27/7/09

Το πρώτο πυρηνικό της υποβρύχιο παρουσίασε η Ινδία


Το πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο κατασκεύασε μόνη της και φέρει το όνομα INS Arihant (καταστροφέας των εχθρών) παρουσίασε η Ινδία στο νότιο λιμάνι του Βισακαπατνάμ, στο κρατίδιο Άντρα Πράντες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία κορυφαίων αξιωματούχων του ναυτικού και φυσικά του Ινδού πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ, ο οποίος χαρακτήρισε το υποβρύχιο ως μία "ιστορική επανάσταση".

Το INS Arihant που κινείται από έναν αντιδραστήρα 85 μεγαβάτ, ζυγίζει 6,000 τόνους και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 44 χιλιομέτρων/ ώρα μέσα στο νερό, αναμένεται να βρεθεί στην υπηρεσία του ναυτικού της Ινδίας μετά από εκτεταμένους ελέγχους.

Το πυρηνικό υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 95 ανθρώπων, ενώ είναι οπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους 12Κ- 15, ικανούς να μεταφέρουν 500 κιλά πυρηνικής κεφαλής σε απόσταση 750 χιλιομέτρων.

Η κατασκευή του INS Arihant στοίχισε 6,24 δισεκατομμύρια δολάρια και υπολογίζεται ότι ξεκίνησε την δεκαετία του '80.

"Δεν έχουμε καμία επιθετική προοπτική και δεν αναζητούμε να απειλήσουμε κανένα.

Είναι μία ιστορική στιγμή στα πλαίσια της εθνικής μας Άμυνας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Σινγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Trust (ΡΤΙ) της Ινδίας.

Το INS Arihant κατατάσσει την Ινδία στις χώρες που έχουν κατασκευάσει τα δικά τους πυρηνικά υποβρύχια (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ Γαλλία, Βρετανία).

iKypros

27/07/2009

3 σχόλια:

  1. Πρώτο σχόλιο, αν έκαναν 28 χρόνια να κατασκευάσουν ένα πυρινικό υποβρύχιο, τότε σκέπτομαι για ένα πυρινικό αεροπλανοφόρο θα θέλουν 50 χρόνια.
    Δεύτερον, δεν κοιτάνε που δεν έχουν να φάνε, (και το Πακιστάν) τα όπλα τους μάραναν.
    Τρίτον, το Βάπτισαν άραγε σε αυτόν τον βρώμικο ποταμό, εκείνον μωρέ ξέρετε, που ο ένας κολυμπάει και ο άλλος δίπλα του κάνει την ανάγκη του, πλιάχ.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πιο εύκολο να φτιάξουν ένα πυρηνικό υποβρύχιο απο το να διορθώσουν τα χάλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα, που είναι τσιφλίκι μιας οικογένειας, από τότε που έγινε ανεξάρτητη (1947).
    Όποιος δεν την έχει επισκεφθεί, είναι αδύνατο να φανταστεί την αθλιότητα που επικρατεί εκεί.

    Στην Ελλάδα πάλι, είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Είμαστε τσιφλίκι τουλάχιστον τριών οικογενειών. Πλουραλισμός, δηλαδή, όχι παίξε γέλασε! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.