28/7/09

Αυτοκριτική Γκιούλ για την κουρδική μειονότητα

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ παραδέχθηκε σήμερα ότι οι Κούρδοι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την ανακοίνωση μέτρων υπέρ της κοινότητας των Κούρδων.

"Το σύνταγμα μας αναφέρει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι αλλά υπάρχουν προβλήματα όταν πρόκειται για τους δημοκρατικούς νόμους" δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

"Το σημαντικό ερώτημα είναι πως μπορούμε να κερδίσουμε την συναίνεση όλων και να ενισχύσουμε το αίσθημα της προσχώρησης του καθενός στην τουρκική Δημοκρατία" πρόσθεσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος βρίσκεται στη γενέτειρα του Καϊσέρι, στα κεντρικά της Τουρκίας.

"Θα ήταν πολύ καλύτερα να βρούμε λύσεις εμείς οι ίδιοι" ανέφερε ο κ. Γκιουλ, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να βελτιώσει τους δημοκρατικούς νόμους της.
nooz.gr

1 σχόλιο:

  1. γνωρίζει ο κ. Γκιούλ ότι έχει δρομολογηθεί η ίδρυση κουρδικού κράτους από τα αμερικανικά συμφέροντα και προσπαθεί να σώσει ότι δεν σώνεται;Ας ελπίσουμε να μην τολμήσει καμία διεκδίκηση προς Ελλάδα γιατί θα είναι οι τίτλοι τέλους για την νεοοθωμανική πολιτική του. Οι Έλληνες είναι έτοιμοι όσο ποτέ άλλοτε. Όσο για το ηθικό μας τόσο δυναμώνει όσο μας αδικούν. Το πολιτικό και το στρατιωτικό μας σύστημα λαμβάνει;;

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.