18/6/09

Χτύπησαν αγωγό της Shell

Η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση στη Νιγηρία ανακοίνωσε ότι έκανε επίθεση δολιοφθοράς σε αγωγό πετρελαίου της Royal Dutch Shell , στο Δέλτα του Νίγηρα, στο πλαίσιο του γενικευμένου πολέμου εναντίον του στρατού και του πετρελαϊκού τομέα.
Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) ανακοίνωσε ότι έκανε το βράδυ της Τετάρτης σαμποτάζ σε αγωγό στην πολιτεία Μπαγέλσα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση έξω από την πολιτεία του Δέλτα, από τον περασμένο μήνα, όταν ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει τη μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών τα τελευταία χρόνια.

"Η MEND ... κατέστρεψε με εκρηκτικά ένα μεγάλο αγωγό πετρελαίου στην πολιτεία Μπαγέλσα, που ανήκει στη Shell," αναφέρει η ανταρτική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητες πηγές.

Η οργάνωση MEND, που είναι υπεύθυνη για επιθέσεις που έχουν ως συνέπεια να μειωθεί κατά το ένα πέμπτο η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία τα τελευταία τρία χρόνια, απείλησε τη Δευτέρα ότι θα κάνει επιθέσεις και έξω από το Δέλτα του Νίγηρα, ακόμα και σε υπεράκτιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
athina984

3 σχόλια:

  1. Μπράβο τους και ξανά μπράβο τους.
    Και εκεί στην Νιγηρία , η κυβέρνηση έχει πουληθεί στούς Αμερικανοάγγλους.
    Ξεπουλούν τους φυσικούς πόρους της χώρας με μόνο αντάλαγμα την εξουσία.
    Μέχρι εδώ υπάρχουν πολλά κοινα με την χώρα μας,η διαφορά είναι ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται.
    Τους έχουν βαφτίσει αντάρτες,
    και νομίζω πώς πρέπει να πάρουμε κάποια μαθήματα απο αυτούς.

    ευχαριστω για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς εδώ έχουμε τους κουκουλοφόρους. Τράπεζες κλέβουν που κλέβουν τα λεφτά του κοσμάκη, πολυκαταστήματα σπάνε που ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο, βίλλες κλέβουν που ανήκουν σε πλουσίους. Μπράβο τους κι εδώ, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεβέντης μη τα λές αυτά , το καρκίνωμα που δε πιστεύει σε τίποτα ,αυτοί που μισούν την Ελλάδα , την Ιστορία της ,την Θρησκεία και όλα αυτά που τόσα χρόνια μας κράτησαν όρθιους; Λέγοντας μπράβο σε αυτούς λές μπράβο και σε αυτούς που σκότωσαν τον αστυνομικό χθές ,λές μπράβο σε αυτούς που βεβηλώνουν τη σημαία και της εκκλησίες μας.Απο τον ίδιο ιδεολογικό χώρο προέρχονται και αυτό που πρεσβέυουν είναι ότι πιο ανθελληνικό , δηλ την αναρχία και τη βία σε ότι δεν τους αρέσει προσπαθώντας να επιβάλουν αυτό που πιστεύουν στην πλειοψηφία με τον τρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.