18/7/09

Ηλίας Ηλιού ο Νέστορας της Ελληνικής Πολιτικής ζωής


25 Νοεμβρίου 1964 στην Ελληνική Βουλή για μια ακόμη φορά έδειξε την καταστροφή του Ελληνισμού, λέγοντας έμμεσα τον Ξέρουμε Τον Ενοχο Και Ειναι Γνωστή Η Αιτία.
"Ανθενωτικός είναι εκείνος ο οποίος συνιστά τον συμβιβασμό, και την επιβολή όρων, και βάσεων που φέρουν απο την πίσω πόρτα τους Τούρκους.."


Δεν είναι ανθενωτικός εκείνος ο οποίος ζητεί την γνήσια την ανόθευτη την αδέσμευτη ανεξαρτησία ώστε να μπορέσει να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως.
Ανθενωτικός είναι εκεινος ο οποίος συνιστά τον συμβιβασμό, και την επιβολή όρων, και βάσεων που φέρουν απο την πίσω πόρτα τους Τούρκους, που θα οδηγήσουν στην διχοτόμηση, και νόθευση και τον ευνουχισμό του ενωτικού αιτήματος.
Ανθενωτικοί δεν υπάρχουν στην Κύπρο.
Υπάρχουν ισως στην Ελλάδα μερικοί οι οποίοι υπο την καπηλεία της λέξης ΕΝΩΣΗΣ ενεργούν σαν να ήταν ανθενωτικοί.

Απο το ΚΥΠΡΟΣ 1954-1974 Του Κ.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

12 σχόλια:

  1. Αν δεν κανω λαθος ο ιδιος ειχε πει στην βουλη για της συμφωνιες Ζυριχης-Λονδινου οτι λογω της κακης λυσης του Κυπριακου ανοιξαμε μια πυριδιταποθηκη.
    Ποσο προφητικος ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, γιατί τον επικαλείσθε τον Ηλιού; Για να μας πείσετε ότι οι αριστεροί ήσαν υπέρ της Ενώσεως με την Μητέρα Ελλάδα; Για τόσο κάφρους μας περνάτε, ότι αγνοούμε στοιχειωδώς την Ιστορία; Αγνοείτε τις προδοσίες του ΑΚΕΛ; Ποιός έδωσε την Αμμόχωστο στους Τούρκους το 1974; Ο ΑΚΕΛ δήμαρχός της που πήρε τον πληθυσμό και φύγανε, αφήνοντας την πόλη έρημη. Οι Τούρκοι δεν είχαν στο Πρόγραμμα να καταλάβουν την Αμμόχωστπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι πικραμένος. Όχι τόσο από τους αντιπάλους μου, που έκαναν στο κάτω κάτω τη δουλειά τους, αλλά από τους ομόφρονές μου. Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν... Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις... Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες». Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω.
    — Ηλίας Ηλιού

    Δημάρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανταλκίδειο Ειρήνη την χαρακτήρισε
    αλλά αυτή η συνεδρίαση η άγνωστη μέχρι σήμερα , ήταν απο τις πιο δυναμικές του Ελληνικού Κοινοβουλίου , κάποια στιγμή αν μας αξιώσει ο Θεός θα γίνει ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόκειται περί μίας συνθηκολογήσεως χωρίς ήττα και μια νέα Ανταλκίδειος ειρήνη. Αργά ή γρήγορα θα ευρεθώμεν εις το δίλημμα, ή να συγκρουσθώμεν με την Τουρκίαν ή να υφιστάμεθα συνεχώς ένα κομβολόγιον συνθηκολογήσεων και ταπεινώσεων...» (Ηλίας Ηλιού-ΕΔΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Του κ. Κώστα Χατζηαντωνίου, έχω το βιβλίο "Μικρά Ασία - Ο Απελευθερωτικός Αγώνας" το οποίο με κατασυγκίνησε, καθώς και άλλα βιβλία του!

    Νομίζω όμως ότι αδικεί δύο που έδωσαν πολύ πιο γενναία μάχη γενναία μάχη για να αποτραπεί η επάνοδος των Τούρκων στην Κύπρο.

    Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην έγκριτο εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, η οποία με Διευθυντή τον Κύρο Κύρου επί χρόνια έδινε καθημερινά πραγματικά λυσσαλέο αγώνα για την Κύπρο,
    και στον
    αείμνηστο Πατριώτη Στρατηγό Σιαπκαρά που πριν την Τριμερή συνάντηση στο Λονδίνο, της Ελλάδος της Αγγλίας και της Τουρκίας, έσπευσε στο αεροπλάνο του Μακάριου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να τον συναντήσει και να τον εξορκίσει να μην δεχθεί την Τριμερή και να μην δεχθεί ούτε έναν Τούρκο στρατιώτη στην νήσο Κύπρο - διότι έτσι οι Τούρκοι αποκτούσαν ξανά δικαιώματα σε ένα νησί που είχαν πουλήσει!

    Αλλά τι τα γράφω αυτά!

    Αποτελούν μέρος της ιστορίας αυτής της δύσμοιρης χώρας η οποία ταλανίζεται διοικούμενη από αδιάφορους και απάτριδες.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Ειρήσθω εν παρόδω και ο Ηλίας Ηλιού ήταν φανατικός αναγνώστης της ΕΣΤΙΑΣ, καθώς επίσης και ο Ευάγγελος Τερζόπουλος, κομμουνιστές και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελληνική αριστερά συλλογικά και διαχρονικά υιοθέτησε θέσεις και απόψεις οι οποίες ήσαν διαμετρικά αντίθετες από την ιδεολογική βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το νεοελληνικό Εθνικό κράτος από το 1830 και ένθεν. Οι θέσεις αυτές υλοποιήθηκαν με συνέπεια σε όλες τις πολεμικές περιπέτειες της χώρας, από την Μικρασιατική Εκστρατεία μέχρι το Κυπριακό στις μέρες μας και εξυπηρέτησαν διαχρονικά συμφέροντα αντίθετα με αυτά του Ελληνισμού. Ιδίως μετά την κατοχή και μεταπολίτευση, εκμεταλλεύθηκε με επιτυχία τα ολέθρια λάθη των αστικών πολιτικών παρατάξεων και κατάφερε να ταυτίσουν στην συνείδηση του λαού τις Εθνικές-Πατριωτικές συλλογικές διεκδικήσεις, σαν «αντιδραστικές και Φασιστικές», επιβάλλοντας την «αριστερή άποψη» στην πνευματική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας. Αυτή εκδηλώθηκε στην ακραία έκφραση της με την προσπάθεια διακοπής της φυσικής συνέχειας της γλώσσας και την επιβολή της λήθης στην ιστορική μνήμη. Η προσπάθεια της «Εθνικής Αποδόμησης» από την αριστερά υπήρξε μάλλον επιτυχής αφού εξουδετερώνοντας την γλωσσική συνέχεια και την ιστορική μνήμη, θα εξουδετέρωνε και την Ελληνική Εθνική Υπόσταση, επειδή το νεοελληνικό Εθνικό ιδεολόγημα βασίστηκε στην αρχή της ιστορικής συνέχειας με το Αρχαίο και Βυζαντινό παρελθόν, της συνέχειας της γλώσσας, και της ιστορικής συνείδησης. Οι Έλληνες παρουσιάζονται στην Ελληνική αριστερή ιστοριογραφία σαν ένα μείγμα λαών που σε δεδομένες χρονικές στιγμές εγκαθίστανται και κατοικούν στον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος και συνεπώς δεν αποτελούν ιστορικό Έθνος, αφού δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια με το παρελθόν και ιδίως το Αρχαίο. Συνεπώς έχουν τα ίδια δικαιώματα επί του γεωγραφικού χώρου που κατοικούν με τους άλλους λαούς που και αυτοί σε μία δεδομένη χρονική διάρκεια κατοίκησαν στον ίδιο χώρο, θέη που υποστηρίζει η Σλαβική και Τουρκική Ιστοριογραφία. Η ιδεολογία αυτή επιβλήθηκε συστηματικά από την αριστερή διανόηση στις δεκαετίες του 1980 και 1990 με την ανάληψη της κρατικής εξουσίας από τους νικημένους της ανταρσίας, οι οποίοι προσπαθώντας να ωραιοποιήσουν το παρελθόν και την δράση τους έπρεπε να καταστρέψουν το ιδεολογικό οικοδόμημα των αντιπάλων τους.

    Έτσι λοιπόν π.χ. οι Εθνικές διεκδικήσεις των Σλαβομακεδόνων νομιμοποιούνται από την αριστερά, ενώ οι «φασιστικές Ελληνικές Εθνικές θέσεις» πρέπει για πάντα να καταλήξουν στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Οι θέσεις της αριστεράς για το «Μακεδονικό» π.χ., δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή της «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης επειδή διαφορετικά θα ηρνείτο το παρελθόν της και μία από τις κύριες συνιστώσες του ένοπλου αγώνα της στην διάρκεια της κατοχής και της ένοπλης ανταρσίας των κομμουνιστών.


    Η Ελληνική αριστερά θα έχει να κερδίσει πολλά και να προσφέρει θετικά , αν μπορέσει ποτέ να κάνει την αυτοκριτική της και να έλθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν κρινουμε πολιτικα προσωπα και μαλιστα του παρελθοντος κινδυνευουμε να τα υποτιμησουμε η να τα υπερτιμησουμε.Η γενικη πολιτικη θεωρηση καποιου,[αριστερος,δεξιος,κλπ],δεν αποτελει και την απολυτη σφραγιδα της μονολιθικοτητας της σκεψης του,οταν μαλιστα τα προσωπα αυτα λειτουργησαν σε ταραγμενες και σκοτεινες περιοδους.Ακομα και σημερα βλεπουμε,ελαχιστους βεβαια, πολιτικους εξω απο το καλουπι του κομματικου μαντριου.Ας σταματησουμε τουλαχιστον εμεις να βαζουμε σφραγιδες και να αδικουμε καποιους.Ανατριχιαζω να διαβαζω σημερα οτι αυτος ειναι προδοτης γιατι ειναι δεξιος,αυτος ειναι πατριωτης γιατι ειναι χουντικος,αυτος ειναι προοδευτικος γιατι ειναι αριστερος.Προσωπικη μου απολυτη πεποιθηση ειναι οτι δεν υπαρχουν διαφορες στα σημερινα πολιτικα κομματα,μονο διαφορετικος τροπος 'ψαρεματος' ψηφοφορων προς επιτευξη του απολυτου στοχου τους δηλ. την καταληψη της εξουσιας με οτι αυτη συνεπαγεται και αυτο το διαπιστωνουμε οταν φυγει μια κυβερνηση και ελθει μια αλλη.Τα ιδια λογια σε διαφορετικη μουσικη,οι ιδιες πραξεις με διαφορετικο περιτυλιγμα και οι ιδιες 'προδοσιες' με διαφορεικη ορχηστρα.Μονη σωτηρια ειναι το ξυπνημα μας και δυστυχως αυτο εχει αποδειχτει ιστορικα οτι εχει γινει μονον σε καταστασεις κινδυνου για την υπαρξη του Εθνους μας.Ας σταματησουμε να αναλωνωμεθα για τους παρελθοντες,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν πρεπει να ζηταμε την ιστορικη αληθεια και ας ριχτουμε στην αντιμετωπιση των σημερινων οξυτατων προβληματων μας,ειδαλως θα ομφαλοσκοπουμε σε καποια αντισκηνα προσφυγικων στρατοπεδων οπως σημερα που γραφοντας σε μια ιστοσελιδα [και μαλιστα ανωνυμα],η κανοντας προτασεις στο καφενειο μας [κανε με πρωθυπουργο εμενα να δεις],εχουμε λυσει ολα τα θεματα και ησυχοι πλεον πινουμε την μπυριτσα μας.Τουλαχιστον αφου δεν μπορουμε να γεννησουμε ιδεες ας μιμηθουμε τις πετυχημενες πολιτικες αλλων κρατων και ιδιως των επαρατων γειτονων μας,[τουρκων,αλβανων,σκοπιανων].Σε λιγο θα διαβασουμε για τους δεσμους φιλιας που ενωνουν τουρκια - αρμενια,τουρκια-συρια,τουρκια-κουρδισταν, και εμεις θα εκπλησσωμετα που οι παλαιστινιοι γιναν αδελφια με τους τουρκους.Ο εχθρος του εχθρου μου δεν ειναι απαραιτητα δικος μου φιλος.Συγνωμη αν σας κουρασα. Υ.Γ. Προτεινω να καταργησουμε ολοι ,για ευκολια των συζητησεων,το 'ανωνυμος' και να υπογραφουμε με καποιο τιτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του ΚΙΜΩΝΟΣ.

    Η ανάλυσή του είναι νουνεχής και ιστορικά απόλυτα σωστή.

    Άλλως τε, οι ντόπιοι αριστεροί είναι ίσως οι μόνοι στον κόσμο που επέδειξαν τέτοιο μίσος προς τους ομοεθνείς των και προς την χώρα που τους γέννησε.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κιμων ο Κος Ηλίας Ηλίου με μαθηματική προέβλεψε τρία απο τα μεγαλύτερα δεινά της Ρωμηοσύνης΄κα ιτου Ελληνισμού.Ο χαρακτηρισμός ως Νέστορας δίκαια του αποδόθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Sub 92

    1)Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν.

    2) Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

    Υπήρξαν ελάχιστες φωτισμένες μεμονομένες ατομικές περιπτώσεις στον χώρο της αριστεράς με εθνική συνείδηση. Η Ελληνική αριστερά οικοδόμησε την δράση της σε αντιπαλότητα με τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Δυστυχώς είχαμε σαν λαός την ατυχία η «αριστερά μας» να είναι «διεθνιστική», ενώ αυτή των γειτονικών μας κρατών (και των Ευρωπαϊκών) πρώτα «εθνική». Εύχομαι ολόψυχα η στάση της αριστεράς σχετικά με τα Εθνικά θέματα να αλλάξει στο μέλλον, γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται όλους και δεν περισσεύει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κιμων αντε αγόρι μου πήγαινε στη χρυσή αυγή να γράφεις.Αν δεν είσαι ήδη εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.