3/7/09

Απειλή για τη δημοκρατία η ανεξέλεγκτη μετανάστευση


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ
Κίνδυνο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών, διαβλέπει ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Μπαρό, ο οποίος θα καλέσει τους εταίρους να ενισχύσουν οικονομικά τη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία προκειμένου να αλλάξει στάση.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Μπαρό δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του από αυτά που είδε στη χώρα μας.
Ο Γάλλος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, δεν έκρυψε χθες την έντονη ανησυχία του από αυτά που είδε στη χώρα μας στη διάρκεια της επίσκεψής του.
Αυτό που κρατάω από την επίσκεψη, είπε, είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κύμα μεταναστών, ενώ υποσχέθηκα στην κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση και κυρίως εντατική διαπραγμάτευση με την Τουρκία, όχι μόνο για να παραλαμβάνει τους λαθρομετανάστες, αλλά και να ελέγχει τους σωματεμπόρους που προωθούν τους μετανάστες, ακόμη και ανήλικους από τις ακτές της.
Κι αυτό γιατί μπορούμε να φανταστούμε ένα μεγάλο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας στην Ελλάδας, εξαιτίας τις απολύτως ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, τόνισε ο κ. Μπαρό.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση όπως είναι σήμερα, συνέχισε, επιμένοντας ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι στην Τουρκία, ενω πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. βοηθάει την Αγκυρα με την υπογραφή συμφωνιών που επιδιώκει με το Πακιστάν και άλλες ασιατικές χώρες προκειμένου να παραλαμβάνουν τους δικούς τους υπηκόους.
Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., τα οποία υπογραμμίζουν την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Τα συμπεράσματα αυτά του επιτρέπουν, όπως είπε, να συνεχίσει την προσπάθεια για την ανακούφιση των χωρών μελών της μεσογείου και αυτό θα κάνει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων τις επόμενες μέρες στη Στοκχόλμη.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μπαρό παρουσίασε χθες τις κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής από τα κράτη-μέλη της κοινοτικής οδηγίας 2004/38 περί συνένωσης οικογενειών.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. Δηλαδή κύριε Παυλόπουλε για να έχουμε «καλό ρώτημα» ο αντιπρόεδρος της κομισιόν ο αρμόδιος για θέματα λαθρομετανάστευσης κύριος Ζάκ Μπαρό εν έτη 2009 βλέπει πρώτη φορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα; Γιατί συμβαίνει αυτό κύριε υπουργέ; Εσείς είπατε πως τουλάχιστον εδώ και τέσσερα χρόνια έχει διογκωθεί το πρόβλημα ενώ εδώ και πέντε χρόνια το κόμμα σας είναι στην κυβέρνηση γιατί κύριε Παυλόπουλε τώρα μόνο είδε με τα μάτια του το πρόβλημα ο κύριος Μπαρό; Γιατί κύριε υπουργέ δεν του ζητήσατε επιτακτικά να επιληφθεί του θέματος που φυσικά και εμπίπτει στην αρμοδιότητά του;
    Γιατί κύριε πρωθυπουργέ διατηρείτε στην θέση του τουλάχιστον ένα υπουργό σας που δεν έχει την δυνατότητα να μεταφέρει έγκαιρα τα προβλήματα ασφάλειας που ανακύπτουν στην Ελλάδα στους αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Κύριε πρωθυπουργέ για εσάς δεν είναι σημαντικό το θέμα της λαθρομετανάστευσης; Κύριε πρωθυπουργέ ελέγχετε τους αρμοδίους υφισταμένους σας πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους; Κύριε πρωθυπουργέ γνωρίζεται ότι εκλεχτήκατε σε μια θέση με τόσες αρμοδιότητες από τον ελληνικό λαό και για να αποτρέπεται νέους αναφαινόμενους κινδύνους για την ελληνική κοινωνία; Κύριε πρωθυπουργέ τι κάνατε έναντι όλων των υπουργών σας που ολιγωρούν και εφαρμόζουν πολιτικές προσωπικής προβολής; Κύριε πρωθυπουργέ δεν έχετε μόνο αξίωμα αλλά έχετε και ευθύνες.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπαρο οταν ηρθε εδω χτυπουσε τις πλατες του μεταναστη μαζι με το καραμανλη με φοντο ενα ερ κοντισιον

    οταν εδωσε συνεντευξη και του εκαναν δυσκολη ερωτηση πεταξε τα μικροφωνα και εφυγε ,

    τωρα λεει θα μας στειλει χρηματα ,

    ΓΙΑΤΙ ?

    να τα παρουν οι ΜΚΟ για ενημερωνουν τους μεταναστες και να τους εντασουν ?

    χρηματα για τους καταυλισμους?

    χρηματα για να κραταμε εμει το προβλημα ?

    ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ?

    ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ?

    χρηματα για να βουλωνουν το στομα των επιτηδειων ,

    χρηματα για να χειραγωγησουν την κοινη γνωμη ,

    χρημτα για να ξαναμαζεψουν τους ψηφοφορους,

    χρηματα για να θαψουν το αυγο του φιδιου

    ΧΡΗΜΑΤΑ

    καποτε η αλβανια κρατουσε τα συνορα της και τσαμπα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Ο κ. Καραμανλής σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA το πρωί της 4ης Ιουνίου ( 4 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές) δήλωσε: «Είμεθα αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα να φάνε ένα κομμάτι ψωμί».

    2) Ο κ. Παυλόπουλος τους ευχαρίστησε που προτίμησαν την χώρα μας για να «λαθρομεταντεύσουν »(http://zorro-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_4091.html).

    3) Στο νέο νομασχέδιο για την λαθρομετανάστευση, με εισηγητή τον κ. Παυλόπουλο, (συνεπώς με την συγκατάθεση του κ. Καραμανλή), η λαθρομετανάστευση δεν συντελεί αδίκημα, αλλά θα απελαύνονται μόνο οι τελέσαντες ποινικά αδικήματα εφόσον καταδικασθούν σε φυλάκιση 3 μηνών κι πάνω (Καθημερινή 28 Ιουνίου 2009).

    4) Ο κ. Μπαρό παρουσία του κ. Παυλόπουλου δήλωσε : "Καταλαβαίνω ότι ... υπάρχει υποχρέωση για τον ελληνικό λαό να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς που έρχονται εδώ".


    5) Ο κ. Καραμανλής, όπως και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, έχει αποδεχθεί το Ευρωπαϊκό σχέδιο περί «περιφερειακών πολιτικών», όπου τα Βαλκάνια κι η Τουρκία θα αποτελούν Ενιαίο Γεωπολιτικό Χώρο με κλειστά σύνορα όσο αφορά την ελεύθερη διακίνηση των λαθρομεταναστών προς την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη. Η συνθήκη «Δουβλίνο-2» που υπέγραψε ο κ. Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει την Ευρωπαϊκή πολιτική της δημιουργίας γεωγραφικών περιοχών «αποθηκών λαθρομεταναστών». Η Ιταλία και η Ισπανία αντιλαμβανόμενες εγκαίρως την κατάσταση, αντέδρασαν με νομοθετικές ρυθμίσεις που αποτρέπουν την παραμονή των λαθρομεταναστών στις χώρες αυτές. Η ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από την αριστερά, θα επιτείνει το πρόβλημα για την χώρα μας, αφού οι δίοδοι Ιταλίας κι Ισπανίας αργά μα σταθερά κλεινούν, ενώ ο Ελληνικός δίαυλος εισόδου , συνεχώς διευρύνεται. Η οικονομική ενίσχυση προς την χώρα μας που ανακοινώθηκε, δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού θα διατεθεί για την δημιουργία ξενοδοχείων λαθρομεταναστών όπου θα κάνουν δωρεάν διακοπές απολαμβάνοντες ήλιο και θάλασσα, συντηρούμενοι από τους σκληρά εργαζόμενους ιθαγενείς αριστερούς και διεθνιστές Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι μου Ελευθέριος Β. και h έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ 100%.
    Ο άνθρωπος τουλάχιστον είδε το πρόβλημα κατάλαβε πόσο μεγάλο είναι με την πρώτη ματιά. Ο "κος Παυλόπουλος" τι κατάλαβε τόσα χρόνια που....ευχαριστεί τους λαθρομεταναστούληδες που προτίμησαν τη Χώρα μας ;
    Ο άνθρωπος είναι ανεκδιήγητος και επικύνδυνος αλλά......παραμένει στη θέση του όπως και η "κα Μπακογιάννη".
    Στηρίζωμεν μπλα μπλα μπλα.....μπλα
    Πάντως εγώ παρά τα "μέτρα" (χα χα χα) που παίρνει η κυβέρνηση διατηρώ σοβαρά τις επιφυλάξεις μου. Οι πολλοί που μαζεύονταν στα στενά κάτω απο την Αθηνάς, παραμένουν εκεί όλη την ημέρα χωρίς να κάνουν τίποτα. Πολλοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσα μας (λεωφορεία, τρόλλευ, δρόμους) χωρίς να κάνουν τίποτα. Πολλοί έχουν στήσει τα.....παραμάγαζα τους στα πεζοδρόμια όλης της Αθήνας και το κράτος και οι άμμεσα θιγόμενοι έμποροι ...... δεν κάνουν τίποτα. ΚΚΕ και Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ εξακολουθούν στην εξοργιστική τους πολιτική. Σύσωμη η κυβέρνηση παρίσταται στα εγκαίνια του μουσείου της ακρόπολης αλλά για μέτρα κατά των μεταναστών/λαθρομεταναστών....τίποτα.
    ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ..... ΤΙΠΟΤΑ.
    Τ Ι Π Ο Τ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι 4 που τα λέτε όλα αυτά έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας όμως τώρα που θα γίνουν εκλογές είτε τον Σεπτέμβρίο είτε τον Οκτώβριο για πείτε μου η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου τι θα ψηφίσει και εμείς που μιλάμε εδώ κα τόσο καιρό τι θα κάνουμε ?
    Εγώ ξέρω ότι το φίδι το σκοτώνεις όσο είναι μικρό δεν το αφήνεις να μεγαλώσει .
    Πάντος Thessale όσο αφορά αυτό που είπες για την κατάληψη της Αθήνας από όλους αυτούς στα στενά θα σου πω απλά ότι όσο είναι μέρα κάτι γίνετε με το που πέφτει το σκοτάδι ούτε γράμμα δεν στέλνεις..ΤΑ δε πράγματα θα γίνουν άμεσα πολύ χειρότερα γιατί η πείνα και η ανέχεια είναι κακός σύμβουλος, και η θρησκοληψία επίσης ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...εδώ βρε παιδιά ξύπνησε το ΠΑΣΟΚ. Αφού λοιπόν πληρώνουμε με τα λεφτά μας όλους όσους μπαίνουν στο Δημόσιο ανεξέλεγχτα από το παράθυρο (γραφείο βουλευτών) και φυσικά έργο δεν παράγουν, όλα αυτά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά των παντός είδους κομματόσκυλο (εφοριακούς, τελωνιακούς, πολεοδομίας) που συνεχίζουν ανεξέλεγχτα, γιατί όχι να μην πληρώνουμε και για όλους αυτούς που μπαίνουν παράνομα στη χώρα ανεξέλεγχτα, για τον σιτισμό, τη στέγη, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους και φυσικά να τους φτιάξουμε και μουσουλμανικά νεκροταφεία, τεμένη και όλα αυτά από τα δικά μας λεφτά. Να κάνουμε χάρες στην Τουρκία και αυτή χαρές... Όσο η χώρα μας αποτελείται από ++++, ++++ θα είναι και οι πολιτικοί μας. Η «ανιστόριτη» Αριστερά με τους φανατικούς της οπαδούς μια ωραία μέρα θα φοράει φερετζέ και θα προσκυνά τον Αλλάχ, αν δεν το κάνει ήδη.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι κομμάτι από το άρθρο του Αντιφωνητή Θράκης.
    http://www.anixneuseis.gr/?p=3082

    Ποιoς μπορεί να είναι ο γεωπολιτικός και γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στον μετα-ψυχροπολεμικό κόσμο; Η απάντηση προκύπτει από το ιστορικό γεγονός ότι η Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό στοιχείο του Δυτικού Πολιτισμού και προκεχωρημένο φυλάκιο έναντι του ασιατικού δεσποτισμού. Για να ανταπεξέλθει η Ελλάδα στον ρόλο αυτόν, για να συνεχίσει να αποτελεί το άκρο του Δυτικού Πολιτισμού στην άκρη της Ευρώπης, απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
    α. η δημογραφική επιβίωση και αναπαραγωγή του Ελληνικού πληθυσμού, διότι η υποκατάστασή του από μεταναστευτικές μουσουλμανικής προελεύσεως ομάδες θα μεταβάλει την Ελλάδα σε προέκταση της Ανατολίας και εκ των πραγμάτων το όριο Δύσης-Ανατολής θα μετατοπισθεί στην Ιταλική Χερσόνησο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πραγματικής(και όχι εικονικής)ενίσχυσης των γεννήσεων και της μητρότητας, και ταυτόχρονα μέσω της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αναχαίτισης της λαθρομετανάστευσης. Χωρίς αυτά τα δύο μέτρα, η Ελλάδα σε λίγες δεκαετίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημογράφων, θα είναι μία χώρα με πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού.
    β. η αμυντική θωράκιση της Κύπρου, του Αιγαίου και της Θράκης, διότι κάθε γεωστρατηγική προώθηση της Τουρκίας προς Δυσμάς σημαίνει και αντίστοιχη γεωπολιτική συρρίκνωση του Δυτικού Κόσμου.
    γ. ριζικός εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κράτους, διότι ένα διεφθαρμένο και ανίκανο κράτος δεν μπορεί να επιτελέσει απολύτως κανέναν γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο.
    δ. καθιέρωση ειδικής σχέσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο της άμεσης απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, της άρσης της απειλής πολέμου στο Αιγαίο, του τερματισμού του τουρκικού επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και της αναγνώρισης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
    ε. για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω απαιτείται ριζική αντικατάσταση του σημερινού τριτοκοσμικού και χρεωκοπημένου πολιτικού προσωπικού της χώρας από μία να ιθύνουσα τάξη, που θα συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα στοιχεία της Ελληνικής κοινωνίας και της Ομογένειας, και θα χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, δημοκρατικό πατριωτισμό και ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα και ρεαλισμό, καθώς και επίγνωση της διεθνούς πραγματικότητας.

    Έχει έμμεση σχέση με τα παραπάνω, αλλά αυτό που επισημαίνει ο αρθρογράφος είναι για μια φορά το θέμα του δημογραφικού.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ρε μεγαλε οζαλ.Το προβλημα ΕΛΛΑΣ το ελυσε με τον πιο απλο τροπο.Βεβαια ειχε φροντισει να ταισει καλα τους θολοκουλτουριαρηδες πολυπολιτισμικους,φτιαχνοντας ΜΚΟ και ΣΥνεργασιες κομματων απο τυχοδιωκτες και 'διεθνιστες'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.