2/7/09

Μπαρό: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελλάδας από τους λαθρομετανάστες

Την ανάγκη ουσιαστικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου, που δέχονται μεγάλες πιέσεις από τα κύματα των λαθρομεταναστών, επισήμανε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος επίτροπος, που επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα ελληνικά κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, δήλωσε ότι, πράγματι, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τις μαζικές αφίξεις των λαθρομεταναστών και τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν οι υποδομές υποδοχής των αιτούντων άσυλο, υπενθυμίζοντας, ότι υποσχέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και μια πιο εντατική διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματέυσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ο Μπαρό δήλωσε πως θα πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στην εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής, αλλά κυρίως στην ανάγκη καλύτερων ελέγχων στις τουρκικές ακτές, από όπου οι λαθρομετανάστες περνούν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

«Υπάρχει κίνδυνος να αποσταθεροποιηθεί η ελληνική δημοκρατία από ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος, τονίζοντας ότι στον έλεγχο των τουρκικών ακτών θα συμβάλει η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή Frontex, αλλά, θα πρέπει να βοηθήσει και η Τουρκία.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Μπαρό τόνισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στους σωματέμπορους, οι οποίοι διακινούν ανηλίκους. Για το λόγο αυτό, τόνισε πως η ΕΕ θα πρέπει να φανεί πιο αυστηρή με την Τουρκία, αλλά παράλληλα να τη βοηθήσει να συνάψει συμφωνίες επανεισδοχής με το Πακιστάν και ενδεχομένως, με άλλες χώρες της Ασίας.

ΝΕΑ

5 σχόλια:

  1. Οι όποια επιτήρηση για να είναι αποτελεσματική πρέπει να γίνεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων αλλά και επί της τουρκικής ακτής. Αν θέλουμε να μιλάμε για σοβαρά μέτρα αστυνόμευσης πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση για αστυνόμευση της FRONTEX εντός της τουρκικής επικράτειας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία από την στιγμή που οι λαθρομετανάστες θα επιβιβαστούν στα μέσα που θα τους μεταφέρουν απέναντι. Εφόσον οι τουρκικές αρχές έχουν αποδειχτεί ανίκανες να ελέγξουν την κατάσταση η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Τουρκία με δικές της δυνάμεις να αστυνομεύσει τις ακτές της αποτελεσματικά κάτι που δεν κάνει τώρα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελευθέριος Β.

    εχεις δικιο συμφωνα με τους ισχυοντες κανονες ,

    ΑΛΛΑ

    μια περιφερειακη υπερδυναμη για ποιο λογο να δεχτει να της αστυνομευουν τις ακτες ξενοι οργανισμοι ?

    αυτο δεν θα το δεχονταν κανενα ανεξαρτητο κρατος ποσο μαλλον η τουρκια ,

    ισα ισα ειναι και αυτο ενα επιχειρημα για να συνεχιστει η ενταξιακη της πορεια ,

    αν οχι σιγουρα θα μελετα πως θας αξιοποιησει αυτη τη ροη και οικονμικα και ισως και επιχειρησιακα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τούρκοι είναι μάγκες, οφείλουμε να το παραδεχτούμε και ας μην μας αρέσει.
    Bγάζουν του κόσμου τα χρήματα από την παράνομη διακίνηση τον λαθρομεταναστών, μεταφέρουν τα ναρκωτικά τους δίχως κανέναν κίνδυνο και αποσταθεροποιούν με αυτόν τον τρόπο και τον εχθρό τους!

    Και εμείς τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι περισσότεροι συν-εταιροί μας στην ΕΕ δεν έχουν το δικό μας πρόβλημα και επίσης εφαρμόζουν τους νόμους με το νί και με σίγμα.Η αστυνομίες τους δεν έχουν τα ψευτοκόμπλεξ των δικών μας και μάλλον απολαμβάνουν περισσότερη δημοκρατία από εμάς.Την οποία δημοκρατία την έχουμε εξευτελίσει όσο περισσότερο μπορούσαμε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με τόσους πολλούς νόμους και παραγράφους από τις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες..παρα ταύτα είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν εφαρμόζουμε κανέναν και αν υπάρξει κάποιος που μπορεί και να εφαρμοστεί μερικώς είναι μόνο κατα το δοκούν.
    Η αποσταθεροποίηση ήδη έχει αρχίσει εδώ και καιρό και γίνετε τώρα αυτοί ανακάλυψαν την Αμερική ... Αυτή η χώρα πάει στον αυτόματο πιλότο εδώ και κάτι χρόνια...Σε λίγο θα είναι ο σωζων ευατό σωθείτω.
    Η Ελλάδα θα γίνει όπως και η ΓΙουγκοσλαβία και αν όχι τώρα ή αν φαίνεται σε πολλούς σαν ταινεία επιστημονικής φαντασίας αυτό που λέω το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δουν τα γεγονότα απ'αρχής τους 2000 και εντευθεν.
    Λυπάμαι που το λέω αλλά σαν λαός είμαστε ως επί το πλείστον παρτάκιας και ωχ αδερφιστής με αποτέλεσμα να ψηφίζουμε με βάση το ίδιον συμφέρον .Αυτό μας δίνει τις κυβερνήσεις που έχουμε και αποτελούνται από αδιάφορους , άσχετους,προδότες, κλέφτες, παρτάκιδες ...Οσο δε για τα εθνικά θέματα τα όποία είναι πιο σοβαρά απ' οτιδήποτε υπάρχει διότι ως γνωστόν χωρίς έθνος δεν έχεις τίποτα , εε εκεί γίνετε το μεγάλο παζάρι.
    Οσο δεν ξεσηκώνεται ο Ελληνας από το καναπέ του να γίνει εδώ ότι γινόταν τότε με τα συνδικάτα των οικοδόμων άκρη δεν θα βρεθεί.
    Αν νομίζουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να κάνει κάτι είμαστε γελασμένοι τα χέρια τους όσων δεν είναι δεμένα δεν έχουν την δύναμη.Αν την αφήσουν ελεύθερη μπορεί και να τα καταφέρει...
    ΄Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.