στρατιωτικών που πηγαίνουν στο Αφγανιστάν όχι με δική τους επιθυμία αλλά με διαταγή. Στην κατηγορία αυτή ανήκει όχι μόνο μέρος του προσωπικού που εναλλάσσεται στη συγκρότηση του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης αλλά και το προσωπικό που καλείται να εκπληρώσει τις νέες υποχρεώσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα πρόκειται για:
● Ομάδα 16 λοχαγών και ταγματαρχών που ήδη εκπαιδεύονται στο ειδικό κέντρο JΜRC, στο Ηofenfels της Γερμανίας. Η ελληνική ομάδα (ΟΜLΤ΄S) θα αναλάβει το φθινόπωρο την καθοδήγηση και τακτική εκπαίδευση του τάγματος υποστήριξης της νεοσύστατης Μεραρχίας Καμπούλ.
● Τρεις ομάδες συνολικά 20 γιατρών και νοσηλευτών που αναχωρούν τις επόμενες ημέρες για γερμανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βόρειο Αφγανιστάν. Αποτελούν μέρος πρόσθετης διεθνούς δύναμης 10.000 στρατιωτικών που μεταβαίνει στο Αφγανιστάν για 4 μήνες λόγω των εκλογών του Αυγούστου.
● Μονάδα 40 αξιωματικών και υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας που θα αναλάβει, το 2010, τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Έλληνες πιλότοι σε ΑWΑCS
Το νέο σχέδιο ενίσχυσης των συμμαχικών δυνάμεων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρώτη φορά Έλληνες πιλότοι και ελεγκτές αεράμυνας να συμμετάσχουν ως πληρώματα 4 ιπτάμενων ραντάρ (ΑWΑCS) του ΝΑΤΟ, που θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν για έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.
Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση του ελληνικού τάγματος από την Καμπούλ στην επαρχία Χεράτ υπάρχει προβληματισμός για τις δυσκολίες της οδικής μεταφοράς αλλά και της νέας αποστολής σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Πιθανόν το τάγμα- με αλλαγή σύνθεσης- να ασχοληθεί με την κατασκευή και επισκευή γεφυρών. Οι νέες συνθήκες έχουν επιτείνει την ανάγκη για θωρακισμένα οχήματα καθώς τα υπάρχοντα δεν επαρκούν. Ήδη έχουν δοθεί εντολές για έρευνα αγοράς διεθνώς είτε για νέα είτε για μεταχειρισμένα οχήματα. Στα ανοιχτά θέματα είναι και οι κανόνες εμπλοκής σε μάχη. Πηγές στην Αθήνα λένε ότι δεν έχουν αλλάξει, αλλά αρκετοί στρατιωτικοί λένε ότι αυτό που τελικά θα τους καθορίσει είναι οι πραγματικές συνθήκες που θα βρουν στη Χεράτ.

31 σχόλια:

  1. Αντι να στελνουμε θωρακισμενα οχηματα. καλητερα να παρουμε το στρατο μας απο το αφγανισταν

    δεν εχουμε κανενα συμφερον απο την ολοι επειχηρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνησω με το φιλο , πιο το ωφελος μας μεχρι τωρα εκτοσ απο το να διακινδυνευουμε πολυτιμο υλικο και πανω απο ολα Ελληνες Στρατιωτικους ? κανενα και απο κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" επιστροφη όλων των Ελληνων στρατιωτων οχι μονο απο το Αφγανισταν αλλα και απο τα υπόλοιπα "καυτα" μέτωπα του πλανήτη. Συμπεριλαμβανομένων και των πολεμικών μας πλοίων.Εκτός εαν απεφασίσθη(απο ποιούς άραγε και με εντολή τίνων)οτι "η ασφάλεια της Ελλάδος θα στηρίζεται απο τούδε και εις το εξής εις τας Τουρκικάς ξιφολόγχας"(σύμφωνο φιλίας Βενιζέλου-Κεμάλ του 1930).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γίνεται να σε παίρνουν στα σοβαρά αν δεν συμμετέχεις, το οποίο σου δίνει το δικαίωμα να απαιτείς. Αυτό που λέω απέχει πολλά χιλιόμετρα απο την συμμαχία των προθύμων, αν μπορείτε να καταλάβαιτε την διαφορά...
    Στο κάτω κάτω δεν θα στείλουμε έφεδρους αλλά εππαγγελματίες-μόνιμους, αυτή είναι η δουλειά τους, ο πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H αποστολή των μισθοφόρων μας στο Αφγανιστάν αποτελεί θλιβερή συνέχεια των παλαιότερων "ειρηνευτικών" μας αποστολών στην Κορέα, στην Κριμαία κτλ. Το πάιζουμε Ισότιμοι Σύμμαχοι , ενώ απλά είμαστε Προθυμοι Υπηρέτες. Το μόνο ώφλος από αυτές τις αποστολές είναι :
    1. Η εξόφληση Πολιτικων Γραμματείων αυτών που κυβερνάνε
    2. Οι τσέπες και η μοριόδότηση των Ελλήνων μισθοφόρων.

    Το κόστος , εκτος από την απώλεια πόρων και χρημάτων είναι η καταράκωση του ήθους των στελεχών του στρατεύματος.
    Με ποιο κουράγιο ο Χ μισθοφόρος θα υπερασπιστεί με αυτοθυσία τα πάτρια , εάν έχει ανεχθεί να βλέπει μπροστά του(αν όχι συμμετάσχει) τον βιασμό ανθρώπινων ψυχών και βασανισμό ανθρώπων, τον εκμαυλισμό λαών, τον βιασμό γυναικών (παραδείγματα σε Βοσνία) κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι μισθοφόροι.Οσα λές είναι προσβλητικά.Μισθοφόροι θα ήταν αν ήταν κινέζοι,πορτορικανοί ή κενυάτες.Οι στρατιωτικόι μας είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.μισθοφόρους τους έλλεγε το κομμα που προφανώς υποστηρίζεις την εποχή του εμφυλίου.να μιλάς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν γίνεται να σε παίρνουν στα σοβαρά αν δεν συμμετέχεις, το οποίο σου δίνει το δικαίωμα να απαιτείς. Αυτό που λέω απέχει πολλά χιλιόμετρα απο την συμμαχία των προθύμων, αν μπορείτε να καταλάβαιτε την διαφορά...
    Στο κάτω κάτω δεν θα στείλουμε έφεδρους αλλά εππαγγελματίες-μόνιμους, αυτή είναι η δουλειά τους, ο πόλεμος."


    Δουλεια τους δεν ειναι ο πολεμος γενικά και αόριστα(διοτι τοτε δεν θα διεφεραν σε τιποτα απο τους μισθοφόρους των παλαι ποτε αποικιοκρατικών αυτοκρατόριών)αλλα Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.Και αν μεν η πατριδα δεν εχει αναγκη απο υπερασπιστές, τοτε οι φυλεπιφαυλοι πολιτικάντηδες να βγουν και να μας πουν ευθέως οτι δεν υπάρχει πλεον κίνδυνος απώλειας εθνικών εδαφών.Αν ομως ο κινδυνος δεν εξέλειπε, τοτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΡΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ.Διοτι στην πραγματικότητα ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "οι έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι μισθοφόροι.Οσα λές είναι προσβλητικά.Μισθοφόροι θα ήταν αν ήταν κινέζοι,πορτορικανοί ή κενυάτες.Οι στρατιωτικόι μας είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.μισθοφόρους τους έλλεγε το κομμα που προφανώς υποστηρίζεις την εποχή του εμφυλίου.να μιλάς καλύτερα."


    Με το ζορι να μας κάνεις κομμουνιστές.Δηλαδή οποιος διαφωνει με την αποστολη Ελληνων στρατιωτών "εις την αλλοδαπήν", είναι "συνοδοιπόρος" της κας Παπαντάμα(Παπαρήγα ήθελα να πω);Ε λοιπόν για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, δηλώνω ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ αλλα δεν θα πάψω ποτέ να απαιτώ απο την πολιτεία να επαναφέρει στην Ελλάδα όοοοολους τους Έλληνες στρατιώτες που αυτην την στιγμή εκτελούν χρεη μισθοφόρων της "νεας τάξης πραγμάτων".Εκτος εαν όπως προανέφερα δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος απώλειας εθνικών εδαφών.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μίνωα
    Να λάβεις υπόψη σου ότι μια χώρα θα πρέπει να δείχνει εξωστρέφεια στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτκής και να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ό,τι γίνεται στον πλανήτη, για να ενισχύει τη διεθνή της θέση.
    Απλά, αυτό θα πρέπει να γίνεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου εθνιού σχεδιασμού.
    Τα γράφω απλά για να τα λάβεις υπ' όψη σου και να τα συναξιολογήσεις με ό,τι άλλο έχεις στο νου σου.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "μια χώρα θα πρέπει να δείχνει εξωστρέφεια στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτκής και να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ό,τι γίνεται στον πλανήτη, για να ενισχύει τη διεθνή της θέση."


    Λεβέντη Σαββα δεν θα διαφωνούσα μαζί σου αν "έτρεχαν απο τα μπατζάκια μας" οι ένοπλες δυνάμεις, όπως π.χ. συμβαινει με άλλες πολυπληθέστερες και δη Ευρω-Νατοϊκές χώρες.Εμεις όμως που διαθέτουμε έναν -ελεω πολιτικάντηδων-διαρκώς συρρικνούμενο στρατό,έχουμε την πολυτέλεια να διασπειρουμε τις δυνάμεις μας σε διάφορα σημεια του πλανήτη, στα οποία εντελώς συμπτωματικά "έβαλε φωτιά" ο υπερατλαντικός μας αφέντης(Κόσσοβο, Αφγανιστάν, Περσικός κόλπος κλπ);Καλή η "ευέλικτη εξωτερική πολιτική"(να κερδιζαμε και τιποτα!), αλλά ακόμα καλύτερη η ασφάλεια της χώρας.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mίνως

    ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ δεν σημαίνει μόνο τα χώματα της πατρίδας, σημαίνει τα συμφέροντα της πατρίδας.

    Ο Δανός, ο Σουηδός, Ο βέλγος , ο Νορβηγός γιατί πάνε, επειδή δεν έχουν τι να κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Ο Δανός, ο Σουηδός, Ο βέλγος , ο Νορβηγός γιατί πάνε, επειδή δεν έχουν τι να κάνουν;"
    Αυτοί είναι μ... ρε,εμείς ως γνήσιοι Ελληνάρες απόγονοι των Ελ εκ του Α του Σειρίου,θα καταφέρουμε και να μην τηρήσουμε καμία σύμβαση της συμμαχίας και να μην πληρώσουμε κανένα φόρο στην ΕΕ και να μην εναρμονιστούμε με κανένα ευρωπαϊκό νόμο αλλά ταυτόχρονα να θέλουμε στήριξη στα εθνικά και να πέρνουμε αφειδώς δάνικά και αγύριστα από τους κουτόφραγκους τους μαλ... και θα συνεχίσουμε (νομίζουμε...) να το κάνουμε ες αεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ δεν σημαίνει μόνο τα χώματα της πατρίδας, σημαίνει τα συμφέροντα της πατρίδας."


    Αυτήν την "κοσμοθεωρία" διδάσκουν τωρα πια στην ανωτάτη σχολή πολέμου;Οχι τιποτα αλλο, αλλα για να ξέρουμε οτι πάψαμε πλέον να διαθέτουμε ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ(με την παλαια σημασία του όρου).Οπότε με βαση αυτην την "λογική", δικαιολογεις απόλυτα την εκστρατεια στην Κριμαία την οποία διενήργησε ο Βενιζέλος το 1919.Και τότε για τα "καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα" πήγαμε "στου διαόλου τη μάνα"(κατ'εντολήν των Γάλλων βεβαιως-βεβαιως, καθότι την εποχή εκεινη υπήρχαν πολλά "κοκκόρια" στο παγκόσμιο γεωπολιτικό "κοτέτσι".).Μόνο που μετα απο λίγο η Σοβιετική Ρωσία "εχολιάσθε"(όπως λένε και οι Πόντιοι)και αρχισε να εξοπλίζει τον Κεμάλ με ό,τι μπορεις να φανταστεις, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 1922 να "μας πάρει σβάρνα" με τα γνωστά αποτελέσματα για τον Ελληνισμό της Μ.Ασίας.ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ!Αν η Σοβιετική Ρωσία έμενε τουλάχιστον ουδέτερη σ'εκεινη την Ελληνο-Τουρκική διαμάχη, ίσως η ιστορία να ειχε διαφορετική τροπή.Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω ειναι οτι ως μικρή χώρα, δεν νοείται να "βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας", με το να ερεθίζουμε λαους που κατα παράδοσιν ειχαμε αριστες σχέσεις.Και όλα αυτα για να διασφαλίζει τον πρωθυπουργικό του θώκο(η εστω για να κερδισει ακομα μια 4ετια) ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Ελλάδος(διοτι το κακο με τις αποστολές στο εξωτερικό ξεκίνησε επι Σημίτη του μεγαλοπρεπούς).
    Κατα την λογικη σου, η Δανια, η Σουηδία,το Βέλγιο και η Νορβηγία ειναι "ίσα και όμοια" με την Ελλάδα;Διοτι αν πιστεύεις κάτι τέτοιο, τοτε να συνεχίσουμε την συζήτηση επι άλλης βάσεως("επιστημονική φαντασία" την λένε στο χωριό μου).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπερδέψατε τα..μπούτια σας ,ολίγον τι.....ήρεμα,αν δεν υπήρχε το διπλάσιο μισθίον κανένας δεν θα πήγαινε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ο Δανός, ο Σουηδός, Ο βέλγος , ο Νορβηγός γιατί πάνε, επειδή δεν έχουν τι να κάνουν;"
    Αυτοί είναι μ... ρε,εμείς ως γνήσιοι Ελληνάρες απόγονοι των Ελ εκ του Α του Σειρίου,θα καταφέρουμε και να μην τηρήσουμε καμία σύμβαση της συμμαχίας και να μην πληρώσουμε κανένα φόρο στην ΕΕ και να μην εναρμονιστούμε με κανένα ευρωπαϊκό νόμο αλλά ταυτόχρονα να θέλουμε στήριξη στα εθνικά και να πέρνουμε αφειδώς δάνικά και αγύριστα από τους κουτόφραγκους τους μαλ... και θα συνεχίσουμε (νομίζουμε...) να το κάνουμε ες αεί..."

    Sapphire μου φαινεται οτι ήρθε η ώρα να πάρεις ενα lexotanil. Παροξύνεσαι και αυτο δεν κάνει καλό στην συζήτηση.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Μπερδέψατε τα..μπούτια σας ,ολίγον τι.....ήρεμα,αν δεν υπήρχε το διπλάσιο μισθίον κανένας δεν θα πήγαινε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ"


    Αρα μιλαμε για "καθαροαιμους" ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ.Εγω ενα ξερω, οτι ουδεποτε η Ελλάδα εμεγαλούργησε εχοντας μισθοφορικό στρατό.Οσες φορες-στην διάρκεια των αιώνων- κατορθώσαμε το ακατόρθωτο,το καναμε με ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΩΝ.Και καλω όποιον θέλει να διαψευσει αυτην μου την θέση.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω απολυτα με τον ΑΡΠΑΚΟΛΑ και διαφωνω με τον αγαπητο SKAL.Τα συγκροτημενα κρατη πρωτα τακτοποιουν τα του οικου τους και ιδιως με τους αρπαγες γειτονες μας και μετα δηλωνουν την παρουσια τους στις διεθνεις εξελιξεις.Αλλοιως ακολουθουμε το παραδειγμα του ΚΚΕ που τρεχει να βοηθησει στην συγκομιδη ζαχαροκαλαμου στην Κουβα ενω για την πατριδα τους δεν δεχονται ουτε φορολογικο ελεγχο.Εγω αν ημουν Αφγανος ,βλεποντας τους Ελληνες στρατιωτικους θα τους εκραζα λεγοντας τους 'πηγαινετε να φυλαξετε την χωρα σας απο τους τουρκους,σκοπιανους κλπ και αφηστε μας εμας να τα βρουμε χωρις χωροφυλακα απο πανω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μίνωα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά αν είχες ποιο αναπτυγμένη την κρίση σου θα καταλάβαινες ότι πρόκειται περί ειρωνίας και όχι περί νεύρων,αντίθετα τα ηρεμιστικά χάπια τα χρειάζονται οι χλαμιδοφόροι-χαντζαροφόρο δήθεν υπερπατριώτες που τον τελευταίο καιρό έχουν βγει για τα καλά παγανιά και δεν λένε να συμμαζευτούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "οι χλαμιδοφόροι-χαντζαροφόροι δήθεν υπερπατριώτες που τον τελευταίο καιρό έχουν βγει για τα καλά παγανιά και δεν λένε να συμμαζευτούν"



    Οσον αφορα το πρωτο σκέλος του χαρακτηρισμού-«χλαμιδοφοροι»- μπορώ να πω ότι κατάλαβα ποιους εννοείς.Εκείνο το «χαντζαροφόροι» με μπερδεύει.


    Μινως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε όλους αυτούς που λένε "θα σφάξουμε την Ντόρα,θα κρεμάσουμε τον Καραμανλή,θα σας εκτελέσουμε στα τρία μέτρα,σας περιμένει κρεμάλα,θα θάψουμε τους μογγόλους,να ρίξουμε τώρα ότι πετάει πάνω από το Αιγαίο ας είναι και τα φλαμίγγο που πάνε στον Έβρο,θα σας...θα σας...θα σας...,θα σκοτώσουμε τον κάθε χριστιανό πρώτα μετά τους Τούρκους,οι Ε θα μας βοηθήσουν,το μαύρο ιερατείο" κτλ ασυνάρτητα αιμοσταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οσες φορες-στην διάρκεια των αιώνων- κατορθώσαμε το ακατόρθωτο,το καναμε με ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΩΝΕΦΕΔΡΩΝ...καλό το ανέκδοτο σου.σήμερα ο έλληνας φαντάρος είναι ανίκανος και αδιάφορος να χειριστεί και να συντηρεί ενα G-3.κληρωτόι και εφεδροι θα χειρίζονται τους Patriot?Τα F-16 και τα erieye?ο έφεδρος θα συντηρήσει τα ρανταρ των φρεγατών?για οσους δεν το καταλαβαν ο καιρος της ξιφολόγχης πέρασε.γιαυτό χρειάζονται επαγγελματιές και όχι μισθοφόροι οπος λές.εκτός αν θεωρείς μισθοφόρο τον Ηλιακή,τον Βλαχάκο και τοσους άλλους που έδωσαν το αίμα τους γιατι είχαν φιλότιμο.οχι για τα ψωροεύρω που τους δίνουν.το θέμα είναι πολιτικό.ο στρατιωτικός εχει πάρει όρκο και ακόμα και στον βόρειο πόλο να τον στείλουν αυτός θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 27 Ιούνιος 2009 3:17 μμ

    Αντε να σας δω παλληκαράδες μου επαγγελματίες τι ψαρια θα πιασετε σε καιρό πολέμου!Για την ωρα αράξτε και απολαύστε όσο μπορειτε περισσότερο την δημοσιοϋπαλληλική σας ιδιότητα και νοοτροπία, παρακαλώντας τον Θεό να εξακολουθει να τυφλώνει τους Αμερικάνους ωστε να εξακολουθούν να δημιουργούν περισσότερες εμπόλεμες ζώνες στον πλανήτη, για να συνεχίζετε να τα "κονομάτε" απο τα "βαρβάτα" εκτός έδρας.Δηλαδή ρε "επαγγελματία" εγω που ως κληρωτός υπηρέτησα-τω καιρω εκεινω-28 μήνες στρατιωτική θητεία, πιστευεις οτι δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε μια εμπόλεμη κατάσταση που θα εδημιουργειτο την περίοδο εκείνη;By the way(που λέμε και στην Κρήτη),την κρίση των Ιμίων-μιας και αναφέρθηκες στον ήρωα Βλαχάκο-δεν την χειρίστηκαν "επαγγελματίες"; Ειδαμε όμως τα αποτελέσματα!Ακόμα να "ξεπλύνουμε" την ξεφτίλα.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 27 Ιούνιος 2009 12:50 μμ


    Κατάλαβα!Καλά τα γράφεις αλλα η Ντόρα εξακολουθει και ειναι οροσπού με πατέντα.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μισθοφόροι έιναι τα στελέχη της αμερικάνικης Blackwater που αμοίβονται με κανα 300αρι χιλίαδες $ τον χρόνο.αν θεωρείς τους έλληνες του αφγανιστάν μισθοφόρους να ξέρεις οτι οι ίδιοι έλληνες φυλάνε και την πατρίδα μάς.Τώρα αν είναι όντως μισθοφόροι τότε μην περιμένεις στη δύσκολη στιγμή να δώσουν την ζώη τους γιατί παιρνουν ψίχουλα.Και όμως δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς οτι όταν χρειασεί θα κάνουν το καθήκον τους γιατί το κινητρο τους δέν είναι τα χρήματα φυσικά.κανεις δεν θα πεθάνει για 1300 ευρώ.αν στέλνανε τον Ηλιάκη στο αφγανιστάν τότε θα ήταν κατάπτιστος μισθοφόρος???οι στρατιωτικοί εκτελούν διαταγές,αν η κάθε κυβερνηση τους διατάξει πρέπει να υπακούσουν.Τόσο απλά.Τα οικονομικά οφέλη που λαμβάνουν σε αποστολές εξωτερικού δεν τους κανουν μισθοφόρους...Είναι λογικό και δίκαιο ο στρατιωτικός που υπηρετεί κάτω απο τις συνθήκες του αφγανιστάν ή που γράφει 260 ημέρες πλευσιμες τον χρόνο και ξεχνάει το σπίτι του για να περιπολεί στον Λίβανο ή την Σομαλία,να αμοίβεται παραπάνω.Να λέμε πάλι καλά που μεσα στο σάπιο κλίμα των ημερών υπαρχουν στρατιωτικοί που κάνουν θυσίες και τιμούν την στολή τους.ο χαρακτηρισμός μισθοφόροι είναι ντροπή στην μνήμη όσων έδωσαν και την ζωή τους ακόμα αμοιβόμενοι το ένα χιλιοστό των απολαβών ενός τραγουδιστή π.χ.Οσο για τους έφεδρους και τους κληρωτούς δεν εχούν την γνώση και την εξειδήκευση των μόνιμών στελεχών.Ασφαλώς και χρειάζονται αλλα δεν θα υποκαταστήσουν πότε έναν επαγγελματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλά έκανες 28 μήνες στις χέστρες και την είδες στέλεχος και χρήσιμος?αν βουλώσει καμια καλιόπη σε καιρό πολέμου θα σε φονάξουμε.ασχετε την κρίση των ιμίων την χειρίστηκαν πολιτικοί.Τα βαρβάτα που τα είδες ρε μεγάλε??Ασε πέρασες και δέν ακούμπησες κληρωτέ ράμπο.τα λές και στις παρέες σου αυτα για τα 28 μηνα??Οσο για την δημοσιυπαλληλική νοοτροπία να σου πώ οτι για μία κοινωνία γεμάτη άσχετους ξεφτύλες και πολλά κάνουν,σίγουρα παραπάνω απο όσα πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μια χαρα πληρωνονται η στρατιωτικη στην Ελλαδα Με εξαιρεση τους πιλοτους..

    Πηγα στρατο και ειδα της εργατοωρες που δουλευουν και ποσα παιρνουν

    Δεν την μπορω την καραμελα του κακοπληρωμενου στρατιωτικου και αστυνομικου
    μεχρι και μαγαζια τους εχουν για να ψωνιζουν ποιο φθηνα

    Και ενα σωρο επειδωματα

    ΣΥΓΝΩΜΗ Αλλα σε σχεσει με της εργατοωρες τα χρηματα που παιρνουν μαζι με τα καθε λογης επιδωματα ειναι μια χαρα.
    ειστε πολυ καλοπληρωμενος κλαδος.
    και εξαιρετικα προστατευμενος

    Για αυτο και απο πανεπηστιμιο προσπαθουν να γινουν εστω και ε.π.ο.π.
    Σιχαθηκα στη θητεια μου να βλεπω σκληρα εργαζωμενους στρατιωτικους να βαριουνται να σηκωσουν το στηλο τους και να τρεχουν τους φανταρους... Βγαζοντας τα απωθημενα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ζητώ συγνώμη για το προηγούμενο σχόλιο.ήμουν υπερβολικός.καλά έκανες και υπηρέτησες 28 μήνες.τουλάχιστον εσύ πρόσφερες.δεν δέχομαι όμως να κατηγορείς τις ένοπλες δυνάμεις για ωχαδερφισμό και νοοτροπία δημοσίου.τις υπερωρίες που γράφουν άλλοι τις πληρώνονται και ξέρεις και εσύ που υπηρέτησες οτι ασχοούνται και με αντικέιμενα για τα οποία δεν έχουν καμία δουλειά, για να μην πούμε πόσα χρήματα δινουν ειδικά τα στελέχη των Ειδικών δυνάμεων για αγορά του εξοπλισμού τους.Στην κρίση των Ιμίων που δέν επεσε ούτε τουφεκία είναι αδικο να κατηγορούμε τις ένοπλες δυνάμεις και όχι τους πολιτικούς τους προιστάμενους.όσο για τις αμοιβές μόνο βαρβάτες δεν είναι.βαρβάτες είναι οι αμοιβές των Λαζόπουλων.Σε πολλές περιπτώσεις όπως οι πιλότοι μαχητικών πληρώνονται ψίχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "καλά έκανες 28 μήνες στις χέστρες και την είδες στέλεχος και χρήσιμος?αν βουλώσει καμια καλιόπη σε καιρό πολέμου θα σε φονάξουμε.ασχετε την κρίση των ιμίων την χειρίστηκαν πολιτικοί.Τα βαρβάτα που τα είδες ρε μεγάλε??Ασε πέρασες και δέν ακούμπησες κληρωτέ ράμπο.τα λές και στις παρέες σου αυτα για τα 28 μηνα??Οσο για την δημοσιυπαλληλική νοοτροπία να σου πώ οτι για μία κοινωνία γεμάτη άσχετους ξεφτύλες και πολλά κάνουν,σίγουρα παραπάνω απο όσα πληρώνονται."


    Καλά πάρε και εσυ με την σειρά σου κανα δυο lexotanil για να συνεχίσουμε την συζήτηση πιο ήρεμα.Δεν μου λες ρε λεβέντη που ειδες να κομπορημονώ οτι με την 28μηνη θητεια μου εγινα αυτομάτως "στέλεχος" των Ε.Δ;Μηπως το διαβασες σε κάποιο άλλο post;Απλουστατα πιστευω οτι μια παρατεταμένη θητεια ειναι υπεραρκετη για να αντεπεξέλθει ο οποιοσδήποτε κληρωτός στις σύγχρονες ανάγκες του στρατού(το θέμα ειναι που θα βρούμε πολιτικάντηδες για να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο την στιγμή που όλοι τους έχουν το μυαλό τους στα "ψηφαλάκια").Παράδειγμα η Ελβετία.Γνωρίζεις οτι σ'αυτήν την χώρα όλοι οι πολίτες της βρίσκονται "υπο τα όπλα" μέχρι το 54ο έτος της ηλικίας τους;Και όπως καταλαβαίνεις ειναι ολοι τους ΚΛΗΡΩΤΟΙ και οχι επαγγελματίες.Και πες μου εσυ οτι η Ελβετία δεν διαθέτει εναν απο τους πιο σύγχρονους στρατούς του κόσμου.Μεχρι και οπλικά συστήματα παράγει αρκετά εκ των οποίων έχουμε εισάγει και εμείς.Δεν μου λες και κατι άλλο, εκει στο Αφγανισταν τις χέστρες των Ελλήνων επαγγελματιών οπλιτών(ειδες οτι δεν σου χαλάω το χατίρι)ποιός τις καθαρίζει;Καποια εταιρία καθαρισμού Αφγανικής "κατασκευής και προελεύσεως", ή "ανασκουμπώνονται" τα "στελέχια"("εκανε και η μυγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο"."Στελέχια" τα "ΟΠια" και τα "ΕΠΟΠια"!Τοτε τι να πουν και οι της σχολής Ευελπίδω που "ματώνουν" επι 4 χρόνια για να πάρουν το πρώτο τους αστέρι;)και "που σε πονει και που σε σφάζει";



    Μίνως.
    Υ.Γ.Οποια ώρα και στιγμή επιθυμείς διαγωνιζόμαστε στην σκοποβολή.Οχι τιποτε αλλο, αλλα για να δεις οτι υπήρξαν και κληρωτοί που τιμησαν με το παραπάνω το καλεσμα της πατρίδας.Και ας εχω τα διπλά χρόνια απο εσένα.Και με ό,τι ελαφρύ οπλο γουστάρεις.Απο πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μέχρι και "ατομικά τυφέκια" απο αυτά που δεν διαθέτει ο Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δυστυχώς φίλε μου η συγγνώμη σου έφτασε πολύ αργά και ενω στο μεταξύ ειχα στειλει την δική μου απάντηση στο ίδιο ύφος.Ας σταματήσουμε λοιπόν εδω την διαμάχη, διοτι αλλοι ειναι υπαιτιοι για τα χαλια που επικρατουν στα στράτευμα.Εμεις θα εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε μια πιο αξιοπρεπή πατρίδα.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "δεν δέχομαι όμως να κατηγορείς τις ένοπλες δυνάμεις για ωχαδερφισμό και νοοτροπία δημοσίου.τις υπερωρίες που γράφουν άλλοι τις πληρώνονται και ξέρεις και εσύ που υπηρέτησες οτι ασχοούνται και με αντικέιμενα για τα οποία δεν έχουν καμία δουλειά, για να μην πούμε πόσα χρήματα δινουν ειδικά τα στελέχη των Ειδικών δυνάμεων για αγορά του εξοπλισμού τους"


    Αν φτασαμε αγαπητέ φιλε στο σημειο να αγοραζουν τα ιδια τα στελεχη των ειδικων δυναμεων τον εξοπλισμο τους και να μην τους τον παρεχει ως ωφειλε η πατριδα(ναι αλλα μετά πως θα αγόραζε κότερο ο Βουλγαράκης),τοτε να περασουμε στην κεφαλα μας μια κοτρώνα και να πάμε να φουντάρουμε στην κοντινότερη θάλασσα.Την εποχή που υπηρέτησα δεν ήταν τοσο χαλια τα πραγματα.Ρε αυτούς(και εννοώ πάντα τους φαυλεπίφαυλους πολιτικάντηδες)δεν τους πρέπει απλά και μόνο ένα νέο "Γουδί", αλλα ενα άγριο πελέκημα. ΟΥΣΤ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.