29/7/09

Παναγούλης και Αζίνας

Πληροφορήθηκα από φίλους στην Κύπρο, ότι σε εκπομπή (20/7/2009) του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, εκστομίστηκαν άθλια και ανιστόρητα υπονοούμενα κατά του αδελφού μου Αλέξανδρου Παναγούλη και του αγωνιστή και στενού φίλου και συνεργάτη του Αλέξανδρου, Πολύκαρπου Γιωρκάτζη.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά, τόσον εγώ όσο και οι άλλοι συναγωνιστές στην Ελλάδα, ότι απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας τα υπονοούμενα που ο κ. Αζίνας άφησε να αιωρούνται κατά του αδελφού μου και του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη στην εν λόγω εκπομπή.

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης και ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης υπήρξαν κατεξοχήν αντιστασιακοί και αντί της οφειλόμενης τιμής, αμφισβητούμε τώρα τον αγώνα και τη δράση τους;
Και μια απλή ερώτηση προς τον κύριο Ανδρέα Αζίνα, που επιδέχεται μόνο μιαν απλή απάντηση:
Στην εν λόγω εκπομπή αναφέρατε ότι τις συναντήσεις του Πολύκαρπου Γιωρκάτζη με τον Αλέξανδρο Παναγούλη παρακολουθούσε η χουντική ΚΥΠ, η οποία και σας ενημέρωσε για τις κινήσεις των δύο ανδρών στη Ρώμη. Διερωτώμαι, τι σχέσεις είχατε εσείς με τη χουντική ΚΥΠ και σας έδινε τέτοιες απόρρητες πληροφορίες;
Αλλά, έστω προς γνώση του πολυπράγμονος κ. Αζίνα:
Ο αδελφός μου Αλέξανδρος δεν συναντήθηκε ΠΟΤΕ στη Ρώμη με τον Πολύκαρπο Γιωρκάτζη.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ 29/07/2009 | ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

5 σχόλια:

  1. Κατα μια εκδοχή,την βόμβα την οποία εκτόξευσε ο Παναγούλης εναντίον του δικτάτορα Παπαδόπουλου, την κατασκεύασε ο Πολύκαρπος Γιωρκάτζης κατα διαταγήν του Μακάριου(δηλαδή ευθεία ανάμιξη στα εσωτερικά πράγματα μιας χώρας απο μια άλλη χώρα, κατι που δικαιολογεί το μίσος των Ελλήνων δικτατόρων εναντίον του Μακαρίου).Για αυτό και στην συνέχεια ο Γιωρκάτζης "αυτοκτόνησε" καθότι οι πεθαμένοι δεν μιλούν.Αλλα όπως προείπα, αυτή ειναι μια εκδοχή(την οποία σαφώς και δεν υιοθετώ αλλα απλά την παραθέτω)η οποία χρήζει περαιτέρω ερεύνης απο τους ιστορικούς του μέλλοντος.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ
    ΤΙΤΛΟΣ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
    ΠΡΟΒΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

    Θα βρεις πολλά στοιχεία Μίνως.Επέτρεψε μου δυο διορθώσεις, η βόμβα δεν εκτοξεύθηκε αλλά τοποθετήθηκε και ο Γιωρκάτζης δεν αυτοκτονησε Δολοφονήθηκε.Αν παλι έχεις διαθεση κοίταξε και κάποιες δημοσιεύσεις του Μακάριου Δρουσιώτη οι οποίες όμως στο τονίζω προκάλεσαν μαζική οργή και διάψευση.
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sub92 αν προσέξεις θα δεις οτι η λέξη "αυτοκτόνησε" βρίσκεται εντός εισαγωγικών(""), που σημαίνει οτι σαφως και δεν πιστεύω οτι αυτοκτόνησε αλλα οτι τον "αυτοκτόνησαν"(παντως η επίσημη εκδοχή του θανάτου του ήταν η αυτοκτονία).Και επειδή υποψιάζομαι οτι είσαι Κύπριος(απο τα θέματα που ανεβάζεις στο ιστολόγιο κάτι τέτοιο διαφαίνεται),μπορείς να επιβεβαιώσεις ή να διαψεύσεις το γεγονός οτι η βόμβα εναντίον του Παπαδόπουλου τοποθετήθηκε κατα διαταγήν του Μακάριου;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίνως δεν είμαι Ελληνας της Κύπρου, δεν έχω καμιά συγγενική σχέση με την Κύπρο, δεν έχω πατήσει το πόδι μου στα άγια χώματα της, δεν είχα κανέναν συγγενή στην ΕΛΔΥΚ. Ανέφερα δυο σημαντικές πηγές για την υπόθεση αυτή οι οποίες προσεγγίζουν το θέμα και είναι διαμετρικά αντίθετες.
    Αναζήτησε την δική σου αλήθεια και απάντηση στο ερώτημα σου. Οσο για την ενέργεια του Ηρωα Αλέκου Παναγούλη ενάντια στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο ακόμα και αν ήταν επιτυχής δεν θα άλλαζε τίποτα στην πορεία των γεγονότων της Ιστορίας αυτή ειναι η άποψη μου.Οι δικτατορίες δεν αποκαθηλώνονται με βομβιστικές ενέργειες αλλά με λαικές εξεγέρσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα όσες φορές είχαμε δικτάτορες αυτές δεν είχαν ποτέ την δυναμική για να το επιβάλλουν.Οσο για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ανατράπηκε απλά γιατί δεν συναινούσε στο πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και κατ'επέκτασιν στην Τουρκική Εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά την άποψή μου, εκπομπές όπως αυτή του Κ. Γεννάρη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προβληματισμό. Δυστυχώς, κατά τη δική μου πάντα γνώμη, εξυπηρετούν στόχους μη συμβατούς με τα εθνικά συμφέροντα, αλλά με τη σήμερινή «πραγματικότητα» και σπέρνουν «καινά δαιμόνια» (βλέπετε αποπροσανατολισμό και καλλιέργεια και προετοιμασία της κοινής γνώμης για αυτά που θα ακολουθήσουν, πχ νέα Σχέδια Λύσης).

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.