16/6/09

Σύνοδος της BRIC στα Ουράλια

Συνεδριάζει στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας η πιο καινούρια διεθνής οικονομική οργάνωση που είναι γνωστή ως BRIC από τα ονόματα των τεσσάρων γιγάντων Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα.Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα της συνόδου η αναβάθμιση της παγκόσμιας οικονομίας και στόχος ο εξαναγκασμός της Δύσης να δώσει μεγαλύτερη σημασία στους αναπτυσσόμενους γίγαντες.Παρατηρητής και χώρα υπό ένταξη είναι το Ιράν και ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ βρίσκεται κι αυτός στο Αικατερίνμπουργκ

Η Κίνα βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση της κατάταξης οικονομιών και Ρωσία-Ινδία-Βραζιλία πλησιάζουν πλέον τις οικονομίες των κύριων ευρωπαϊκών χωρών.Στο Αικατερίνμπουργκ των Ουραλίων οι Ντμίτρι Μεντβέντεβ (Ρωσία), Χου Γιντάο (Κίνα), Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (Βραζιλία) και Μανμόαν Σινγκ (Ινδία), σχεδιάζουν το οικονομικό μέλλον των χωρών τους που μπορεί να είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο μέχρι το 2050.

Φαίνεται ότι η διεθνής ύφεση υποχρέωσε τις τέσσερις χώρες της BRIC σε στενή συνεργασία όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και στον πολιτικό.

Ρωσία και Κίνα έχουν εκφράσει προβληματισμό για το ρόλο του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος και το ζήτημα δεν θα συζητηθεί στη σύνοδο.

Στο πλαίσιο της BRIC συνεδριάζουν και οι χωρες που ανήκουν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, στην οποία εκτός από τις Ρωσία-Κίνα εντάσσονται και οι χώρες Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν.

Παρατηρητής και χώρα υπό ένταξη είναι το Ιράν και ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ βρίσκεται κι αυτός στο Αικατερίνμπουργκ.

Η Ρωσία καλωσόρισε τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και τόνισε πως το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών είναι ένα εσωτερικό θέμα του Ιράν.
«Οι ιρανικές προεδρικές εκλογές είναι εσωτερικό θέμα του Ιράν», τόνισε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, από την πόλη Εκατερίνενμπουργκ στα Ουράλια.«Εκφράζουμε ικανοποίηση για το γεγονός ότι διεξήχθησαν οι εκλογές, καλωσορίζουμε τον νέο πρόεδρο στο ρωσικό έδαφος και θεωρούμε συμβολικό το ότι πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία. Αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διμερείς σχέσεις», υπογράμμισε ο Ριαμπκόφ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Άντε καλό ξεκίνημα. Αφού δημιουργήσατε την BRIC σαν οικονομική ένωση και δώσατε δείγματα γραφής, αμφισβητώντας την παντοδυναμία του δολλαρίου, τώρα επόμενο βήμα η στρατιωτική ένωσή σας, ως αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ. Αυτά βλέπει ο Σάμ και βγάζει αφρούς. Η μονοκρατορία σείεται συθέμελα, γι αυτό και θα γίνεται ποιο επικίνδυνη. Οι πληθυσμιακοί κολοσσοί Κίνας - Ινδίας, με την τεχνολογία της Ρωσίας οδηγούν την νέα "συμμαχία" σε καθοριστικό παράγοντα των μελλοντικών εξελίξεων. Λίγο πριν την οριστική σύνθλιψη των ΗΠΑ, αυτές μοιάζουν σαν λιοντάρι ...με τεχνητές οδοντοστοιχίες.
    Διατηρούν όμως ακόμη τα νύχια τους.
    Η αλαζονεία μπορεί να είναι τρόπος επιβολής, είναι όμως και σοβαρός λόγος εκδίκησης (ρεβάνς) όσων την υπέστησαν.
    Και αν τώρα βρίσκεται στο παράθυρο ο Αχμαντινετζάντ, αύριο μαζί με άλλους θα βρίσκεται μέσα στην αίθουσα των BRICIran.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.