17/7/09

Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία


ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΟΜΠΑΜΑ: ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-«ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Η Ελλάδα έχει περάσει σε «δεύτερη μοίρα» στον αμερικανικό σχεδιασμό και όλο το βάρος και η προσοχή έχουν στραφεί αποκλειστικά στην Τουρκία προς ζημία, φυσικά, των ελληνικων εθνικών συμφερόντων.
Ετσι, κάπως, συνοψίζεται από ανώτατο Αμερικανό παράγοντα, η ουσία της πολιτικής Ομπάμα στα ελληνοτουρκικά, η οποία, κατ' αυτόν, σκιαγραφείται ανάγλυφα και με τη δέουσα επιχειρηματολογία σε απόρρητο κείμενο-ντιρεκτίβα, των αρχών του έτους και αντανακλάται στις μέχρι τούδε ενέργειες της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, για την αποτροπή παράπλευρων απωλειών από τυχόν ελληνικές αντιδράσεις (σ.σ. Βάση Σούδας, αντιαμερικανισμός, Ελληνοαμερικανοί κ.λπ., φέρεται να δόθηκε εντολή σε όλους τους «επικοινωνιακούς δίαυλους» προς την Αθήνα, να μεταφέρουν το μήνυμα πως «η αυξημένη προσοχή προς την Αγκυρα» (σ.σ. κάτι που έμελλε να φανεί) δεν πρόκειται να 'ναι επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο ανώτατος Αμερικανός παράγων πιστεύει ακράδαντα πως η Αθήνα θα πρέπει ν' αντιδράσει στον «δόλιο» σχεδιασμό της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και να «διεκδικήσει» ανταλλάγματα...

Ρόλος κομπάρσου στην Ελλάδα Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτεται εγκύρως, οι βαθύτεροι σχεδιασμοί της εξωτερικής πολιτικής Ομπάμα βάζουν την Ελλάδα στο περιθώριο μέχρι νεωτέρας και δίνουν «άμεση και ύψιστη προτεραιότητα» στη γείτονα Τουρκία, γιατί «έτσι και μέσω αυτής μπορούν να εξυπηρετηθούν στο έπακρον» τα αμερικανικά συμφέροντα.

Κατά την παρεχόμενη ερμηνεία, οι Αμερικανοί θέλουν την Ελλάδα σε ρόλο «κομπάρσου» στις μέσω Τουρκίας προωθούμενες επιδιώξεις τους, και αυτό σημαίνει πως στο όνομα μιας «σχετικής ηρεμίας στην περιοχή» η Αθήνα θα γίνει αποδέκτης αυξανόμενων αμερικανικών πιέσεων για να «τα βρει με την Τουρκία» και με όρους -εξυπακούεται- επιζήμιους για τα ελληνικά συμφέροντα, γιατί διαφορετικά η Αγκυρα δεν θα ενδώσει σ' εκείνα που της ζητά η Ουάσιγκτον.

Κατ' ελάχιστον, οι αμερικανικοί σχεδιασμοί θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι για την πεμπτουσία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που αφορά την Τουρκία, γιατί αυξάνουν εις πολλαπλούν τις σοβινιστικές εξάρσεις της γείτονος, η οποία, με τις πλάτες της υπερατλαντικής συμμάχου της και υπ' αυτές τις συνθήκες, θα επιδιώξει τα μέγιστα δυνατά οφέλη στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και στο Πατριαρχείο, και θα συνεχίσει την τακτική της στη Θράκη και στη λαθρομετανάστευση.

Συνεπώς, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το ελληνικό ΥΠΕΞ ότι παρά τις ασαφείς συστάσεις (σ.σ. μάλλον ρητορία) Γκόρντον του Αμερικανού βοηθού ΥΠΕΞ, προς την Αγκυρα για να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά στο Αιγαίο (σ.σ. «Καθημερινή» 5/7/09), η Αγκυρα συνεχίζει με εντατικότερο ρυθμό τις υπερπτήσεις πάνω από τα κατοικημένα νησιά, γιατί «βλέπει χάσμα» μεταξύ της αμερικανικής ρητορείας και των αμερικανικών πράξεων.

24 Ιανουαρίου: το κείμενο - ντιρεκτίβα Σύμφωνα με παρασχεθείσες πληροφορίες, οι αμερικανικές μεθοδεύσεις του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης Ομπάμα ακολουθουν πιστά ένα απόρρητο σχέδιο δράσης που, όπως λέγεται, υπό μορφή ντιρεκτίβας, και με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2009 (σ.σ. τέσσερις μέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων Ομπάμα), παρεδόθη σαν «τυφλοσούρτης» της νέας πολιτικής στους επικεφαλής του επιτελείου Εθνικής Ασφάλειας (Κλίντον, Τζόουνς και Γκέιτς) για τα περαιτέρω...

Οπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο κείμενο υψηλής πολιτικής στις προτεραιότητες της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί παρά να τυγχάνει της απόλυτης γνώσης και έγκρισης του Αμερικανού προέδρου και να φέρει τις «ευλογίες» του.

«Εχουν αποφασίσει να βάλουν την Ελλάδα "κατά μέρος" (..."to put Greece aside"...) και να ρίξουν το βάρος στην Τουρκία για τα επόμενα 2-3 χρόνια, με τη λογική πως "χρειαζόμαστε την Τουρκία... για τον μουσουλμανικό κόσμο"...», αποκαλύπτει ο ανώτατος Αμερικανός παράγων που μίλησε ελεύθερα στην «Ε», αφού προηγουμένως είχε εύλογα και κατά ιδιότυπο τρόπο, διασφαλίσει την ανωνυμία του.

Στο συγκεκριμένο απόρρητο κείμενο που θεωρείται η «μητέρα» όλων των έκτοτε ενεργειών, λέγεται πως καταγράφονται (σ.σ. προφανώς μέσα σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο αξιολόγησης της αμερικανικής πολιτικής με άξονα την Τουρκία), οι αρκούντως ευνοϊκές διαθέσεις και συστάσεις για τη γείτονα, μάλιστα σε τέτοιο βάθος και έκταση, που προκαλούν «αγανάκτηση», κατά τον ενημερωμένο παράγοντα, ο οποίος εύλογα και με τον «τρόπο» του, θέλησε να κρούσει τον κώδωνα κινδύνου και να στείλει ένα μήνυμα προειδοποίησης προς την Αθήνα για τη διπλοπροσωπία του επιτελείου εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Ομπάμα.

Αρχικές απορίες και υπόνοιες της «Ε» για τον τρόπο δράσης και σχεδιασμό του επιτελείου Ομπάμα για τον εναγκαλισμό της Τουρκίας στους πρώτους κιόλας μήνες της νέας κυβέρνησης βρήκαν την απάντηση τους το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου όταν, κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες, ήλθε στην προσοχή της «Ε» η ύπαρξη του απόρρητου κειμένου της 24ης Ιανουαρίου, το περιεχόμενο του οποίου έριχνε άπλετο φως στις αμερικανικές κινήσεις.

Περαιτέρω, δε, από νεότερες συγκλίνουσες εκτιμήσεις προκύπτει πως το απόρρητο εκείνο κείμενο, που σημειωτέον συντάχθηκε καθ' ομολογίαν ενος εκ των συντακτών του, με τη συμβολή παλαιών και νέων ανώτατων Αμερικανών αξιωματούχων της μεταβατικής εκείνης περιόδου, φέρεται να 'χει τις «ρίζες» του στο «σκεπτικό» του Κέντρου για Αμερικανική Πρόοδο (Center for American Progress-CAP) που τον περασμένο Δεκέμβριο συνέταξε εμπεριστατωμένη έκθεση για την ανάγκη «αναβίωσης» της «παραμελημένης συμμαχίας» ΗΠΑ και Τουρκίας.

Εδωσε γραμμή ο Σόρος Το CAP συνιστούσε στον νεοκλεγέντα πρόεδρο, μόλις τρεις εβδομάδες προ της αναλήψεως των καθηκόντων του, να κάνει την Τουρκία «σημαία» της εξωτερικής του πολιτικής και τον παρότρυνε να επισκεφθεί την Τουρκία αμέσως στην αρχή της θητείας του, στο πλαίσιο μάλιστα ευρωπαϊκής περιοδείας, για να στείλει έτσι το αμερικανικό μήνυμα περί της ευρωπαϊκής διάστασης της γείτονος προς Γερμανούς και Γάλλους -όπερ και εγένετο.

Είναι αξιοσημείωτο πως πρόεδρος του CAP είναι ο Τζον Ποντέστα, «παλιά καραβάνα» στον κόσμο του λόμπι στην Ουάσιγκτον που διετέλεσε επικεφαλής της μεταβατικής ομάδας Ομπάμπα (transition team) και ασφαλώς στον «κόσμο της Ουάσιγκτον» μόνον αφελώς θα μπορούσε να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός το «φύτευμα» των αντιλήψεων και συστάσεων της έκθεσης του CAP στο απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ του Ιανουαρίου και μάλιστα σε προχωρημένη εκδοχή.

Ειρήσθω εν παρόδω πως το «μεγάλο αφεντικό» του CAP, ιδρυτής και χρηματοδότης του, είναι ο χρηματιστής και υπέρμαχος της ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση, Τζορτζ Σόρος, ο οποίος επέλεξε προσωπικά τον Ποντέστα να ηγηθεί του κέντρου το 2003, που πρωτοσυστάθηκε, γιατί, προφανώς, θαύμασε τις «ταχυδακτυλουργίες» του ιταλο-ελληνικής καταγωγής Ποντέστα κατά τη θητεία του ως «προσωπάρχη» στον Λευκό Οίκο των Κλίντον, την εποχή Λεβίνσκι.

Κατά τον ανώτατο Αμερικανό παράγοντα «ετοιμάζονται να δώσουν στην Τουρκία ό,τι θέλει στο Κυπριακό» μέχρι τα τέλη της χρονιάς και αυτό αποτελεί μία από τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό στον βωμό των γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων του επιτελείου Ομπάμα (σ.σ. ενδεικτική επ' αυτού ήταν η δήλωση του εισέτι περιφερόμενου προς ανεύρεση εργασίας Ματ Μπράιζα, πρόσφατα στην Κύπρο, πως «δεν μπορούμε να πιέσουμε την Τουρκία»...).

Σύμφωνα με άλλους κύκλους, ετοιμάζεται και προωθείται από αμερικανικής πλευράς και σε συνεργασία με κάποιους Ευρωπαίους, μια εν είδει προσωρινής ή ενδιάμεσης συμφωνία για το Κυπριακό με διατάξεις που «ακόμη και ο Χριστοφιάς δεν θα μπορούσε να δεχθεί» κατά μία άποψη, αλλά που θα εξυπηρετεί πρωτίστως τις ανάγκες της Τουρκίας για προώθηση της ευρωπαϊκής της πορείας.

«Είναι προσβλητικό» για όλους εκείνους τους Ελληνοαμερικανούς που συνέλεξαν τόσα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα και της Κλίντον και τώρα «ετοιμάζονται να τους πουλήσουν», λέγεται εγκύρως.

Εξάλλου, υποδεικνύεται πως δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις Γκόρντον σε δύο περιπτώσεις, στις οποίες θέλησε να «θολώσει τη φύση της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την ως "παρουσία"...».

Κατά τις σχετικές πληροφορίες, ομοίως η επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία, αλλά και ο «χειρισμός» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κατά τρόπο που να μην «προσβληθούν» οι Τούρκοι, ήταν αντικείμενο προσοχής στο κείμενο της 24ης Ιανουαρίου.

Τον Απρίλιο είχε ηδη επιβεβαιωθεί Οι εξελίξεις τον Απρίλιο επιβεβαίωσαν κατά τον πλέον κραυγαλέο τρόπο το «πνεύμα» του μνημονίου, με την άρνηση Ομπάμα να μεταβεί στο Φανάρι και, τελικά, μόνο έπειτα από πίεση Ελληνοαμερικανών, την τελευταία στιγμή, δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος να συναντηθεί στο ξενοδοχείο του κατ' ιδίαν με τον κ. Βαρθολομαίο (σ.σ. οι φωτογραφίες της συνάντησης δόθηκαν με καθυστέρηση στη δημοσιότητα, αλλά και η ίδια η συνάντηση είχε ορισθεί να 'ναι πολυμερής, μέχρι της παρεμβάσεως των Ελληνοαμερικανών...).

Τώρα, στο συγκεκριμένο μνημόνιο φέρεται να στηρίχθηκε η κ. Κλίντον στις ενημερώσεις που έκανε στη Γερουσία εκείνη την εβδομάδα και ιδιαίτερα στην «επικοινωνία» της με τον Ρεπουμπλικανό Ρίτσαρντ Λούγκαρ της Επιτροπής Εξωτερικών, στην οποία, όπως έχει αποκαλύψει η «Ε» (25/2/09) του επισήμαινε τον «ζωτικής σημασίας» ρόλο της Τουρκίας για τα αμερικανικά ενεργειακά συμφέροντα (σ.σ. ιδιαίτερα για την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία του Nabucco), και όπως εγκύρως λέγεται, ο ανταγωνισμός τους με τη Ρωσία και η μέσω Τουρκίας εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους είναι έτερον σημαντικός λόγος της συνειδητής απόφασης περιθωριοποίησης της Ελλάδας από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Περαιτέρω επιβεβαίωση των όσων προφανώς αναγράφονται στο απόρρητο έγγραφο της 24ης Ιανουαρίου αποτελεί ανάγλυφα η κατάθεση Γκόρντον στο Κογκρέσο (17 Ιουνίου '09), όπου υποστήριξε διθυραμβικά πως η Τουρκία είναι «κρίσιμης» γεωπολιτικής σημασίας για τις ΗΠΑ και η Ελλάδα απλώς μια «σημαντική» σύμμαχος, περιγράφοντας την εν είδει «κομπάρσου» στους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

Το επικίνδυνο σ' όλα αυτά είναι πως ενώ δεν παραγνωρίζεται εν γένει η πραγματική γεωπολιτική σημασία της γείτονος, η Ουάσιγκτον με τον «τρόπο» της κάνει πλάτες στην Αγκυρα, η οποία πλήρως αποθρασυμένη αλωνίζει στο Αιγαίο, λέγεται αρμοδίως.

Κατά τα λοιπά, τον περασμένο Μάρτιο, ο Αμερικανός πρέσβης Νταν Σπέκχαρντ επέστρεψε στην Αθήνα ύστερα από διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, επιφορτισμένος και «οπλισμένος» με ενημερωτικά σημειώματα, να «πείσει» τους συνομιλητές του στην Αθήνα πως το νέο επιτελείο εξωτερικής πολιτικής έχει... «αγαθές» προθέσεις για την Ελλάδα και να μην «παρερμηνεύονται» οι κινήσεις Ομπάμα σε ό,τι αφορά την Τουρκία.

Φυσικά, «ξέχασαν» να ενημερώσουν τον κ. Σπέκχαρντ για τον βαθύτερο αμερικανικό σχεδιασμό και λογικά οι Ελληνες συνομιλητές του θα πρέπει ν' αντιληφθούν πως όσα συζητούν μαζί του δεν πάνε και πολύ μακριά...

Τώρα, το κείμενο του Ιανουαρίου μέχρι πρότινος παρέμενε απόρρητο, γιατί έπειτα από ενδοϋπηρεσιακές διαβουλεύσεις έκριναν πως θα πρέπει να παραμείνει έτσι για καμιά 3ετία, μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους και μετά να το «καταχωνιάσουν» κάπου (σ.σ. κατ' επίταξη της νομοθεσίας FOIA) που θα 'ναι δύσκολο να βρεθεί σύντομα.
dpdimas@hotmail.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

18 σχόλια:

  1. μονοι μας πρεπει να υπερασπισουμε την πατριδα μας,ας μην περιμενουμε απο τους μεγαλους τιποτα.
    υπερασπιση πατριδας δεν ειναι μονον η αμυνα αλλα και το ξεκαθαρισμα των προδοτων εντος αυτης.
    δεν ειναι βλακες.ξερουν πολυ καλα τι κανουν.συνειδητα πουλουν την επικρατεια και το μελλον μας.
    σχοινι και σαπουνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν πολλοί στην Ελλάδα είναι ότι αυτή η πολιτική των ΗΠΑ δεν είναι σημερινή. Υφίσταται από την εποχή της εισβολής στην Κύπρο. Απλά οι ισορροπίες ήταν διαφορετικές και δεν επέτρεπαν ευθεία αντιπαράθεση των ΗΠΑ στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα τότε. Η πολιτική τους στην Γιουγκοσλαβία ήταν το κομβικό σημείο όπου έδινε μια γεύση από την αλλαγή πορείας που θα έπαιρναν τα πράγματα τα αμέσως επόμενα χρόνια. Μην μου πει κανείς ότι η αστάθεια στην Βαλκανική. Η αποκοπή του συντομότερου τότε οδικού και σιδηροδρομικού άξονα της Ελλάδας με τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Η εγκαθίδρυση μουσουλμανικών κρατιδίων με οθωμανικό παρελθόν στα βόρεια σύνορά μας. Η δημιουργία σφήνας σλαβικού εθνικισμού και η ανάπτυξη μέσα στο αμερικανικό θερμοκήπιο αυτού του τυφλού φανατισμού έναντι της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που η εθνική της υπόσταση και η εθνική της ιδεολογία είχε πάντοτε μέσα της την αποδοχή της σλαβικής ταυτότητας παρά τις όποιες προστριβές κυρίως με τον βουλγαρικό εθνικισμό στον 20ο αιώνα. Ή η εγκατάσταση περίεργων μισθοφόρων που χρηματοδοτούνται από τους ανθρώπους με τις κελεμπίες στα Βαλκάνια με αφορμή το Κόσοβο αλλά ακόμα και αυτά τα κύματα λαθρομεταναστών που ω του θαύματος!!! προέρχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από αμερικανοκρατούμενες μουσουλμανικές περιοχές. Όλα αυτά είναι τυχαία ή πολεμικές πράξεις χαμηλής έντασης έναντι της πατρίδας μας που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ; Δηλαδή τι θέλουμε ακόμα για να το καταλάβουμε;
    Μόνο αυτοί που ήθελαν να βλέπουν φαντάσματα είδαν αλλαγές στο πρόσωπο του Ομπάμα και η «Ελευθεροτυπία» ήταν μια από τις εφημερίδες που έβλεπε αυτά τα φαντάσματα αλλά ελπίζω ότι όλοι αυτοί θα ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ.Ας στειλουν τους Τούρκους οι Αμερικάνοι για αυτήν την βρωμοδουλειά, μιας και τους υπολήπτονται περισσότερο απο εμάς.Αλλα ποιος πολιτικάντης θα τολμήσει να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, εφόσον είναι γνωστό οτι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με τον πολιτικό του θάνατο;Μήπως ο "πολλά βαρύς" Κωστάκης, ή μήπως ο "μαμάκιας" ο Γιωργάκης;Ή μήπως η οροσπού η Ντορίτσα;"Διαλέγετε και παίρνετε"!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν το μόνο που μπορούμε να σκεφτόμαστε είναι ότι ο λόγος υπαρξής μας είναι παίρνουμε αμέτι μουχαμέτι ρόλους από τις ΗΠΑ και αμάν τι θα κάνουμε αν αυτοί οι ρόλοι είναι δεύτεροι, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Στο χέρι μας είναι να δείξουμε σε όλους ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν όποια εξωτερική πολιτική θέλουν αλλά όχι Ελληνικοίς αναλώμασι. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι μια χαρά μπορούν να τα βρίσκουν με την Τουρκία χωρίς αναγκαστικά να της δίνουν κομμάτια από τις σάρκες μας. Αλλά για να προχωρήσει μια τέτοια πολιτική θέλει άλλα άτομα στο τιμόνι και όχι εκγωνήσεις λογυδρίων τρίτης δημοτικού που η βεζυροπούλα τα διαβάζει με στόμφο σαν ποιηματάκι σε εθνική επέτειο από το χαρτί που της έχουν γράψει και ο ευδαίμων και περιχαρής wanna be πρωθυπουργός τα διαβάζει κι αυτός από το χαρτί, άψυχα και με κακά Ελληνικά...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ΗΠΑ έχουν περάσει σε «δεύτερη μοίρα» στον Ελληνικό σχεδιασμό και όλο το βάρος και η προσοχή έχουν στραφεί αποκλειστικά στην Ευρώπη-Ρωσία-Κίνα προς ζημία, φυσικά, των Αμερικανικών εθνικών συμφερόντων. Μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΧΩ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ...ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΡΑΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ...ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ...ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ...ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ...Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΗΓΕΤΩΝ" ΚΑΙ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: "ΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ??ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ??"...
    ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ??
    ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΗΔΗ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλε ΥΠΕΘΑ/ΥΠΕΞ τον Νεοκλή Σαρρή να τελειώνει το παραμύθι...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγγνώμη για το άσχετον της παρεμβασης μου, αλλα γνωριζει κάποιος πατριώτης κάτι σχετικό με το παρακάτω blog;
    http://drgvichia.blogspot.com/
    Κατα την άποψη μου πρόκειται για "υψηλής πιστότητος" προπαγάνδα που δεν πρεπει να μεινει αναπάντητη.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τι προτείνετε όλοι εσείς οι αμερικανοφάγοι;ούτε εγώ δεν συμπαθώ τους αμερικάνους (κι ούτε κανέναν άλλο) αλλά δεν βλέπω και κάτι άλλο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε!γιατί αν βγούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όπως κραυγάζετε (τα ίδια καλά παπανδρεϊκά των αρχών του 80 που οι αρχιπασόκοι τα ακούν και γελάνε εδώ και χρόνια) δεν βλέπω άλλη προοπτική!η Ρωσσία δεν έχει καμία μα καμία διάθεση να μας στηρίξη,αντίθετα και με την Τουρκία τα πάει μια χαρά και προσπαθεί για ακόμα καλύτερα και δεν θα διακινδύνευε για μας ρίξη με την Αμερική!σε καμία περίπτωση!απλά γιατί δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της!η δε Κίνα είναι και δικτατορική και μακριά!και ούτε αυτή θα διακινδύνευε τέτοιο πράγμα!με ποιον να συμμαχήσουμε λοιπόν με το ετοιμόροπο Ιράν;ή με την ανύπαρκτη Συρία που μια χαρά τα βρήκε και με την Αμερική και με την Τουρκία;εμένα αυτό που λέτε δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό!
    Αν γίνει λοιπόν αυτό που λέτε,την επόμενη μέρα η Τουρκία με την στήριξη της Αμερικής και του Ισραήλ και την απόλυτη σιωπή των Ρώσσων, θα μας επιτεθεί σε τρία μέτωπα και χάνουμε αυτόματα μισό Αιγαίο,Θράκη και την όποια σύνδεση με την Κύπρο που θα πέσει τελείως στα χέρια της Τουρκίας!Μην πω ότι θα βρει ευκαιρία και η Αλβανία με τα Σκόπια,ακόμα και η Βουλγαρία,ακόμα και η αδελφή Σερβία...
    Θα σας προκαλούσα λοιπόν να πείτε μια λογική εναλλακτική λύση που να στηρίζει την άποψή σας αυτή,ειδάλλως μένουμε στο επίπεδο του πυροτεχνήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είναι έτσι όπως τα λες φίλτατε Ζαφείρη,τότε "σκάσε και τρώγε την εφ'όρου ζωής".Ελπίζω να κατάλαβες ποιαν θα "τρώς" μια ζωή.Και άνευ "λιπαντικού".Και εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί να υπάρχει το παρόν ιστολόγιο(όπως και πολλά παρόμοιου τύπου ιστολόγια);Τι εξυπηρετεί η ύπαρξη του;Για να μαζευόμαστε και να βγάζουμε τα απωθημένα μας, δικην κλινης ψυχαναλυτού;Ουτε ο λεβέντης ο Σαββας φιλοδοξει να γίνει ο νεος Φροϊντ, ούτε κάποιος άλλος εκ των συντελεστών του.Η μήπως για να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα που αφορούν την ύπαρξη του Εθνους μας; ΜΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.Οταν λοιπόν μετά απο αρκετές συζητήσεις φτάνουμε στο σημείο να τις καταδείξουμε, "τσουπ" πετιέται(αντε να μην πω σαν τι πετιέται)ο Ζαφείρης(και ο κάθε "Ζαφείρης" θιασώτης και ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ του Ευρω-Ατλαντισμού, καθότι έχει απωθημένα απο την περίοδο της ΠΑΣΟΚοκρατίας, κάτι για το οποίο προσωπικώς "χέστηκα πατόκορφα")και μας "επαναφέρει στην τάξη".Αγόρι μου είναι απλά τα πραγματα. ΜΕΝΟΝΤΑΣ "ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ.ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.Αντε γιατί πολύ μας πρήξατε με την κωλοαμερική!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είδα εδώ κανέναν να λέει να φύγουμε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Sapphire με προβληματίζεις, ΕΛΙΑΜΕΠ οσμίζομαι. Λεξοτανίλ εφησυχασμό ευαγγελίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτα κοιτάς να φτιάξεις κυρίαρχο και σοβαρό κράτος και παράλληλα ή και μετά -με συστηματικές κινήσεις-βρίσκεις βέβαιους (που σημαίνει όχι μόνο στα πρωτόκολλα) συμμάχους.

    'Οποιοσδήποτε οργανισμός -ακόμη και αν είσαι μέλος- δεν δουλεύει υπέρ των συμφέροντών σου μπαίνει στον πάγο και αναθεωρούνται οι στρατηγικές σου κινήσεις. Αυτό δεν σημαίνει βγαίνεις απο αυτούς αλλά αναθεωρείς την όλη στάση σου.

    Αποδεδειγμένα (μην λέμε τα γνωστά) οι Αμερικανοί (και άλλοι)μόνο σύμμαχοι έμπρακτοι δεν είναι.

    Μια ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ :

    Πίστη στην αυτοδιάθεση των λαών και δημιουργία κυρίαρχου και σοβαρού κράτους εάν έχουμε τα μυαλά και τα κότσια (και να πάνε να ***ηθούν οι 'Αγγλοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι, Ρώσοι Σκοπιανοί και τόσοι άλλοι:-)))))


    Νήμα

    ΥΣ:Ποιο υγιές μυαλό νοιάζετε τι έλεγαν και τι λένε οι πρασινοφρουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατ'αρχάς μιλήστε καλύτερα γιατί αν ανοίξω κι εγώ την στοματάρα μου Μίνωα δεν φοβάμε ούτε κρητικομαγκιές ούτε τα καλάζνικωφ του Μυλοποτάμου!
    Καμία αμερική δεν είναι η μάνα μου και καμία ιδιαίτερη συμπάθεια δεν τρέφω σε καμία ξένη δύναμη!δογματικός δεν είμαι καθόλου,είμαι όμως ορθολογιστής!Έστω ότι συμφωνώ με όσα λες,πιες συμμαχίες να κάναμε;τι άλλο να κάναμε αν όχι να κινηθούμε στους ευρωατλαντικούς θεσμούς;πως θα προστετευτούμε αν όχι εκεί;δεν βλέπω εσείς οι αμερικανοφάγοι να προτείνετε κάτι άλλο!προτείνετε λοιπόν κάτι και πάψτε τις ψευτομαγκιές και τις ύβρις και τους τσαμπουκάδες!που θα μου πεις εσύ πότε θα μιλάω και τι θα λέω,για συμμαζέψου!
    Όσο για το ΕΛΙΑΜΕΠ,δεν έχω καμία σχέση μαζί του!πως θα γινόταν άλλωστε ένας 21 φ.βιολογίας να έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάπφειρε και εδώ κι αλλού ρωτάς συνέχεια τι έχουν να προτείνουν οι άλλοι. Υπάρχουν προτάσεις και συνήθως βλέπω να επικεντρώνονται στο ότι πρέπει να δυναμώσουμε να αφήσουμε τα φαγοπότια κλπ. και ότι μόνοι μας θα βγάλουμε το φίδι απ' την τρύπα γιατί οι υπάρχουσες συμμαχίες δεν φαίνονται να μας προστατεύουν ικανοποιητικά. Πρόταση είναι και την βρίσκω σωστή. Εσύ έχεις καμμιά πρόταση; Σε τι συνίσταται;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Κατ'αρχάς μιλήστε καλύτερα γιατί αν ανοίξω κι εγώ την στοματάρα μου Μίνωα δεν φοβάμε ούτε κρητικομαγκιές ούτε τα καλάζνικωφ του Μυλοποτάμου!"

    "ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΣΕΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"!
    Σιγα και μας έπεισες "Τζαφερ εφέντη" οπαδέ του εφησυχασμού!"ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΣΙΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ" όπως συνήθιζε να λέει στους Φράγγους αφεντάδες του ο "πατριάρχης" σας ο Κ.Κ ο ΑΣ(ο νυν ειναι ο ΒΟΥΣ).Οσο για τα Καλάσνικωφ,"πέρασες και δεν ακούμπησες" κακομοίρη!


    "Καμία αμερική δεν είναι η μάνα μου και καμία ιδιαίτερη συμπάθεια δεν τρέφω σε καμία ξένη δύναμη!δογματικός δεν είμαι καθόλου,είμαι όμως ορθολογιστής!"


    Και σε τι διαφέρεις ρε παλουκάρι απο αυτούς που βρίζουμε καθημερινά μέσα απο αυτό το ιστολόγιο;Σε τι διαφέρεις απο τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο,τον "Τζέφρι", αμα τε και τον Τρεμόπουλο; Και αυτοί διατείνονται οτι είναι ορθολογιστές."ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ;ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ,ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ, ΣΤΟΝ ΤΑΤΑΡΟ-ΜΟΓΓΟΛΟ-ΤΣΕΤΣΕΝΟ-ΓΕΩΓΙΑΝΟ-ΑΡΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ'ΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΜΑΣ ΗΣΥΧΗ"


    "Έστω ότι συμφωνώ με όσα λες,πιες συμμαχίες να κάναμε;τι άλλο να κάναμε αν όχι να κινηθούμε στους ευρωατλαντικούς θεσμούς;πως θα προστετευτούμε αν όχι εκεί;"


    Ξερεις κάτι αγόρι μου;Συνήθως αυτός που σε προστατεύει, είναι και ο χειρότερος γ...μιας σου.Και αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα τα κοριτσάκια που "κάνουν πιατσα" στην πλατεία Ομονοιας(ή αλλως πως στην πλατεία Ηνωμένης Αλβανίας). Αλλα είπαμε, απο μαζόχες περιοπής τι περιμένεις να ακούσεις;"ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΚΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ"!



    "δεν βλέπω εσείς οι αμερικανοφάγοι να προτείνετε κάτι άλλο!προτείνετε λοιπόν κάτι και πάψτε τις ψευτομαγκιές και τις ύβρις και τους τσαμπουκάδες!"



    Εγω ρε καλόπαιδο θα σου προτείνω με ποιούς λαούς θα πρέπει να συνάψει συμμαχίες η χώρα μας;Και τον μπούλη γιατι τον έχουμε πάνω απο την κεφάλα μας μαζι με τα "πανάξια" στελέχια του;Εκτός εαν παραδεχτείς οτι δεν είναι ικανός ούτε τα κορδόνια των υποδημάτων του να δέσει(με τέτοια "μπάκα" που να σκύψει να τα δέσει ο σαπιοκοιλιάς)



    "που θα μου πεις εσύ πότε θα μιλάω και τι θα λέω,για συμμαζέψου!
    Όσο για το ΕΛΙΑΜΕΠ,δεν έχω καμία σχέση μαζί του!πως θα γινόταν άλλωστε ένας 21 φ.βιολογίας να έχει;"


    Μα δεν σου απαγόρευσε κανένας να μιλάς!Κανεις και τιποτα άλλο εκτός απο το να μιλάς και να προπαγανδίζεις το
    "ΘΕΑΡΕΣΤΟΝ ΕΡΓΟΝ" ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥ;Σου το'πα και την προηγούμενη φορά αλλά ως φαίνεται δεν το έλαβες καθόλου υπ'όψιν σου.Ο ιστότοπος αυτός δεν είναι το αμφιθέατρο της σχολής σου για να έχεις απέναντι σου συνομηλικους σου φοιτητες(παρεπιπτόντως είδα οτι εισαι 21.Θα μπορούσες να ήσουν και γιός μου)και να τους παιζεις όπως θέλεις.Εδω εχεις να κάνεις με ανθρώπους "κωλοπετσομένους" που "έφαγαν με το κουτάλι" τους πολιτικάντηδες και τις πολιτικές τους και το κυριώτερο, έχουν "σπάσει τα μούτρα τους" πολλάκις και πλειστάκις εξ αιτίας των πολιτικών τους επιλογών.Με λίγα λόγια "δεν μασάνε" οταν έχουν απέναντι τους ενα μειράκιο όπως του λόγου σου, που ακόμα δεν έχει βλάλει ουτε ενα euro "με τον ιδρώτα του προσώπου του".Δεν λέω, μαχητικός είσαι και "άξιος ο μισθός σου"(ο κομματικός εννοώ).Αν συνεχίσεις έτσι, σε βλέπω σε μερικά χρόνια να γίνεσαι ένα απο τα "νέας εσοδείας" golden boys του Καραμανλισμού.Μην το βάζεις κάτω.Απο ό,τι ξέρω και ο Βουλγαράκης απο την ΔΑΠ ξεκίνησε και ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΤΕΡΟ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνεχίζεις να βρίζεις κούδρε και προτείνεις τίποτα!δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι για κάποιους τόσο δύσκολο να κάνουν διάλογο!
    Είμαστε πολίτες και όχι άβουλα όντα για να περιμένουμε τους αποπάνω!
    Κομματικό μισθό ή όφελος δεν έχω από κανέναν!ούτε φιλοδοξίες στην παράταξη αφού δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ανέλθω με τον τρόπο του Βουλγαράκη.
    Στην λογική αυτή που με κατατάσσεις εσύ ο κωλοπετσομένος δεν ανήκω,ποτέ δεν είπα "πάσι θυσία ειρήνη",ούτε σου επιτρέπω να με συγκρίνεις με Τρεμόπουλους και τα συναφή,όταν εγώ έχω κάνει αγώνα εναντίον του και έχω αποκαλύψει πράγματα που εσύ ο κωλοπετσωμένος δεν τα ήξερες.Για μάζεψε λίγο το κρητικό ταπεραμέντο και πήγαινε να μαζέψεις κανένα σαλιγκάρι να σου περάσουν τα νεύρα!


    ΙΟΠ όταν εγώ μιλάω πάντα προτείνω,δεν μένω ούτε σε πυροτεχνήματα,ούτε σε χαρακτηρισμούς που φανερώνουν αδυναμία επιχειρήματος,ούτε βγάζω χατζάρια...Στο θέμα αυτό δεν πιστεύω ότι πιθανή έξοδος από το ΝΑΤΟ θα είχε το οποιοδήποτε όφελος οπότε πρόβλημα για να μας πείσουν έχουν αυτοί που επιθυμούν αλλαγή κατάστασης!Όσο για τα επιχειρήματα που λες...τα είδαμε,τίποτε άλλο από "σφάξτε την Ντόρα","για όλα φταίνει οι αμερικάνοι" και άλλα τέτοια χαριτωμένα δεν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω φυσικά ούτε διεκδίκησα αλάθητο ούτε πιστεύω στην ύπαρξη του οποιουδήποτε αλάθητου!και ορισμένοι μάθετε να σέβεστε και να μιλάτε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και μην τολμήσεις και ξαναπαραποιήσεις το επίθετό μου!θα αρχίσω να λέω πως βγήκαν τα -άκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.