Ο αρθρογράφος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» Τουργκούτ Αφσάρογλου, σε δημοσίευμα του, διερωτάται γιατί το ψευδοκράτος να ονομάζεται «ΤΔΒΚ» και όχι μόνο «Τουρκική Δημοκρατία».Ο αρθρογράφος αναφέρει στο δημοσίευμα του, ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού στα κατεχόμενα είναι από την Τουρκία, η νομισματική του μονάδα είναι η λίρα Τουρκίας, την «πολιτική» του την χαράσσει η Αγκυρα , σε «θέσεις κλειδιά» υπάρχουν εκ Τουρκίας, ο προϋπολογισμός του ψευδοκράτους ελέγχεται από την επιτροπή βοήθειας της Τουρκίας, οι καταθέσεις βρίσκονται σε υποκαταστήματα τουρκικών τραπεζών και οι δέσμες οικονομικών μέτρων είναι έργο της Αγκυρας.
Ο Αφσάρογλου, διερωτάται γιατί να μην αλλάξει ονομασία το ψευδοκράτος αφού όλα που το αφορούν έχουν να κάνουν με την Τουρκία.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» σε άλλο δημοσίευμα της γράφει ότι νεαρός ο οποίος περιφέρονταν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έχοντας στην πλάτη του σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δέχτηκε επίθεση από έποικους.
Ο Κοράϊ Μπασντόγρουλτματζί συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές και ανακρίθηκε
ΣΗΜΕΡΙΝΗ
2 σχόλια:
Ἔτσι εἶναι! Οἱ τίμιοι βρίσκονται παντοῦ. Ὅμως, ὅταν καλοῦσαν τήν Τουρκία οἱ πατερᾶδες του γιά βοήθεια... τί ἔχει νά μᾶς πεῖ γιά αὐτό;
Ἰόλαος
Ιόλαε , μάλλον ότι ξεγελάστηκαν!
Δημοσίευση σχολίου