3/6/09

SABAH : Γιατί να θυμίζουμε συνεχώς πως είμαστε ξένοι στην Πόλη;


Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθο, που δημοσιέυεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία, στηλιτεύεται ο τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης.

Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεμαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί το πλήρες (τουρκικό ) κείμένο το οποίο βρίσκεται ΕΔΩ

«Μην το θυμίζετε αυτό στους μη μουσουλμάνους!

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο με θέμα «Θα πάρουμε πίσω την Πόλη»…
ΑΝ έφτιαχναν μακέτα με τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες με τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη…
ΑΝ ένας τύπος ντυμένος όπως ο περίφημος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν μυθικός Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό μας Ulubatlι Hasan και τον γκρέμιζε κάτω…
ΑΝ ξαφνικά έμπαινε στην πόλη κάποιος ντυμένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έμπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης…
ΑΝ έφτιαχναν μια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε μιναρέδες αλλά σταυρό…
ΑΝ έκαιγαν λιβάνι και έλεγαν ύμνους, θα σας άρεσε;

Δεν θα μας άρεσε, θα ξεσηκώναμε τον κόσμο, μέχρι που θα καλούσαμε πίσω τον πρέσβη μας. Τότε γιατί το κάνετε εσείς αυτό;

Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την άλωση) σαν να ήταν χθες;
Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή διακηρύσσετε σε όλο τον κόσμο: «αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, ήρθαμε εκ των υστέρων και τα πήραμε με τη βία».
Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη μνήμη μια υπόθεση 6 αιώνων;

Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια μέρα θα δοθεί πίσω;
Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε μερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Αυτό το όνειρο το βλέπουν μια χούφτα βλάκες μόνο. Κι οι δικοί μας που γιορτάζουν την Άλωση είναι μια χούφτα φανατικοί μόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν μας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις μέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς; Αντί να περηφανευόμαστε με τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε με αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή κατακτημένη.

Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=μανα, dolu=γεμάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή. Ακόμα και η ονομασία της Ισταμπούλ δεν είναι όπως μας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάμ» τραβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαμε μόνιμη εγκατάσταση, τέλος η νομαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε πέντε τα διαμερίσματα. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει, ηρεμήστε πια…Οι χωριάτες μας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς πολλές φαμφάρες…».

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr και SABAH

19 σχόλια:

  1. ειναι πραγματι εντυπωσιακο ποσες αληθειες λεει,

    τα βλεπει πραγματι με 'πολιτικο' ματι

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κωνσταντινούπολη (και τα παράλια της Μικράς Ασίας και ο Πόντος) θα ξαναγίνει δικιά μας μακροπρόθεσμα αν τα Ορθόδοξα Βαλκανικά έθνη δημιουργήσουν το Βαλκανικό κράτος.

    Τίποτα δεν έχει χαθεί. Αρκεί να βγούμε από τον ιστό της Δύσης. Η ανάκαμψη της Ρωσίας ανοίγει τον δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. {Μη φοβάστε, τα 9 εκατομμύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατομμυρίων και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν}

    Μανία που έχουν ρε παιδί μου με τους αριθμούς και τους κάνουν και λάθος. Η Ελλάδα το 1980 είχε αυτό τον πληθυσμό. Σχεδόν 30 χρόνια πριν αλλά τέλος πάντων αξία δεν έχουν οι αριθμοί… Ρωμιοί δεν είναι μόνο οι ελληνόφωνοι. Αυτό ακόμα θέλουν να το ξεχνούν. Ρωμιοσύνη είναι ολόκληρος τρόπος σκέψης και ζωής που τυχαίνει να εκφράζεται εκτός των άλλων (Σερβικά, Βουλγαρικά, Ουκρανικά, Ρωσικά, Αραβικά κ.τ.λ.) και με την ελληνική γλώσσα και να βρίσκεται στον πυρήνα της ύπαρξης και του σύγχρονου ελληνισμού εκτός των άλλων εθνών που ξεπήδησαν από τις εθνογενέσεις στην διάρκεια των αιώνων. Βέβαια δικαίως και δεν πρέπει να φοβούνται την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα δεν έχει τέτοιες βλέψεις όπως αυτές που εννοούν. Αλλά αυτό που κυρίως θα πρέπει να φοβούνται είναι ο ίδιος τους ο εαυτός και ο μύθος του ατρόμητου πολεμιστή της στέπας που ακόμα καλλιεργούν. Όταν θα κοιτάξουν στον καθρέφτη τίμια τον εαυτό τους τότε ίσως να καταφέρουν να βρουν τις απαντήσεις. Ως τότε προς τιμήν του τελευταίου μου Βασιλέα δίνω τον παρακάτω σύνδεσμο:

    http://www.youtube.com/watch?v=rmE8zGS2N2g

    Α…!!! Και ένα αυτοκρατορικό μαρς του 18ου αιώνα της φρουράς σωματοφυλακής του Τσάρου Πασών των Ρωσιών έτσι για να κρατούμαστε σε εγρήγορση μιας και έπιασαν αυτά τα πολιτιστικά – ιστορικά θέματα οι φίλοι απέναντι, έτσι για να τους θυμίσουμε ότι η κληρονομιά της Ρωμανίας δεν είναι αυστηρά ελληνική υπόθεση:

    http://www.youtube.com/watch?v=m_4_RHSxgdY

    Φυσικά πάντα χωρίς καμιά διάθεση να τους αυξήσω την ανασφάλεια…

    Ελευθέριος Β.

    Υ.Γ. Το ότι προφανώς δεν έχουμε βλέψεις ως προς την Κωνσταντινούπολη δεν σημαίνει ότι αυτή θα είναι στο απυρόβλητο σε μια περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Άλλωστε είπαμε… Η Τουρκία έχει το καθήκον να ενδιαφέρεται περισσότερο απ΄όσο εμείς για την μακροημέρευση και την ασφάλεια των 12 εκατομμυρίων της σήμερα που ποιος ξέρει πόσα θα είναι αύριο σ’ αυτό το άκρο της Ευρώπης. Και είναι ένα καθήκον που πρέπει να το σκεφτούν καλά οι στρατιωτικοί της όταν διεκδικούν μισό στρέμμα βράχια στο Αιγαίο που και φυσικά δεν τους ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο σίγουρος είναι ο αρθρογράφος ότι η Πόλη δεν θα παρθεί ξανά από τους Έλληνες παραδείγματος χάριν; Εάν ενθυμούμαι οι πολιορκητές το 1453 δεν ήσαν όλοι Τούρκοι, ή μάλλον οι περισσότεροι ήταν αλλοεθνείς. Η Ιστορία των εθνών δεν λειτουργεί προβλέψιμα μόνο, αλλά και απρόβλεπτα. Μπορεί π.χ. μια βροχή να φέρει τα πάνω κάτω σε μια μάχη. Πράγματι είμαστε πολύ λίγοι και ακόμα περισσότερο λιγόψυχοι για τέτοιου είδους εξορμήσεις. Αλλά μπορεί σε κάποια φάση, μπορεί εγώ να έχω φύγει από τη ζωή, να την πάρουν την Πόλη οι ορθόδοξοι λαοί της περιοχής και να γίνει κάτι σαν κι αυτό που φανταζόταν ο Ρήγας Φεραίος. Δεν μπορώ να γνωρίζω και δεν μπορώ να προδικάσω τίποτα για το μέλλον, όπως κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Μακάρι να συνεχίσουν τους εορτασμούς αυτούς για να δείχνουν σε όλο τον κόσμο την ξεφτίλα τους.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μου αρέσει στην όλη κατάσταση με τους γείτονες είναι που έχουν την υπερηφάνεια του κατακτητή , ενώ στην ουσία ειναι τα παιδιά των κατακτημένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί αναγνώστες του blog, οι Τούρκοι ξέρουν ότι δύσκολα η Ελλάδα θα απεμπολήσει το veto της.

    Τελευταία, ο "άνεμος δημοκρατίας" που φυσάει στη γείτονα, πρέπει να τεθεί στη βάση των στρατηγικών συμφερόντων της.
    Αλλες εποχές, τον συγγραφέα του δημοσιεύματος θα τον βρίσκανε "αυτοκτονημένο" ή ψυχασθενή....

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο καλά το ξέρουν ότι αυτά τα μέρη δεν είναι δικά τους... Μα κι εμείς το ξέρουμε. Οι προφητείες των Αγίων μας είναι σαφείς. Θα τα ξαναπάρουμε, χωρίς να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Ο Γέροντας Παΐσιος σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει στη διάρκεια αυτής της γενιάς. Δεν ζούμε με αυτά, δεν ζούμε για αυτά, δεν κάνουμε πολιτική ούτε κηρύγματα με αυτά. Απλώς είναι η βαθύτερη εσωτερική μας βεβαιότητα, μια βεβαιότητα που δεν έχει σχέση με τη μικρότητα της ζωής μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με εντυπωσίασε ο αρθρογράφος. Έχει αφήσει χιλιόμετρα πίσω την Ρεπούση αν και τρέχουν στο ίδιο στάδιο.
    Πιθανόν να έχουν το ίδιο αφεντικό - προπονητή τον George S.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή και εγώ δεν τον ήξερα τον Hasan:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ulubatlı_Hasan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την Κωνσταντινούπολη και όλα τα εδάφη μπορούμε μακροπρόθεσμα να τα πάρουμε, αρκεί να σκεφτόμαστε σαν Ορθόδοξοι και σαν Βαλκάνιοι. Η Δύση μας κατέστρεψε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα.

    Οι Τούρκοι και οι δυτικοί πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

    Οι σέρβοι, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Ουκρανοί, οι Ρώσοι, οι Αρμένιοι, είναι αδέρφια μας.

    Εάν ξαναβρούμε την Ορθοδοξία τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει. Η Δύση και οι Τούκοι είναι ένα τίποτα γιατί στηρίζονται στην ύλη και την ισχύ.

    400 χρόνια ατιμασμένοι από τους Τούρκους και 200 χρόνια ατιμασμένοι από τους Δυτικούς είναι αρκετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ande loipon....afou oi tourkoi ta grafoun ayta, pame tin kiriaki na psifisoume...pame na psifisoume tous...ellinares....tous boulides i tous obama-wannabe....oi toys kommounistes me tin villa(kai ohi me tin voula )....ande na psifisoume olous tous anipotahtous kai tous...oykades gialatzi....ande na psifisoume tin europaiki enosi pou arga alla stathera meionei ta eisodimata mas....ande de....oloi stis kalpes....tis kalpikes.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. East, ενα σκασμό λεφτά έχουν δώσει οι γονείς σου σε φροντιστήρια έκθεσης και νεοελληνικών.
    Νομίζεις ότι μπορείς να μας ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ γιατί πρέπει να "μουτζώσουμε" τους Δυτικούς και να ασπαστούμε τους Ανατολικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μας East,

    Επειγόντως επικοινώνησε με το νευρολόγο σου για αλλαγή δοσολογίας φαρμακευτικών σκευασμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tha ithela na rotiso esas pou pisteyete oti eimaste se thesi na paroume tin poli....poios tha paei re aderfia na polemisei?edo se ligaki tha einai poio polloi oi xenoi apo tous ellines stin ellada....kai oi ellines sinehos hanoune tin elliniki taytotita me tis evlogies tis pagkosmiopoiisis alla kai tis kathimerinotitas pou etsi opos einai den afinei pleon polla perithoria pneymatikis anaptixis, afou oli i prosohi einai kirios strameni sta kathimerina sovarotata provlimata...(kirios oikonomika)....mou fenetai oti isos pleon na min prepei na iperektimoume tis dinatotites mas toso poli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ aposto7 δεν ξέρω ποιοι θα πάνε να πολεμήσουν όπως λες αλλα ασπάζομαι την θεωρία που έχω ακούσει χρόνια τώρα ...Αν σε ένα τάγμα ρίξεις έναν των ειδικών δυνάμεων μόνο του και καλά εκπαιδευμένο θα κάνει περισσότερη ζημιά από το να ρίξεις μια διμηρία...Ελπίζω αυτό να σου απάντησε σε κάποιο από τα ερωτηματά σου...Πέραν τούτου αλλιώς πολεμάει κάποιος που πάει για να κατακτήσει κάτι που στο φινάλε δεν τον νοιάζει και αλλιώς κάποιος που υπερασπίζεται το σπίτι του ακόμα και αν είναι ''μπούλης΄''Τέλος στην ιστορία της Ελλάδος τα παραδείγματα για ηγέτεςπου την ώρα του πολέμου λάκησαν και έκαναν αντίσταση από την Γαλλία Αμερική και Γουαδελούπη ήταν πολλά.
    Αλλά υπήρξαν και πολλά παραδείγματα ανθρώπων που κάθησαν πίσω και σουβλίστηκαν, σφαγιάστηκαν, διαμελίστηκαν για αυτό το τόπο ...Το κακό είναι ότι κανείς μαςδεν λαμβάνει υπόψη του το απρόβλεπτο του ΕΛληνικού δαιμονίου ..Θέλω να πιστεύω ότι στην καίρια στιγμή μαζί με τον εφιάλτη θα βρεθεί και ο φιλόαπατρις.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ας αφήσουμε καλύτερα τις "ρωμαιολαγνίες" στην άκρη,ας δούμε την πραγματικότητα και μην μπερδεύουμε το σήμερα,τους όρους και τις έννοιες με μεσαιωνικά εφευρήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά, μετά από 200 χρόνια που η Ελλάδα έίναι κάτω από την μπότα των Δυτικών, και αφού γίναμε Αμερικανάκια, ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα αντιληφθούν όλοι τις εξελίξεις που έρχονται.

    Οι νέες ανερχόμενες δυνάμεις είναι η Ρωσία και η Τουρκία. Η Δύση έχει στρατηγική επιλογή την αναβάθμιση της Τουρκίας και την χρησιμοποίηση των Μουσουλμάνων και Τουρκογενών κατά της Ρωσίας.

    Η Ελλάδα, οφείλει να βρίσκεται με τους Ορθόδοξους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν αψύχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγαγε ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. ...
    ...Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία ¨εδραίας πεποίθησης¨ των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό ¨δικαίωμα¨ η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα ¨ταπεινωτικές¨ παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά. ..."

    Το απόσπασμα είναι από άρθρο κάποιου Νάσου Θεοδωρίδη, μέλος του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΝ δημοσιευμένο στην "Αυγή" (27-3-2009). Επίκαιρο και λόγω εκλογών...

    Πώς λοιπόν είναι παράξενο να υπάρχουν και αντίστοιχοι Τούρκοι αρθρογράφοι μια και η νέα τάξη δεν γνωρίζει σύνορα;

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα αρχίσω με δυο ιστορίες που συνέβησαν και μια φανταστική (δυστυχώς)...

    Ιούλιος 1974 Επιστράτευση.

    4 ημέρες στο χώρο του Ζαππείου, βρώμικοι και σχεδόν πεινασμένοι βαριώμαστε αφόρητα. Επιτέλους μας μεταφέρουν (με τρόλλεϋ) στο σταθμό Λαρίσης. Σα σαρδέλλες στο τραίνο που ξεκινάει για τα "σύνορα" γεμάτο επίστρατους. Στην Αγ. Μελετίου το τραίνο πάει πολύ αργά γιατί είναι ακόμη σε κατοικημένη περιοχή. Μαζεμμένος κόσμος που ήρθε να δει από κοντά την πολεμική μας μηχανή. Κάποια κυρούλα φωνάζει: "Να πάρετε την Πόλη, να πάρετε την Πόλη..." Επίστρατος απαντάει: " Άντε γ..... κυρά μου, ας μου δώσουν τον γκρα (σ.σ. είδος τυφεκίου παλαιού τύπου για τους νεώτερους)και θα δεις πως θα πάρω την Ομόνοια..."



    Νοέμβρης 2001 Κωνσταντινούπολη.

    Μόλις έχει γίνει η απογραφή, που δεν ολοκληρώθηκε, μια και η κάτοικοι όντας Κούρδοι κλπ δεν άνοιγαν τις πόρτες στους απογραφείς. Υπολόγιζαν τότε πως είναι κάπου 15 εκ. ο πληθυσμός. Νερό πόσιμο δεν υπήρχε και το ηλεκτρικό έκανε πολύωρες διακοπές (φυσικά στις φτωχογειτονιές) κι όχι στο Ετιλέρ (το Κολωνάκι της Πόλης).

    Βρίσκομαι εδώ για δουλειές και στον ελεύθερο χρόνο μου συζητώ με Τούρκους που γνώρισα στη δουλειά μου. Φυσικά δεν αποτελούν τον μέσο Τούρκο μια και είναι αμερικανοσπουδαγμένοι οι περισσότεροι και δεν μπορώ να πω οτι διαφέρουν από την αντίστοιχη καλή (λεγόμενη) κοινωνία τη δική μας. Πολύ σύντομα κάποιες διαπιστώσεις:
    Μας εκτιμούν (και κρυφά μας θαυμάζουν, η ΕΕ και οι Ολυμπιακοί αγώνες ίσως βοήθησαν τότε))
    Λυπούνται που μειώθηκε η Ελληνική παρουσία στην Πόλη
    Αποκαλούν τους οπισθοδρομικούς συμπατριώτες τους "αραμπέσκ"
    Έρχονται πολύ συχνά στην Αθήνα και στα νησιά για διακοπές, (χωρίς βίζα βέβαια μια και χρησιμοποιούν τα ξένα τους διαβατήρια), ψώνια ακόμη και μια κυρία τρε σικ μου είπε ότι έρχεται μια φορά τη βδομάδα στο κομμωτήριό της στο Κολωνάκι...
    Θα θέλανε πολύ με ένα μαγικό τρόπο "να τα βρούμε" ώς κράτη και να συνεργαστούμε σα λαοί.
    Παραδέχονται την ύπαρξη ανοήτων φανατικών και απ τις δυο πλευρές των συνόρων.
    Κάποιος μου είπε μεταξύ αστείου και σοβαρου οτι θέλουμε να πάρουμε την Πόλη, προσωπικά, του απάντησα, προτιμώ να την έχετε εσείς να έρομαι ως τουρίστας και να σχολιάζω τα λάθη σας. Διαφορετικά και να μας τη χαρίζατε θα μέναμε εμείς από νερό και ρεύμα, οπότε να λείπει...



    Απρίλης 19τόσο

    Όρθιοι ο Κεμάλ κι ό Βενιζέλος δίνουν τα χέρια. Μόλις έχουν συνυπογράψει την Ομοσπονδία του Αιγαίου, μια συνομοσπονδία ελευθέρων χωρών που συνεργάζονταικαι προοδεύουν μαζί.
    Η σύσταση και ο καταστατικός χάρτης (σύνταγμα) προβλέπουν με αυστηρότητα τους κανόνες που δεν θα καταστρατηγήσει κανείς. Και θα ήταν αστείο να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, ώστε να πάει χαμένο ένα τέτοιο μαγαζί "γωνία" με επιχειρηματίες τρομερούς, με διπλωμάτες επίσης, με το Αιγαίο ιδιωτική λίμνη, με εργατικό δυναμικό άπειρο, με σύνορα από μέχρι, με μέγεθος, με λαούς που έχουν σχέση ο ένας με τον άλλον, με τα χίλια δυο καλά...

    Μετά ξύπνησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.