9/6/09

Xωρίς λόγια, έστω και ...κατόπιν "εορτής"





23 σχόλια:

  1. Κι όμως... κάποιοι από εμάς τους ψηφίσαμε....
    Οι Ελληνες έχουμε πάντα τους πολιτικούς που μας αξίζουν! Γι'αυτό μην παραπονιόμαστε μετά και προσπαθούμε να τα ρίξουμε στους άλλους...
    Ο κος Τρεμόπουλος; αυτός απλώς κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του!!

    Ευχαριστώ!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο το Παγκρατι.

    Μια φωτογραφια χιλιες λεξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την κατάργηση της διάταξης του Θ.Ρουσόπουλου, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων ως και 48 ώρες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός.Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η κυβέρνηση θα επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη, με την οποία η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων επιτρεπόταν ως και 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, πιστεύοντας πως ο τρόπος που λειτούργησαν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα. (in.gr)

    Θα διαφωνήσω με το Πανώ εμείς οι Πόντιοι Προτιμότερο
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Πόντιοι και οι λοιποί Έλληνες που πιστεύουν ό,τι ο Μουσταφά Κεμάλ είναι ήρωας μόνο για τους Τούρκους και σφαγιαστής των Ελλήνων είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ. Πώς και δεν δέχονται να ονομαστούν οδοί με το όνομά του, απαράδεκτο! Και όμως υπήρχαν άνθρωποι που ψήφισαν τον Τρεμόπουλο και μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντινοπολίτης Καφετζόπουλος. Τον είχα και σε εκτίμηση. Επίσης δε, Ατατούρκ είναι όπως λέμε Βουλγαροκτόνος για τον ένδοξο βυζαντινό αυτοκράτορα. Από πού και ως πού θα ονομάζουμε κάποιον Μουσταφά, Ατατούρκ όταν εμείς, δεν είμαστε Τούρκοι ή καλύτερα όταν οι πρόγονοί μας ήταν αυτοί που σφαζόντουσαν από τη χατζάρα του.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μπει το όνομά του σε κεντρικές οδούς ελληνικών πόλεων με την διευκρίνηση: "Οδός σφαγιασθέντων υπό του κεμάλ ατατούρκ". Τι λέτε κ. Τρεμόπουλε; Σας αρέσει; συμφωνείτε σ' αυτό;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα πως από τον επιστημονικό ορισμό της «οικολογίας» φτάσαμε σε «οικολογικό κόμμα» αυτό ακόμα δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Οικολογία είναι η επιστήμη που αναλύει τις αλληλεπιδράσεις των ζωντανών οργανισμών με το περιβάλλον και την επίδραση του περιβάλλοντος πάνω στα έμβια όντα. Είναι μια πολύπλοκη επιστήμη που έχει εφαρμογή στην καθημερινή ζωή και που ο κάθε τεχνοκράτης που σέβεται τον εαυτό του όταν εκπονεί μελέτες πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν του την οικολογική διάσταση των σχεδίων του. Και αυτό πρώτα απ’ όλα για την μακροημέρευση των ίδιων των τεχνοκρατικών σχεδιασμών. Αλλά από αυτή την απαίτηση που είναι όλων των ανθρώπων για ένα μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον στην ιδεολογικοποίηση της περιβαλλοντικής έννοιας είναι πολύ μακρύς ο δρόμος. Αυτό που κυρίως δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως κάποιος που δηλώνει πολιτικά ότι είναι οικολόγος έχει άποψη για ιστορικά πρόσωπα όπως ο Κεμάλ Ατατούρκ… Και για να είμαστε λίγο και στο πνεύμα της φωτογραφίας… Το γνωρίζετε ότι ο Χίτλερ υπήρξε φανατικός χορτοφάγος; Απ’ αυτό και μόνο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται για την ευζωία των ζώων δεν νοιάζονται απαραίτητα και για την ευζωία των ανθρώπων. Όλα αυτά για μένα είναι πολιτικοιδεολογικές ασυναρτησίες που επειδή δεν υπάρχει πραγματική πολιτική καταφέρνουν και παίρνουν ένα μερίδιο από την πίτα της εξουσίας.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως τους ψήφισαν πολλοί που απλά δεν ήξεραν ότι το "οικολόγοι" είναι μια μοδάτη ταμπέλα και τίποτα άλλο και που επηρεάστηκαν από το χοντρό σπρώξιμο συγκεκριμένου "νταβατζή" με τη δική του ατζέντα. Κακά τα ψέμματα, αν κάποιος δεν ενημερώνεται από Internet & blogs θα μπορούσε εύκολα να τους ψηφίσει νομίζοντας ότι ψηφίζει για το περιβάλλον...k@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιόλαε θα μπορούσα να σε ρωτήσω γιατί είχες σε εκτίμηση τον Καφετζόπουλο; Επειδή είναι καλλιτέχνης και καλά; Θυμάστε την χρυσή εποχή της ελληνικής τηλεόρασης λίγο πριν τα big brother; Ο Καφετζόπουλος και κάποιοι άλλοι μέσα από δημοφιλή σήριαλ ήταν αυτοί που ανέδειξαν με τον πιο cool τρόπο την εικόνα του 40άρη-50άρη Έλληνα, που δεν τον απασχολεί τίποτα άλλο από το να κυνηγάει μπερδεμένος για να 'ζευγαρώσει' με 20χρονες. Θα μου πεις αυτό δεν συνέβαινε στην κοινωνία πρωτύτερα. Θα σου πω ναι, αλλά δεν υπήρχε πάντα η TV για να αναδεικνύει ως κάτι καλό τις πιο ποταπές πτυχές του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε αυτή τη χώρο που ονομάστηκε λύκνο του πολιτισμού ...Σε αυτό το τόπο που γεννήθηκε ο Περικλής ο Πλάτωνας ο Σωκράτης και πολλοί άλλοι...Εδώ που σφαγιάσθηκαν σε σωρούς που χάνονται τα ονόματά τους στα χρόνια που πέρασαν...Εδώ σε αυτή τη χώρα κάποιοι τολμάνε και μιλάνε για τον Αττατούρκ ως ήρωα...Ενα έθνος που εξαρχής βάσισε την κυριαρχία του στη σφαγή,στην κατάκτηση στην δουλεία.Ενα έθνος που το μόνο που ήξερε είναι να σκοτώνει κάθε αντίσταση στο πέρασμά του...Που 400 χρόνια μας κατακραούργησε ..Γι αυτό το έθνος μας λέει ο Τρεμόπουλος να πούμε τι? ΝΑ όνομάσουμε δρόμο της Ελλάδος σαν Κεμάλ Αττατούρκ?? ΝΑ αναγνωρίσουμε το βιβλίο της ΜΑκεδονικής γλώσσας. Αυτό που αναγνώρισε δια της παρουσίας του και όχι μόνο στα ΣΚόπια?Κύριε Τρεμόπουλε αν και το κύριος είναι τίτλος τιμής που δεν θα πρέπει να σας τον δίνουν στα Ελληνικά αλλά σε όποια άλλη γλώσσα..Άν νομίζετε ότι στην Ελλάδα που γνώρισε τον κατακτητή στην ιστορία της τόσες φορές όσες πιθανόν να μην έχετε διαβάσει γιατί προφανός δεν βολεύει την καλο βολεμένη συνειδησή σας ...Αν σε αυτή την χώρα που ακόμα και οι άλλοι λαοί αναγνωρίζουν πως η γλώσσα της είναι ατέρμονη και είναι η μόνη που μπορεί να ακολουθήσουν στην πρόοδο των Η/Υ η ιστορία της και η επιστήμες της χάνονται στα βάθη των αιώνων ..ΑΝ λοιπόν νομίζετε ότι ο ΚΕμάλ Αττατουρκ είναι ήρωας και τα Μακεδονικά γλώσσα και η ΜΑκεδονία είναι μέρος των Σκοπίων εγώ σαν Ελληνίδα με ρίζες από τον Πόντο θα σας πω πως ούτε η λέξη προδότης δεν σας αξίζει γιατί ακόμα και αυτοί γνωρίζουν και απλά λόγο συμφερόντων αλλαζουν...Εσείς χωρίς να γνωρίζετε απλά προσπαθείτε να αλλάξετε....ΤΑ ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που όλους όσους σας ψηφίσανε σας έδωσαν βήμα να λέτε και να κατακρεμνίζετε την ιστορία μας αυτά τα λόγια θα σας καταποντίσουν γιατί στην ιστορία μας όλοι οι εφιάλτες ''έζησαν'' λίγο ...ΟΧι δεν εύχομαι τον θάνατο σας παρά το γεγονός ότι αυτός που υπερασπίζεστε έσφαξε πολλούς δικούς μου και δικούς μας .εύχομαι να εύχεστε να σταματήσει το μαρτύριο της λιδωρίας της κατακραυγής και του χλευασμού που κάποιος/οι θα βρεθεί να σας δώσει γιατί όλοι μας θέλουμε να μας θυμούνται για τις πράξεις μας και όχι για τις προδοσίες μας .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνήθως δεν ανταπαντώ, αλλά εδώ θα κάνω την εξαίρεση. Για τον φίλο τον Rook, ο ηθοποιός αυτός ήταν ιδαιτέρως καλός σε οποιονδήποτε ρόλο που ενσάρκωνε. Προφανώς έκανα λάθος. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εσύ δεν έχεις κάνει λάθος, ποτέ σου;

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Σάββα δεν παίζεσαι.

    Κατάφερες με μια φωτογραφία να μας αναστατώσεις. Αν νομίζεις ότι θα μας κόψεις και την όρεξη μεσημεριάτικα, εξαναγκάζοντας τους επισκέπτες ή φιλοξενούμενους να αλλάξουν καθημερινές συνήθειες, το πέτυχες.
    Ο βομβαρδισμός σου δεν έχει έλεος. Φτάσαμε στο σημείο να σε παρακολουθούμε όλες τις ώρες, γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα βγάλεις στα επόμενα λεπτά.
    Λυπήσου μας !
    Ο εξαιρετικός SUB92,δέχεται ως καλύτερο σύνθημα "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ.
    Οι ποντιακής καταγωγής δεν δέχονται διαχωρισμούς, ούτε κολακευτικά λόγια για την καταγωγή τους.
    Λέμε απλά ότι το ποντιακό ζήτημα, είναι εθνικό ζήτημα και αφορά όλους τους Έλληνες και όχι μόνον τους Ποντίους.
    Αυτήν και μόνη λογική δεχόμαστε.

    Σάββα, μην γουζεύς μας κι άλλον πολλά μ΄ αοίκα ντο γράφτς, θα παλαλούμες.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Sub92 και Αργικέραυνε
    το σωστό είναι εμείς οι Έλληνες.
    Το Πόντιος, Κρητικός, Κύπριος και Μωραΐτης δείχνουν γεωγραφική καταγωγή και τίποτε άλλο.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΕΜΑΛ,ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ........ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. C.D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Σάββα , και φυλετική καταγωγή , η οποία φαίνεται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Ελληνικού φύλλου . Είμαστε μεγάλο Έθνος και αποτελούμαστε από πολλές φυλές τί να κάνουμε . Εγώ είμαι Καππαδόκης (μετά-Ελληνιστικό Φύλλο , όπως οι Πόντιοι) , Η Γυναίκα μου Μακεδόνισα (Δωριείς)
    Η θεία μου Βλάχα (μεταβυζαντινό φύλλο). Έχουμε τόσες πολλές φυλές...............Το μεγαλύτερο και αρχαιότερο Έθνος . (μήπως είναι 12?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό ειναι προφανές. Γεωγραφικός προσδιορισμός που δεν είναι καθόλου μα καθόλου υποτιμητικός. Απλά υποδηλώνει την ιδιαίτερη σημασία του τόπου και κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες.Δεν θεωρώ τον ποντιακό ελληνισμό ξέχωρο κομάτι,γι' αυτό έβαλα και το "και"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η ανοχη σε ανθελληνικα συνθηματα απο πολιτικο κομμα(?) σημαινει...δημοκρατια και ελευθερη σκεψη??
    και τα συμφεροντα του εθνους που πανε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όντως το πανώ έπρεπε να γράφει "Εμείς οι Έλληνες".Στο κάτω-κάτω, ο Μουσταφά Κεμάλ και οι Νεότουρκοι σφάγιασαν και εκδίωξαν τους Έλληνες όλης της Μ.Ασίας, Αν.Θράκης,Ίμβρου, Τενέδου και μέρους της Κύπρου, όχι μόνο του Πόντου και γενικά ο κεμαλοφασισμός έθιξε και θίγει τον Ελληνισμό στο σύνολό του, οπότε κανένας μας δεν θα ήθελε μια οδό με τ'όνομα του Μουσταφά Κεμάλ.Από προσωπική εμπειρία,έχω παρατηρήσει πολλούς(αλλά όχι όλους) Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μικρούς και μεγάλους, να αυτοπροσδιορίζονται πρώτα ως Πόντιοι και μετά ως Έλληνες.Νομίζω ότι σ'αυτούς υπάρχει ένα είδος τοπικισμού να το πω,υπερβολικού εγωισμού,δεν ξέρω πως να το πω.Πάντως κάτι τέτοιο είναι άσχημο, χαζό και επικίνδυνο ίσως, σε όποιον Έλληνα κι αν συναντάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ως ειδικός στο αντικείμενο που είμαι Ελευθέριε Β. μπορώ να πω ότι πολύ καλά τα λες περί οικολογίας!Όσον αφορά τα "οικολογικά" θέματα έχω πολλά για τη γούνα τους και κυρίως γι'αυτήν του Τρεμόπουλου αλλά δημοσίως δεν μπορώ να τα πω.
    Για τα εθνικά δεν έχω να πω κάτι παραπάνω από αυτά που είπαν οι υπόλοιποι σχολιαστές,μόνο ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές αγανακτησμένοι και ενημερωμένοι πλέον πολίτες ακόμα και στελέχη τους μπήκαν στα γραφεία τους,εδώ στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν εξηγήσεις για τα αίσχη αυτά και έγινε χαμός.Μακάρι να ξύπνησε ο κόσμος
    Και κάτι ακόμα,ο βρώμικος και προπαγανδιστικός ρόλος του ΣΚΑΙ:την Παρασκευή το βράδυ είχαν δημοσκόπηση που τους έβγαζε τρίτο κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Καφετζόπουλος θα κριθεί για τον τελευταίο ρόλο του-του προδότη-.Και ο Τρεμόπουλος,ελπίζω να αποκαλυφθεί το μεγαλείο του...ποτέ ένας δεν κοροϊδεψε τόσους πολλούς.Να τον παρακολουθείτε,μόνον στραβά μπορεί να αρμενίζει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΤΡΕΛΟ (ΠΟΥΛΟΣ) ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ - ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ , ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΓΑΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ .

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ – ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΜΕ π.χ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν είναι καθόλου τουρίστες. Έχουν αποστολή την στήριξη της στρατηγικής μας επιλογής, ξέρετε ποα είναι αυτή, μην την επαναλαμβάνω...
    ..."Υποστηρίζωμεν..." κλπ
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τόσο πολύ φοβόσαστε τούς Οβριούς καί δέν αναρτήσατε τό σχόλιόν μου; κρίμα...αν όχι ΑΙΔΩΣ...

    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περικλή
    Το σχόλιό σου δεν το δημοσίευσα γιατί ήταν άσχετο με το θέμα και γιατί θα έδινε την ευκαιρία σε εκείνους που δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την επισκεψιμότητα και με την ενημέρωση που παρέχει το ιστολόγιο να μας πλήξουν.
    Αν θέλεις να πολεμήσεις τους "περιτετμημένους", όπως λες στο σχόλιό σου, με τις δικές σου μεθόδους, κάντο. Μην μπλέκεις όμως τους άλλους.
    Το ιστολόγιο αυτό έχει συγκεκριμένη φυσιογνωμία και στόχο: την εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.
    Με βάση αυτό το στόχο λειτουργούμε και όταν θεωρήσουμε ότι κάποιο κράτος, λαός ή συμφέροντα απεργάζονται τα εθνικά μας δίκαια, είμαστε απέναντι.
    Δεν έχουμε αφιερώσει όμως τη ζωή μας στο να πολεμάμε τους εβραίους και το Ισραήλ.
    Όταν πρέπει και όταν κρίνουμε εμείς ότι είναι σωστό, το κάνουμε με γενναιότητα και δεν φοβόμαστε κανέναν.
    Και μάλιστα το κάνουμε επώνυμα και με υπευθυνότητα
    Ρίξε μια ματιά στην ιστορία μας και θα δεις.
    Γι' αυτό, καλό θα ήταν να αφήσεις τους αφορισμούς.
    Πάντως να ξέρεις ότι ανάλογες βρισιές και συμεπριφορές βολεύουν μια χαρά κάποιους από τους εβραίους και τους σιωνιστές, για να βρίσκουν άλλοθι στα σχέδιά τους και να το παίζουν κυνηγημένοι και θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.