10/7/09

Ιστορική συνάντηση Καντάφι - Ομπάμα


Την πρώτη του συνάντηση με Αμερικανό πρόεδρο είχε χθες ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι στο πλαίσιο της Συνόδου των G8 στην Λ' Άκουιλα της Ιταλίας. Η χειραψία που αντάλλαξαν οι δυο ηγέτες απαθανατίστηκε από τα φωτογραφικά φλας. Ο Λίβυος ηγέτης, Μοάμαρ Καντάφι συναντήθηκε για πρώτη φορά με Αμερικανό πρόεδρο, και μάλιστα στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή των ηγετών της G8, ο Καντάφι κάθισε μόλις μία θέση μακρυά από τον Ομπάμα.

Οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν καθώς ο ένας χαιρέτισε τον άλλο και αργότερα οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν εικόνες από το δείπνο, όπου μεταξύ του Ομπάμα και του Καντάφι είχε καθίσει μόνο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι σχέσεις μεταξύ της Λιβύης και των ΗΠΑ υπήρξαν τεταμένες επί πολλά χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε μάλιστα αποκαλέσει τον Καντάφι "τρελό σκύλο της Μέσης Ανατολής".

Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης διαφάνηκαν πέρυσι όταν ο Καντάφι δέχτηκε την απερχόμενη Αμερικανίδα υπουργό Κοντολίζα Ράις και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Το κλίμα δυσπιστίας μεταξύ ΗΠΑ και Λιβύης εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο το 2004 οι δύο χώρες αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις , αφού ένα χρόνο νωρίτερα η Λιβύη είχε φθάσει σε πολιτική συμφωνία με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αποδεχόμενη την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι.

Ο Μοάμαρ Καντάφι πραγματοποιεί το δεύτερο ταξίδι του στην Ιταλία και παραβρέθηκε στη σύνοδο του G8 ως προεδρεύων του οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας.

Ο Λίβυος ηγέτης διαμένει σε μία σκηνή που στήθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στη Λ΄Ακουιλα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις σκηνές που έχουν στηθεί για να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους της πόλης.

13 σχόλια:

  1. Kαλεντερίδη θα πεινάσεις. Κάθε σου ανάρτηση μαζεύει ένα - δύο σχόλια. Μόλις έβαλες άρθρο του Νίκου του Μακρή ("Σβήνει αμαχητί η Ελληνική Δημοκρατία") πήρες 15! Αυτό δεν σου λέει τίποτα; Με τις αρλούμπες τις δικές σου ουδείς συγκινείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν μπαίνει κάποιος και δεν αφήνει σχόλιο, δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τα δημοσιεύματα. Blog είναι, όχι forum (και καλά κάνει για όποιον καταλαβαίνει τη διαφορά).

    Ωστόσο καλό θα ήταν να βρισκόταν κάποιος τρόπος να μάθει όλο και περισσότερος κόσμος για το blog μπας και αυξηθεί η πίεση προς την κοινωνία και την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν αδελφέ ο καθένας που διαβάζει το blog κάθε μέρα να άφηνε και από ένα σχόλιο τότε θα είχε μπλοκάρει το σύστημα. Εκείνο το έρμο το Counter 1770221+ δεν σου λέει τίποτα; Αμ’ εκείνος ο χάρτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΒΒΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
    ΜΗΝ "ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙΣ"....
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ...
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.
    ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ...
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ
    "ΣΙΩΠΗ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΗΤΗΡ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ,ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΛΙΣΗΣ,ΠΥΡΟΣ ΦΥΛΑΚΗ,ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ,ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΛΕΜΙΩΝ,ΠΕΝΘΟΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟΝ,ΔΑΚΡΥΩΝ ΦΙΛΗ,ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΚΟΛΑΣΕΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΣ,ΚΡΙΣΕΩΣ ΦΙΛΟΠΡΑΓΜΩΝ,ΑΔΗΜΟΝΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΕΧΘΡΑ,ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΣ,ΦΙΛΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ,ΓΝΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ,ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ,ΑΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗ,ΛΕΛΗΘΥΙΑ ΑΝΑΒΑΣΙΣ...."
    ΚΛΙΜΑΞ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΙΤΟΥ!
    ΑΝΩΝΥΜΕ 10 Ιούλιος 2009 3:22 μμ
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χειραψία Ο'Μπάμια-Κανταϊφι; Ωχ, ωχ. Ο Ερντογάν του ζήτησε το Αιγαίο, αυτός τι θα ζητήσει άραγε; Κρήτη;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Μην σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε".Για την Κρήτη προηγούνται οι κύριοι στο βάθος με την γιαρμούλκα στην "καυκάλα" και με τα κοτσιδάκια.Άλλωστε έχουν δώσει "καπάρο" εδω και πολλά χρόνια.
    Και μια που το'φερε η κουβέντα, Ζαφείριε οι Λυβιοι σε ποιά κατηγορία μουσουλμάνων ανήκουν;Στους "καλούς" ή στους "κακούς";


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίνωα:στους κανταφικούς...συγγενικό είδος με τους παλαιοπαπανδρεϊκούς της Ελλάδας,εξελικτικά απόγονοι της οικογένειας των λαϊκιστειδών

    Ο αδελφός Καντάφι δεν μοιάζει πάρα πολύ με τον Ψινάκη;


    (καλά στον ανώνυμο μην δίνουμε σημασία troll υπάρχουν παντού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μιας και είδα τον αδελφό Καντάφι-Ψινάκη,τι πρόβλημα είχε με τη Γαύδο αυτός;γιατί αν θυμάμαι καλά όταν ο Πρόεδρος Παπούλιας τον επισκέφτηκε είχε συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μίνωα:στους κανταφικούς...συγγενικό είδος με τους παλαιοπαπανδρεϊκούς της Ελλάδας,εξελικτικά απόγονοι της οικογένειας των λαϊκιστειδών

    Ο αδελφός Καντάφι δεν μοιάζει πάρα πολύ με τον Ψινάκη;"


    Ζφείριε θα σε μαλώσω!Είναι απάντηση επιστήμονος αυτή;Περίμενα κάτι περισσότερο απο εσένα αλλά με απογοητεύεις συνεχώς.Για παράδειγμα περίμενα να μου πεις οτι δεν είναι καλό πράγμα να "γλύφεις εκεί που φτύνεις"(και στην περίπτωση των Αμερικάνων αυτή η έκφραση ταιριάζει γάντι). Αλλά "το παίζεις τρελλίτσα"
    και "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε".Ισως επειδή δεν θέλεις να θίξεις τους υπερατλαντικούς μας αφέντες.Και καλα αυτοί την δουλεια τους κάνουν(αξιοι συνεχιστές της Αγγλικής εξωτερικής πολιτικής εφόσον οι δομές του κράτους τους δεν έπαψαν ποτέ να έχουν Αγγλοσαξωνικό υπόβαθρο).Εμείς όμως "τα πιστα σκυλιά" τους τι πρέπει να κάνουμε;Δεν πρεπει καπως να επιβιώσουμε σ'αυτήν την γεωγραφική περιοχή του πλανήτη που μας εχει ρίξει η μοίρα;Δεν θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας με γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;Θα πρεπει παντα να περιμένουμε τι θα πει ο αφέντης για να θεωρήσουμε κάποιον φίλο ή εχθρό;Όταν βλέπω αυτήν την σκηνή με τον "πλανητόρχη" να σφιχταγκαλιάζεται με τον παλαι ποτε υπ'αριθ 1 εχθρο των ΗΠΑ, αναρωτιέμαι μήπως ο συχωρεμένος ο Ανδρέας είχε δίκιο.Διότι όλοι οι χαρακτηρισμένοι ως "τρομοκράτες" και εχθροί των ΗΠΑ(π.χ. Αραφάτ, Καντάφι)ξαφνικά μετατράπηκαν σε φίλους και συνεργάτες τους.Τελικά φαίνεται οτι ο Ανδρέας ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έλα τώρα που ο Ανδρέας είχε αυτά στο μυαλό του...ούτε η αμερική κάνει καμιά ιδιαίτερη συμμαχία με το Κανταφιστάν είπε απλώς ο Ομπάμα να το παίξει πιο αρεστός,άλλωστε ο Καντάφι μάλλον γραφικός παρά τρομοκράτης είναι.Αυτές τις τρέλες όμως του Παπανδρέου τις πληρώσαμε δεόντως...
    Η απάντηση ήταν επιστημονικότατη...σου έκανα και το φυλογενετικό δένδρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια ομάδα νεολαίων Σπαρτιατών που είχαν οριστεί για τέλεση Κρυπτείας, έπερναν αναφορά στο γυμναστήριο ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΑ!
    -ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ: Έχετε όλοι ενημερωθεί για τους αντικειμενικούς σας σκοπούς;
    -MOΘΑΚΑΣ ΛΥΣΣΑΝΔΡΟΣ (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ)...Κύριε Ενωμοτάρχα, αντί να κυνηγάμε τον εσωτερικό Εχθρό, για ποιό λόγο δεν χτυπάμε τον πραγματικό μας Εχθρό εκεί που θα τον πονάει...στη θάλασσα;
    Που να καταλάβει ο κακομοίρης Ενωμοτάρχης...και περισσότερο όταν τον ρώτησε ένας Μόθακας (=ΜΟΥΛΟΣ).
    Ελα όμως που αυτός ο "Μούλος" ήταν αργότερα ο ΝΙΚΗΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας δικτάτορας, τρομακράτης, γίνεται δεκτός πλέον σαν δημοκρατικός ηγέτης, ντροπή στήν Δημοκρατία που υποχωρεί στούς τρομοκράτες.
    Δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.