31/7/09

Ώς εδώ με την Άγκυρα!

Θα συνιστούσε εθνική συνεισφορά της κυβέρνησης Καραμανλή, λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία, να κάνει αυτό που δεν έκανε τα σχεδόν έξι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία: να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην Τουρκία και να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα, απαιτώντας και θέτοντας ως όρο για την επανέναρξη των συνομιλιών την εγκατάλειψη της τουρκικής επιθετικής πολιτικής και τη ρύθμιση μιας σειράς ελληνοτουρκικών θεμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα υπονομεύσει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδας, αν τυχόν συναινέσει τον Δεκέμβριο στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μετά τα αίσχη που διαπράττει η Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ώς εδώ με την Άγκυρα!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Άκρως ανησυχητικά εξελίσσεται η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι εναέριες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έχουν προσλάβει ακόμη πιο επιθετικό περιεχόμενο, καθώς οι Τούρκοι πιλότοι προβαίνουν πλέον και σε εικονικούς... βομβαρδισμούς (!) ακριτικών ελληνικών νησιών, όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Την ώρα που σε μόλις πέντε μήνες θα κριθεί η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, στη βάση πρωτίστως του αν άνοιξε ή όχι τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γνωστός και ακραία φιλότουρκος Καρλ Μπιλντ, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στους «27», δικαιολογεί την τουρκική κατοχή της μισής Κύπρου ως νόμιμη συνέπεια του πραξικοπήματος της χούντας των συνταγματαρχών κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δίνοντάς μας έτσι πρόγευση της στάσης που θα τηρήσει η προεδρία της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργικού «κουμπάρου» Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει τουρκικό σκάφος για έρευνες και πετρέλαιο σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, και μάλιστα σε περιοχή που αν όντως λάβουν χώρα αυτές οι έρευνες, καταργούνται ντε φάκτο τα δικαιώματα του Καστελόριζου, με δραματικές συνέπειες. Όσοι έχουν την ηλικία ώστε να θυμούνται έστω και αμυδρά τις ανάλογες κρίσεις με το «Χόρα» το 1976 και με το «Σισμίκ» το 1987, που έφεραν Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου, αισθάνονται πολύ ανήσυχοι όταν συνειδητοποιούν ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε στις παραμονές επανάληψης ανάλογου γεγονότος.
Μόλις προχθές το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε ένα άκρως διαφωτιστικό άρθρο του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Θεόδωρου Καρυώτη [ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ], μέλους της ελληνικής αντιπροσωπίας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο παρουσιάζει πολύ αποκαλυπτικά την έκταση του διπλωματικού Βατερλό που απειλεί τη χώρα μας, στο κρισιμότατο ζήτημα της οριοθέτησης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με εκείνην της Κύπρου αλλά και της Αιγύπτου. Το άρθρο αυτό αναδεικνύει την κορυφαία σημασία του Καστελόριζου και της αναγνώρισης των πλήρων δικαιωμάτων του, καθώς αν αυτά περικοπούν (όπως απειλείται να συμβεί λόγω απελπιστικής ανεπάρκειας ελληνικών χειρισμών και απαράδεκτης στάσης του Καΐρου), θα βρεθούν να έχουν θαλάσσια σύνορα η Τουρκία με την... Αίγυπτο! Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε δραματικά αρνητικό γεγονός τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.

Δυστυχώς, σαν να μην ήταν αρκετές οι αλλεπάλληλες δυσάρεστες εξελίξεις, το χειρότερο είναι πως κανένας σοβαρός πολιτικός παράγοντας στην Ελλάδα δεν ασχολείται σοβαρά με τα θέματα αυτά.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ασχολείται πάνω απ' όλα με το πώς θα παρατείνει την επιβίωση της παραπαίουσας κυβέρνησής του επί μερικούς μήνες ή και εβδομάδες. Ούτε που έχει μυαλό να σκεφθεί τι σημαίνουν όλα αυτά στο πλαίσιο της πολιτικής Ομπάμα, περί αναβάθμισης του ρόλου της Τουρκίας ή πώς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες, αξιοποιώντας τη σθεναρή αντίσταση των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας στην προοπτική ένταξης της Άγκυρας στην ΕΕ.

Υπό το πρίσμα αυτό, ούτε που ασχολείται φυσικά με το ζήτημα αιχμής, τη ριζική αναθεώρηση της αναχρονιστικής και εκτός τόπου και χρόνου φανατικής υποστήριξης που προσφέρουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του στην άνευ όρων ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η οποία πλέον έχει καταστεί συν τοις άλλοις και γραφική, σε βαθμό που προκαλεί την οργή αλλά και τη θυμηδία των Ευρωπαίων ηγετών.

Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου υποτάσσει τα πάντα στην προκήρυξη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πρόωρων εκλογών, για να απολαύσει τη νομή της εξουσίας. Αποτέλεσμα αυτής της γραμμής είναι να καταγγέλλει με τους ίδιους τόνους ως ανίκανη την κυβέρνηση Καραμανλή είτε πρόκειται για το Βατοπέδι είτε για τα Ελληνοτουρκικά ή για τη... γρίπη, χωρίς έτσι να πείθει κανέναν.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Να διακοπούν οι συνομιλίες

Θα συνιστούσε εθνική συνεισφορά της κυβέρνησης Καραμανλή, λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία, να κάνει αυτό που δεν έκανε τα σχεδόν έξι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία: να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην Τουρκία και να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Άγκυρα, απαιτώντας και θέτοντας ως όρο για την επανέναρξη των συνομιλιών την εγκατάλειψη της τουρκικής επιθετικής πολιτικής και τη ρύθμιση μιας σειράς ελληνοτουρκικών θεμάτων. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα υπονομεύσει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδας, αν τυχόν συναινέσει τον Δεκέμβριο στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μετά τα αίσχη που διαπράττει η Τουρκία στο Αιγαίο και την Κύπρο.

29/07/2009 (Από ΤΟ ΕΘΝΟΣ των Αθηνών)

31 σχόλια:

  1. Κάντε το αυτονόητο χαραμο-φάηδες pολιτικοί.

    Ποιος σας είπε ότι σας πληρώνουμε για να ΜΗΝ εξυπηρετείτε τα συμφέροντα της χώρα μας;

    Εν ολίγοις: Με την Τουρκία 'Η με την Ελλάδα είστε ρε αλήτες;
    (Καλά τι θέλετε; Nα αρχίσει ο κόσμος να τρώει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κανέναν για να κάνετε χρήση στοιχειώδους λογικής;)

    Προς πολιτικούς:Μάυρες μέρες σας περιμένουν αν δεν κάνετε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
    ('Οχι δεν είμαι η Κασσάνδρα απλά κάνω χρήση στοιχειώδους λογικής)

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. {Όσοι έχουν την ηλικία ώστε να θυμούνται έστω και αμυδρά τις ανάλογες κρίσεις με το «Χόρα» το 1976 και με το «Σισμίκ» το 1987, που έφεραν Ελλάδα και Τουρκία στο χείλος του πολέμου, αισθάνονται πολύ ανήσυχοι όταν συνειδητοποιούν ότι ενδέχεται να βρισκόμαστε στις παραμονές επανάληψης ανάλογου γεγονότος.}

    Εγώ έχω και την ηλικία και την μνήμη για να θυμάμαι τον Μάρτιο του ’87 και δεν αισθάνομαι καμιά μα καμιά ανησυχία. Όπως θυμάμαι και τις μετέπειτα κινήσεις «προσέγγισης» και «καλής θέλησης» που τώρα 22 χρόνια μετά έχω την ευχέρεια να τις χαρακτηρίσω υποκινούμενες από τους αμερικανούς και πλήρως αποτυχημένες.
    Αλλά το άλλο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι τα τεράστια κονβόι που μετέφεραν τεθωρακισμένα ανατολικά. Και ότι δεν επικρατούσε φόβος αλλά το συναίσθημα «άντε, να τελειώνουμε με δαύτους»…
    Έχουμε μια επιλογή ακόμα και τώρα αν δεν θέλουμε να κληρονομήσουμε αυτά τα προβλήματα στα παιδιά μας. Αυτή η επιλογή είναι να τελειώσουμε αυτό που πήγαμε να κάνουμε τότε. Δίχως «προσεγγίσεις», «καλές θελήσεις» και «καλές γειτονίες». Φωτιά και ατσάλι και όποιος νικήσει.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα γιατί έχω μια αίσθηση ότι τον Δεκέμβριο θα πούμε ΝΑΙ σε όλα θριαμβολογούντες ότι δήθεν η Τουρκία συμμορφώθηκε στα αιτήματά μας ενώ στην ουσία δεν θα έχει δώσει τίποτα;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 200 άρθρα την ημέρα
    άθελα σας κάνετε infowar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο σημερινος πρωθυπουργος κανει πραγματικα ο,τι μπορει για τον τοπο.Στα εθνικα θεματα ειναι ο μονος ισως πολιτικος που ακολουθει εθνικη πολιτικη μεσα στα πλαισια βεβαια των εξωτερικων και εσωτερικων συνθηκων.

    Στηριξε τον Τ. Παπαδοπουλο και το ΟΧΙ στο σχεδιο ΑΝΑΝ με εμμεσο πλην σαφη τροπο-κατι που του αναγνωρισε και ο ιδιος ο Τασσος.

    Εκανε ενεργειακες και αλλες συμφωνιες με την πανισχυρη Ρωσια.Συνεδεσε τα ελληνικα με τα ρωσικα συμφεροντα-αυξησε τη γεωπολιτικη ισχυ της χωρας-τελειωσε τις τουρκικες βλεψεις στη Θρακη με το μελανι της υπογραφης του στον αγωγο Μπουργκας-Αλεξ/πολη.Δεν υπακουσε στα κελευσματα των ΗΠΑ.

    Πολεμα για το ονομα των σκοπιων.Βρηκε ενα θεμα χαμενο και το ξανανοιξε.Παει να πετυχει μια ρεαλιστικη,αξιοπρεπη λυση για τη χωρα: ενα συνθετο ονομα με γεωγραφικο προσδιορισμο εναντι ολων.Μη λυση-μη ενταξη.Εβαλε βετο στο ΝΑΤΟ κοντρα στις ΗΠΑ.

    Διευρυνει τις συμμαχιες της χωρας:Ρωσικα οπλα,οι Κινεζοι μπαινουν το λιμανι του Πειραια-η χωρα γινεται πυλη για την Κινα-το Αιγαιο γινεται πυλη για το κινεζικο εμποριο...Και αλλα πολλα που πολεμηθηκαν λυσσαλεα...

    Για αυτο τα ΜΜΕ τον υβιζουν,οι διαπλεκομενοι τον λοιδορουν,τα σκανδαλα τα κατασκευαζουν ή τα φουσκωνουν,καψαν την Ελλαδα το 2007,οργανωσαν πορτοκαλι επανασταση στην Αθηνα το Δεκεμβρη του 2008,αναβιωσαν την τρομοκρατια,ενδυναμωσαν τους αναρχικους,ψαχνουν αποστατες,προβαλλουν τις ακραιες αποψεις για να απομακρυνουν το λαο απο το μονο Ελληναρα πρωθυπουργο γιατι δηθεν δεν κανει πολλα.Αραγε δεν ξερουν οτι ειναι πολλοι οι παραγοντες και οι περιορισμοι στο διεθνες και εσωτερικο μετωπο.Δεν ξερουν τις δυναμεις της χωρας? ή ειναι απλα ανοητοι?Πας να πετυχεις το μεγιστο που μπορεις.Ετσι κανουν οι στρατηγοι,ετσι κανουν οι ηγετες.Ετσι κανουν οι χωρες με επιτυχιες στην εξωτερικη πολιτικη.Οι ψευτομαγκιες και οι ανεξοδοι παλληκαρισμοι σε πανε στην αποτυχια...
    Τελικα δεν καταφεραν το στοχο τους και ελπιζω οτι δε θα τα καταφερουν-οσο και αν ονειρευονται αποστασιεσ,εκλογες,φτιαχτες δημοσκοπησεις!Ο Κ Καραμανλης θα ειναι εκει να αγωνιζεται για τον τοπο και το μελλον του λαου.Κοντρα σε ολους και ολα-ομως με το λαο μαζι του...
    ΦΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω ειμαι πιο ατυχος....εχω μνημες ζωντανες και ..καμενο πετσι απο το ..74...μελιγα λογια ο παπους του ιστολογιου και λογω πειρας λεω οτι συμφωνω με τον ιοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά και το 87 κατά μία έννοια... χάσαμε! Γιατί χάσαμε; Γιατί πολύ απλά απεμπολήσαμε το δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες στο Αιγαίο δίνοντας, αντίστοιχα, ερείσματα στους τούρκους... Άρα και υπ’ αυτή την έννοια η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν εσφαλμένη και λειψή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω την αίσθηση ότι τελευταία κάτι αλλάζει στην εξωτερική μας πολιτική.

    Προσέξτε την "χαμογελαστή άνευ αιτίας και λόγου " αντιπαθεστάτη κυρία ΤΕΟ-ΝΤΟΡΑ. Το μόνιμο χαμόγελο αντικαταστάθηκε με τα σφιγμένα χείλη. Τα κολακευτικά λόγια στους "κολητούς", με οργισμένα.

    Το ίδιο και το παιδί που έβγαλε πρόωρα μουστάκι κι απο μεγάλο τζάκι.

    Απο κοντά και ο Ξύριζα. Όλοι απεκτησαν φρασεολογία
    που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούσαν και ενδιαφέρονται για τα εθνικά μας θέματα.

    Θεωρώ ότι κι εμείς συμβάλλουμε να λαμβάνονται απο τους εθνοπατέρες τα μηνύματα που πρέπει, γιατί αλλοιώς δεν θα υπήρχε διορθωτική πορεία.
    Σίγουρα διαβάζουν και ενημερώνονται απο αυτό το μπλόκ, προσέχοντας και τα σχόλια.
    Μακάρι η αλλαγή να μην είναι προσωρινή αλλά διαρκής και μάλιστα τώρα που οι εξελίξεις και ο χρόνος τρέχουν πολύ γρήγορα.

    Εύχομαι να επικρατήσει η ομόνοια, ώστε με αραγές το εσωτερικό μέτωπο η Τουρκία να πάψει να λεονταρίζει. Οσάκις επικράτησε η διχόνοια, η χώρα είχε συμφορές κι αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μήν ανησυχείτε...είναι φυσική νομοτέλεια ο πόλεμος,αργά ή γρήγορα.οι εχθροί μας τό ξέρουν καί δουλεύουν γι'αυτό.εμείς έχουμε αποκοιμηθεί από τήν ανάγκη,τήν προπαγάνδα,τήν αμορφωσιά,τόν οπαδικό φανατισμό,τόν ατομικό εγωισμό,έχοντας εγκαταλείψει τήν Πατρίδα καί τό Έθνος σέ απάτριδες,ψευτοέλληνες,ανθέλληνες,εντολοδόχους,κτλ,'ηγέτες'. τό μόνον πού θά μας σώσει είναι κάποιες συγκυρίες καί μιά κάποια μαχητικότης τής κλασσικής,διαχρονικής,ολιγάριθμης,εληνικής κατ'ουσίαν καί όχι μόνον όνομα, μειοψηφίας εκλεκτών,έτοιμων ΠΑΝΤΑ νά πεθάνουν γιά ΙΔΕΕΣ καί όχι γιά φράγκα καί συμφέροντα. Ο καιρός είναι κοντά,η Νέμεσις χτυπά τήν πόρτα μας.θα τήν ακούσουμε αρκετοί ή,όπως οι περισσότεροι,θά αδιαφορήσουμε ή θά χλευάσουμε τούς προσπαθούντες νά αφυπνίσουν;
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας γίνει ότι είναι να γίνει μπας και πιούμε κανέναν καφέ στην χαμένη πατρίδα :)....Διότι όπως αυτοί λένε για το Αιγαίο εγώ δεν θα ξεχάσω το Πόντο ήταν είναι και θα είναι Ελληνικός.....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ φοβάμαι μην επικρατήσει η έκφραση "...τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι..."

    Ο Σημίτης είχε ευχαριστήσει τους Αμερικάνους.

    Με εκλογές όμως και μη ύπαρξη κυβέρνησης δεν θα υπάρχει κανένας που θα επωμιστεί την όποια ήττα.

    Πιο πολύ φοβούνται την ήττα της χρεωκοπίας. Δεν αποκλείεται να γίνουν σύντομα εκλογές με σκοπό να μεθοδευτεί μία περίοδος 6μηνη, λέω εγώ, όπου δεν θα μπορούν να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

    Το κράτος θα φτάσει στην χρεοκοπία (στην οποία έτσι και αλλιώς εκεί οδηγείται) και θα ρίξουν το φταίξιμο στον ΛΑΟ που δεν ψήφισε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι δεν θα χρειάζεται κανένας να αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη.

    Πολύ φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο περιμένουν και οι εχθροί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἐλευθέριε Β. κι ἐγώ αύτή τή γνώμη ἔχω μέ σένα, ἀλλά σοῦ τό γράφω δέν εἶσαι στήν ἐξουσία. Φοβᾶμαι ὅτι πιό κοντά στό τελικό ἀποτέλεσμα εἶναι ὁ Ιο. Μακάρι νά κάνω λάθος, καί διαβάζοντας ὅλα αὐτά τά δυσοίωνα, σύντομα θά ἀρχίζω νά παίρνω ἀντικαταθλιπτικά χάπια.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελευθεριε Β.Το 1976 φωτογραφισα σε παγκοσμια αποκλειστικοτητα το χορα[σισμικ] που εβγαινε για πρωτη φορα στο Αιγαιο απο τον καβο του καραμπουρνου απεναντι απο την Σαμο,μια Κυριακη πρωι,ενω κοντα μας γινοταν χαμος απο τον Ελληνικο και τουρκικο στολο.Θυμαμαι οτι για να βγουν οι τουρκοι επρεπε να ειναι μπουνατσα,για να γινουν δε γυμνασια η θαλασσα επρεπε να ηταν λαδι.Με την μακακια μας ομως τους καναμε ναυτικους,τους καναμε πιλοτους,τους καναμε ειδικες δυναμεις,γενικα τους καναμε αντρες και φορεσαμε εμεις τις κυλοτες.Ασε μην αρχισω και θυμαμαι,γιατι θα κοψω τις φλεβες μου.Ακομα πιστευω στο γραφειο του πλοιαρχου στο αεροπλανοφορο Κενεντυ,ναυλοχουντος στον Φαληρικο ορμο,να υπαρχει το σημαδι που αφησαν καποια βατραχια,σε κοινη ασκηση με πληρη ετοιμοτητα του αεροπλανοφορου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δε βαρυέσαι και να τις μπλοκάρει τον Δεκέμβριο ο Κώστας θα τις ξεμπλοκάρει κάποια στιμγή ο Γιώργος...με την Ντόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέρος του πληθυσμιακού όγκου της Τουρκίας θα εποικίσει την Ελλάδα, αλλοιώνοντας την πληθυσμιακή σύνθεση σε διάστημα μίας μόνο δεκαετίας, αφού πλήρης ένταξη σημαίνει ελεύθερη διακίνηση πληθυσμών, το ίδιο βεβίως θα ισχύσει και στην Κύπρο. Τυχόν μεταβατικές διατάξεις δεν πρόκειται καν να αγγίξουν και να λύσουν το πρόβλημα. Στην ανθρωπογεωγραφία ισχύει πάντα η θεωρία της «όσμωσης», όπου ο λιγότερο πυκνοκατοικημένος χώρος εποικίζεται μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία αν δεν υπάρχουν μεμβράνες φραγμού.

    Στα πλαίσια της ΕΕ, η χώρα μας θα συνεισφέρει οικονομικά στην ανάπτυξη του θηρίου, δημιουργώντας το σουρεαλιστικό παράδοξο «να πληρώνουμε εμείς τις σφαίρες που θα σκοτώσουν τα παιδία μας».

    Μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει μερικά μόνο κεφάλαια από τα 35 περίπου που χρειάζονται μέχρι την πλήρη ένταξη. Ένα από αυτά είναι και αυτό της επιστημονικής έρευνας όπου η Τουρκία έχει πλήρες δικαίωμα συμμετοχής στα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Δοθέντος ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι είναι «μηδενικού αθροίσματος», η πλήρης συμμετοχή της Τουρκίας στέρησε από την χώρα μας περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ το 2008. Επίσης έλαβε δάνειο για ανάπτυξη υποδομών ύψους 400 εκ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, έναντι μηδενικού της Ελλάδος. Τι θα συμβεί όταν θα ανοίγουν σιγά –σιγά και τα υπόλοιπα κεφάλαια;

    Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τον όγκο και το μεγέθος της, η πλήρης ένταξη της θα σημάνει τον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας, αφού η τελωνιακή απελευθέρωση τον αγαθών θα δώσει την χαριστική βολή στην ήδη προβληματική παραγωγή μας.

    Πλέον όμως του οικονομικού και εθνολογικού θανάτου της χώρας μας, η ένταξη θα αυξήσει την αλαζονεία και την αυτοπεποίθηση της γείτονος, αυξάνοντας έτσι την επιθετικότητα της αντί να την εξαλείψει όπως νομίζουν οι αφελείς Έλληνες πολιτικοί. Οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν δηλώσει πολλές φορές: «Η Ευρώπη θα προσαρμοσθεί στις ανάγκες και επιταγές της Τουρκίας και όχι το αντίθετο».

    Το Ευρωπαϊκό χαρτί παίζεται από την Τουρκική ελίτ αποκλειστικά και μόνο για την εκτόνωση της εσωτερικής κατάστασης κατά πρώτον, και κατά δεύτερον, για εγωιστικούς και υπαρξιακούς λόγους, αφού την ενοχλεί, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τους θεωρούν «βάρβαρους και ασιάτες». Όσο και αν φαίνεται αυτή η παράμετρος ασήμαντη, είναι καθοριστική στον σχεδιασμό της στρατηγικής της γείτονος, αλλά ταυτόχρονα είναι και το αδύνατο σημείο της αν το εκμεταλλευθεί κάποιος σωστά την κατάλληλη στιγμή. Ο τρόπος που φέρθηκε ο πρωθυπουργός τους στον πρωθυπουργό του Ισραήλ στην Ελβετία και τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν στην Ευρώπη για την βελτίωση της πολιτιστικής εικόνας τους συνηγορεί υπέρ αυτής της προσέγγισης.

    Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για την περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, και πολλές έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν την πλήρη ένταξη της. Εμείς τι έχουμε να κερδίσουμε στρατηγικά και σε βάθος χρόνου από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ.

    Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ ΙΣΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα Γιώργο μου, γίνονται αυτά τα πράγματα; Μετά πώς θα αναφέρει ο άνθρωπος "πέρας αποστολής" στην Ουάσιγκτον;

    Η Ελλάδα είναι μία πρωτότυπη χώρα, όπου ο λαός πρέπει να κάνει κάθε λίγο και λιγάκι συλλαλητήρια και φασαρίες, ώστε να αναγκάζει την κυβέρνηση που ο ίδιος εκλέγει, να τον προδίδει όσο το δυνατόν λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΝΑΙΑΣ o5.2o
    αν θυμαμε καλα η πρωτη φωτο του σεισμικ το 76 δεν ηταν απο το αλμπατρος του Π.Ν με χειριστη τον Αν/χο Γκ.....?
    Μαλιστα μετα απο αυτο κοντεψε να περασει ναυτοδικειο λογω του οτι περασε λιγα μετρα μονο απο πανω του και μαλλον σε ...τουρκικο εναεριο χωρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αργικέραυνε, πολύ φοβάμαι οτι τρέφεις αυταπάτες.Οι πολιτικάντηδες τα ιστολόγια τα έχουν χεσμένα.Αυτό που τους φόβισε πραγματικά,ειναι η ανοδος των ποσοστών του ΛΑΟΣ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, για αυτό και άρχισαν να "γλύφουν εκεί που έφτυναν".Για παράδειγμα, πότε στο παρελθόν ο Αλαβάνος εκανε εστω και μια μικρή αναφορά στα εθνικά μας θέματα;Η μήπως ξέχασες που ο Πάκης προσκαλούσε(για να μην πω παρακαλούσε)τους λαθρομετανάστες να προτιμούν την χώρα μας;Την επομένη όμως των Ευρωεκλογών(και "υπο τον φοβον των Ιουδαίων",των διαρροών δηλαδή των ψήφων προς το ΛΑΟΣ)ξεκίνησαν οι "επιχειρήσεις σκούπα" της αστυνομίας και ο Αλέκος άρχισε να ψελίζει κατι για τα εθνικά μας δίκαια.Εμένα πάντως δεν με πειθουν οτι έβαλαν μυαλό. Αριβίστες του κερατά ειναι όλοι τους και αυτο θα φανεί την επομένη της εξαφανίσεως του ΛΑΟΣ απο τα πολιτικά πράγματα της χώρας.Υστερα είναι και το άλλο.Καθε τρεις και λίγο, πρεπει να δίνουν αναφορά στο monitor(διαβαζε Αμερικάνικη πρεσβεία)που τους παρακολουθεί.Και εφόσον η Αμερική είναι αυτή που χαράζει την πολιτική της Ελλάδας(αυτο ας το βάλουμε καλά στο μυλό μας και να μην βαυκαλιζόμεθα περι της δήθεν ανεξαρτήτου πολιτικής του Καραμανλή, "τα'κουσες πουλί μου" ΦΑΝΗ;),θέλεις να τους έρθει κανένας "νταμπλάς" αν τους καλέσει "προς συμμόρφωσιν" στο γραφείο του ο Αμερικάνος πρεσβης; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ!Εκτος αν στο απώτατο μέλλον συμβει καποιο θαυμα.Μεχρι τότε όμως, "ποιος ζει, ποιος πεθαινει".



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η τουρκια δεν μπαίνει μέσα στην E.E με καμια κυβέρνηση.δεν την θέλουν οι γάλλοι γερμανοί,ολλανδοί,αυστριακοί,και όλος ο kosmos.to ότι ανέβασε τους τόνους η κόρη του δράκουλα dora είναι γιατί της σφυρίξανε από τας ευρώπας ότι ευρώπη για την τουρκια τέλος.απλός ότι κάνει και λέει το κάνει ουσιαστικά για εσωτερική κατανάλωση,και δυστυχώς κάποιοι τσιμπάνε και νομίζουν ότι άλλαξε πολιτική η κυβέρνηση καραμανλή.η κυβέρνηση τίποτα δεν θα κάνει τίποτα αν δεν της πουν τα αφεντικά της,δηλαδή οι αμερικανοι,και μην ξεχνάτε η N.Δημοκρατία είναι το κόμμα των αμερικανων στην Ελλάδα.φυσικά υπάρχουν και οι εσωτερικές ισορροπίες με κάποια στελέχη της κυβέρνησις με πατριωτικά αισθήματα,για να μην τα ισοπεδώνω όλα.και αν αντιδράσουμε θα είναι γιατί ο κόμπος η ή βλακεία των τούρκων θα φτάσει στο τέρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ένα πράγα πρέπει να 'ΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ" Την μη ένταηξη της Τουρκ΄θας στην ΕΕ και η ειδική σχέση να περάσει από δικό μας κόσκινο...Ζητάω πολλά;
    Και...ανώνυμε 2;19 σκεφτόμαστε το ίδιο γιατί είμαι κι εγώ "μπαρουτοκαπνισμένος" του 1974!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φάνη τι παίρνεις αγόρι μου και τα γράφεις αυτά.Εχει διαλύση τη χώρα μέσα σε πέντε χρόνια και μας τον παρουσιάζεις σαν τον καλύτερο ηγέτη.Δυστυχώς για σένα μας τελειώνει σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όσο υποχωρεί η Ελλας, τόσο τα μεμετια θα παίρνουν αέρα.
    πρέπει επιτέλους o Κωστάκης ,ο γιωργακης,η ντορουλα, να χαράξουν κόκκινη γραμμή.
    και να την τηρήσουν.
    Εχθες σκεπτόμουν τα εξής : χάσαμε την Κύπρο πριν 34 χρόνια...πλέων το έχουμε "καταπιεί"….
    ....χάσαμε τα παράλια πριν 9ο+ χρόνια, πλέων τα έχουμε ξεχάσει.
    (και τι έγινε που τους ντουφέκισαν στο Γουδί?)
    για σκεφτείτε πατριώτες ,αν χάσουμε μερικά νησάκια, σε 50 χρόνια δεν θα το έχουμε συνηθίσει και αυτό??
    ερώτηση κάνω!
    αν διαβάζει κανένας πατριώτης ,που έχει @ρχiδι@...,και δύναμη, ας κάνει κάτι να αλλάξει την πορεία του τόπου.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!


    Τσελέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλλους πολιτικούς έχουμε ?? Οχι !!
    Εε, είμαστε χαμένοι από χέρι αν γίνει επεισόδιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O Ελληνισμός δυστηχώς πλήρωσε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με την κατοχή της Κύπρου.Τόσα χρόνια και με τόσο χρήμα που τους έχουν ταϊσει φανερό η μη τι να περίμένουμε από αυτούς τους πολιτικάντηδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπααα,ααα, είναι σφιχτά τα γκέμια, περσότερο από ποτέ... Η πολιτική νομιμοποίησή τους προέρχεται πλέον κατά 90% από την Πρεσβεία, όχι από την ψήφο των κατατρομοκρατούμενων υπηκόων τους. Με το Ισραήλ να έχει τον έλεγχο σε θέματα ενημέρωσης και τεχνολογίας και τους εγγλέζους σχεδόν να μονοπωλούν παιδεία και τον "πολιτισμό". "Φυσικά" γίνονται αυτά με τους "ανθρώπους" τους στα νευραλγικά πόστα. Οι τοπ πράκτορες μάλιστα αμοίβονται από το Δημόσιο με μισθούς δύο και τρεις φορές πάνω από του Παπούλια, βρίσκονται στο απυρόβλητο ως προς την κριτική των κομμάτων και τους ξεχνά όταν δεν τους λιβανίζει ο μέϊνστρημ τύπος και τα μήντια. Πλην Κουρήδων και άλλων μικρότερων εκβιαστων, αλλα γι αυτούς υπάρχουν και οι "Σέχτες", τρομάρα μας. Τι στρατός και τι υπηρεσίες ασφάλειας μπορεί να υπάρξουν σε τέτοια χώρα ? Εσείς ξέρετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με αφορμή την βομβιστική επίθεση των Βάσκων στο Ισπανικό τουριστικό θέρετρο προχτές σκεφτόμουνα ότι όλοι οι λαοί που πιστεύουν δίκαια ή άδικα ότι έχουν προβλήματα ή ανεκπλήρωτους εθνικούς πόθους, με κάποιον τρόπο, δεν εξετάζω εδώ αν είναι θεμιτός ή ηθικός, κάτι κάνουν, ό,τι μπορούν, για να θυμίζουν ότι είναι εδώ, ότι απαιτούν, διεκδικούν δυναμικά, ότι δεν τελείωσε, πολεμούν...ό,τι...ό,τι... Τι να απαριθμήσω; Βάσκους; Ιρλανδούς; Ισραηλινούς; Τούρκους; Παλαιστίνιους; Κούρδους; Ουιγούρους; Κινέζους; Και άλλους, και άλλους...
    Τι έχουμε εδώ; Το πρωτοφανές οι "αριστερές" και οι "κεντροδεξιές" μας ηγεσίες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, σε Ελλάδα και Κύπρο εν αγαστή συνεργασία (εδώ ίσως κάνω και κάποιο λάθος γιατί μου φαίνεται διαπληκτίζονται ποιος θα τουρλοκολιάσει πρώτος αλλά ας μην το κάνουμε θέμα) να ταυτίζονται με τους φασίστες των γύρω γύρω χωρών που λόγω και έργω έχουν πάρει σάρκες μας και θέλουν κι άλλες, να πολεμούν με μανία να υποδουλωθούμε κι άλλο και να συναγωνίζονται ως παρατάξεις ποια θα είναι πιο αρεστή στον επιβήτορα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να έχει πολύ δουλειά με την ανάλυση του σύγχρονου "Ελληνισμού"-Τουρλογλουτισμού...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανωνυμε φιλε 8.06.Εγω φταιω που δεν διευκρινησα οτι ηταν η πρωτη εμπορικη φωτο του χορα,οταν πρωτοβγηκε στο Αιγαιο.Αυτη που σωστα αναφερεις ηταν η πρωτη κρατικη φωτο,ενω υπηρχαν και αλλες ως σισμικ με μαυρο βαμμενο το πλοιο.Αν θελεις λεπτομερειες ευχαριστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΑΙΑΣ 11.59
    ενταξει.λεπτομερειες δεν θελω..ακομα εχω στην μυτη μου...την μποχα που εβγαζε το τουρκοκαραβο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. >Ο Κ Καραμανλης θα ειναι εκει να αγωνιζεται για τον τοπο και το μελλον του λαου.<

    Ρε Φάνη, ο άνθρωπος δήλωσε πως κουράστηκε. Έχεις δει το έργο "Κάτγι κουρασμένα παληκάρια" με τον αξέχαστο Κωνσταντάρα; Αφού, λοιπόν, αυτός έτσι δηλώνει, πώς εσύ βεβαιώνεις τα ανάποδα;

    Αχ αυταί αι κομματικαί υλακαί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας το έχουμε αυτό πρόχειρο διότι -πολύ φοβούμαι- θα μας χρειαστεί σύντομα:

    "Ου καταισχυνώ τα όπλα,
    ουδ' εγκαταλείψω τον προστάτην ω αν στοίχω, αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών, και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.

    Και συνήσω των αεί κρινόντων,
    και τοις θεσμοίς τοις ιδρυμένοις πείσομαι, και ούς τινας άλλους ιδρύσεται το πλήθος εμφρόνως.

    Και αν τις αναιρεί τους θεσμούς ή μη πείθηται ουκ επιτρέψω,
    αμυνώ δε και μόνος και μετά πάντων.

    Και τα ιερά τα πάτρια τιμήσω.

    Ίστορες θεοί
    Αγραυλος, Ενυάλιος, Aρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη"


    Δηλαδή,

    "Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά ούτε θ’ αφήσω μέσα στη μάχη μοναχό το συμπολεμιστή μου μ’ όποιον βρεθώ. Και μόνος και με πολλούς αντάμα για τ’ άγια και για τα ιερά θα πολεμώ γενναία.

    Και την πατρίδα πιο ισχυρή, πιο ωραία και πιο μεγάλη απ’ ό,τι παίρνω σήμερα θα τηνε παραδώσω.

    Και θα υπακούω στους άρχοντες, θα πειθαρχώ στους νόμους σ’ αυτούς κι όσους ομόφωνα ο λαός θε να ψηφίσει.

    Κι ούτε θ’ αφήσω τους θεσμούς κανένας να χαλάσει, μα θα τους υπερασπιστώ και μόνος μου και μ’ άλλους.

    Κι ό,τι ιερό και πατρικό περίσσια θα τιμήσω.

    Ας μου είναι μάρτυρες γι’ αυτά
    η Άγλαυρος κι ο Δίας, ο Ενυάλιος κι η Θαλλώ, η Αυξώ κι η Ηγεμόνη.


    --

    Επιτρέψτε μου να κλείσω αναφέροντας τα λόγια που είπε στον Παπαφλέσσα και τους άλλους πολεμιστές, ο Πιέρρος Βοϊδής - Μαυρομιχάλης πριν από την μάχη στο Μανιάκι (20 Μαΐου 1825): "Ας πάμε λοιπόν ο καθένας στο μετερίζι του και όποιος από μας είναι αύριο ζωντανός, ας ακούει τα μοιρολόγια των γυναικών". Δεν ήταν όμως κανείς ζωντανός να ακούσει τα μοιρολόγια, εκτός από τα όρνια και τ' αγρίμια που απουσία οργανωμένου ελληνικού κράτους, "ανέλαβαν" αυτά να "θάψουν" τους ήρωες νεκρούς.

    --

    Ο Θεός βοηθός λοιπόν και καλό μας βόλι...

    Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
    Λχίας Αλεξ/στής 2α ΜΑΛ - 85Β' ΕΣΟ

    ΥΓ: Από σήμερα καταργώ τα "ανώνυμος" και τα ψευδώνυμα. Όποιος έχει να πει κάτι ας το λέει σαν άνδρας με το θάρρος της γνώμης του και επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.