16/6/09

Χουριέτ: Απειλεί ο Ελληνας Υφυπουργός

''Ο Ελληνας Υφυπουργός απειλεί'', είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Χουριέτ», το οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μπίτσιου στην Αγκυρα, όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Οσμάν Γκιουνές για το θέμα της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία.
Μιλώντας σε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων χθες βράδυ, ο κ. Μπίτσιος δήλωσε, κατά το δημοσίευμα, ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης στα ελληνικά νησιά και στην Αθήνα έχει φτάσει στο απροχώρητο για την Ελλάδα και τόνισε ότι ήλθε ο ίδιος στην Αγκυρα για να μιλήσει με την τουρκική Κυβέρνηση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αυτό.

Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Μπίτσιος είπε ότι απέσπασε θετικές εντυπώσεις ότι η Τουρκία θα κάνει προσπάθειες για την βελτίωση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μπίτσιος είπε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής αν η Τουρκία δηλώσει τις ανάγκες που έχει στο θέμα αυτό, τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ θα βοηθήσουν την Τουρκία.

Πέρσι 148.000 λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Μπίτσιος, ο οποίος τόνισε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της.

''Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί θα φέρουμε το θέμα αυτό στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας'', δήλωσε ο κ. Μπίτσιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Χουριέτ».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτό αποτελεί απειλή, ο κ. Μπίτσιος απάντησε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ''όχι, αποτελεί γεγονός''.

Αναφερόμενος στο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο Ελληνας Υφυπουργός ζήτησε την καλύτερη εφαρμογή του πρωτοκόλλου από πλευράς της Τουρκίας

''Η Τουρκία θα πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για τον έλεγχο των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της'', είπε ο κ. Μπίτσιος.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ελληνας Υφυπουργός αναφέρθηκε στα νέα αυστηρά μέτρα που πρόκειται να πάρει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

16 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λυθεί μόνο με καλύτερη αστυνόμευση εντός της ελληνικής επικράτειας. Μάλλον επιβάλλεται πλέον να αρχίσει σοβαρή συζήτηση για επιτήρηση του συνόλου της Δυτικής Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα ευρωπαϊκό φορέα διαχείρισης της λαθρομετανάστευσης που θα έχει τον τομέα αστυνομικού έργου και τον τομέα ανθρωπιστικού έργου και πάντα σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές. Εφόσον κρίνοντας απ’ το αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας αυτής της χώρας είναι ανίκανες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κατάσταση παρά τα όσα λέγονται από τους ίδιους τους τούρκους για την αποτελεσματικότητα τους. Αν υπάρξει απόρριψη αυτών των προτάσεων από την πλευρά της Τουρκίας και δεν συμφωνήσουν στην επίσημη συνεργασία με αστυνομικές – λιμενικές δυνάμεις εγκατεστημένες στα παράλια της και με χώρους υποδοχής προσφύγων εντός της επικράτειάς της τότε υπάρχει και η εναλλακτική λύση που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών που ελπίζω να έχουν την πολιτική κάλυψη δραστηριοποίησης και λήψης ακόμα και ακραίων μέτρων σ’ αυτό τον τομέα. Είναι επιτακτική η ανάγκη λύσης και θα είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έναντι του ελληνικού λαού για τα έργα του και επιβάλλεται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία και ο ίδιος προσωπικά φέρει την ευθύνη επίλυσης αυτού του προβλήματος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω θαρος ο Ελληνας Υφυπουργος, τι περνει ληγμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι λαθρομεταναστες ειναι οντως προβλημα , αλλα πιστευω οτι η λαθρομεταναστευση θα γινει το γηπεδο που θα "παιξουν" οι κομματικες φατριες του τοπου.
    κριμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να θυμάστε λίγο πρίν το επεισόδιο οι τούρκοι θα έχουν φροντίσει να φανεί πως φταίμε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω ξερω οτι καποτε χωρις ιδιαιτρα μεσα απο τα Ελληνοαλβανικα συνορα δεν περνουσε ουτε κουνουπι,

    ας το δουμε και αλλιως,
    οι τουρκοι τι να κανουν ?
    να πυροβολουν οποιον μπαινει σε βαρκα ?
    να συλαμβανουν οποιον μπαινει στη τουρκια?
    να πυροβολουν οποιον περναει τα συνορα τους και ειναι μουσουλμανος?
    (δε δικαιολογω τους τουρκους αλλα πως το βλεπουν τα πολιτισμενα κρατη?)

    ποιοι εχουν βαλει τη λογικη των ανοιχτων συνορων?

    που μενουν αυτοι ?

    απο που εξασφαλιζουν τα εισοδηματα τους?

    ποιοι ειναι αυτοι που εκμεταλευονται τον αναθρωπισμο μας και θελουν να μας μετατρεψουν σε μισανθρωπους ?

    εμεις δεν εχουμε τα αναλογα νοσοκομεια και μας φορτωνουν λαθρομεταναστες?

    καποτε οι υγειονομικες αρχες ερευνουσαν τα χωρια να σφραγισουν τα κοτετσια που ειχαν τις κοτες ξεσκεπαστες
    ταχαμ για την γριπη των πτηνων
    και τωρα γεμιζουν τα διαμερισματα στο κεντρο?

    με ποια λογικη καταλαμβανονται κτηρια απο λαθρομεταναστες ?

    οι κυβερνωντες και η εε εχει καποιο σχεδιο να αντιμετωπισει αυτες τις στρατιες αοπλων ?
    ή καποιους τους βολευουν οι λαθρομεταναστες


    στο κατω κατω μπηκαμε στη ενωμενη ευρωπη δεν μπηκαμε για να γινουμε μογκαντισου


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καιρός είναι να τους κάνουμε και δώρο τα σκάφη του λιμενικού για να μας φυλάνε τα σύνορά μας...

    Εμένα με ενοχλεί που "κάποιοι" έχοντας για βιτρίνα την Ελληνική Ταυτότητα, συνεχίζουν να μας βρίζουν-μειώνουν-εξευτελίζουν-προδίδουν και το σημαντικότερο από όλα προσπαθούν να μας ξανά σπείρουν τον "εμφύλιο"

    Το κακό, το πολεμάς από την ρίζα του..

    Δηλ.
    βγάλτε στην φόρα την καταγωγή τους για ανοίξουν τα ματάκια μας..

    Έχουμε την δυνατότητα να τολμήσουμε???
    Ευχαριστώ πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά ακούω ότι έχουμε υφυπουργό Εσωτερικών Μπίτσιο. Μήπως είναι γενικός γραμματέας ή άλλο στέλεχος του Υπουργείου; Πάντως μετά τις δηλώσεις του αυτές δεν τον βλέπω να έχει μέλλον στο Υπουργείο του Παυλόπουλου, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, αλλά τους ευχαριστεί που μας επέλεξαν κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για Παυλόπουλο θα συμφωνήσω με τον ανώνυμο ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος πια
    Για τα υπόλοιπα σαφώς και η Ελλάδα μονη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσης τις αφροασιατικές ορδές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θεμα ειναι,οχι να συμμορφωθει η Τουρκια,γιατι αυτο δεν προκειται να το κανει ποτε,αλλα,να αποκτισει η Ελλας,την εικονα,προς τους επιδοξους λαθρομεταναστες,οτι ειναι κρατος,που δεν τα συγχωρει αυτα,και αν πατησουν το ποδι τους,τοτε θα συμβαινε,η απελαση η θανατος!
    θα μου πειτε,τι πραγματα ειναι αυτα που λεω!εγω θα σας πω οτι αν δεν δειξουμε αυτο το απανθρωπο προσωπο,σε λιγα χρονια θα εχουμε 4 εκατομυρια απο δαυτους!!
    τοτε ελατε να μου πειτε,για ανθρωπισμους και τετοια!
    ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 8:24
    το απέλαση σκέτο αρκεί. Το θάνατος γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο κ. Μπίτσιος είπε ότι απέσπασε θετικές εντυπώσεις ότι η Τουρκία θα κάνει προσπάθειες για την βελτίωση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο θέμα αυτό. " ..Μπράβο, Μπράβο!!!

    Μας δουλεύουν κιόλας τα μεμέτια... και το χειρότερο είναι ότι τους πιστεύουμε!! Ας διαβάσουν λίγη ιστορία αυτοί οι άσχετοι που μας κυβερνούν να δουν πότε στην πρόσφατη ιστορία τους οι γείτονες έκαναν αυτό που έταξαν! Ας διαβάσουν τι παζάρια και τι μυστικές συμφωνίες έκαναν κάτω από το τραπέζι παραμονές των Βαλκανικών Πολέμων, που προσέγγιζαν κάθε χώρα μυστικά για να συμμαχήσουν με μόνο σκοπό να αποφευχθεί η συμμαχία μεταξύ τους! Που μας έταζαν ότι θα μας δώσουν κάποια εδάφη να συμβαβαστούμε (καλή ώρα όπως τώρα με τη Χάλκη) κλπ.

    Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο αφελείς οι κυβερνώντες;;; ή μήπως κάτι μας διαφεύγει;;;

    διαβάστε αυτό το άρθρο που λέει όλη την αλήθεια!


    Ευχαριστώ,

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι ρε απειλούμε.

    Τρέχει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προς skal...
    εννωω σε σχεση με τον θανατο,οτι κακα τα ψεμματα,μονο ετσι θα γινεις αποτρεπτικος στα καραβανια των λαθρομεταναστων!
    οχι οτι ειναι ωραιο αυτο,αλλα τι να κανεις?τα πραγματα εχουν φτασει σε οριακο σημειο.
    ολοι θυμηθηκαν το προβλημα,τωρα που αυξηθηκαν τα ποσοστα του Λ.Α.Ο.Σ.
    ΠΙΣΤΕΨΕ με,κυκλοφωρω καθε μερα στο κεντρο,βικτωρια,ομονοια,αλλα ακομα και στις περιοχες μου,και εχω φριξει!
    δεν παει αλλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπα, ο δαίμονας του τυπογραφείου θα χτύπησε την Χουριέτ και έβαλε τίτλο: Απειλεί ο Έλληνας υφυπουργός. Μάλλον απειλείται ο Έλληνας υφυουργός ήθελε να πει...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.