8/7/09

Σβήνει αμαχητί η... «Ελληνική Δημοκρατία»

"Το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν είναι να πολεμήσεις και να νικήσεις σε όλες σου τις μάχες. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι να κάμψεις την αντίσταση του εχθρού, χωρίς να γίνει μάχη".
Σουν Τζού - Κινέζος φιλόσογος και στρατηγός, 5ος αιώνας π.χ.
Απόσπασμα από το κεφάλαιο "το σπαθί στην θήκη" του μνημειώδους έργου του "Η τέχνη του πολέμου"
Την ίδια ώρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαγγέλει μία ακόμη εξοντωτική για το στράτευμα μείωση της στρατιωτικής θητείας και περιορισμό κονδυλίων για τους εξοπλισμούς την επόμενη πενταετία, η Άγκυρα συνεχίζει να εκδηλώνει το ζωηρότατο ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ρωσικού αντιεροπορικού συστήματος S-400 Triumf!
Πρόκειται για ένα σύστημα, που θα έδιδε στην τουρκική πλευρά την δυνατότητα ελέγχου του εναερίου χώρου των γειτονικών της χωρών, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς...
Η Τουρκία δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Κάθε άλλο. Έχει επιδοθεί σε μία εξοπλιστική φρενίτιδα, άνευ προηγουμένου. Σε συνδυασμό δε, με την προώθηση εκ μέρους της, στιφών εποίκων (όχι απλώς λαθρομεταναστών πλέον) στην Ελληνική ενδοχώρα, η πίεση γίνεται κάτι περισσότερο από ασφυκτική. Μετατρέπεται σε δυνητικώς εκρηκτική!
Η πολιτική των "μηδενικών προβλημάτων" του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβουτόγλου (Δαυιδόγλου) και των "πασάδων" του βεβαίως, έχει την πλήρη υποστήριξη και της κυβέρνησης Καραμανλή ασφαλώς. Μην το παραβλέπουμε διόλου αυτό! Η αδράνεια εκ μέρους μας, είναι ό,τι το καλύτερο θα μπορούσε να ελπίζει και να επιζητά η άλλη πλευρά. Όπου παρατηρείται άλλωστε αδράνεια, εκεί κατόπιν αναπτύσσεται αταξία. Είναι νόμος της φυσικής...

Ασφυκτική πίεση σε όλα τα μέτωπα
Οι Τούρκοι - προσφάτως - κατά την διάρκεια της ασκήσεως EFES ("Έφεσσος") 2009, πέτυχαν της αερομεταφορά στο "πρώτο κύμα" ενός ολόκληρου τάγματος Ειδικών Δυνάμεων σε νησί, χρησιμοποιώντας 52 μεταφορικά ελικόπτερα AS 532 Cougar MK2 και S70 Black Hawk! Επίσης, όπως φαίνεται, προχωρούν στην απόκτηση ενός τουλάχιστον ελικοπτεροφόρου σκάφους, το οποίο θα χρησιμοποιείται και ως αποβατική πλατφόρμα αμφιβίων αρμάτων μάχης αλλά και ως κέντρο συντονισμού αποβατικών επιχειρήσεων.
Στον Έβρο, για πρώτη φορά από το 1922 (!) η Τουρκία, αρχίζει να αποκτά κι εκεί πλεονέκτημα. Έχει ολοκληρωθεί η προώθηση όλων των αρμάτων μάχης Leopard2A4 και M60T SabraIII, καθώς και των τουρκικής κατασκευής αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina T-155.
Το χειρότερο δε, είναι ότι προμηθεύεται - αλλά και κατασκευάζει η ίδια - γέφυρες εφόδου, για να προβεί σε βίαιη διάβαση του ποταμού! Η Τουρκία, ήδη είναι σε θέση να πετύχει την ζεύξη του Έβρου - ταυτοχρόνως - σε τέσσερα διαφορετικά σημεία επί ολοκλήρου του μετώπου.
Τα νέα συστήματα γεφύρωσης που αρχίζει να διαθέτει σιγά σιγά η Τουρκία, προορίζονται για χρήση από τις δυνάμεις που ενεργούν το πρώτο επιθετικό κύμα και συνεπώς χαρακτηρίζονται ως άκρως επιθετικά μέσα.
Εμείς; Δεν έχουμε "κατορθώσει" να προμηθευτούμε ή να παράξουμε ούτε τα απαραίτητα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών για τα δικά μας άρματα μάχης Leopard 2 HEL και Leopard2A4 του Δ΄ Σώματος Στρατού! Οι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες μας -αυτού του τύπου - είναι ως εκ τούτου, μη επιχειρησιακές!
Ο λόγος; Μα η νοοτροπία του υπευθύνου επί των εξοπλιστικών Ευάγγελου Βασιλάκου ασφαλώς, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2008 είπε επί λέξει στον νυν Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό (ΤΘ) Δημήτριο Γράψα, το ανεπανάληπτο: Σιγά κύριε Αρχηγέ, μην γίνει πόλεμος"!...
Και να φαντασθείτε, ότι απευθύνθηκε σε αξιωματικό του όπλου των τεθωρακισμένων! Τα συμπεράσματα, για το που οδεύουμε, δικά σας. Φαίνεται πάντως, πως οι πολιτικάντηδες των Αθηνών, μας παραδίδουν αμαχητί στηνσχηματιζόμενη νέα Οθωμανική "Αυτοκρατορία" και πως οι Τούρκοι στρατηγοί μας κατακτούν με το "σπαθί στην θήκη".

Νικόλαος Μακρής
elkosmos.gr

17 σχόλια:

  1. Η ντροπη ειναι για τον στρατηγους οπου δεχονται να τους ξεφτιλιζουν ανδρικελα οπως ο Βασιλακος και ο καθε κηφηνας του ειδους του..

    Θα τολμουσε να το πει Τουρκος πολιτικος αυτο σε Τουρκο στρατηγο??

    Ας αναλαβει το στρατευμα την ιερη υποχρεωση και αποστολη του να εγγυηθει την βιοσιμοτητα του εθνους..

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο δραματικό το σχόλιο πιστεύω και κάπως υπεβολικό. Εξηγούμαι
    1. Μονίμως η Τουρκία εκφράζει ενδιαφέρον να αγοράσει εκείνο ή το άλλο οπλικό σύστήμα και τις περισσότερεσ φορές δεν τα κάνει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα την πρόθεση της να αγοράσει 150 επιθετικά ελικόπτερα και 1000 άρματα μάχης στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Αυτά τα σχέδια μπήκαν στο συρτάρι και την θέση τους πήραν άλλα πιο λογικά όπως τα 45 επιθετικά ελικόπτερα Τ129 που θα αρχίσουν να παραδίνονται σε δέκα χρόνια, ενώ όσον αναφορά τα άρματα αγόρασε γύρω στα 350 μεταχειρησμένα ΛΕΟ 2 απο την Γερμανία. Βέβαια έχει προχωρήσει στον εκστγχρονισμό μερικών Μ60 και φιλοδοξεί να κατασκευάσει το δκό της άρμα.Αν τα καταφέρει η εισοδός του σε υπηρεσία δεν θα αρχίσει πριν τα τέλη της δεύτερης δεκαετίας το 21ου αιώνα.
    2. όσον αναφορά τους Σ400, δεν νομίζω να πουλήσει Ρωσία το πιο προηγμένο αντιεροπορικό της σύστημα στον κυριότερο ανταγωνιστή της στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου.
    3. Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει πλεονέκτημα στον Έβρο είναι κάπως υπερβολικό. Στο σύγχρονο πεδίο μάχης νικητής έιναι αυτός που θα καταφέρει να αποκτήσει έστω και προσωρινά αεροπορική κυριαρχία πάνω απο το θέατρο των επιχειρήσεων. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν η Τουρκία μπορεί να αποκτήσει αεροπορική υπεροχή πάνω απο τον Έβρο. Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Τα ιπτάμενα ραντάρ, τα σκοπευτικά κράνους, και οι τελευταίες εκδόσεις των Φ-16 και Μ2000 που διαθέτουμε σε συνδυασμό με το ανώτερο έμψυχο δυναμικό μας δίνουν πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού οι καλύτεροι και πιο πιστοί σύμμαχοι των γειτόνων είναι οι Έλληνες πολιτικοί! Πιστοί; σαν σκυλιά! Τηρούν το πρόγραμμα με θρησκευτική ευλάβεια! Μήπως ρε παιδιά τους έταξαν οτι μέτα από τις "ανακατατάξεις" θα τους διορίσουν μόνιμους περιφεριάρχες και αγωνίζονται να το καταφέρουν;;;

    Κάπως έτσι ήταν και επι Τουρκοκρατίας.. Οι προύχοντες έκαναν κουμάντο, αυτοί μάζευαν τους φόρους από το λαό και εδιναν αναφορά στους πασάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχῶς κάθε κράτος ἔχει καλὲς καὶ κακὲς στιγμὲς.
    Ὅταν ὁ λαὸς νομίζει ὅτι μὲ τὴν Τουρκία δὲν πρόκειται νὰ γίνη πόλεμος καὶ ψηφίζει καὶ ἀντιστοίχους ἀντιπροσώπους, τί νὰ πῶ;
    Ἕνα μόνον:
    Κύπρος δὲν ξεχνῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άφερημ, μπρε ανώνυμε 1:15 μμ, δίκιο έχεις. Καλύτερα διορισμένοι μπέηδες της Ρούμελης και του Μοριά και σίγουροι, παρά να κάνουν εκλογές και να τρέμουν τα φυλλοκάρδια τους. Άσε τα λεφτά και τον κόπο του προεκλογικού αγώνα, τις δημοσκοπήσεις, τους Λούληδες και δεν συμμαζεύεται! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει ορισμένες φορές να περιορίζουμε την κριτική μας μέσα στα όρια της λογικής. Όταν λες ότι η Τουρκία κέρδισε την Ελλάδα χωρίς να δώσει μάχη. Εκ των προτέρων θέτεις τα όρια της ήττας και δεν θέτεις τα όρια του αγώνα όπου μπορεί και να κερδίσεις. Δηλαδή δημιουργούμε εξ’ αρχής μία κατάσταση όπου εμείς ως ηττημένοι πρέπει να διαφυλάξουμε ότι μας έχει απομείνει. Απλούστατα δεν είναι έτσι. Όταν λες πως ο αγώνας έχει χαθεί προσπαθώντας να τραβήξεις την προσοχή στις δικές σου θέσεις είσαι το ίδιο λάθος με τον «διεθνιστή» που προσπαθεί συνειδητά να προωθήσει ξένους εθνικισμούς εις βάρος του φανταστικού εθνικισμού του δικού του έθνους. Υπάρχει ένα πολύ λογικό σχόλιο λίγο παραπάνω απ’ το δικό μου διαβάστε το εκεί βρίσκεται η αλήθεια.
    Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία έχει εξαγγείλει και έχει προσπαθήσει πολύ για να ξεφύγει αλλά δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα και δεν θα το καταφέρει ούτε στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή εξ’ αιτίας δικών μας ολιγωριών είχε σημαντικό αεροπορικό προβάδισμα το οποίο όμως τώρα δεν υπάρχει. Ας μην εξυμνούμε άθελά μας την Τουρκία και αδικούμε έτσι τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας. Το να βλέπουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας έχει την δική του χρησιμότητα. Η χρησιμότητα αυτή πάντως δεν είναι για να σκορπάμε πανικό αλλά για να νουθετούμε αυτούς που δεν βλέπουν τους κινδύνους και για να αναπροσαρμόζουμε τις δικές μας αμυντικές απαιτήσεις. Και η Ελλάδα συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλά εξοπλιστικά προγράμματα με πολύ προηγμένους τεχνολογικά εταίρους αλλά αυτό που πρέπει να καταδειχτεί είναι η αναγκαιότητα συνέχισης της προσπάθειας και να μην περάσει μια στείρα μοιρολατρία ότι αυτοί κάνουν τα πάντα και εμείς τίποτα. Πολλά μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Πολλά κάνουμε και εμείς. Το ξαναλέω δεν πάσχουμε ούτε από επιστήμονες ούτε από εκπαιδευμένους χρήστες των όπλων στο μόνο που πάσχουμε είναι στην βούληση να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας και όταν εκθειάζεις άθελά σου τον αντίπαλο ακόμα λιγότερη βούληση σου απομένει. Αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα κάποια στιγμή και αυτό θα γίνει… Ίσως και σύντομα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Ελευθεριε Β. εχεις δικιο, η Τουρκια δεν κερδισε την Ελλαδα χωρις να δωσει μαχη, δυστυχως ομως η Ελλαδα συμπεριφερεται σαν ηττημενη και οπωσδηποτε φοβισμενη.

    Σταυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι λαοι εχουν τους κυβερνητες που τους ταιριαζουν.Μην το ξεχναμε,εμεις ειμαστε υπευθυνοι για ολα,αφου αυτα τα σκουπιδια ψηφιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ελευθέριο Β.

    Λοιπόν, δεν το "εισπράττω" εγώ έτσι.(*) Θεωρώ ότι σωστά είναι αυτά που γράφει το άρθρο (εκτός των οπλικών, τα οποία δεν μπορώ να ελέγξω). Η Τουρκία, ακόμη επί εποχής Σημίτη, είχε υπογράψει με την Ελλάδα αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Ουδέποτε τους σταμάτησε, ακόμη και όταν περνούσε τις χειρότερες οικονομικές της κρίσεις. Η Τουρκία έχει εργοστάσια παραγωγής (κυρίως ανταλλακτικών - κι εμείς αγοράζουμε για την ΠΑ μας) και συμπαραγωγής με ΗΠΑ και Ισραήλ. Από τα 5 δισ. € που θα ξοδέψει τα επόμενα πέντε έτη (όντως φρενήρης κούρσα εξοπλισμών), υπολογίζει τα μισά τουλάχιστον ότι θα εισρεύσουν σε τουρκικά ταμεία.
    Απέναντι σε όλα αυτά τι έχει να δείξει η Ελλάδα; Μείωση της θητείας και περικοπή των εξοπλισμών. Για ποια συμμετοχή σε εξοπλιστικά προγράμματα μιλάς;

    Επιπλέον, σοβαρότατο όπλο των Τούρκων μπορεί να αποδειχθούν οι φουρνιές λαθρομεταναστών, που μας στέλνουν από "απέναντι". Δεν είναι αλήθεια ότι στην Δ. Θράκη αλωνίζουν και το κράτος της Αθήνας δεν βγάζει άχνα; Τι σημαίνει αυτό; Ότι απλούστατα θεωρεί δεδομένη την επιστροφή των συνόρων μας στην Μελούνα (διατί να το κρύψομεν, άλλωστε;).

    Εμείς φροντίσαμε να έχουμε αξιόπιστους συμμάχους στο εσωτερικό της Τουρκίας (π.χ. τους Κούρδους); ΟΧΙ, αντιθέτως μάλιστα.

    Άρα, είναι θέμα ρεαλισμού και όχι ηττοπάθειας. Αυτή την τελευταία βέβαια μάς την καλλιεργούν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, αλλά και η αριστερίστικη ιντελιγκέντσια των Λιακορεπουσαίων.

    (*) Αναφέρομαι στην φράση σου "Εκ των προτέρων θέτεις τα όρια της ήττας και δεν θέτεις τα όρια του αγώνα όπου μπορεί και να κερδίσεις." Με τέτοια χάλια και τέτοιο ηθικό, με τα μισά και παραπάνω παιδιά να αποφεύγουν την στράτευση όπως ο διάβολος το λιβάνι, πώς θα κερδίσεις; Χρειαζόμαστε άλλους ηγέτες και πολλά χρόνια για να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν και μας αξίζει. Άλλως, χαιρέτα μου τον πλάτανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχως η Τουρκια συμπεριφερεται σαν νοικοκυρης και εμεις σαν διαλυμενο κρατος.Αυτο ισχυει παντου.Στα σχολεια στα πανεπιστημια στο στρατο στις επενδυσεις στην βιομηχανια.......παντου.Και εμεις το αγνοουμε.Θα αιφνιδιαστουμε απο αυτα που θα συμβουν. CHRISDOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι, ο συντάκτης του άρθρου αποτυπώνει με ακρίβεια αυτό που όλοι βιώνουμε. Εκφράζει την αγωνία του και καλεί έμμεσα σε ανάληψη δράσης. Κρούει κώδωνα κινδύνου. Όσοι διαθέτουν αυτιά, ακούν. Για τους άλλους, ισχύει το περίφημο: "Ου με πείσεις καν με πείσεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμος 11:57

    Ακούμε ναι, αλλα τι να κάνουμε...;

    Η πλειοψηφία του λαου κοιμάται, και τα μέσα ενημέρωσης τους αποβλακώνουνε αντί να τους πληροφορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω παω ν' αγορασω κανα τζιπ.Το ΚΩΛΟνακι ειναι αδιαβατο διχως αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμος 10 Ιουλίου, 10:29 πμ

    Πολύ περίεργο το ότι διαβάζεις άρθρα σαν κι αυτό στον "Ινφογνώμονα" φίλε συναναγνώστη. Αν ο σκοπός σου είναι να αγοράσεις τζιπ για να διαβείς το ΚΩΛΟνάκι, γιατί "σπαταλάς" τον πολύτιμο χρόνο σου εδώ; Αν το έγραψες ειρωνικά, καλό! Υπάρχουν πάντως πολλοί, που δεν συγκινούνται από τέτοια καταναλωτικά "αγαθά". Διάγουν σπαρτιάτικο βίο και αγωνίζονται για τα Εθνικά μας Δίκαια, όπως μπορεί ο καθένας...

    Όσο για τον φίλο που αναρωτήθηκε για το τι να κάνουμε, ένα μόνο πράγμα σε αυτό το στάδιο: ΔΙΑΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ανώνυμος 10 Ιουλίου, 10:29 πμ

    Πολύ περίεργο το ότι διαβάζεις άρθρα σαν κι αυτό στον "Ινφογνώμονα" φίλε συναναγνώστη. Αν ο σκοπός σου είναι να αγοράσεις τζιπ για να διαβείς το ΚΩΛΟνάκι, γιατί "σπαταλάς" τον πολύτιμο χρόνο σου εδώ; Αν το έγραψες ειρωνικά, καλό! Υπάρχουν πάντως πολλοί, που δεν συγκινούνται από τέτοια καταναλωτικά "αγαθά". Διάγουν σπαρτιάτικο βίο και αγωνίζονται για τα Εθνικά μας Δίκαια, όπως μπορεί ο καθένας...

    Όσο για τον φίλο που αναρωτήθηκε για το τι να κάνουμε, ένα μόνο πράγμα σε αυτό το στάδιο: ΔΙΑΔΟΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ....
    ΧΑΙΡΕΤΑΙ

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ 1=20
    ΙΣΩΣ ΚΑΙ 1=30
    ΟΠΟΥ 1 ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΠΟΥ 20,Η 30, ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ....ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΝΟΩ...ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ...
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ....
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.