29/7/09

Κατασκοπικά παιχνίδια της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος…

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας Τούρκος κατάσκοπος συνελήφθη στην Σαμοθράκη με την κατηγορία της κατασκοπείας. Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονταν σημεία υψίστης στρατηγικής σημασίας, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δρόμοι.

Οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες είναι άκρως επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια, διότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του Τούρκου κατασκόπου παρουσίαζαν με λεπτομέρεια στρατιωτικά "μυστικά".Liako.gr

Κατασκοπικά παιχνίδια της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος…
newsblog | Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος αποκάλυψε χθες το taxalia.blogspot.com και είναι σήμερα πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τούρκος συνελήφθη στη Σαμοθράκη, έχοντας στην κατοχή του φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, από συστήματα υποδομών, από δρόμους και σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ίδιος μέχρι τώρα, έχει επαναλάβει οκτώ φορές τη συγεκκριμένη διαδικασία της συγκέντρωσης πληροφοριών και φωτογραφιών και της αποστολής τους σε άτομα που όπως είπε τον είχαν προσεγγίσει για αυτή τη «δουλειά». Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν 500 ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε και 300 φωτογραφίες. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανένα από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους.

6 σχόλια:

  1. Στο σημερινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε ρεπορτάζ για αυτό το θέμα.

    Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ προβάλλονταν πλάνα από "δημοσιογράφους" οι οποίοι είχαν πλησιάσει με αυτοκίνητο σε στρατόπεδο και με videocamera και zoom κατέγραφαν μέσα απο το όχημα (φαίνεται το τζάμι) εικόνες ολόκληρου του στρατοπέδου και ιδιαιτέρως του όρχου οχημάτων.

    Επιτρέπεται; (Προφανώς όχι, ρητορική ερωτηση)
    Τι κυρώσεις υπάρχουν για τους "δημοσιογράφους";
    Τι κυρώσεις υπάρχουν για το κανάλι ;
    Εχει καμία σημασία αν τα πλάνα είναι πλάνα αρχείου ή πρόσφατα; (Προφανώς οχι, ρητορική ερωτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ME TON KATALILO OPLISMO THE PERNA TIPOTA APO TA STENA TON DARDANELION . AFTO EINAI TO NHSH PYRGOS .KATA TA ALA H ELLADA EXEI KI DYO ARXIDIA THN KRHTH KI THN KYPRO.H TOPIKH MOLYNSIS TOU DEKSIOY ORXEOS XREI ARISTOY IATROY OUTOS OSTE H MOLYNSIS NA PERIORISTI KI NA MHN FERI SE AXRISTIA TO ORGANO NA PERIORISTOUN E EPI MEROUS EPIMOLINSIS H THINATON ME TIN EKSALIPSI KATHE MELONDIKIS EPIMOLISIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για δειτε και αυτο...

    http://ofi4nationalists.blogspot.com/2009/07/blog-post_29.html


    καλη ειδηση θα ελεγα,κατι κινειται,αποτρεπτικο σε αυτον τον τοπο.


    Τσελέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαιρόμαστε πού συνελήφθη ένας ή δύο ή δέκα πράκτορες...πόσοι υπάρχουν όμως έχει σκεφτεί κανείς;μιλάμε γιά ΧΙΛΙΑΔΕΣ πράκτορες καί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ελεγχόμενα εξαθλιωμένα δίποδα πού πιστεύουν στά πιλάφια καί τά ουρί μετά θάνατον.ειδικώς άν ο θάνατος προκύψει στό όνομα τού θεού.αλλάχ ουακμπάρ!αλλάχ ουακμπάρ!
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα βγει τωρα η ΥΠΕΞ,

    και θα κατεγγειλει οτι καποιοι προσπαθουν μεθοδευμενα να χαλασουν το καλο κλιμα Ελληνοτουρκικης προσεγγισης που εχει δημιουργηθει εν'οψη κιολας της προγραμματισμενης επισκεψης,

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάντως θα προτείνω ένεκα της καλής γειτονίας να μας δώσει η Τουρκία τι λίστα με τους πράκτορες που έχει φυτέψει στην Ελλάδα ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.