18/7/09

Μπόζερ: Χωρίς τις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας δεν υπάρχει λύση


Ο ΓΓ της Προεδρίας της Τουρκίας Μουσταφά Ισέν δήλωσε ότι «η μετατροπή της Κύπρου σε νήσο ειρήνης θα είναι σημαντική όχι μόνο για το ίδιο το νησί αλλά και για την περιοχή» και ευχήθηκε όπως οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για επίλυση του προβλήματος «στεφθούν με επιτυχία».


Σύμφωνα με τον Τ/ Τύπο, υποδεχόμενος τον κ. Ισέν, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τους προκλητικούς πανηγυρισμούς της 35ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι ο σημαντικότερος στόχος είναι η επίλυση του κυπριακού .

Ισχυρίστηκε επίσης ότι εργάζεται για να «τσιμεντώσει» την ειρήνη «η οποία ήταν και ο στόχος της εισβολής του 1974» ,όπως είπε, ενώ ευχαρίστησε για την υποστήριξη και συμπαράσταση της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ, επίσης υποδεχόμενος τον κ. Ισέν, είπε ότι από το 1974 μέχρι σήμερα οι Τουρκοκύπριοι ζουν εν ηρεμία λόγω της υποστήριξης της Τουρκίας και ότι το μόνο που απομένει είναι η επίτευξη συμφωνίας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η όποια συμφωνία «αν δεν προνοεί τις εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας».
iKypros
18/07/2009

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.