16/7/09

Παπαρήγα για τα οικονομικά των κομμάτων «Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς»

Αρνείται οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ
«Άλλο πράγμα η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση και άλλο πράγμα η μίζα και το μαύρο πολιτικό χρήμα, η οικονομική εξάρτηση από οικονομικά μεγαθήρια. Δεν μας αφορά». Με αυτά τα λόγια απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλλει αποκλειστική επιχορήγηση των κομμάτων από το κράτος.

Σύμφωνα με τη γ.γ του ΚΚΕ, η "δήθεν κατάργηση του μαύρου πολιτικού χρήματος» έχει δύο στόχους: Α) να ελέγξει τα κόμματα που άμεσα αποτελούν μέρος της αστικής εξουσίας ώστε η αστική διακυβέρνηση να μη γίνεται ευάλωτη από τους εκάστοτε ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, να μη φθείρεται στη λαϊκή συνείδηση από την αποκάλυψη συγκεκριμένων γεγονότων άμεσης διασύνδεσης κομμάτων - μονοπωλίων. Β) να βάλουν εμπόδια στις πολιτικές δυνάμεις που αντιστρατεύονται την κυρίαρχη πολιτική, ειδικότερα να ετοιμάσουν το έδαφος για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε "ψέμα και κοροϊδία, αλλά και προκλητικό εμπαιγμό" ότι θα καταργηθεί η διαφθορά με την ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων.

"Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η διαφθορά όπως και η εγκληματικότητα δεν καταργείται απλά με νόμους όσον αφορά τα κόμματα που δέχονται το μαύρο χρήμα, που δέχονται τα δωράκια των επιχειρηματιών, θα ενοχλούνται μόνο ψάχνοντας να βρουν λογιστικά τερτίπια για να μη φαίνεται ο χρηματοδότης" σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι το όλο «εγχείρημα» περί «διαφάνειας» και «αυτονομίας» των κομμάτων είναι καθαρός, καραμπινάτος αποπροσανατολισμός, είναι συγκάλυψη της αλήθειας ότι τα αστικά κόμματα είναι πλήρως ταυτισμένα με όλο το σύστημα. Είναι μέρος του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. "

"Θεωρούμε σκόπιμο να προειδοποιήσουμε το λαό ότι πίσω από την ψεύτικη επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ κρύβονται ακόμα πιο επώδυνα και αυταρχικά για το λαό μέτρα.Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με πρόσχημα την διαφάνεια να επιτρέψει καμιά μορφή παρέμβασης στην εσωτερική του λειτουργία" υπογράμμισε η γραμματέας του ΚΚΕ.

Παράλληλα τόνισε ότι στο κόμμα της πραγματοποιείται ετήσιος έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στις δαπάνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στις εκλογικές δαπάνες που επίσης χρηματοδοτούνται από το κράτος, έλεγχος από το ΙΚΑ για τις καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και έλεγχος απόδοσης από την αρμόδια Εφορία του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, του ΕΤΑΚ κ.α.

Η κυρία Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ διαθέτει ελεγκτικούς μηχανισμούς μέσα στο Κόμμα, τις επιτροπές οικονομικού ελέγχου που εκλέγονται από κομματικά σώματα και όχι από τα καθοδηγητικά όργανα. "Σε όλη την κλίμακα του κόμματος γίνεται έλεγχος και για τα παραστατικά εσόδων και εξόδων, αλλά και για την σκοπιμότητα των εξόδων, σε τακτά διαστήματα".

Τέλος, επικαλούμενη την 90χρονη ιστορία αγώνων του κόμματός της, τόνισε ότι το ΚΚΕ αποτελεί ξεχωριστό, πάγιο, διαχρονικά, στόχο του αστικού κράτους, των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συνεταίρων τους. "Απαντάμε σε μερικούς που μας στέλνουν μηνύματα εκβιασμού ότι όχι μόνο δεν θα υποκύψουμε, αλλά θα πάρουν την πρέπουσα απάντηση".


10 σχόλια:

  1. Με τί θράσσος λένε όχι στον έλεγχο καταντά γελοίο πια.Για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε όλους αυτούς εκεί μέσα στο έκτρωμα (όπως το καταντήσανε) που λέγετε Βουλή των Ελλήνων;
    Όλοι τους θέλουν κλωτσιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το μόνο πρόβλημα της "παπαρούπας" είναι σε κάθε εκλογές, τι χρώμα να βάψει "Τα μαλία νατς" σκύλα αφορισμέντσα...
    ΚΚΕ + MERCEDES + LEXUS + Ιδιωτικά Σχολεία για τα βλαστάρια τους + τυπογραφία +++++++................
    Ο παππούς μου ήρθε απ το Καζακστάν με 7 παιδιά το 1970 στην Αθήνα, ήταν κομουνιστής στην Σοβιετική Ένωση..
    Όταν ήρθε στην "Πατρίδα" ΕΛΛΑΣ και είδε τα κουμουνουστόσκύλα εδώ, δεν τους ψήφισε ποτέ μέχρι να πεθάνει...

    Για να το κάνει αυτό ένας κουμουνιστής εκ Σοβιετικής Ένωσης, καταλαβαίνετε το τι μπουρδέλο είναι αυτό το κόμμα...
    Τίποτα άλλο δεν θα πω...
    Είμαι περήφανος για τους παππούδες μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

    ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ (αληθεια πληρωνουν φορους και ασφαλιστικες εισφορές??-Εχει πάει ποτέ εκεί το ΣΔΟΕ ή εξαγοράζεται η σιωπή τους??)ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟΝ ΠΛΕΟΝ ΠΤΩΜΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Το γεγονός ότι επωλήθη Η ΑΕ Γερμανός στο εξωφρενικόν ποσον του 1.5 δισ ευρώ τους καθιστά υπόπτους συνδιαλλαγής με τη ΝΔ. Αλήθεια μπορέι κάποιος στα σωστά του να πληρώσει τόσα λεφτά για 100-200 μαγαζιά που κατά κύριο λόγο πουλάγανε COSMOTE και β' κατηγορίας και υπερτιμημένες μπαταρίες?? Ρε για ηλιθιους μας περνάτε??

    ΑΙΔΩΣ!!!

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Αρνείται οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ"

    Σώπα ρε Παπαρήγα!άντε στο βουνό τότε-που δεν τολμάς...-να τα πούμε σε τέτοιο επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυρία Παπαρ-χ-ίδα (συγνώμη ο δαίμων του μυός = ποντίκι ελάθεψε), αρνείται τον έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ όταν και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης υφίσταται αυστηρότατους και συχνούς ελέγχους.

    Η δήλωσή της σημαίνει ανυπακοή στους νόμους τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετεί το κόμα της.

    Αν δεν είχε να φοβηθεί τίποτε έπρεπε να επιδιώξει τον έλεγχο ώστε να αποστομώσει όσους αμφισβητούν και μιλούν για μαύρο χρήμα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    Μιλά ότι αυτοελέγχεται απο δικά της όργανα !!
    Ε...τότε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι να αυτοελέγχονται και θα παρουσιάζουν τα οικονομικά τους "ίσα βάρκα, ίσα πανιά."

    Για όλα αυτά και τόσα άλλα που μας επιβάλλουν οι εθνοπατέρες δεν τους εμπιστεύομαι.

    Σήμερα είδαμε στην τηλεόραση ότι: ψήφισαν νόμο να μην πληρώνουν φόρο εισοδήματος, οι βουλευτές -βολευτές και να τους επιστρέφεται ο αναλογούν φόρος ακέραιος πίσω!!

    Φυσικά, σε τελική ανάλυση εμείς τα κορόϊδα οι πολίτες θα πληρώνουμε και γι αυτούς.

    Τον περασμένο Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, ψήφισαν αύξηση 2.500 ευρώ στην βουλευτική τους αποζημίωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Όταν υπάρχουν συντάξεις πείνας, ανεργία, ακρίβεια κ.λ.π μας δουλεύουν κι απο πάνω υποσχόμενοι ότι θα παλέψουν στον ναό της Δημοκρατίας για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής των πολιτών.

    Όλοι απο την πλάτη μας ζούνε παρασιτικά.

    Εκείνη η μαγκούρα η αχρησιμοποίητη χρόνια τώρα, πότε θα αρχίσει να δουλεύει ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν καταλαβα τα σχολια σας ωρε πατριωτες !
    τα λυσαμε ολα τα προβληματα και πιασαμε τον αντικουμουνισμο;
    δηλαδη αν καταλαβα καλα ζητατε απο ενα κομμα που κυβερνά συγκεκριμένα την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να ελεγξει τα οικονομικα αλλου κομματος ή αργοτερα του ΠΑΣΟΚ τα οικονομικά των αλλων κομματων οταν θα κυβερνα και θα χρησιμοποιει τον κυβερνητικο μηχανισμο;
    Με ποια δικαιολογία ; τις διαφανειας ;
    Αυτό το σαιτ το επισκεφτοντε πολλοιαπο διαφορους ιδεολογικούς χωρους και που αγαπουνε και ενδιαφερονται για αυτην την πατριδα και φυσικα και απο το ΚΚΕ !
    Για αυτο κοφτε τις μαλακιες και τρεξτε σε κανενα αλλο σαιτ να βγαλετε τα αποθυμενα σας!
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δηλαδη τωρα τι θα γινει θα αρχισουμε να πλακονωμαστε πολιτικα;
    Εδω επισκεπτονται ατομα που ενδιαφερονται και προβληματιζονται για αυτην την πατριδα.
    Οποιος εχει διαθεση να ξεκινησει αντικουμουνισμο να το ξεκινησει σε αλλη ιστοσελιδα !
    Εδω ειναι χωρος ιερος οχι φασιστικος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά ηρεμήστε.
    Ο τελευταίος ανώνυμος έχει δίκιο.
    Δεν είναι σωστό να βριζόμαστε μεταξύ μας.
    Ναι, στον αγώνα που κάνουμε τους χρειαζόμαστε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝ

    Η απόλυτη ταύτιση και επιχειρηματολογία υπέρ ενός ή άλλου πολιτικού φορέα, μας κρατά δέσμιους της καλής ή κακής πολιτικής του χώρου που υποστηρίζουμε. Έτσι η κριτική είτε δεν γίνεται, είτε βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, γιατί δεν θέλουμε να θίξουμε τον πολιτικό μας χώρο και προσπαθούμε να τον έχουμε στο απυρόβλητο, ή να τον προστατεύσουμε.

    Η ατεκμηρίωτη επίθεση απόλυτα ανωνύμων σχολιαστών -σε απόψεις που εκφράζονται ελεύθερα, δεν έχουν καμία βαρύτητα λόγου.

    Πολλοί υπεραμύνονται των πεποιθήσεών των και επιδιώκουν να σύρουν τους άλλους στην δική τους λογική. Η παρέμβασή τους είναι τελείως αντιδημοκρατική, δρώντας εγωϊστικά για την ορθότητα των λεγομένων τους.

    Κοινή συνισταμένη όλων όσων ευρίσκονται σ΄ αυτό το μπλόκ είναι τα εθνικά θέματα και στο θέμα αυτό δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.

    Επι της ουσίας κανείς δεν απάντησε για τα έργα και τις ημέρες των βουλευτών, οι οποίοι ανέδειξαν ως πρώτιστο το ίδιον συμφέρον και όχι το κοινόν.

    Το λογοπαίγνιο που χρησιμοποιήθηκε για το επίθετο της Αλέκας -ο δαίμων του μυός έκανε την δουλειά του και θεώρησα ότι έπρεπε να τον αφήσω ...να ζήσει.

    Φίλοι, επιτρέψτε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, δεν περισσεύει κανείς.

    Κάποτε με ρώτησε κάποιος αν μπορούσα να του πω (Τί κοινό μπορεί να έχουν ένας αριστερός, ένας δεξιός, ένας κεντρώος κ.λ.π) του απάντησα αμέσως :
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Παρ΄ όλες τις διαφωνίες, τις αντιπαραθέσεις, ακόμα και τις προσωπικές επιθέσεις, αυτό είναι θετικό, είναι υγεία, υπάρχει διάλογος.
    Είναι στον χαρακτήρα του Έλληνα να υπερασπίζεται την άποψή του με πείσμα και πάθος.
    Και επειδή , όλοι ανησυχούμε για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας, είμαστε πάντα στην τσίτα.

    Δικαίωμα του καθενός να διαφωνεί ή και να συμφωνεί με κάποιο θέμα, όμως να μην αφαιρούμε απο τους άλλους το δικαίωμα της διαφορετικής προσέγγισης.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και τι θα πει αυτό ότι δεν θα της κάνουμε κριτική;καταλαβένετε πόσο σοβαρό είναι το θέμα;ένα κόμμα της βουλής να μην αναγνωρίζει το ελληνικοό κράτος;αν έκανε κάτι τέτοι η ΝΔ το τι χαντζάρι θα είχαν βγάλει διάφοροι σχολιαστές εδώ μέσα δεν λεγεται!άσε που εμείς κριτική κάναμε,ούτε βρίσαμε όπως κάνουν διάφοροι ούτε μαχαίρια και όπλα βγάλαμε...ούτε καν κονσερβοκούτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.