14/7/09

Η Ευρώπη ανθίσταται σθεναρά στον εκτουρκισμό!

Το ΕΔΑΔ σώζει την τιμή της Ευρώπης και δείχνει το δρόμο σε Ελλάδα και Κύπρο

Του Σάββα Καλεντερίδη
Σε πολλούς στην Ευρώπη και σε ορισμένους στην Ελλάδα είναι γνωστός ο στόχος της Τουρκίας για εκτουρκισμό της Ευρώπης είτε μέσω της μετανάστευσης, είτε μέσω της επιβολής τουρκικών πολιτικών κριτιρίων στο νομικό πολιτισμό και τις δικαστικές διαδικασίες της Ευρώπης, είτε μέσω της επιβολής των όρων και των κριτιρίων της Άγκυρας στη διαδικασία της εισόδου της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσον αφορά την πρώτη μέθοδο που ακολουθεί επί δεκαετίες η Άγκυρα, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, γνωστός και ως ο πολιτικός νονός του βαθέος κράτους στην Τουρκία, ο στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινότητας δέκα εκατομμυρίων Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη, η οποία θα λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της Άγκυρας στα εθνικά κράτη, αλλά και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτκή αυτή της Άγκυρας αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο, όταν σε πρόσφατο ταξίδι του ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία, ενώπιον της Άγγλεας Μέρκελ, το σεβασμό των δικαιωμάτων των Τούρκων της Γερμανίας και συγκεκριμένα ζήτησε τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στη Γερμανία, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας είναι ιερό και ότι η παραβίασή του συνιστά έγκλημα. Η συγκεκριμένη δήλωση του Ερντογάν προκάλεσε την έντονη δυσφορία της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ ανέδειξε και την υποκρισία της Άγκυρας, η οποία διεκδικεί δικαιώματα για τους Τούρκους μετανάστες στην Ευρώπη, τη στιγμή που καταπατά και στερεί τα ίδια ακριβώς δικαιώματα από τους αυτόχθονες λαούς που κατοικούν στην ίδια τους τη χώρα.
Ένας άλλος τρόπος μέσω του οποίου επιδιώκεται ο εκτουρκισμός της Ευρώπης, είναι οι συνεχείς προσπάθειες της Τουρκίας να ακυρώσει τον νομικό πολιτισμό της Ευρώπης, προσπάθειες που επικεντρώνονται στην αποφυγή υλοποίησης των καταδικαστικών αποφάσεων που αφορούν σφετερισμό περιουσιών ελληνοκυπρίων από Τούρκους ή Άγγλους, σφετερισμός που γίνεται υπό την υψηλή προστασία της Άγκυρας, δια των στρατευμάτων κατοχής που συνεχίζουν να παραμένουν στην Κύπρο.
Πρόσφατα μάλιστα η Τουρκία υπέβαλε αίτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για παραπομπή στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου 12 προσφυγών Ελληνοκυπρίων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της, αίτημα που απορρίφθηκε αρμοδίως.
Ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη πολύ σημαντική, είπε ότι «επιβεβαιώνεται η υφιστάμενη γραμμή του ΕΔΑΔ, ότι δηλαδή η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, που έχουν την περιουσία ή την κατοικία τους στα κατεχόμενα». Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία θα κληθεί να καταβάλει τις αποζημιώσεις, μετά την επιδίκασή τους από το ΕΔΑΔ, ίσως και εντός του Καλοκαιριού.
Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου έρχεται να ενισχύσει τις θέσεις εκείνων που επιμένουν ότι η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. εισάγει νέες παραμέτρους στο Κυπριακό και ισχυροποιεί τις ελληνικές θέσεις και ότι ακριβώς αυτές οι νέες παράμετροι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη στρατηγική εποίλυσης του Κυπριακού, μια στρατηγική που θα έχει σαφώς κατεύθυνση ευρωπαϊκή και θα απομακρύνεται από τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου και από λογικές τύπου Ανάν.
Την ίδια στιγμή, η συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ ενισχύει τις θέσεις εκείνων που πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θα πρέπει να συνδεθεί άμεσα και στενά με μόνιμου χαρακτήρα νομικές και πολιτικές προσαρμογές της Τουρκίας προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να απαιτηθεί η συμμόρφωση της Τουρκίας με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας, την άνευ όρων αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την άρση της απειλής πολέμου και την αναγνώριση της κυριαρχίας της Ελλάδος στο Αιγαίο.

13 σχόλια:

  1. Αχ Ευρώπη, τέτοια κάνεις και κοιτάζονται εδώ με αμηχανία οι εσκυμμένοι...δεν ξέρουν τι να κάνουν, πώς να δικαιολογηθούν στον επιβήτορα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Ντόρα; Τί κάνει η Ντόρα; Δεν θα βγεί να καταδικάσει την απόφαση του ΕΔΑΔ; Να πει πως είναι σταθερή σύμμαχος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας;

    Ή θα αφήσουν τον Τρεμόπουλο να κάνει έτσι το ευρωκοινοβουλευτικό του ντεμπούτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἐὰν νομίζουν οἱ τοῦρκοι ὅτι θὰ κάνουν ὅτι θέλουν στὴν Εὐρώπη, εἶναι πολὺ γελασμένοι.
    Οἱ εὐρωπαῖοι ἔδιωξαν τὸ 14ο αἰῶνα τοὺς ἄραβες, δὲν θὰ κωλώσουν στοὺς τούρκους.
    Αὐτὲς τὶς ἐξελίξεις ἂς τὶς βλέπουν οἱ δικοί μας πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε συνδιασμό αυτό, η Ευρώπη πρέπει να φτιάξει μια αμυντική μηχανή και βιομηχανία που να μπορεί να αμύνεται και να μην εξαρτάται άμεσα από άλλους παράγοντες. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε ανταλλακτικά για τα φ16 από την τουρκία. Συνχρόνος θα πρέπει να δει το συμφέρον της στα βαλκάνια. Επίσεις δεν ξέρω αν η Αγγλία θέλει να είναι στην ενωνένη ευρώπη και αν θέλει να υπάρχει? Στη θράκη πρέπει να γίνει υποχρεωτική εκπαίδευση, για ολόκληρη την μουσουλμανική μειονότητα, ελληνική και να καταργηθούν τα θρησκευτικά δικαστήρια (αλλοστε κανένας στην ευρώπη δεν προκειται να αντιδράσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀπαράδεκτο, θά κάνουν ὅ,τι μποροῦν οἱ ἐδῶ τουρκολάγνοι νά τά δώσουν ὅλα στήν Τουρκία πρίν ἔρθει ἡ Εὐρώπη καί τῆς τραβήξει τό αὐτί. Αἶσχος. Μᾶς δίνουν τό καρπούζι καί τό μαχαίρι καί μεῖς πετᾶμε τό καρπούζι στό κεφάλι μας, ἐνῶ τό μαχαίρι τό μπήζουμε στήν καρδιά μας.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλεντερίδη με εκπλήττεις: Στα πενηνταφεύγα σου και μετά από 25 χρόνια στον Στρατό, σκέπτεσαι χριστιανικά, αγνοώντας τα διδάγματα του Θουκυδίδη. Οι Τούρκοι είναι ισχυρότεροι κι αργά ή γρήγορα θα μας ++++. Εμείς είμαστε μαλακοπίτουρες "ανθρωπιστές" (εκεί οδήγησαν έναν αυτοκρατορικό Λαό όπως οι Ελληνες, οι μαζοχιστικές διδασκαλίες του αποτυχημένου Εβραίου Ραββίνου Ιησού Χριστού), οι γυναίκες μας γίνανε +++++ κι αρνιούνται να γεννήσουν Ελληνόπουλα. Όλα τα άλλα που μας γράφεις, είναι χριστιανικές ++++, απ' αυτές που κατανάλωναν οι Ρωμηοί λίγο πριν το 1453.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις
    Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 2:23 μμ

    Απέρριψε το ΕΔΑΔ αίτημα της Τουρκίας για επανεκδίκαση προσφυγών Ε/κ
    Το ΕΔΑΔ αναμένεται να προχωρήσει στην επιδίκαση αποζημιώσεων.

    Λευκωσία: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για παραπομπή στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου 12 προσφυγών Ελληνοκυπρίων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της.

    Ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, «διότι επιβεβαιώνεται η υφιστάμενη γραμμή του ΕΔΑΔ, ότι δηλαδή η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων, που έχουν την περιουσία ή την κατοικία τους στα κατεχόμενα».

    Πρόσθεσε ότι τώρα το ΕΔΑΔ θα προχωρήσει στην επιδίκαση των αποζημιώσεων για τη διαπιστωθείσα παραβίαση και αυτό θα γίνει είτε με τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον του Δικαστηρίου είτε με επιπρόσθετα στοιχεία που μπορεί να ζητήσει.

    Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι η απόφαση για τις αποζημιώσεις θα ληφθεί μετά το καλοκαίρι.

    Το σχόλιο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Η Τουρκία επιδεικνύει απροθυμία να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας την πρόσφατη θέση της εξ’ υπουργών επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη στάση της Τουρκίας.

    «Εχουν εκδικαστεί διάφορες προσφυγές ενάντια στην Τουρκία και υπάρχουν και αποφάσεις και σε ατομικές προσφυγές αλλά και σε διακρατικές προσφυγές και υπάρχει και η πρόσφατη εκτίμηση που έχει γίνει σε ό,τι αφορά τη στάση της Τουρκίας ότι δεν έχει εφαρμόσει αποφάσεις του ΕΔΑΔ, είτε πλήρως, είτε μερικώς», είπε.

    Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι αποφάσεις και οι διαδικασίες υπάρχουν και ''αυτός που δείχνει να είναι απρόθυμος να τις εφαρμόσει είναι η ίδια η Τουρκία''.

    Ο κ. Στεφάνου είχε κληθεί να σχολιάσει το γεγονός ότι το ΕΔΑΔ απέρριψε δύο αιτήματα της Τουρκίας σε σχέση με ε/κ προσφυγές.

    Το πρώτο αίτημα της Τουρκίας ήταν όπως παραπεμφθούν στην ολομέλεια του ΕΔΑΔ 12 προσφυγές Ελληνοκυπρίων, για τις οποίες το ΕΔΑΔ έλαβε καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Τουρκίας τον χειμώνα.

    Το δεύτερο αίτημα αφορούσε παγοποίηση 20 ε/κ προσφυγών, οι οποίες κηρύχθηκαν ήδη παραδεκτές από το ΕΔΑΔ. Η Τουρκία ζητούσε όπως παγοποιηθούν και εξεταστούν μετά την εκδίκαση των οκτώ πιλοτικών υποθέσεων τις οποίες το Δικαστήριο έχει καταδείξει ως πιλοτικές για το θέμα της «επιτροπής αποζημιώσεων».

    Και τα δύο τουρκικά αιτήματα απορρίφθηκαν από το ΕΔΑΔ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 14 Ιούλιος 2009 5:40 μμ


    αυτο να λεγετε,εχουνε κι αυτες μεγαλη μεριδα ευθηνης...τι ειναι κι αυτο το πραγμα ρε παιδια!δε θελουνε να κανουνε παιδια εχουνε τρελαθει...θελουνε να ζησουνε λεει τη ζωη τους..την ελευθερια τους..κι αυτες που καλου κακου κανανε τελος παντων παιδι κ λοιπα κοιτανε να το ξεφορτοθουνε η το θεωρουν βαρος στη καλυτερη περιπτοσει και απο πριν ακομα γενηθει εχει δημιουργιθει μια εχθρα με το εμβρυο γιατι θα χασει η κυρια το φοβερο και περιβοητο καφε της!!!και σου παραγγελνει ο κυριος πραγματα να του πας στο σπιτι και ειναι η κυρια εκ των αθηνων στο πρωτο οροφο..στο μπαλκονι εξοχικου στο νησι..διαβαζει περιοδικο..νταλη κουαλε με τη πρωταγωνηστρια του ταδε βραζιλιανικου (και παντα στα πλαισια που απαιτουν το life style και οι ενδηξεις για το πως πρεπει να ειναι η ζωη μας και ποιες οι πρωτερεοτιτες μας των πρωϊναδικων-μεσημεριαναδικων καραπου..ν.ρων που εχουνε πλημηρισει τα μμε και τις κανουνε πλυση εγκεφαλου ολοι μερα,αρναουτογλοι,μικρουτσικοι,θρασκιες και πληθος αλλων) και σου ανοιγει τη πορτα η φιλιπινεζα με δυο μωρακια αγκαλια!!!!τα μωρα αναγνωριζουν για μυροδια μανας τη μυροδια του στηθους της φιλιπινεζας και οχι της μανας τους!!**#$@#!!και ο κυριος καμαρονει...#*#** αντι να της ριξει δυο κλοτσιες και να τα κανει λιμπα ολα!!!

    dks larisa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν ανθισταται καμια ευρωπη.
    οι σαπιες παρακμιακες κοινωνιες της ευρωπης ειναι πολυ χειροτερες και απο τη δικη μας...
    εδω στη γερμανια επισημως οι τουρκοι ειναι 4 εκ.
    ανεπισημως πηγες του npd τους υπολογιζουν αλλους τοσους.
    αρα ειναι ηδη 10 εκ. τουρκοι αυτη τη στιγμη στην ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγαλώσαμε με τη νοοτροπία ότι όλες οι άλλες χώρες μας φθονούν και μας πολεμούν είτε διότι είμαστε ορθόδοξοι είτε γιατί κάναμε τον πιο λαμπρό πολιτισμό.Συμφωνώ ότι όντως εμάς τους Έλληνες δε μας πάνε και πολλές φορές μας δημιουργούν προβλήματα.Αλλά πατριώτες αν δε συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο ως σύνολο μπορούμε να πάμε μπροστά και όχι με το να βγάζουμε τα μάτια μεταξύ μας τότε μια ζωή θα σερνόμαστε όπως έλεγε και ο γέρος του μοριά.
    Και του Χρόνου με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ ανώνυμε 14/7 5:40 είναι πολύ εύκολο μονίμως να φταίει κάποιος άλλος για το κατάντημά μας ...Δεν φταίμε εμείς αλλά ο Χριστός και αυτοί που τον ακολούθησαν και δίδαξαν τα διδάγμάτά του κλπ κλπ δλδ αν δεν ήταν ο Χριστός σε μάς και ήταν ο Βούδας ο Μωάμεθ? Δλδ τι θέλεις να πεις ότι δεν έχουμε μυαλό να κρίνουμε και να αποφασίσουμε να επιλέξουμε να απορίψουμε να συνδυάσουμε ? Αν εννοείς αυτό καλά μας κάνουν..Και άρα υποστηρίζεις ότι και οι Τούρκοι που ακολουθούν πιστά τις διδαχές του Μωάμεθ είναι το ίδιο ..Αν πάλι δεν το εννοείς τότε μάλλον κάπως λανθασμένα το εξέφρασες.
    Το να πιστεύεις σε κάτι , σε ό,τι δεν σημαίνει ότι απεμπολείς την κρίση και την κριτική εκτός αν βολεύει αυτή η αντιμετώπιση στην δικαιολογία της μη αντίδρασης και της αντιμετώπισης ως κιοτής.
    Ανώνυμε 14 Ιούλιος 2009 10:04 μμ
    Συμφωνώ με ότι λες παρά το γεγονός ότι είμαι γυναίκα όμως θα το προσυπογράψω αν μου εξηγήσεις γιατί έγιναν έτσι όπως έγιναν ?
    Μήπως γιατί υπάρχουν κάποιοι άντρες που δεν σκέφτονται με τον εγκέφαλο αλλά με τον ανεγκέφαλο , μήπως γιατί όπως και οι άντρες μπήκαν στην λογική του υπερκαταναλωτιμού; Μη ξεχνάμε κάποτε οι άντρες ήταν το άλφα και το ωμέγα που θα έπρεπε να έχουν το καλύτερο αμάξι το καλύτερο κουστούμι το καλύτερο γενικά και η γυναίκα ακολουθούσε.Τώρα πια κάνει ακριβώς το ίδιο και η γυναίκα και αυτό ενοχλεί. Το αν λοιπόν υπάρχουν γυναίκες π....νες είναι γιατί κάποιοι άντρες πάνε μαζί τους και τις ψάχνουν, αν υπάρχουν γυναίκες που κοιτάνε την παρτη τους και την ομορφιά τους είναι γιατί υπάρχουν κάποιοι άντρες που θέλουν να έχουν αυτές τις γυναίκες δίπλα τους. Δυστυχώς όλοι ψάχνουν τον άντρα και την γυνάικα της διαφήμισης του becel .Αυτή στην πέννα ντυμένη και φτιαγμένη κούκλα κορμάρα και πάντα χαμογελαστή στην κουζίνα να φτιάχνει πρωινό σε ένα σπίτι τουλάχιστον βίλλα με δυο παιδιά παναγίες στο τραπέζι να περιμένουν με ένα χαμόγελο αστραφτερό και έναν μπαμπά εξίσου κούκλο αθλητικο΄με το καλίτερο χαμόγελο και την καλύτερη δουλεια κινητό κλπ κλπ .Αρα λοιπόν δεν είναι θέμα άντρας γυναίκα είναι θέμα κρίσης και κριτικής....Δεν έχει φύλο το μυαλό για να λειτουργήσει έχει απλά την θέληση και μόνο ...
    Κλείνοντας για το συγκεκριμένο θέμα θα πω το απλό δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε τίποτα υπάρχει θέληση για να βρεθεί η λύση και εθελοτυφλία σε ίδιον συμφέρον.
    Χριστίνα
    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟΥ "ΟΥΙΓΟΥΑΡΟΣ".?
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.